Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
Ha már egyszer kötelezővé teszi, akkor finanszírozza is a közös kasszából.
Más ingyenes programok közül is rengeteg többnyelvű, azt ki finanszírozza?
Itt csak a tagállamok nyelvére kellett volna fordítani, nem Ómandarin meg ilyesmi.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Fuhur
kezdő
válasz El Joe #70899 üzenetére
Hmmmm..... csakhogy ez nem repülés hanem repítés. Aztán meg a Világnak igen nagy részén mégsem angol az avionika nyelve és nem lábban mérik a magasságot De mindegy is. Ausztriában készült és német nyelven van.
#70901 kriszbon
Nem kell ennyire telhetetlennek lennünk. Senki nem kötelez egyetlen tagállamot sem, hogy a teljes EU közösségnek szolgáltasson drónvizsgát. Nyugodtan megtehette volna az Austrocontrol, hogy a regisztrációnál a lakhelyet kizárólag Ausztriára korlátozza. Nem tette, így mi is vizsgázhattunk a saját lakcímeinkkel. Szerintem már ez is nagyszerű. Én nem püffögök azon, hogy de miért nincs meg mindez Ausztriában magyarul.Ami meg az ingyen szoftverek többnyelvűségét illeti az már egy másik fórum témája de azért azt senki se gondolja komolyan, hogy van "ingyen ebéd". Mindenért fizetünk csak legfeljebb másként.
-
vandor01
őstag
ott a pont! csak a szokasos!
az EU eloirja a hujeseget az 50grammos whoop reg koteles mert kamcsi van rajta? es ezert a korrekt, pontos, jo es szakmai tervekert a tobbeves munkaert.... minimum 20-50 ember felmarkolta adomentesen a havi netto 7-12e ejrot plus utazas, kikuldtesi zse es egyebek.....nos ezek utan ferjen bele egy kozpontositott INGYENES tudasanyag.... no limites vizsgalehetoseggel ANGOL + az osszes tagallam nyelven!
ja az mar nem fer bele.......
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
El Joe
tag
"Hmmmm..... csakhogy ez nem repülés hanem repítés. Aztán meg a Világnak igen nagy részén mégsem angol az avionika nyelve és nem lábban mérik a magasságot De mindegy is. Ausztriában készült és német nyelven van."
Az utolsó mondatod igaz, a többi nyomokban valóságot is tartalmaz. De mindegy is nem kötözködésnek szántam.
-
Fuhur
kezdő
válasz El Joe #70904 üzenetére
Tudod tőlem is nagyon távol áll a kötözködés! Tényleg!
Nekem csak az zavarta meg a békés gondolatvilágomat, hogy a drónozást úgy állítják be manapság, hogy az repülés. A repülés az, amikor megfogom a botkormányt vagy szarvkormányt (ki, mivel repül) és motorral vagy anélkül elemelkedek a földtől. És ott minden amit teszek vagy jó, vagy már nem írom le ide. Ügye érthető?
A drónozók, RC repülő modellezők fenekének többsége a földől sose távolodott el 2 méternél magasabbra. És ez nem baj, de teljesen más az eszköz irányításának az érzése. Általában egy rossz döntés vagy mozzanat vége káromkodás és pénztárca fogyasztás.... és nem több.Történetesen én mindkettőt művelem és azt gondolom, hogy nem csak nyomokban írtam valóságtartalmú szavakat egymás után.
Ja, és mindkét műfajt és képviselőit tisztelem és nem gondolom alá/fölé rendeltnek egyiket sem..... de igyekszem mindkét dolgot a maga helyén kezelni.
Ami pedig az avionika angolságát illeti ott is vannak saját tapasztalataim. Vannak helyek -nem kevés- ahol akár 10 órás repülőutak alatt a pilótának egy pillanat erejéig sem kell megszólalnia angolul. Nem lennék több attól, hogy itt a fórumon egy ninck mögé bújva mondanék "nagyokat".
És mindez teljesen személyeskedés nélkül nem is Neked hanem mindazoknak írtam akik a fenti megfogalmazással szoktak élni. Csak most épp a Te posztod hozta ezt ki belőlem.
További szép estét és sok örömteli drónozást kívánok!
Ha pedig repülsz is, akkor jó leszállást! -
vandor01
őstag
na most ha mar EU viszonyaban nezzuk az angol nyelvet?
melyik EU-us tagallamban is anyanyelv az angolt?
irek? de nekik van sajat anyanyelvuk!
szoval hivatalosan le sem kene forditani angolra barmit is![ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
WaterWave
veterán
-
El Joe
tag
Respect!
Vagy harminc éve repültem, igaz akkor a hangár ajtón kívül mindennel (még ép gépből, ép ésszel ki is ugrottam szerintem érted mire gondolok).
Igazad van, a repülés az, amikor a segged alatt fütyül a szél. Azon kívül, hogy néha "behiénázom" magam valamelyik barátom első, vagy jobb első ülésébe, én már csak a drónozásban élem ki magam.Amúgy nekem sem volt teljesen igazam, mert a repülés hivatalos nyelve nem az angol, hanem az repülős angol fónia, de valóban nem mindenhol használják (mondjuk jópár baleset is köszönhető ennek).
Jó reptetést/Jó leszállást!
-
vandor01
őstag
na alakul a 6coll 6S bokorugro..... meg legalis
kamera nincs rajta es csak picivel tobb 120-nal de meg 250 alatt
motorok 2306/1650KV 30gramm/30Amper?
vaz Hantu 248
fc Jhemcu GHF420AIO
4S aksival vagy sorbakotott 2db 3S aksival?izgibizgi....
fustolni vagy repulni.... vagycsak fustolverepulni fog?
de vmi lesz!!osszebujva a 2collos bokorugroval
vegen meg osszehoznak nekem vmi 6S 4collt is?[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz vandor01 #70909 üzenetére
Nos nem tom, nekünk a jogsink A1/A3, hogy aztán ezzel mivel repülhetünk fogalmam sincs.
Na mert az A3 és saját építésű lehet 25 kg alatti (ha jól olvastam), és vagy 2023-ig használhatóak C besorolás nélkül??
Hmm... most hogy is van ez (fejvakaróst is képzeld ide).Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
vandor01
őstag
válasz kriszbon #70910 üzenetére
es ha kicsit jobban olvasgatod valahol emlitve van a 24-25V is!
szoval a maximum 24-25V az felett kategoria valtas van!
faszsag az egesz! felesleges fejvakargatni!ami ingyen van azt meg kell szerezni pl jogsi!
ha szigorodik a helyzet akkor azt ami occoo!most en ugy kepzelem!
ha az app hasznalhato azaz nem szivat a 120meteres legterrel mert 15km-el vki egyedivel befoglalta akkor hasznalom... ha szivat? akkor felesleges! viszont igy hiaba van sokmindened ugyanugy illegal vagy mint voltal.... minden mas felesleges....maximum 1 gepet regeleg biztositok azt hasznalom mindet....
mert eddig mi volt?
sajat felelosegre repulunk ha balhet csinaltunk akkor rajtunk vertek el a port!
innet hany ember csinalt balhet? en nem ismerek senkit!
olyan helyen repulunk ahol senkit nem zavarunk 99,99% ban
ezutan is ugyanott fogunk racerkedni nem pedig DJI-zni a varosban!
most ha el lesz lehetetlenitve es a sok kondiciobol vmi hianyzik??
akkor is rajtunk verik el a port! szoval semmi nem valtozott....CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Fuhur
kezdő
válasz El Joe #70913 üzenetére
még az is lehet, hogy találkoztunk már
Fa-hegyen mikor én "laktam" akkor Naha volt a reptér pk.
Ugrani sose ugrottam és nem is tervezem. Igaz, voltam ilyen szélcsatornában lebegni ami nagyon tetszett de ahányszor a gépemből lenézek, elborzadok ha az ugrásra gondolok.És amúgy imádok repülő modellezni és drónozni is
Mostanában intenzíven játszadozok a lakásban kicsi whoop-okkal FPV módban[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
mint a repulos storyban?
Szentgyorgyi es a szovjetunio hose!
- mi biztos talakoztunk a haboruban (mereszjev... a hos)
- nem nem
- de biztos talakoztunk
- nem nem
- na de miert nem?
- mert ha talakoztunk volna valamelyikunk mar nem elne![ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
Sziasztok, rég jártam erre készülök venni egy dji mini 2 , tavaji évre maradt még a tello nem volt tul sok időm dronozni.
Visszaolvastam picit és látom drónvizsgáról van szó. Nekem a minihez milyen vizsga kellene? (gondolom egy nagyobb dronhoz komolyabb kell)
Na most ha megrendelem a drónt ki tudom próbalni a kertben így hogy nincs még vizsgám ? Illetve kint a mezőn a pusztában tudnék drónozni vele míg kész a vizsga ?
Tananyagot a vizsgához hól találok ?
És mi a véleményetek a mini 2-ről?¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
kriszbon
őstag
válasz vandor01 #70911 üzenetére
A Voltokról nem olvastam, csak ez a 25kg-on lepődtem meg kicsit.
Húú.. de szép nagy "tankot" lehetne építeni akkora súlyhatárig. :-)
Persze meg kell szerezni a dokumentumot amit csak lehet(főleg ingyen) mert legalább van mit mutogatni a jóakaróknak(azok mindig akadnak) hogy van jogsim rá, pofád befogod.:-D
Felénk fél falu rövid időn belül tudná hogy van
A hatóságnak már nem biztos hogy elég ennyi. :-DValóban nem igen változott semmi, mert most is akkor büntetnek majd meg amikor akarnak.
Szerencsére én csak kimegyek a hátsó kertbe ha van kedvem, aztán gyíí.. had szóljon a nagy semmi felett.
Persze ha akarom látom a fél vagy egész falut is, pedig nem is megyek lakott terület fölé.
Aztán hogy rögzítek vagy sem valamit, azt senki nem tudhatja, a gép biztos nem tud.
Ha akarom szemüveg sem, de így helyben van még más lehetőség is. :-))Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
imis
senior tag
Azért érdekes, mert az új törvény szerint az adatrögzítésre alkalmas 120 gr alatti drónt is regisztrálni kell. Nos az a drón amelyiken kamera van de nincs adatrögzítő, akkor ebbe nem tartozik bele. Mert a törvény nem a kamerát említi , hanem hogy a drón képes adatot rögzíteni. Az pl nem szerepel hogy adatot továbbít a telefonomra és így nem a drón rögzíti, hanem a telefon. Szóval ez a törvény sem teljesen átgondolt. Szóval egy kamera lehet egyben adatrögzítő, de lehet egy pl. digitális "távcső" ami nem készít felvételt csak továbbítja a szemembe a képet.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
valahol mar irtam.....
teljesen atgondolt.... a kamera kriterium nem a csuti bandajatol fugg!
azt az EU irja elo, hogy minden olyan dront regisztralni kell sulytol fuggetlen amin a rogzitesre alkalmas eszkoz szenzorai vannak azaz mikrofon/kamera nincs technikai specifikacio!....
Szoval EU szerte van valamifele regisztracio vagy gepet vagy pilotat vagy mindkettot.....
aztan adnak vmifele reg szamot valahol fel kell rakni a gepre etc....Figyelembe véve a magánélet tiszteletben tartását és a személyes adatok védelmét érintő kockázatokat, a pilóta nélküli légi járművek üzemben tartóit nyilvántartásba kell venni, amennyiben olyan pilóta nélküli légi járművet tartanak üzemben, amely fel van szerelve személyes adatok rögzítésére alkalmas érzékelővel. Ez azonban nem szükséges, ha a pilóta nélküli légi jármű a játékok biztonságáról szóló 2009/48/EK európai parlamenti és tanácsi
irányelv (3) értelmében játéknak minősül.nos ez meg
AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2009/48/EK IRÁNYELVE
itt a gyarto nyilatkozik bevisgaltat CE jelolest kap etc hogy jatek!
a kinabol rendelt vagy magadepitett cucc nem jatek.. CE nelkuli.
vagy mas szemszogbol mi a jatek?
A 2009/48/EK irányelv a 14 év alatti gyermekek részére – kizárólag vagy nem kizárólag – játék céljára tervezett vagy szánt termékekre vonatkozik.valamint azt is hogy az FPV hez figyelo kell!
ezt a tagallam azaz a csuti nem biralhatja felul azaz nem konnyitheti! max szigorubba teheti az eloirast amit meg is tett! sulyt levitte 250->120 valamint legterhasznalati bejelentest ir elo ami EU szerint 250gramm alatt nem kotelezo! meg 1-2 lépés es minden felszallas utan fizethetunk SMS ben mint a parkolasert! Mert majd ingyen adjak a levegot nekunk..... meg kell fizetni a sok uj munkahelyet mert nem ingyen dolgoznak majd... az Appon es egyebeken!szoval kimesz 50grammos whoopal reptetni barhol az EUban es van mindened pl
- jogsi
- regisztracio
- biztositas
- legterigenylesed
- Appodde ha nincs figyelod? akkor b....tod az egeszet
es ha gebaszt csinalsz elverik rajtad a port....semmit nem erdemes csinalni foleg ami piizbe kerul!...
ha kimesz a pusztaban mint ahogy eddig is tettuk es annyi gebaszt csinalunk mint az elmult 5 evben tettuk? azaz semmit..... akkor minden marad a regiben! akkor is most is illegalba tolja az ember a whoopot!
ha varosban akar DJI-zni? akkor kenytelen legalba nyomni.... esetek nagyreszeben
[ Szerkesztve ]
-
El Joe
tag
Igen ez a kamera és adatrögzítés érdekes megfogalmazás, mert alapvetően a GDPR-ban illetve az EUB Bord állásfoglalásaiban tűnik fel, hogy a kamerát - függetlenül attól, hogy van-e mögötte adatrögzítő eszköz - rögzítésre alkalmasnak tekinti (volt ebből bírságolás is társasház vs. ház előtt sétáló magánszemély/szomszéd).
Ez kb. ugyan olyan mint a kettős felhasználású (katonai, titkosszolgálati) eszközök, amik normál halandóknak tiltott ugyi, de volt a felsorolásban egy érdekes műszaki tartalom meghatározás, a "12 órát meghaladó hangrögzítésre alkalmas eszköz". Na most elég volt csak bármely online műszaki áruház diktafon választékának leírását átböngészni...
-
Fuhur
kezdő
Nem mintha nagyon sokat változtatna a dolgaimon de azért nagy kérdés számomra, hogy a "személyes adatok rögzítésére alkalmas" meghatározás azon repítés esetében mikor nincs a drónomon kamera ám van mindenféle egyéb érzékelő (pl. gamma sugárzás, különféle gáz mint CO, CO2, Nx, stb) és ezeket az adatokat helykoordinátákkal az eszköz a repülés során folyamatosan rögzíti, akkor az most ide tartozik avagy nem
Merthogy többek közt nagyon szépen ki tudom mutatni, ha valaki gumicsizmák "pirolízise" útján állítja elő kicsiny otthonában a meghitt meleget Szóval ez sért személyiségi jogokat vagy nem -
imis
senior tag
válasz El Joe #70920 üzenetére
Értem, de valójában eljutunk oda, mint a "rendszerváltás" előtt, hogy a stencilgépek regisztrálva voltak és miden stencil lapot jegyzőkönyvezni kellett. Úgy gondolom, hogy a Fimit regisztrálom, de az ilyen kis 38 gr eachine-t nem, inkább kiszedem belőle a kamerát.
Egyébként a videós ajtócsengő is egy érdekes dilemma ezek szerint. -
vandor01
őstag
a vegen meg vmi intergalaktikus bonyodalmat fogsz okozni!
jonnek az UFO-ok meg a gyikfejutestu alienek lathatatlansag alcajaval
aztan lebuktatod oket mert kenmonoxidot figganak es sarint bofognek
persze mindezt nyilvanossagra hozod! beperlik a foldet a szemelyes jogaik miatt!
de ha nem tetszik nem kell idejonni lehet hazamenni
ja nem mert majd sörös gyik bandaja jogi vedelemet ad nekik
alien rights VS human rights azt a vegen mi csomagolhatunkCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
twine
veterán
Sziasztok!
Kezdem a magyarázkodás részével, és a hozzám képest pozitív fejleményekkel:
Azt gondolom, végre sikerült áttörést elérnem magamhoz képest...
Frissítettem az 5"-os gépen a Betaflightot(3.x volt rajta) az elérhető legfrissebre(4.x)...Beállítottam ismét nulláról a gépet.(full chip erase után)
Aztán a Taranison is frissítettem az OpenTX-et a legfrissebre(2.3.11) és az ahhoz elérhető legfrisseb sd contentet is letöltöttem, és felmásoltam...
Ezeket megelőzően végre kirepültem két aksit(acro, vagy hát AIR módban) úgy, hogy közben nem csaptam oda a gépet, hanem egyben kirepültem az aksit, és kézben landolt a gép...
(Lassan elérkezettnek látom az időt, hogy feldobjak rá egy GoPro-t)
Frissítés után a PID és RATE értékeket a gyári értékeken hagytam, igy sokkal fürgébb lett a gép, mert ARMATTAN-ék valóban nagyon kezes, "kezdő" beállításokkal szálították a gépet, egészen lassú volt a roll, és minden...
Most végre fürge....
Viszont ARMATTAN-ék beállításaival 5:30 percet repültem ki kényelmes "krúzolgatással" és egy két Roll-al Flip-el Powe loop-al....
MOst a friss BF-al 2:30 volt az időm igaz most talán hidegebb is volt az aksinak, és túrtam is neki, mert élveztem, hogy végre van sebessége a gépnek...
Szóval öröm van boldogság....haladok a célom felé, tanulom az elméletet, és haladok a gyakorlatban...DE:
Mindig többet akar az ember...VAjon miért nem tudom beállítani a Tranaison a LUA scriptet? szeretném elérni, hogy a QX7-en is tudjak PID,RATE, és VTX beállításokat módosítani, épp úgy mint SMARTAUDION keresztül, de hiába teszek meg mindent, valahogy ott elakad a mutatvány, hogy "initilaisation"...és itt megakad...
Szerintem a helyére van forrasztva minden, és és a BF-ban a portoknál is be van állítva a SMARTPORT...Szerk:
Ha valaki esetleg tudna segíteni, szívesen befotóznám az FC-n a forrpadokat, mi hová van forrasztva, és a BF port lapjáról is csinálok egy Screen Shot-ot...
Mása nem tudok gondolni, csak arra , hogy valahol itt lehet a probléma...
EZt a videót betűre követve másoltam az adatokat , mégsem jutok tovább az initialisation-ál...[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
Azért olyan nagy a boldogság, mert úgy érzem tényleg lassan megismerem a gépeim lelkivilágát, és sok dolog, amiért itt a múltban jajveszékeltem, az lassan lassan most már megvan fejből... Volt problémám a vtx-el,annak beállításával, a vtx táblával,a pit mode-al, de mindent sikerült megismerni, beállítani....
Most épp a LUA a fő ellenség -
vandor01
őstag
válasz El Joe #70929 üzenetére
arrol mar nem is beszelve egy normal analog FPV-vel
10 meterrol mar nem mondhato meg hogy jon level vagy ag vagy nem jon?
csak 1x csak jol "pofanbaz"...
vagy 10 meterrol fiu vagy lany all a kamcsi elott vagy hanyat mutatok mond meg?
tultolta az EU a biciklit de csak a fejlodes as ez innovacio jegyeben!
ez van a nagy szabadsagban demokracioban kozben a komcsi elnyomasban?
Kina szarik bele a 250 gramm alatti jatekokba:
https://droninfo.blog.hu/2021/01/07/kinaban_egyszerubb_dronozni_mint_magyarorszagon[ Szerkesztve ]
-
El Joe
tag
válasz vandor01 #70930 üzenetére
Ok, de azért a kínai testvéreknél ne feledkezzünk meg a pontozásos állampolgár minősítésről, és a teljesen lefedett megfigyelőrendszerről.
2019ben Londonban az IFSEC-en kínai cég bemutatóján a AI kamerarendszerről kérdeztem, hogy mennyire GDPR kompatibilis. Erre az volt a válasz, hogy full, majd a klaviatúrán megnyomott egy GDPR feliratú billentyűt, ami szoftveresen a kijelzőn kimaszkolta az emberek arcát. A rögzítőn természetesen nem.
-
BEndre34
tag
Szia!
Szerintem, a Mini 2 kérdésre a DJI topic-ban visszaolvasva lesz válasz (ha utána még marad vele kapcsolatban kérdés, azt ott tedd fel, mert célirányosabb).Minihez is kell vizsga, illetve mindenhez (is) ami repül (drón, papírrepülő, tollaslabda, ....) és nem a négy fal között repteted (ja, kell tető is, mert a kerítés nem számít a telek körül akkor sem, ha falazott).
Túl leegyszerűsítve a kamera kérdést: ami repül és van rajta rögzítésre alkalmas eszköz/érzékelő (mindegy, hogy a kamera rögzít, a drón, a telefon, a ....), ahhoz szükséges vizsga (is). A jogszabályt most így hirtelen nem tudom belinkelni, de szerintem itt és az ajánlott topic-ban is volt róla szó.Vizsga itthon még nincs (úgy tudom, ma még élő tanfolyam se nagyon), így ha megy a német (vagy a Google fordító), Ausztriában van értelmesen összerakott tananyag és ingyenes, online vizsga, amit jelenleg (2021.01.17. 19:18) el kell fogadnia a hatóságnak itthon is.
Biztosítás még kiforrja magát (reméljük februárban). Regisztrálni ha jól tudom már lehet, de ha bármi hiányzik belőle (jogsi, reg, bizti, engedély, Pápai áldás, ...), amikor kiugrik az ellenőrzés a bokorból mindegy.... Úgyhogy csak óvatosan.
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
Fiúk vagy lányok nekem mindegy, a Mydronespace alkalmazásban a Pilóta képesítés azonosítója menübe mit írjak be amúgy?
Na mert az engedély számának teljes hosszát nem tom beírni (betűk+számok), vagy el kell hagyni belőle, vagy mást kell oda írni?
A Dronok menüpont alatt meg csak egy Dron nevet kér semmi mást?Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
cd334
tag
Betaflightban a Configuration fülön be van állítva a Other Features alatt a Telemetry?
Ha a Tele pinen nem meg próbáld meg az TX4 pinen UART4 porton, vagy az TX1 UART1 kombón(minden R-XSR dolog legyen egy UART porton, bár szerintem ez nem annyira lányeges).
Egyébként a távon megjelennek a telemetria adatok(akkufesz, jelerősség, stb...)? Látod a gép mindenféle paraméterét? Mert ha igen akkor ez valami LUA probléma lesz.
Illetve a legutolsó LUA scriptek itt vannak a BF-hez: https://github.com/betaflight/betaflight-tx-lua-scripts
Erre frissítsd fel a LUA scriptet a távon, ha még nem tetted.Nekem igaz Crossfire-vel TX16S távval(OpenTX 2.3.9), a fent említett LUA scripptel simán megy a telementry. Annyi hogy talán kicsit várni kell, hogy inicializálja magát és a LUA- táv és szinkronizáljon mindent. Mennyit vártál? Ha hazaérek megnézem nálam mennyi idő amíg megmoccan.
-
twine
veterán
NOs, minden a helyén volt, feltúrtam a netet, és kiderült van egy sor amit CLI ben be kell gépelni, majd lementeni, és minden működik mint az álom....
A sor a következő:
set tlm_halfduplex = off
save
A save-et értem
de azt nem, hogy mit kapcsoltam ki.
Örülnék neki , ha értheném is mit csináltam..
El tudná valaki mondani?
Előre is köszönöm -
ZoltanRobi
tag
Sziasztok!
Teljesen hozzá nem értő vagyok drón témában, és munkám miatt szeretnék venni egyet.
Épületek homlokzatát, és eléjük épített állványokat szeretném videózni / fotózni.
A cél az lenne, hogy viszonylag jobb minőségű felvételeket tudjak készíteni.
Kb. 60.000 Ft körül szánnék rá.
Milyen típust / típusokat ajánlanátok nekem?
Aliexpressen nézegettem, hogy ilyen árban számomra elég jónak tűnő drónokat kapnék, de mint mondtam, ismeretlen vagyok a témában, kérlek segítsetek! -
twine
veterán
válasz ZoltanRobi #70940 üzenetére
Szia!
erre tessék
Munkához(pénzt keresni) , valamint épületekhez, ami akár városi környezetet is feltételez, embereket, autókat, vagyontárgyakat, felejtsd el ezt a "Aliexpressen nézegettem 60 körül" dolgot...
Tényleg jóindulattal mondom
Minimum Dji mavic mini, vagy mini2, ami 120 illetve 160 körüli árszabás...
De inkább mini2 az occusync kapcsolat miatt, ami sokkal stabilabb mint a mini wifi-s borzalma főleg városi környzetben ahol irgalmatlan rádiós zaj van....
Ezek is "játékok", ezek sincsenek "csodából", ezekkel is baromira körültekintően kell repülni ilyen környezetben, de hatványokkal megbizhatóbb mint a "60-ért aliiról".
És én a legalját mondtam most kategóriában, és árban...."60-ért aliról" kamerás kategóriát a gyereknek a mezőre...
Elnézést ha túlságosan nyersnek tűntem...nem az volt a cél, hanem a tények megvilágítása...
PeaceSzerk:
És hogy tényleg ne tünjek egy trollnak, sokadszorra, amivel nem csak én szoktam érvelni:
Gondold át az árkategóriát, amit kinéztél...
Ennyi pénzért középkategóriás akciókamerát kapsz használtan...ami csak akkor repül , ha dobálod...
Te épületek közelében akarsz repülni, és "viszonylag jobb minőségű felvételeket" készíteni....
Ez biztonsággal nem fog menni ebben az ársávban...de talán még biztonság nélkül sem...[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz ZoltanRobi #70940 üzenetére
60 piiiz?
varosban torteno munkavegzesre?
nos ebbol ki fog jonni
a jogsi
a regisztralas
a biztositas ara
es belefer 5-10 legterigenyles is!
remelhetoleg......munkarafoghato dronnal varosban legalaisan repulni?
mint autoval legalisan kozlekedni!persze az auto is benzinnel megy es videken a pusztaban csapatni lehet papirok nelkul is
-
cd334
tag
Ez valami Frsky-os dolog lesz, mert ilyet crossfire telemertry esetén nem kellett csinálni.
Itt van némi BF magyarázat hozzá. -
twine
veterán
válasz ZoltanRobi #70943 üzenetére
Bocsánat, az előbbi rosszul linkeltem...
A dji topicot szerettem volna linkelni -
vandor01
őstag
coool faja reszletek? hol? mikor? mennyiert?
mondjuk en 3 infot hianyolok errol a papirrol!
- pilota azonositot
- az azonositohoz tartozo QR kodot
- es hogy megfelel az EU szabvanynak azaz EASA meg vmi EUs jelekattol ez meg tutt orbaniaban jo lesz aki ellenorzi ugy is csak magyarul tud es meg QR kodolvasoja sem lesz max a ceges telefonja hogy ellenorozze mi ez a papir fecni a KTI tol.....
nos ha ez valodi EU szabvanyos jogsi akkot KTi nek neki kene futni ujra mert ugynezki 1 ev nem volt eleg..... ja csak 3het hogy vmi nemzetkozi formaja legyen a jogsinak...CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
fater0
friss újonc
sziasztok
ZF04 RC Mini Quadcopterhez keresnék alkatrészt van valakinek tipje hol találhatnék köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.