Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vandor01
őstag
melyikbol lehet jobb 3 collos 4S gepet epiteni?
menjen is ne is zabaljon..... lehet a 3100-as ra szavaznék?
1407-es 3600KV es 4100KV-s mar van....ezek occo 4-5 ejros 11grammos mocik! kulonbozo felirattal de ugyanaz a gyarto!
1000-es 4S aksival tolnam kb a repsuly olyan 250gramm lenne!
1306/3100KV erre vmi combos prop nazul 3062 kornyeki
1306/4000KV lehet ide is de lehet inkabb vmi 3050 kornyeki KK-s propCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
WaterWave
veterán
válasz Darthforce92 #70502 üzenetére
6s-el nem repültem sose... csak 4s akkujaim vannak.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
válasz Darthforce92 #70504 üzenetére
Nem merek már semmi oldalt írni mert az unatkozásban beleunt moderátor kitalálja hogy reklám vagy hirdetés.
B-vel kezdődik, ott a legolcsóbb.
Sokan választanak mondjuk xd9, vagy radiomaster tx16s távot, ahhoz raknak (forrasztanak) a drónra vevőt és azzal repülnek.
Én nekem kis kezem van nem lapát, ezért csak a frsky taranis xlite pro jöhet szóba vagy a tango2, de mivel nem akarom megtámogatni a távomat hátulról modullal, ami plusz súly (crossfire micro tx), ezért csak a tango2 jöhet számításba nálam, mivel az kommunikál modul nélkül a crossfire nano rx vevővel.
Szemüveged milyen?• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
válasz Darthforce92 #70506 üzenetére
Az a Nazgul5 v2-es sztem best buy
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Niczo
senior tag
Ha valaki szemüveget akar venni az most tegye aliról [link]
[ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
Niczo
senior tag
válasz Darthforce92 #70509 üzenetére
Ha analóg kamerás akkor jó, ha digitális (Caddx Vista) akkor nem.
Szerk.: az ebay-es amit a #70493-ban linkeltél, az úgy látom analóg vtx-es, úgyhogy ahhoz jó.
[ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
vandor01
őstag
na itt van hivatalos a szopatasunk koszonhetjuk a politikusoknak!
lehet menni vizsgazni es vinni regelni mindet lenyegtelen a suly hisz
- FPV-zunk
- 100 meterre messzebre repulhetunkA 120 GRAMM MAXIMÁLIS FELSZÁLLÓ TÖMEGET EL NEM ÉRŐ, ADATRÖGZÍTŐ ESZKÖZZEL FEL NEM SZERELT PILÓTA NÉLKÜLI LÉGI JÁRMŰ, AMELY A TÁVOLI PILÓTÁTÓL 100 MÉTERNÉL NAGYOBB TÁVOLSÁGRA ELTÁVOLODNI NEM KÉPES.
A 120 gramm feletti értékkel rendelkező eszközök esetében az jogosult kezelésre, üzemeltetésre, illetve vezetésre, aki képzésben részesült, és eredményes vizsgát tett, vagy kiképzés alatt álló személy, akinek a tevékenysége a légi közlekedés biztonságát befolyásolhatja.
az ellenzek:
módosítója másik kardinális pontja a súlyhatárt a 120 gramm helyett 250 grammra emelné.A parlament 116 igen szavazattal 52 ellenében 1 tartózkodás mellett szerda délelőtt elfogadta az úgynevezett dróntörvényt. Az ellenzéki módosítok azonban nem kerültek elfogadásra.
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
faja vettem is egyet Spanyol raktar (allitolag) 40 ejropert!
lesz egy tarcsi is!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
senior tag
válasz vandor01 #70512 üzenetére
Ez alapján én úgy értem hogy pl egy 85-ös kis whoop-al mindenféle jelzés nélkül spontán repülhetünk az utcán..
Idézem az index cikkéből:
a pilóta nélküli játék légi járműnek minősül
A 120 GRAMM MAXIMÁLIS FELSZÁLLÓ TÖMEGET EL NEM ÉRŐ, ADATRÖGZÍTŐ ESZKÖZZEL FEL NEM SZERELT PILÓTA NÉLKÜLI LÉGI JÁRMŰ, AMELY A TÁVOLI PILÓTÁTÓL 100 MÉTERNÉL NAGYOBB TÁVOLSÁGRA ELTÁVOLODNI NEM KÉPES. -
vandor01
őstag
válasz DJGABI #70514 üzenetére
szerintem meg NEM mert
ADATRÖGZÍTŐ ESZKÖZZEL FEL NEM SZERELTez a nagy kerdes a suly korlat utan....
aki FPV-zik annak van kameraja a legtobbjen nincs adatrogzites
de aki fogja az adast AKARKI? az rogzithetmost ha nekem van engedelyem biztim vizsgam regelesem
nem rogzitek mert nem kell!
de ha a szomszed felveszi a kamerakepet?
vagy akarki akkor azert ki a feleleos?szoval a tenyernyi whoop ra is kell minden mert hiaba 50gramm ha van rajta kamcsi es raadasul kis genyo meg el is tud repulni 100meter fole is!
ja es akinek van 5-10-20 gepe?
lesznek itt erdekes dolgok!
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Niczo
senior tag
válasz Darthforce92 #70511 üzenetére
A Caddx Ratel + 800mW VTX az analóg cucc (ilyet látok banggoodon is), a Caddx Vista viszont nem.
vandor01: van már otthon 2db EV800D-m , ha csak egy lett volna, én is vettem volna még egyet tartaléknak
Ja, ahogy látom a 700g-os Zino-mal durván törvénysértő leszek továbbra is
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
-
vandor01
őstag
válasz DJGABI #70519 üzenetére
jol gondold meg.....
ma mar drog diilerek utan a zsaruk is konyhai merleggel fognak jarni
vagy a ketto ugyanaz?és a beszedett bírság összegének felhasználási rendjéről szóló miniszteri rendeletben
meghatározottak szerint - 100 000 000 Ft-ig terjedő bírság szabható ki.CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz vandor01 #70520 üzenetére
az a baj ezzel az egesszel hogy lehet mondani
- eddig sem volt semmi gaz ha nem igy meg nem ugy dronozol akkor ugyis leszarnak
etc etcEs lehet hogy tenyleg leszarnak de 1x csak vki kiadja ukaszt a rendoroknek hogy itt egy koteg 30e--s CSEK tessek szepen szemelyenket heti 2db-ot kiosztani!
latjak valahol egy parkban jatszol 50grammnyi whooppal?
hiaba park es nincsenek lakohazak?
a varos tablan belul van a gepen kamera van es ha mar csak 1 is hianyzik?
nincs regelesed
nincs tanfolyamod
nincs biztositasod
nincs legterengedelyed
etc
mert 99,99% hogy vmi hianyozni fog!?a torveny betuje szerint kezedbe nyomhatja a csekket!
hanyszor fordult elo hasonlo eset? szepen sunyiban beleszarva mindenki pofajaba torvenyt hoznak akar evekre visszamenloeg azt elkezdik 1x csak szopatni vele a jonepet!
[ Szerkesztve ]
-
Danielo
csendes tag
Nem szeretnék okoskodni, de olvashatjátok már a teljes törvényt a neten....tele van a vonatkozó EU-s szabályokra való hivatkozással...többek között az adatrögzítő berendezés fogalma is ilyen, amely azt írja, hogy adatrögzítő eszköz érzékelője nem lehet a légi járművön. (mikrofon, kamera!)
De ezeket nyilván a járőröző rendőrök nem fogják fejből tudni, és ellenőrizni sem egyszerű. Azért azt se felejtsük el, hogy az NMHH most hoz létre erre a feladatra önálló főosztályt. (én jelentkeztem...aztán meglátjuk )[ Szerkesztve ]
-
davidcsaba93
aktív tag
válasz ecaddsell #70499 üzenetére
Köszi a választ!
Több drónnál is láttam (többek között az eachine ex5-nél is) hogy különféle verziókban rendelhető. Van olyan ami 200m távolságra és van olyan ami 1000m távolságra képes képet továbbítani. Gondolom ezek elméleti maximumok csak, de mi a különbség egy 5g wifis 200m-es és egy szintúgy 5g wifis 1000m-es között?[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz Danielo #70523 üzenetére
akkor megkaptuk a valasz!
ha az EU-s iranyelvekben az mar adatrogzito ha kamera van a gepen!
akkor a 120 gramm de akar 250 gramm nem szukseges mert ez csak a tescoban vett tejfolosdobozos dronra vonatkozik! aki FPV-zni szeretne azaz kamera van a gepen arra minden vonatkozik hiaba csak kebababos 16grammos ....
a rendornek meg merleg sem kell latja, hogy a hulyegyerek a fejen a szemcsivel bologat a parkban vagy a jatszon??
nincs mas dolga
van kamera? nincs kamera?
ja van! akkor itt a csekk fizesslehet olyant mar meg sem emlitek ha esetleg kitalaljak?
a foldre kenyszerites utan az eljaras idejere lefoglaljak elkobozzak etcCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
DJGABI
addikt
válasz Danielo #70523 üzenetére
"az NMHH most hoz létre erre a feladatra önálló főosztályt. (én jelentkeztem...aztán meglátjuk)"
mármint vadásznak embereket a melóra? tudsz linkelni álláshirdetést? azért kíváncsi lennék mik a követelmények. szerk: vagy a vizsgára jelentkeztél? nem tisztaelvileg a csendőrségnél is van drónos egység, de gondolom úgyis csak Teve utcában, vagy max esetleg Balatonra vonatkozik
szerk2: [link] területileg nincs igazam, de hivatásosokról ír, civilnek kb esélytelen
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
ecaddsell
aktív tag
válasz davidcsaba93 #70524 üzenetére
Gondolom adóteljesítmény (csak tipp).
Persze olvasva a jelenlegi szabályozást (ami kb. arról szól, hogy tiltsunk be mindent) kérdés, hogy érdemes-e bármit is venni.
Eddig azt hittem ez gép befér az EUs szabályozásba, de most, hogy kiderült meg érzékelő se lehet benne, ha szabályosan akarná használni az ember még vagy a 3x-át (vagy ki tudja mennyit) rá kellene költeni (egy 100 dolcsis cuccra, ha csak az alapgépet vesszük, mert a többi aksi...).
Ilyen szabályok mellett még a 120g alatti versenycuccok is tiltva vannak. Rossz vicc az egész... -
kriszbon
őstag
válasz vandor01 #70516 üzenetére
"aki FPV-zik annak van kameraja a legtobbjen nincs adatrogzites
de aki fogja az adast AKARKI? az rogzithet"Ott a pont, és aki rögzít annak nem kell drón, csak egy vevő rögzítésre alkalmas eszközzel.
Rákeres a csatornára és Rec. felnyomja akármelyik oldalra, aztán téged fognak húzkodni, büntizni, mert ott akkor te kértél engedélyt.Jól kitalálták a hozzá nem értő balfékek.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
vandor01
őstag
válasz kriszbon #70528 üzenetére
de csak azert ilyen megengedoek mert kulonben lelonenek a dronnal egyutt!
de csak ezert!!!
Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban.Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a felvetésekre válaszul elmondta: a javaslat a drónok biztonságos felhasználási feltételeit teremti meg
persze azert varjuk meg mi lesz ebbol?
-
WaterWave
veterán
Teljesen túlgeneráljátok. Komolyan nem értem...
Most a dróntörvény után egyik tábor, leszarja ahogy én is, mert eddig se patikamérleggel meg csekkekkel rohangáltak a rendőrök.
Másik tábor pedgig jön azzal, hogy mi van akkor. ha kezedbe nyomják a csekket, és megnézik hogy van-e rajta kamera, megnézik a súlyt, elkobozzák.
Csak egy példa.
Pár napja reptettem újpesten, aksicsere után látom, hogy megállt mögöttem egy járőrkocsi, nézték mit csinálok, aztán köszöntem napszaknak megfelelően majd ők is, szemüveg vissza és ment tovább.
Érdekes nem kaptam 100 millios csekket, és nem ítéltek el tényleges életfogytiglanra a százhalombattai rém mellé.
Nem azt mondom, hogy szharjunk bele, nyilván valamilyen mederbe akarják ezt rakni, és valami szabályrendszert megalkotni, de több sebből vérzik ez a dolog.
Vannak a világban nagyobb problémák is, nem a te szemüvegeddel és a drónoddal fognak foglalkozni.Autót se szabad mosni közterületen, 10 éve lándzsással mosom és a kutyát nem érdekli... Persze aggódhatnék, hogy feljelentenek és kijön akár a TEK mert kocsit mosok, de leszarom.
Nem kéne mindenen aggódni.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz WaterWave #70530 üzenetére
Nem fognak mérleggel rohangálni, elegendő lesz nekik ha látják, hogy kamerás vagy sem, mert nem a súly a fő szempont hidd el...Még jó, hogy tovább ment, hiszen jan. 1-től lép életbe ez, addig nem foglalkoznak. Azért ezt nem lehet egy autómosáshoz hasonlítani, mert itt teljesen másról van szó sajnos és hidd el, hogy fognak foglalkozni majd tavasszal szerintem, mert addigra megoldják a reget is és vizsgát is...
Egyébként nem gond, majd jönnek az éjjeli és a hajnali repülések"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
konyi79
addikt
Ezt ide is áthozom már...
Értelek, hogy hobbiból eljátszogatva megy ez a beleszarós dolog, de ha munkára használnád, ezért nem ilyen egyszerű. Én pl épületek tetőszerkezetét, arra épített tárgyakat ellenőrzök olykor, amiről joghatással készülő jegyzőkönyv is készül. Egy ilyen tevékenység esetén még az építmény üzemeltetőjével a megrendelésben ki tudom kötni, hogy hozzájárul a képi anyag elkészítéséhez repülő eszközről, de erre még mindig kérni előre az eseti légteret...
-
ecaddsell
aktív tag
válasz WaterWave #70530 üzenetére
Ezzel többek között az a probléma, hogy innentől attól függ, hogy megvágnak vagy eltűrnek, hogy éppen milyen hangulatban kelt fel az éppen arra tévedő vagy a rosszakaród vagy éppen valami tudatlan rád hívja a szervet és akkor az köteles valamit csinálni stb.
vandor01
Az a hajó már nagyon régen elúszott. Vsz. ez a törvény annak beismerése, hogy ebben a versenyben is teljesen versenyképtelen az EU meg mi is. Mostmár kb. az a cél, hogy ellehetetlenítsék vagy maxra járassák a sarcolást.
Ha esetleg nem láttad volna ezt a Bloomberg videót ajánlom figyelmedbe, nagyon témába vág, egy kicsit a DJI-t járja körül indirekt módon. Itt is azt a motivációs szakadékot vélem felfedezni meg azt innovációs hozzáállásbeli különbséget ami miatt az EU elbukta a félvezetőipart, az elektronikai ipart meg sok más egyebet.
China's High-Stakes Robot Wars
https://www.youtube.com/watch?v=qrhvZhPaxQ4 -
kriszbon
őstag
válasz ecaddsell #70533 üzenetére
"Ezzel többek között az a probléma, hogy innentől attól függ, hogy megvágnak vagy eltűrnek, hogy éppen milyen hangulatban kelt fel az éppen arra tévedő vagy a rosszakaród vagy éppen valami tudatlan rád hívja a szervet és akkor az köteles valamit csinálni stb."
Bezony lehet tartani tőle, elég sok a rosszindulatú ember.
A másik meg hogy ha tudják hol szoktak sokan reptetni, ott könnyű lesz büntit kiszabni, akár többet is.
Így le lesz a gond a napi kvótáról amit teljesíteniük kell (mert létezik az is).Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
WaterWave
veterán
Igazat adok nektek, de ugyanakkor én olyan ember vagyok, hogy ezt majd akkor fogom elhinni ha megbüntetnek érte. Addig nem. Tudom rossz felfogás de ez van.
Nem tudom elképzelni, hogy majd ezt fogják nézni, se emberük erre se semmi.
Aztán majd ott forgatja neked a kezében a freestyle drónt, hogy hol a kamera? Ez a kamera? Rögzít képet vagy csak sugároz? SD kártya lehetőség van benne?
Ez egy hülye szabály, be lehet tartatni de életszerűtlen.
Azt is átrágnám, hogy egy kamera sugárzási lehetősége és képfelvevő lehetősge nem egy és ugyanaz, persze az adást be lehet mérni amivel már lehet rögzíteni, de a drónon lévő kamera ebben a formában nem vesz fel képet, csak sugározza.Kocsimosás lehet hülye példa volt, de az is szabálysértési eljárásnak minősül, és nem egyszer közteres, rendőr, isten tudja mi ment el mellettem és a kutya nem foglalkozik vele.
Azt el tudom képzelni, és abban igazat adok, ha Manci néni feljelent, hogy őt zavarja az, hogy szemüveggel a fejen reptetek, és kijönnek megvizsgálják, akkor szankcionálhatják, és lehet fogják is, mert sok rosszakaró ember van.
De manapság olyan világot élünk, mikor ilyen dolgokra egyszerűen fizikailag nincs idő.A légtérkérelmi szabályról meg annyit, hogy van hozzá egy androidos applikáció(program) amivel ezt meglehet igényelni, de annyi hiba van benne hogy kilógnak a lábai... (bugos)
Van olyan aki késő nyáron igényelt, és még nem kapta meg rá az engedélyt, tehát amíg ezek a lehetőségek nem adottak, addig az se tudja betartani a szabályt, aki beakarja.[ Szerkesztve ]
-
bacus
őstag
Egy rendőrségnél dolgozó (nyomozó, nem járőr) ismerős véleménye:
"ha lakott területen belül repülsz olyan eszközzel, ami 120 grammnál nehezebb és van rajta adatrögzítő, akkor piszok gyorsan belecsúszhatsz akár egy bűncselekménybe is..."
Ez a baj, a pénz büntetés, az elkobzás, levadásszák, stb nagy anyagi kár, de mondjuk belekeveredni egy bűncselekménybe, no az már más tészta.
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
-
cinemazealot
addikt
válasz vandor01 #70512 üzenetére
És itt van maga a törvényjavaslat.
-
vandor01
őstag
finomodik ez meg!
lakotteruleten belul 120grammnal nehezebb?
igen? reg? engedely? bizti? tanfolyam?ha az otbol egy hibadzik bunti! ha mind hibadzik?
halmozotti buncselekmeny! 10ev 10 evre felfuggesztveÉS... kamcsi van rajta? igen?
SD kartya? volt-e rogzites? meg a suly mar nem mervado!
reg? engedely? bizti? tanfolyam?
10 ev letoldendo!megtanulja a paraszt nem ropkodunk lorincke dacsaja felett!
nem lesz itt bortonbusiness mar epitik a bovitest!
lesz majd kulon szarny csak dronosoknak!
ingyen szimulatorral[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
válasz vandor01 #70540 üzenetére
Majd akkor leüljük, 20-30 év drónozásért a tényleges életfogytosokhoz.
-
kriszbon
őstag
válasz WaterWave #70535 üzenetére
"Azt is átrágnám, hogy egy kamera sugárzási lehetősége és képfelvevő lehetősge nem egy és ugyanaz, persze az adást be lehet mérni amivel már lehet rögzíteni, de a drónon lévő kamera ebben a formában nem vesz fel képet, csak sugározza."
Ez nem teljesen igaz, mert van olyan kamera ami analóg sugároz neked képet, de közben pl. FHD-ban rögzít is(anno V-tail stb.)
De rögzítheti az adást teló vagy maga a szemüveg is, vagy mindkettő egyszerre + még aki akarja.Ezt csak megjegyeztem, de amúgy egyet értek azzal hogy nem életszerű a törvény nagyon sok eleme.
Sajnos addig nem jutottak el hogy átgondolják, vagy megkérdezzék hozzáértők véleményét.A "zsebpiszkok" sem mentesülnek ha kamerás, anélkül meg minek egy drón.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
vandor01
őstag
válasz Danielo #70543 üzenetére
nem merik hirdetni mert a vegen meg hozzaerto megy oda?
esetleg meg vmi profi-szakerto is azt pofara esnek a hatosagnal?
ha esetleg a fonoknel okosabb mer jelentkezni gyanus lesz nekik!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
kriszbon
őstag
válasz vandor01 #70540 üzenetére
"megtanulja a paraszt nem ropkodunk lorincke dacsaja felett!"
Erről (is) jutott eszembe, be kell szereznem valami nagyon kicsi nano kamerát vagy 2db-ot, meg elkezdeni postagalambokkal foglalkozni.
Egy kamcsi a mellére lefelé nézve, a fejére meg a másik, igy gimball megoldva egyiknél.
Oszt elmenni dacsa túlsó felére kicsit távolabb, és elengedni a postagalambot.
Először úgy is körberepül párszor mire betájolja magát, és szépen haza jön.Arra mán csak nem kell légtérhasználati, meg pilótavizsga hogy 120g felett van és kamerás is? :-)
-
ecaddsell
aktív tag
Vsz. ennek a törvénynek a fókuszában nem a klasszikus racer/FPV drónok vannak (ami ennek a topiknak a fő témája).
Mégis ezek hogyan lennének pl. megfigyelésre alkalmasak. Van egy elég nagylátó nem túl acélos felbontású kamera ami gimbalt még hírből sem látott és, ha egy kicsit is távolabb vagy viszonylag nagy dolgok is néhány pixelben mérhetők ha meg közelebb akkor még a legsötétebb ember sem hiszi, hogy akkora zajszínt mellett észrevétlen akartál maradni.Szimplán a törvényalkotónak halovány fogalma sincs az ebben a témában előforduló kategóriákról és mindent egy kalap alá vett.
Elképzelem a hatóság meg pl. a svéd gyerek közti beszélgetést (aki a 3D printed vázzal kísérletezett és nem mellékesen kb. összes itteni csatorna hüledezve nézi a nézettségét meg a feliratkozók számát) amikor kérik tőle a légijármű típusát, altípusát, sorozatszámát stb.https://youtu.be/Ix4EnU-sATQ?t=75
vandor01
Azt, hiszem a Prezi tulaja mesélte, hogy ő nem fél nála okosabbakat felvenni, mert ő a tulaj nem tudják kirúgni, de alkalmazottként erre minden managernek figyelni kell...[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz ecaddsell #70546 üzenetére
biztos lehetett volna megfelelo technikai parameterekkel meghatarozni a hobby jellegu repulest de telibe pofanszartak a zembereket.... meg mindenkit es meg veletlen se legyen benne az olyan EU iranyelv amitol a parsztja jobban erezze magat... lenyeg a torvenyhozo azaz az erosebb kutya b....on...
- 120gramm
- kameranehogy az inovacio jegyeben kicsit gondolkozni kellene vagy szakertoknek hinni de mit is varjunk helokopterrol hazi renszarvasra vadaszo kereszteny f....kalaptol!?
Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke
Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása
Benyújtó: Dr. Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes
Előadó: Dr. Palkovics László, innovációért és technológiáért felelős miniszter
Törvényjavaslat címe: A pilóta nélküli légijárművek üzemelésével összefüggő egyes törvények
módosításárólne legyen senkinek hiu abrandja ha ez igy marad nem most nem 2 honap mulva de valamikor szopatni fognak vele! kimegy a parasztja a 16 grammos kebab dronnal a jatszora szemuveg a fejen kamera a gepen 30e lesz!
es nincs eselye se vedeni magat a parasztnak mert a torvenyben van!
- 120gramm
- kamera[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nem baj, majd drónozunk a böriből
Egyszerűen még most sem hiszem el... Teljesen korrekt véleményeket fogalmaztok meg, nincs is amit hozzátennem gyakorlatilag..."The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
Blizzardking
őstag
"Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
Ez annyira jellemző erre a kormányra, ránkb@sszák a létező legszigorúbb korlátozást, utána bekopiznak egy bullshitet arról hogy ha ennek ellenére véletlenül lenne valami innováció, azt azé' ők csinálták
ecaddsell írta fentebb "Vsz. ennek a törvénynek a fókuszában nem a klasszikus racer/FPV drónok vannak (ami ennek a topiknak a fő témája)."
"Szimplán a törvényalkotónak halovány fogalma sincs az ebben a témában előforduló kategóriákról és mindent egy kalap alá vett."Szerintem is pontosan ez van, hülyék is és kellően arrogánsak is, nagyívben leszarják hogy pár kockának ez a hobbija, ha így remélik elrejteni a nyilvánosság elől a mérhetetlen, közpénzen összeharácsolt vagyonukat. Nekik ebben nincs választásuk, kötelező ezt lépniük, főleg hogy egyre veszítenek a népszerűségükből. Majd a szavazáson kegyetlen bosszút állok és ennyi!
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Öregszem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest