Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arti1
aktív tag
Megérkezett a V666 FPV szett
Azon lazán túlléptem, hogy a GLS futár odaadta egyik lakónak a házban, akit nem is ismerek, mert "sokszor hoztam már nekik csomagot", majd mikor az ügyfélszolgálaton érdeklődtem, hogy mi ez az új módszer, hülyének néztek, hogy mit reklamálok, a futár bárkinek odaadhatja, aki aláírja...A képen jelzett alkatrész nem volt benn a csomagomban, ez így normális?
Az lenne még a szép, hogy ha tényleg benn kellett volna lennie, és amiatt, hogy más átvette, és nem vetetett fel jegyzőkönyvet, bukom a reklamálás lehetőségét...
Nektek sem volt benn?Jackal: Most is repül, ha tálcástól feldobod
[ Szerkesztve ]
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
-
kriszbon
őstag
Ami nincs a képen, és még is kaptál hozzá, azt meg szépen küld vissza nekik.
Mert gondolom volt benne töltő, 4GB SD kártya+olvasó.Én meg vettem külön töltőt, meee... az nem volt a képen hogy van hozzá.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Plasticbomb
addikt
NO most akkor vegyük át, hogy működik az FPV rendszer? Sima analog adás? Vagy ki lehet hozni rendes digitális 16/9es mindigtvszerű jelet is?
Ez azért érdekes, mert én ugye a számítógépem szép nagy világos képernyőjén szeretném játszani néha/sokszor, és próbálom össze "gondolni", hogy mi is kell, és azt mégis hogy.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Teréz Atya
senior tag
Ha quanum v2-hoz vetted, no para! Annak van XT60 dugasza meg elosztoja, hogy tudd taplalni a az FPV vevot is.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Plasticbomb #19761 üzenetére
Sajna csak sima analog, de valaszthatsz h PAL / NTSC legyen.
Az idei Dubai vilagbajnoksagon probalkoztak digitalis atvitellel, de valami nem klappolt, mert masnap mar analog felvetel ment.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Tszkr
csendes tag
válasz Teréz Atya #19762 üzenetére
csak nem az a vége a gond, hanem amit a vevőbe kell bele dugni nem jó a méret
-
cucimaciq
csendes tag
nem rossz Kis video de egész jó szerintem
-
Arti1
aktív tag
A Quantum V2 szemüveg elejére eddig két kamerát találtam, fontosabb különbségek:
1. 600 TVL, 1.8 mm lencse, 3.7-5V, 170 fok látószög, nyákra forrasztott drótok
2. 700 TVL, 2.8 mm lencse, 8 - 13V, 115 fok látószög, külön csatlakozó a nyákon a kábelnekVan ezek közül olyan, ami valami miatt nem ajánlott? Tudtok/használtok jobbat?
Szerintetek, ha FPV közben átkapcsolnék, hogy körülnézzek, a 170 fokos látószög mennyire lenne zavaró? (Majdnem látnám a cipőm orrát, ha egyenesen előre nézek?)Minstrel (19729): Most esett le a Bushless
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
Sima korpolarizacios azaz gombaval kb. 4-500m-ig jo vagyok 200mW-os adoval. Neked viszont elegge szuk vetelu antenna fog kelleni. A lapos, alias legycsapo eleg jo, de ennel nagyobb tavra gyakran hasznalnak "Helical Antenna"-t. Ezzel viszont az a baj, Hofi utan, "Hogy mozogni nem szabad, mert bejonnek az oroszok."
Pontosabban mindig a gep fele kell nezni mert van jel, nincs jel.
En FPV szemuvegben nagyon gyakran elfelejtettem a gep utan fordulni, ami okozott egy-ket izzaszto percet, es ez csak a legycsapo volt. En ilyen szinten mar diversity receiverrel nyomulnek.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
shaddam
aktív tag
Összeszereltem a kislányt Levittem a focipályára, ahol már várt egy srác a szomszéd faluból, mert fülest kapott. Megmutatta mije van természetesen
Nulla pid reszeléssel és trimmeléssel tök szépen repül, eléggé meglepett hogy elsőre felszállt. A motorzáró csavarokat párat elvesztettem, túrtam helyette fater fiókjának mélyéről rendes anyát. Csavarszorítót vennem kell. mert pár galád sikeresen kirezonált. Az FPV-t nem raktam rá még, de a képe éles. Airmode-ot nem mertem még
3 propot vesztettemEzek az 5030-as gemfanok vagy gyengék, vagy a fű erős. Rohadt jó érzés volt megröptetni, megérte a fél éves idegeskedés
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
TromF
tag
válasz Teréz Atya #19772 üzenetére
Koszi, korpolarban gondolkozom (sima, vagy ibcrazy-fele spw, boritas jo lenne, tehat gomba) en is, esetleg helical.
A gondom az, hogy az aruhazak teli vannak ilyen termekekkel, mindenki mindenfele tavolsagot allit, nem tudom osszehasonlitani oket.mondjuk egy ilyen mennyire jo?
-
Jackal2
senior tag
válasz shaddam #19773 üzenetére
Az milyen gép a háttérben? Nem ismerem fel a vázat, de a canopy alakja viszont ismerős.
Lőttem pár képet a Phantom 3 Advancedről, jó gép, még nekem is tetszett
És ma előkerült az Ogrém dublőre is (APM alapú, nem Naze 32, mint az enyém)
[ Szerkesztve ]
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
-
Teréz Atya
senior tag
Hat, van / volt hasonlo. Jol is ment az elso par reptetesig, de marha konnyen serul. Egy szinttel jobb ez , de ezt is mar sikerult lenyakaznom, viszont sokkal konnyebb volt visszaforrasztani a dugaszt.
Le kell, hogy lombozzalak, 2km nem hiszem h meglesz korpolarizacios antennaval. Ugyanazon antennaval a tavolasag novekedesevel a teljesitmenyt negyzetesen kene emelni, ugyanis nagyobb teruletet kell lefedned.
En ami gomba antennarol tudok, ott kb. 4-600 meter a tipikus tavolsag. Nagyobb tavolsaghoz viszont vagy nagysagrendekkel erosebb ado vagy nagyobb nyeresegu antenna kell. Ez utobbi meg nem esik a levegobol, ugy erik el, hogy az egyik iranyba erzekenyebbre tervezik a tobbivel szemben.
Aki okosabb nyugodtan javitsa / egeszitse ki.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
fape
senior tag
válasz shaddam #19773 üzenetére
Sztem a gemfan 5030 az egyik legsérülékenyebb propi, legalább is kapuval találkozást nagyon nem bírja. Kétlem, hogy sokkal jobban repülnék, legalább is mező másik végéről a gép visszahozásának a száma kb azonos, de amióta kingkong 5040-n repülök nem kell egy hétvégén 10-15x propit cserélni. (Már a 3. racer röptetésnél diy kapuk alatt próbáltam repkedni...). Kb 2-3 repülési alkalmat kibír a kingkong.
Bár való igaz, hogy spórolási szempontból, visszahajtogatom a propit ha elferdülne/hajolna. Csak akkor cserélek nagyon muszáj[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
TromF
tag
válasz Teréz Atya #19778 üzenetére
Szoval az a velemenyed, hogy az olcso korpolar antennak tobbnyire azonos teljesitmenyt produkalnak, eltero minoseggel?
Olvasggam par forumot, volt aki csinalt 1500m-t is ket loheressel, de egyiket lecserelve helical-ra nagyot tud noni a tav.
Az rp-sma csatlakozo forraszthato volt az antennadon, nem valami preselt-beontott dolog?Keresgeles kozben talatam egy alap osszefoglalot, ha valakit erdekel:
http://www.dronetrest.com/t/the-complete-guide-to-fpv-antennas-for-your-drone/1473[ Szerkesztve ]
-
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Mi történik, ha egy H8 mini-t felküldök az "égbe"?
Arra gondolok, ha hatótávolságon kívül kerül akkor emelkedik-e tovább, vagy pl. leáll és visszaesik. -
Teréz Atya
senior tag
Hat, hogy nagy tavolsagot erj el ket gombaval vagy rohadtul nagy makodnak kell lenni, vagy le kell valogatni ket antennat, aminek egy adott freki a legjobban fekszik, aztan azon tolni. Mar sima botantennanal is az 5775 il 5925 MHz kozt van par tized mm elteres, ami meghatarozza h melyik frekire lesznek a legerzekenyebbek az antennak. Kalkulator. Az a foszer biztos h 5,8 GHz-es FPV-vel csinalta meg a 1,5 km-t? Mert toljak am 2,4GHz / 900MHz es talan 450 MHz-en is.
Az antenna az, amit linkeltem. Jo minosegu preselt, de ugye egy Racer-el mindig azt probaljuk, hogy hol fer el. Parszor ne fert el.
A kozepe eddig egyszer sem tort el, ellenben az arnyekolo kopeny annal gyakrabban. A lenyeg h az osszedugasnal maradt 1 mm hezagot forrasszal hidaltam at. Mivel a 180 Falconhoz meg uton van vevo antennatartoja, csak 300m-ig tudom megerositeni, hogy faxan megy az adas a henkolt antennaval, ugyanis ekkor kirepul a taviranyito hatotavjabol. Egy ilyen kis gyaszt keresni a buzamezoben meg kimondottan embertprobalo feladat.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
shaddam
aktív tag
Propokat hogy fogatjátok fel racerre? Az egyik gyári csavar (DYS 1806) lerepült, túrtam 5 milis anyát, az erősen megszorítva jónak tűnik.
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
Arti1
aktív tag
válasz Teréz Atya #19796 üzenetére
Megrendeltem a TX antennát, van hozzá működő kupon, 6%-ot levesz, nem egy nagy összeg, de mégis jobb érzés
Kódok: 6rchobby vagy affiliate6
Kell ehhez RX-et is rendelni, vagy jó oda az RC832 gyári bot antennája is (vagy ha helyette a V666 vevő botantennáját teszem fel az RC832-re)? Mennyit számít?Jackal: Köszönöm a gombás lóhere tisztázását
-
TromF
tag
válasz Teréz Atya #19796 üzenetére
Valahol olvastam hogy a gyerek az immersionrc 600mW (FatShark) vevovel es boscam gyari gombakkal csinalt 2km felett, termeszetesen most nem talalom.
helyette van ez : https://www.youtube.com/watch?v=TyEghB8HODQ
ugyanaz a vevo, de egyedi, bar szinten spw antenna, 5km@Arti1: igen, ha megpucolod a gombat, loheret kapsz
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- F-Secure termékek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest