Új hozzászólás Aktív témák
-
Kekmen
senior tag
-
rt06
veterán
jelenlegi helyzetednel rosszabb nem igen lesz
ha mukodne normalisan a kliens, akkor lehetne mondani, hogy ahhoz az allapothoz kepes nagyobb terheles erne a lemezt, mert aint letoltodott egy reszlet, azt egybol ki fogja irni, s nem varja meg, amig tobb MB-nyi, esetleg egymas utan kovetkezo kiirando adat leszjozsi252:
a bittorrent a protokoll leirasbol adodoan letolteskor veletlenszeruen ker a masik feltol szeleteket, melyeket - amennyiben elore lefoglalasra kerult a hely - ennekmegfelelo sorrndben, a lemez iro-olvaso fejet ossze-vissza rangatva kell kiirnia
ehhez meg hozzajon, hogy egyszerre altalaban tobb peer-tol is tolt a kliens, ami meginkabb megnoveli a szeletek szetszortsagat
es ennek tetejebe meg jon az is, hogy ki kell szolgalni a kapcsolodo leecher-eket, akik szinten veltlenszeru szeleteket kernek tolunk, melyek kiolvasasahoz szinten ossze-vissza kell rangatni az iro-olvaso fejetezzel a legnagyobb problema az, hogy mig a merevlemezek lineraris irasban vagy olvasasban kepesek tobb 10 MBps-ot is produkalni, addig a random iras/olvasas (foleg a ketto egyutt) a fej sokszori pozicionalasa miatt lenyegesen lassabb (mint irtam, lattam mar sata2-es lemezt megallni 2-3MBps korul 100%-os terheltseggel - es nem az utorrent bugos merceje szerint)
erre jo megoldas a minel magasabb fordulato (esetleg scsi) merevlemezek lehetnek, vagy meginkabb az ssd-k, ahol az eleresi ido nem fugg a "lemezen" valo poziciotol, nincs a lemezeknel megszokott "seek time" (amig a fejet a megfelelo helyre pozicionalja a meghajto)
a tobb cache valamennyit segithet, viszont csak akkor, ha a lemez iras/olvasas elott sorba is rendezi az elvegzendo muveleteket (nem tudom, erre mostansag mennyire kepesek az asztali gepekbe szant lemezek)
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
gg72
veterán
Úgy tűnik, hogy nem egyedi a problémám (ebben a topicban is volt már szó róla, visszakerestem), de az eredeti utorrent topicban találtam talán egy megoldást rá:
I'm back with some bad news. Reverting to an older version didn't fix the problem.
I've noticed that only utorrent has this issue; I've tested with other clients.
The only way to avoid this, is to disable the write caching from advanced settings.
The problem is that the cache starts to fill and when it hits the limit, it's not flushed and the disk overload error appears. If I tweak the settings and stop and restart the torrent, the cache will start working correctly without the disk overload error (downloading with 8-10 MB/s).
However, I have no idea what causes this. As I said, I tested other clients and they handle the cache correctly.
What is even more weird, is that I never experienced this issue in the years since I'm using utorrent. This started happening after I've changed my HDD (WD Caviar Black 750 GB) and reinstalled Windows 7 x64 Professional (before I used Ultimate edition).
[link]Kérdésem az lenne, hogy milyen hátránnyal jár az, ha kikapcsolom a Lemez cache menüpontban a lemezírási gyorsítótárat?
Mert más klienst meg nem nagyon akarnék használni, habár ezek szerint csak az utorrentnél jelentkezik ez a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
Nem hiszem hogy ez a gond, nekem egy régi 120 gigás 7200 es Samsung vinyóm amire töltök és amiről seedelek. Igaz másra nem használom, nem fut róla program, nem nézek róla filmet stb, de simán bírja a 80/25 ös netem terhelését, ami lefelé 10 megabájt/sec tehát több mint 4 szerese a tiédnek. Lehet hogy szimplán a neted vagy router nem bírja a nagy igénybevételt és azért vágja le, kapcsolatok számát csökkentsd.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
rt06
veterán
a protokollbol adodoan random io muveletre lenne szukseg, amit a legujabb lemezek sem kepesek par MBps-nel gyorsabban vegrehajtani (foleg az irast, de lattam mar 2-3MBps olvasastol kiakadni lemezt)
amint jozsi252 irta, probald meg a cache meretet novelni, ekkor van nemi eselye, hogy a rendszer tudja blokkositva kiirni az adatokat
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Indiana Jones and the Great Circle kód - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam