Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz
KAMELOT #90495 üzenetére
Rendes 3 év gari, de ha fél évvel kevesebb lenne se érdekelne, nincs bajom a használt piaccal addig, amíg olcsóbban kapom
Megfordítom a dolgot, ha te spórolhatnál 40k-t, és ugyan azt kapod, te nem fogadnád el?
Nálam gyorsan változnak a dolgok, 1 hete rendeltem meg a ps5 pro-t, de közben rájöttem, hogy kell egy Pc melóra, de aztán meg arra jöttem rá, hogy az xbox felesleges ha veszek az árából egy vga-t, szal most egy ps5 slim és egy jó vga a helyzet, de kitudja lehet rábeszélem maga mégis a pro ra
Gebriel: Giga 4070 ti super, nem a legcsendesebb, de legalább jól hűt elvben... Igazából a kártya se lesz elég natív 4k ra RT-vel, de amúgy nem tűnik rossznak
-
bandi0000
nagyúr
válasz
KAMELOT #90493 üzenetére
Kibirom fizetni így is, csak ugye ott a baj, hogy nem szerettem volna ennyit kiadni érte, és így a lelkem kicsit megnyugszik, hogy olcsóbb...Meg ha 2 hónap múlva azt mondom, hogy mégsem kell, akkor kissebb a bukó
Ez amit valszeg megveszek egy bontatlan gariban cserélt kártya, nemlátok nagy rizikót, és a bolttal sincs bajom, legalább is eddig nem volt
-
bandi0000
nagyúr
Asus garanciáról tud valaki valamit? Elvben elég a szeria szám + háztól házig garis, ez igaz lehet?
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
Nem feltétlen ide tartozik, de részben talán
VGA-t szeretnék majd venni, és tele van a PH olyan garisokkal, ami eladóhoz szól, tehát nem egy magyar üzletlánchoz, illetve olyat is láttam, hogy pl alza 1 év gari de regisztrál a gyártónál és 4 lett...
Ezekkel szerintetek mennyire kell vigyázni? Pl konzolt veszek magyar forgalmazótól, akkor bevihetem a hivatalos szervizbe, vagy ahol vettem és intézik, de attól tartok, hogy a VGA-nál a gyártói pl az lesz, hogy nekem kell eljuttatni az xy szervizbe isten tudja melyik országba
-
bandi0000
nagyúr
válasz
OutSider17 #66790 üzenetére
most húztam újra a gépet 0-ról, pont ez miatt
nem a játékra gyanakszok, pont azért mert, játék nélkül se tudom azokat módosítani ,pedig szerintem kellene hogy tudjam
-
bandi0000
nagyúr
na megint itt...
nem rég kérdeztem, hogy miért felezheti az fps-t a forza ha megkettőzve használom a a megjelenítőt, ugye TV+monitor FullHD mindkettő
na már most azt vettem észre, hogy ha csak a TV-t használom,akkor valamiért nem ismeri fel, és ha a forza megy, akkor az asztal méreteit megnöveli, pont olyan mint amikor kisebb felbontáson futtatsz egy játékot, és maga a gép alkalmazkodik hozzá amíg fut a játék, de persze itt FullHD-n megy
-
bandi0000
nagyúr
Arra lenne e valakinek valami ötlete, hogy
vagy az utolsó driver vagy az utolsó windows frissítés óta csinálja, de az is lehet, hogy sokat állítgattam mindent, és az miatt lett volna ez
szóval a gond az, hogy a VGA-ra van rá kötve a monitor és a tv, felbontás egyezik, megkettőzöm a képet, eddig minden klappolt a frozánál, de most azt csinálja, hogy hiába van beállítva 60fps re a játék, de vagy 30 fps el indul el, vagy menet közben rakja magát 60-ról 30-ra, és ez rögtön vissza megy 60-ra, ha megszüntetem a megkettőzést, és csak az egyik megjelenítőt használom
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
Abban tudnátok segíteni, hogy miért van az, hogy ha játszok egy játékkal, akkor v-sync nélkül van 70-125 közti fps em, eléggé ingadozik, viszont ha bekapcsolom a vsyncet akkor is meg-meg akad be szaggat a játék és idegesít, pl 60-ról leesik 50-58 ra, na már most ha szinkronizáció nélkül nem esik be, 60 alá, akkor szinkronizációval mért? és amikor be esik, akkor a VGA kihasználtság és a CPU kihasználtság se 100-on van
tehát ezzel mit lehetne kezdeni? próbálgattam a különböző beállításokat az nvidia vezérlőpultba de nem sokat értem el vele...
ez normális? vagy egyetlen megoldás a G-sync?
konfigom az adatlapomon
-
bandi0000
nagyúr
Nem tudom mennyire tartozik ide, de
VGA-ra rá van kötve a TV és a monitor, FullHD mindkettő, megkettőzve használom a képet, azzal lehet csinálni valamit, hogy ha pl be van kapcsolva a TV de csak tv-zek, monitoron viszont használom a PC-t, de ha ki kapcsolom a TV-t, akkor villan egyet a monitor, gondolom át áll csak 1 megjelenítőre, és ugyan ez van ha a TV-t kapcsolom be
-
bandi0000
nagyúr
válasz
OutSider17 #66415 üzenetére
persze ezen gondolkoztam, mert 1 hónap bányászat annyi, mint egy 1 éves kártya amin csak játszottak minden nap
tesztre mi lenne jó?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
OutSider17 #66412 üzenetére
zöld oldalról van a kártya
jobb fajta elég hűs, szal akkor nem idegeskedek, úgy is garis
köszönöm mindkettőtöknek
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
bányász kártyáktól mennyire kell félni? ugyan az elmondása szerint csak 1 hónapig bányászott vele, de inkább rákérdezek itt
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Csupingo #59202 üzenetére
természetesen nem vagyok gyökér
mivel HDMI csak 1 van a vga-an, és vettem egy dp-vga átalakítót de ha megmozdítom a kábelt akkor el megy a tv-n a jel, és ezért gondoltam hogy talán ezt tudja az alaplap vagy valami, de akkor felejtős
(#59201) bobalazs : hol tudom megadni?
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
rádugtam az egyik HDMI-t az integráltra, a másikat a VGA-ra, képet kiadta, de TV-n ami IGP-re volt kötve, azon arról is futott a játék, ennek gondolom nem ilyennek kellene lennie ugye?
amúgy ha számít valamit, megkettőzöttnek állítottam be a 2 megjelenítőt
-
bandi0000
nagyúr
válasz
trancemusic #59186 üzenetére
mindegyik kártya konyul, az a baj rossz a konstrukció, mármint a házaké, gyakorlatilag nagy nehéz a kártya és a sarkára hat a gravitáció, fel kell kötni valahogy, bár szerintem nagy baja nem lesz neki
(#59189) papirzsepi93: örülj neki, én nem használom azt, nem is jó sokszor, sőt... amúgy meg ha a VGA bent van, akkor már esélyed sincs telepíteni az igp driverét
-
bandi0000
nagyúr
szerintetek az megoldható hogy egyszerre adja ki, illetve választható legyen a megjelenítő, hogy ha az egyik HDMI-t rádugom a kártyára, a másikat meg az alaplapra? Mert találtam a biosba valami multi monitor támogatást, szerény angol tudásommal azt vettem ki, hogy pont ezt csinálja, csak végül is ha játszanék akkor mind2 csatlakozásnál a VGA-t használná?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #59122 üzenetére
az még nem lenne gond, de úgy is ez lesz, ha az egyik nem fog menni? mert egyszerre kettő nem lesz, de egyszerűbb ha megkettőzöm és amelyiket nem használom azt kikapcsolom
-
bandi0000
nagyúr
ha 1 VGA-val 2 megjelenítőre dobom ki ugyan azt a képet, tehát megkettőzöm, akkor az extra erőt igényel a VGA-tól, vagy semmit?
-
bandi0000
nagyúr
kicsit félve kérdezem meg itt, de tudja valaki használni az afterburnert? régebben tudtam monitorozni a háttérbe, de most nem akar 1 percnél tovább monitorozni, ráadásul régen csak a számokat loggolta, most meg grafikonokat
-
bandi0000
nagyúr
valaki el tudná nekem magyarázni ezt az FPS dolgot?
konkrétan azt nem értem, hogy ha egy bizonyos játék egy bizonyos szakaszán 59 ről beesik 50-55 re az fps akkor miért reccen meg a kép? mert nem sokat esett, ez ellen lehetne tenni valamit, vagy csak úgy hogy vissza veszem a beállításokat?
illetve fentebb említett probléma, viszont a jétkba van felezős v-sync, tehát ha 50 fölött van az fps, akkor felezőssel mért nem tudja tartani az atom stabil 30-at? ott is beesik 28-29-re és ezt észreveszem
-
bandi0000
nagyúr
válasz
varmi2 #58985 üzenetére
Most nah
nem kérdezném ha nem kellene, Tv-t illetve monitort akarom járatni, nem feltétlen kellene egyszerre, de amit eddig láttam HDMI elosztót azon választani lehetett hogy melyik menjen, az meg nem éppen jó
de ha meg VGA kábellal kötném rá a monitort az meg nem lenne olyan szép mint a HDMI mi?mert van itthon elfekvőbe egy dvi-vga átalakító
-
bandi0000
nagyúr
válasz
papirzsepi93 #58942 üzenetére
Rakd fel tisztán a win10 et vagy a 7 et és úgy próbáld meg
-
bandi0000
nagyúr
látezik valamilyen univerzális cucc,ami minden házba jó és megakadályozza hogy a VGA vége meghajoljon?
-
bandi0000
nagyúr
Na, felvettem a hangot, azért nem árt felvenni a hangerőt mert eléggé halk
Viszont lemonitoroztam hogy mennyivel pörög, de nem tudtam előhozni ezt, csak a fifánál van, és ott is csak az elején mikor még a menüben lépkedek -
bandi0000
nagyúr
Igazából elindítottam a fifát amikor nagy fordulaton pörög akkor nem hallom meg amikor alapon pörög akkor sem,hanem valahol a kettő között lehet, olyan a hang kb mintha nem lenne beolajozva és fém a fémen surlodna de nem hangos csak pont hallani
-
bandi0000
nagyúr
Hali egy ilyen kártyám van, de néha dura csikorgos vagy szélzajos hangot ad, annira nem zavar de mégis,ezzel lehwt csinálni valamit? Vagy szervíz stb?
-
bandi0000
nagyúr
hali
tudtok ajánlani valami progit amivel lehetne monitorozni a VGA kihasználtságot? -
bandi0000
nagyúr
Felraktam az Asus régebbi driverét de az is ugyan így csinálja, amit a fifába csinál az szörnyű még az 5770 em is jobban simította a kapifát...
-
bandi0000
nagyúr
válasz
speedydb23 #30519 üzenetére
ahham ez van fent elvileg
-
bandi0000
nagyúr
válasz
agressiv #30512 üzenetére
És ez kártya hiba v mi? Mert más játéknál is észrevettem hogy vmiért nem akarja az igazságoz
Ha nekem címezted akkor: VGA-s a monitor és DVI-I átalakítóval a kártyához kötve asszem
ami nekem jelentkezett hullámzás azt azért toim h monitor mert más kártyánál is csinálta és a videón nem látszik szóval azt csak én látnám
-
bandi0000
nagyúr
Nekem meg ezzel lenne gondom, nagyon nem néz ki jól a játék szemcséződik a kép stb ez mitől lehet? felhuztam mindent maxra és az összes símítási módot bekapcsoltam akkor is csinálta meg akkor is amikor optimálisan volt beállítva
-
bandi0000
nagyúr
válasz
endruboy1 #30502 üzenetére
ja már értem mi a gondod asszem, nekem hasonlót csinál vagyis nekem is hullámzik, azt ajánlom hogy szedd le a fraps-ot és ha elindítod játék közben F9-et nyomsz felveszi videóra és ha visszanézed a videót akkor kiderült hogy monitor miatt hullmázik vagy a VGA miatt, én is így tudom h cserés lesz a monitorom
-
bandi0000
nagyúr
tegnap rákötöttem a tv-re a gépet és a gyári 1920X1080p re volt beállítva de hogy is fogalmazzam, nem volt képben a tv
tehát túlnyúlt a kép a tv-n és akkor az Nvidia vezérlőpultba lehetett állítani a képet és valami 1860X1020 v mennyi jött ki és így nagyjából szélek érintkeztek ez miért lehet?
-
bandi0000
nagyúr
Akkor nem nagyon nyúlok hozzá
Viszont más:Nem nagyon tartozik ide de régebben megkérdeztem a HDMI-s topicba nem nagy mozgás volt szóval hogy gépet tv-vel HDMI-vel összekötni akarom, de 7m van köztük
10m-es kábelt lehet venni asszem na már most milyet kéne vennem hogy ne legyen zaj késés akármi?
-
bandi0000
nagyúr
hali
kérdés hogy van egy 660Ti-m és a vezérlőpultba érdemes valamit állítgatnom a jobb teljesítmény elérése érdekében? -
bandi0000
nagyúr
erősebb valamennyivel a 6870 , amúgy mikor kátyát cseréltél újrahúztad a rendszert? Nekem volt hogy Ati után Nvidi-át raktam be és nem hozta a teljesítményt, gondolom maradtak driverek
Meg ahogy nézem a lapod nem szereti az Nvidiát elvben, mert pl az SLI-t sem támogatja ebből gondolok arra , hogy az Ati jobban megy
-
bandi0000
nagyúr
válasz
anonymus89 #28870 üzenetére
Hát az nem igazán, talán akkor még FullHd se volt
-
bandi0000
nagyúr
válasz
JockeyEwing #28668 üzenetére
Ha windows 7 van a gépedet akkor megnyomod a windows gombot+P-t és akkor ott a kiterjesztésre mész ha erre gondolsz
-
bandi0000
nagyúr
válasz
sketchifun #28585 üzenetére
ahham és járasd 20 percig legalább és nézd hogy mennyire megy fel a hő, illetve szemetel e vagy kifagy e
-
bandi0000
nagyúr
válasz
sketchifun #28572 üzenetére
Szerintem kártya hiba lesz, de ha leszedsz egy furmarkot és azzal teszteled gyári beállításokon persze a kártyán meg nézed a beállításokat akkor okosabbak leszünk
-
bandi0000
nagyúr
válasz
bokrosolajos #28564 üzenetére
Mért nem rakod fel az új drivert? a 13.1-et?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Phantomhive #28523 üzenetére
Össze lehet hasonlítani az árakat órajeleket de szerintem Asusba nem lehet csalódni, és OC-s verziót nem érdemes venni mert te is tudod otthon húzni és amennyivel drágább annyival meg nem jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Synology NAS
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest