Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsoo21
aktív tag
Ezeknél mi a különbség,melyik lenne a jobb,vagy melyik 3870-et ajánlanátok mint márka is? 9600GT-nél jobb egyébként?
VGA SAPH PCIe HD3870 512MB SAPPHIRE ED.
VGA SAPH PCIe HD3870 512MB TOXIC FULL
VGA SAPH PCIe HD3870 512MB ULTIMATE[ Szerkesztve ]
Gigabyte-P35C-DS3@F5 rev. 2.0, Core2 Duo E8400@3GHZ , 4*1024MB DDR2 1066Mhz Kingmax, MSI 8800GT-T2D512E-OC,
-
stevewonder
aktív tag
válasz katt777 #23250 üzenetére
Szép.... Első kari amire gondoltam az a 8800gt volt egyébként, viszont azt hallottam, h bugos és néha lezuhan az fps 1re és ekkor jött a képbe a CF. Furcsa ezt így látni.Mármint, hogy szinte semmit sem gyorsul néhány játékban. Viszont ha belegondolok, hogy egy év múlva lehet, hogy kezelni fogják a játékok cft és akkor már csak 15k lesz egy kari...
A 4x és 16x slot egyébként azt jelenti,h a 16xben levő kari 4x gyorsabb lesz a másiknál? Vagy hogyis van ez? -
Bundás22
őstag
srácok hol lehet letölteni az ati hotfixet h fusson a 3dmark xp alatt?!
Ego sum magister vitae - I am the teacher of life
-
Bundás22
őstag
3.2 ghzes cpu, alapon a gpu
tunningban 3.2 ghz 770mhz
ez meg AMD 2.64ghz x2-essel
a sm3 pontszámot kell nézni, annira nem rossz amd-vel, de gyorsít rajta a core, egy 8200-as még biztos gyorsítana még rajta egy p4-es meg lassítana, szal x2-es mellé is elmegy10538 pont ezzel belépek én is a 10K-s klubba
jah ez meg vista64 a gpu alapon a cpu 3 vagy 3.2 ghz-en :[link]mindenki levonhatja a konzekvenciát[ Szerkesztve ]
Ego sum magister vitae - I am the teacher of life
-
HarryPotter
őstag
sziasztok, még egy kis segítséget a kezdőknek:
a 8.3-as catalyst feltelepítése előtt leveszem a régit - de mit is? minden ami ati software, vagy a CCC-t, vagy külön valahol meg kell keresnem a catalystet, vagy hogy???my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
törölt tag
válasz TomBoy1986 #23230 üzenetére
Oké, most azért kérdezek végig mindent, mert nem akarom megint elcseszni, szóval:
A másik fórumon :
azt mondták, hogy a Realtek, oldaláról érdemes feltenni a drivert a High Definition Audiohoz, azonban a Realtek oldalán, 3 verzió van, különböző csatorna számokkal, hány csatornás kell?A másik a gyári CD-n hol található a drivere, vagy egyszerűen csak bekell tenni a gyári driver CD-jét a kártyának, és a windows varázslója megkeresi?
Most jutott eszembe egy kérdés, a gyártó ATI-AMD kicsit valószínűtlnnek tűnik de nincs drivere a High Definition Audionak.
Amúgy a Dotnetből az offline installerről lett telepítve a Netframework 2, a 3 is megvan offline-ban, azonban azt nem tudom, hogy az MS oldalán a hozzávaló SP1 is megvan e offline formában, mert azt mindig csak a windows update-en keresztül szedi le.
Az ATI tools-al kapcsolatban: Úgyveszem észre, hogy a ventilátort nem nagyon kontrollálja, a rivatunerrel az a baj, hogy csak 20 %-onként tudja állítgatni, az ATI Tray Tools, meg engedné 1 %-onkénti lépésben is, de mint a fentebbi ábrán is látható ( pár hozzászólással fentebb), még a felügyeleti grafikonon sem jelziki rendesen az aktuális fordulatszámot sem. Nektek Sapphire HD 3850-e rendesen kijelzi? Mit csináltok esetleg plussz beállítást ?
-
stevewonder
aktív tag
válasz athomi #23254 üzenetére
Én azért nem próbálkozom. Inkább veszek 9600gt-t.
Valaki tudna minimum fps ek mondani 3870el néhány játékban? Régen azért nem szerettem a radeonokot, mert hiába volt viszonylag jó az átlag néha botrányosan belassultak az nvidiákhoz képest. Azért kérdezem, mert így össze tudom hasonlítani a 9600gt vel. -
Bundás22
őstag
válasz mindfreak #23261 üzenetére
jah minimálisan ...
800-810 mhz-et ki lehet sajtolni a gpu-ból ha több feszt adok neki
a cpu-t is lehet húzni talán 3.6 ghz-ig talán kiderült h ez egy tunningos darab lehet(E2000 topic), azért mondom ha a végletekig kihúzom a gépet talán meglesz a 11K de inkább kevesebb olyan 10900Ego sum magister vitae - I am the teacher of life
-
TeeBee73
veterán
Szerintem elég lesz. Nekem egy 350-es FSP hajtja a masinát, és cirka 10W-al eszik kevesebbet a kártyám, mint egy 3870-es.
Elméletileg, elég neki egy 10A-es 12V-os ág, ha nincs külön VGA csati a tápon."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
Komplikato
veterán
válasz #41133696 #23260 üzenetére
"azt mondták, hogy a Realtek, oldaláról érdemes feltenni a drivert a High Definition Audiohoz, azonban a Realtek oldalán, 3 verzió van, különböző csatorna számokkal, hány csatornás kell?"
Nekem van integrált realtek audiom is, meg ATI HD, de állatira nem értem a kérdést, pedig jártam párszázszor a Realtek oldalán.
Olyan van, hogy AC97 codec, ami régi cuccokhoz van, és van HD Audio. Utóbbinál meg állatira meglepő módon ott figyel az ATI HDMI Audio driver:
Realtek HD Audio driverek"Most jutott eszembe egy kérdés, a gyártó ATI-AMD kicsit valószínűtlnnek tűnik de nincs drivere a High Definition Audionak."
Né' má' mit találtam az ATI/AMD oldalán!
ATI HDMI Audio Driver
Még az a nyomi XP patch is ott figyel, amit 10-ből 9 user felejt el feltenni ...
Ha véletlenül nem XP-hez, hanem Vitsához vagy X64 XP-hez kell, meglepő módon ugyaontt megtalálod.P.S: Dot.Net-ből én mindíg csak a 2.0-át teszem fel, az MS oldaláról nem derül ki az a patchelt verzió e, a 3.0 tudtommal még nem kell a CCC-hez. Máshoz még azért jól jöhet ugye.
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
rucinho
tag
válasz HarryPotter #23259 üzenetére
vezérlőpult,minden ami ati!
-
losi73
senior tag
üdv érdeklödnék az ati x2-es tulajoktol hogy everestel ha nézik a höt akkor a gép bekapcsolásakor a mag kb 60fokos de a ramok már 80 fokosak és kb 20p crysis de lehet más is már 90-95 fokon vannak a ramok
"Elmebeteg emberek irányítják világunkat elmebeteg célokkal. És az egészben az a legelmebetegebb, hogy aki erről beszél, azt azonnal elmebeteggé nyilvánítják." - John Lennon
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #23244 üzenetére
Feltettem újra ATT-t, szépen engedem neki driverből vezérelni a hűtést (fan fixet nem tettem, mert úgy fix 80%-on hűt), és ugyanazzal a hűtéssel, állítólag ugyanazon a feszen 51°C-os a karim, amelyekkel ATT nélkül (driverből) 39-40°C. Ha meg nem engedem a hkp kilövését, akkor úgyis driverből dolgozik, szóval tök fölösleges. Szóval sztem továbbra sem viszi le a feszt, ahogy föl sem, mert továbbra sem megy a karim 900MHz fölött, hiába emelek feszt neki.
Na, most kiléptem, erre feltolta 3D beállításokra.[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
gege71.hu
addikt
Megkérdem már még1x mert ugy latom elsikkadt a sok dumámba délelőtt.
Szóval:
2 db vf900Cu ZALMAN vga hútő elfér vajon az 3870 x2-es kártyán?
A 2 GPU elég messze van egymástól szóval lehet, hogy nem lenne hülyeség.
A felfogatása igen egyszerú a vf900nak és ha széltében nem ér bele egymásba a 2 lamellás borda akár működhetne is a dolog...
Az x1800xt-met is vf900 hútötte és sokkal hatékonyabb volt mint a gyári, na meg halkabb is
gege -
törölt tag
válasz Komplikato #23265 üzenetére
Ami az ATI AMD oldalán találtál az HD 2900-ashoz való
-
Komplikato
veterán
-
athomi
veterán
válasz stevewonder #23262 üzenetére
9600GT-t is súlytja ez a probléma. Nem is adtak ki belőle 256Mb-os verziót. Driverrel sem küszöbölhető ki a hiba, de az 512Mb-os verziótól nem kell félned, mire ennyi videómemóriából kifut a kártya addigra már nem ilyened lesz (max. ha extreme felbontásokat használsz).
-
t.imi
addikt
válasz stevewonder #23262 üzenetére
Lenyomtam egy crisys gpu benchet, 3800+,msi k9..cf mittom én mi lap, 2gb ram, minden alapon, giga 3870 + catalistban is gyári beállítások csak a gyári "overlock" bekapcsolva.
demo 1: min 13,5 max:38,29
demo 2: min 13,5 max:42,1
demo 3: min 13,5 max 42,38
demo 4: min 13,58 max 42,38 -
chibo
csendes tag
Nincs vmi tippetek hogy miért nem tudom att vel és rivával sem szabályozni a forulatszámot.Vf 700 hűtő 3850 kari.4 eres csatiba dugom a 3 eres vf 700at.A furcsa hogy speedfannal engedi csak ott nem lehet megfelelő szabályokat lehet beállítani.Próbáltam más csatiba dugni az alaplaon ami 3 eres volt ott meg 100% pörög és egyáltalán nem engedi még speedfannal sem.
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #23275 üzenetére
OK: Mi kavar be?
Bár részemről nem annyira fontos,mert 885-ig megy CCC-ből is, afölött meg úgysem üzembiztos. TAlán a + fesz-szel, de fel sem vitte, mint írtam. Lehet, hogy ehhez is lapot kéne már cserélnem? Vsz lesz egyébként hétvégére egy GA-MA770-DS3.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
-
lsc
nagyúr
Az élet kegyetlen .
-
TomBoy1986
veterán
válasz katt777 #23279 üzenetére
Én ezt az Unknown kategóriába sorolnám.
Amúgy miért döntöttél a Giga lapja mellett? Mármint - hogyhogy nem intelbe fektetsz?
Én meg tápot fogok venni [link] - a 16.3K-s CM lesz. Vélemény?
[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #23282 üzenetére
Az még hagyján, de azóta nem indul az Oblivion, hiába szedtem le az ATT-t és pucoltam registry-t! Azt már újratelepítettem, hiába, most megint lepucolok minden ATI drivert.
Egyszerre csak 1 valamit tudok cserélni, így lap lesz, mert alig kerül többe, mint a K9AP használt ára. Így most nagyjából semmi befektetéssel lesz egy korszerű alaplapom, amelyen nagyot nem fogok bukni, ha mégis Intelre váltanék később. Ha meg a Phenom végre bizonyít, hát legyen az (főleg, ha kijönne egy 3GHz-en futó változat). A 6000+ még mindig jó mindenre. 3870 kihajtására is. És AM2-esek szerint nagyon jól tuningolható ez a DS3-as.
-
katt777
félisten
Ha a saját bios-odat moddolod, vagy gyári biost cserélsz, nem igazán lehet gond, de ha kérsz kölcsön egy másik karit, azzal is bebootolhatsz javítás végett. Én amúgy tettem föl próbaképpen más gyártmányú biosokat, azokkal sem volt gond, csak pl. hiába tettem föl MSI-t, nem jött be vele a DOT, Sapphire MSI Catalyst-et téve meg bejön, csak nem műxik.
-
stevewonder
aktív tag
Mindenkinkek köszi a tanácsokat. Így legalább nem tudom eldönteni, hogy radeont vegyek v nvidiat. Azért még nézelődöm hátha találok vmi észérvet a hd3870 mellett.
-
törölt tag
A Rivatuner 2.06-nál érthető, hogy ogyan kell a hőfokszabályozást beszetapolni, de a 2.08-nál valaki leírná részletesen ? Előre is köszi.
-
O.G
csendes tag
Fel akartam rakni a 3850 AGPs kártyámhoz a legújabb drivert és ezt írta ki:
http://gallery.susinet.hu/14323-1/error.JPG
Valakinek ötlet? még nem is az ATI honlapjáról szedtem a drivet hanem a gyártó lapjáról :S
segítséget előre is köszi!Ryzen 7 2700x+2080TI+MSI Carbon lap+16GB ram/ Fanatec ClubSportWheel & F1 kormány
-
katt777
félisten
válasz #41133696 #23292 üzenetére
Driver panelen engedélyezed a hűtésvezérlést, itt csinálsz profilokat kedved szerint.
Schedulerben megadod, melyik hősávban melyiket alkalmazza.
Ennyi.
Tesztoldalamon láthatod, ill. letölthetsz komplett beállítást, amit csak módosítanod kell, ha akarsz. Ez szimpla GPU-hőfüggő beállítás, szóval 3850-en is mennie kell.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Legújabb (8.3) driverhez (valójában helyett) adtak ki ATI hotfixet, éppen az AGP-s kártyák hibáit javítandó. PCI-E-s driver ezért értelemszerűen nem jó.
Amúgy a friss Sapphire 8.3-as PCI-E-n is végre működik, de eltávolításnál az is megbacul, szóval én inkább a 8.2-est javallom.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz stevewonder #23291 üzenetére
40k-ért Inno3D 8800GT most a bestbuy.
-
dokar
addikt
régen jártam már erre, van -e vmi új fejlemény?
extra - SEXRay
Új hozzászólás Aktív témák
- Arena Breakout: Infinite
- BestBuy topik
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Automata kávégépek
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Indul az Amazon Temu-riválisa
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Windows 10
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs