Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz rumkola #23785 üzenetére
No, isten hozott a megtértek klubjában . Bár izé, nekem picit még várnom kell, de már kinéztem egy dupla tápcsatis és 2 slotos hűtős Galaxy-t. Addig örülök a 800-as Ramjaimmal eddig 3,9 GHz-en szaladgáló új procimnak! És az Oblivion is rendesen megy, mellesleg meg megszabadultam az AMD (vagy az MSI) okozta rendszermegingásoktól.
HarryPotter: CnQ-t biosban lehet bekapcsolni, aztán, ha minimális-ra, bemutatóra, vagy bármi nem Otthoni-ra val állítva Windows energiagazdálkodásban, akkor leveszi a CPU teljesítményt, hogy csak igény esetén vigye föl, viszont a 3D alkalmazásokat nem nagyon tekinti erős igénybevételnek, így több száz ponttal is csökkenhet a 3DMark pontszám. Megtekintése egyszerű: Sajátgép tulajdonságainál, ha nem a procid sebességét látod kiírva, hanem pl. 0,8 GHz-et (vagy 800 MHz-et, nem tudom, mert a 6000+ mellett nem ment 1 GHz- alá), akkor be van kapcsolva. Tesztekhez, munkához mindig kikapcs, játékhoz meg be. Amúgy én már 3500 fölötti CPU score-nál járok a 2 magosommal, és ehhez csak 1,26V kell neki, 3GHz-en meg csak 1,17. A 45W-os fogyasztás előnyei...
Támogatás kijátszására egy trükk Vista64 alatt: XP kompatibilitással futtatni.WesTM: Talán azért, mert vacakok. Viszont az Intel konfigon király a 8.3-as Catalyst, ami a saját AMD konfigján hibát hibára halmozott!!!
Samanbacsii: Igen! Most teszteltem, és a 3,2-es AMD-vel ellentétben 3GHz körül már kihajtja a 3870-et a C2D. Utána nagyon csekély mértékben emelkedik, nézd meg a tesztoldalamon! A nagy felbontás és a magas összetettség további segítséget jelent. Ez kissé meglepett, de az E8400 lehet a hunyó, mert C2D-s tesztekben még 3,5GHz-fölött is emelkedtek a 3D pontszámok.
Kecuhun: Nem lehet, hogy külön adtak ki 2 verziót x86-ra és x64-re? Nem ez lenne az első eset.
Dokar: Miért nem csinálod HOC Crysis benchmark-kal?
Tibord: Biztos ritkán linkeljük be. De a tesztoldalamon megtalálhatod a progikat a letöltéseknél, az oldalukon meg a leírást.
Bocs mindenkitől, aki a segítségemre várt, bő 1 napig nem volt netem. Addig teszteltem a C2D-t, első eredményet a tesztoldalamon már megtekinthetőek!
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
proci985
MODERÁTOR
na, akkor folytatódik a kálváriám
MSI kari, mostmár gyári driver, kétszer lepucolt registry, egyes programok alatt textúrahibák, rivatunerrel random(?) ütközés. kari kizárt, hogy túlmelegszik, 70 fok fölé nem engedem.
vista reinstall ugye?
rivatuneren kívül mivel lehet még a fant szabályozni, azon kívül, h átkötöm a ventit a fenébe az mfc1plusra? gép 20db alatt van üresen, 25 alatt 100%os ventikkel, az msi ventije meg megy üresben 40-50 decibelen, ami eszméletlenül idegesítő.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
HarryPotter
őstag
-
TomBoy1986
veterán
válasz HarryPotter #23904 üzenetére
Vista esetén csak ott tudod. XP esetén a Winben is.
katt777:
Én is azt mondom. Viszont ha BIOS-ban bekapcsoltad, akkor Vista alatt már nem tudtad kikapcsolni - ellentétben az XP-vel.... mint az 1x1[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
katt777
félisten
válasz HarryPotter #23904 üzenetére
Csak visszatértem a gyökerekhez. És élvezem!
Biosban kapcsolod ki. Rendszertől függetlenül. Vista alatt a Teljesítmény profilt válaszd ki az energiagazdálkodásnál. Ott a minimális profil ráadásul cak 50%-ig engedi a procit (ha csak át nem szerkeszted).Tomboy: Nekem nem volt Vista alatt, ha biosban kikapcsoltam, úgy emléxem.
[ Szerkesztve ]
-
HarryPotter
őstag
köszönöm mindkettőtöknek. Ha a catalyst 8.4 megjön, és telepítem, akkor a ccc-beli jelenlegi változtatásaim (860/1200) is defaultra visszaállnak?
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
katt777
félisten
válasz HarryPotter #23907 üzenetére
Ha ATI uninstallal, és reg pucolással mindenestül eltávolítasz minden ATI cumót, a beállításaid megmaradnak, ha elmented profilokba, mert azokat másutt tárolja.
-
-
katt777
félisten
válasz HarryPotter #23909 üzenetére
Miért "feltételezed"? Ott van a menüben.
Platform-váltás óta kevesebb a gondom.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #23911 üzenetére
Hát, én már megtanultam új cuccban célzatosan áskálódni. Tegnap óta volt rá lehetőségem! Csak arra bírnék rájönni, mivel vezérelhetném ezt a qrwa hűtőt, mert pörög 1900-zal, hiába van beállítva a szabályozás. És nem bántam meg, hogy nem maradtam AMD és Phenom mellett.
-
katt777
félisten
válasz proci985 #23914 üzenetére
Igen. P35-ös topicban most szóltak, hogy Auto-n meg Disabled-en kívül kell ott lenni Voltage és PWM opciónak is. Nekem valahogy nem tűnt föl (manualban sem) , de majd megnézem. "Új még a cucc."
Tomboy: Igen, de rá lehet dugni a PWM-re, MSI-nél is úgy volt.[ Szerkesztve ]
-
HarryPotter
őstag
válasz katt777 #23910 üzenetére
ja, vili, csak még nem vagyok otthon (munka), és itt a gépem nincs ccc. (nincs videokártya sem, szóval érthető). 3870-esed megtartod?
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
katt777
félisten
válasz HarryPotter #23917 üzenetére
Ha muszáj... Az új csomaggal már Oblivionban sem olyan rossz a 3870.
[ Szerkesztve ]
-
SlaveDealer
tag
Sztem mai nap folyamán felteszik az uj catalystot, mivelhogy amikor kejelölöm ATI oldalán hogy vista 64 --> radeon ---> 3870 series, akkor töltésnél az internetexplorer már a catalyst 8.4et ír ki
-
Kelvin
őstag
Gyerekek,megjött a télapó! Kinnt van a 8.4!
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
illusiON
őstag
válasz Kelvin #23923 üzenetére
úgy látszik igen kiéhezett a nép rá mert nem igen akar 40-50kbps fölé menni a letöltésem feldobtam 1 vistát (bár félve mert tudom h kevés a ram ) azért kiváncsi vagyok rá, kipróbálom itt aztán XP-n is remélem ez javulni fog nem mint 7.12 -> 8.3 driver esete
( : no woman no cry : )
-
katt777
félisten
válasz rumkola #23922 üzenetére
"Mellesleg" mi több, nekem simán ott van minden beállítás, nem kell semmit nyomkodnom. Nyomtam amúgy kísérletképpen, de nem változott semmi. 940-et nálam is mentek K9AP-ban 1,95V-on. Kézi beállítások majd most jönnek, mert azt mondták topicjában, hogy biztonságból túlfeszeli a lap. Viszont az tény, hogy nem kell sokat vacakolni a tuninggal, a lap auto-n is királyul támogatja. Csak 850-es RAM-nál akadtam le, mert ott nem szokott a RAM, de az volt. Visszatettem 2-re az FSBAM arányt, úgy tuningoltam 3,9-re, akkor meg már semmi baja nem volt 864-gyel sem. Vsz. arra emelte fel a feszt megfelelő mértékben auto-n.
Grafika van turbón, a proci standardon a tuning miatt. (Bár most pont nem, mert alapon megy.)
Csak ez a HTX2 ne pörögne ennyire! Csöndessége miatt vettem, az is volt, hát minden jónak megvan a maga hátulütője...Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Próbáltátok már a Morrowindet játszani 3850-3870-en?
40-50fps mindenhol megvan, de nagyon laggol, ennyire rosz lenne DX8.1-ben az a széria?
8.12-vel néztem még csak, esetleg valamilyen régebbivel játszotta valaki?mod:
x1900gt-n kevesebb fps volt, de nem laggolt, és folyamatos volt a megjelenítés.[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
katt777
félisten
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Lacpac #23926 üzenetére
régebbi játékoknál lehetségesek problémák. kedvencem az NFS: U2 volt, ami a hárommal ezelőtti szutyok geforce 460asomon tökéletesen ment, a mérföldekkel jobb x1600pron pedig ugyanolyan beállítások mellett 3-5 frame... ugyanígy, a diablo2 még mindig a creative bansheemen ment a legjobban, pedig azalatt még egy 266os p2 volt 256 rammal... ehhez képest a gef460 nem vitte hardveresen, az x1600proval pedig néha meg-megakadt egy 2.66os cerkaDvel és giga rammal is. a quad+3870el még nem próbáltam, pedig az már valszeg elbírná a glide wrappert is
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz TomBoy1986 #23928 üzenetére
hydravision látom csak XP alatt megy. Vista alá valahogy nem lehet bevarázsolni (2képernyős fullscreen powerdvd és 2.35:1 alatt remek lenne)?
-
katt777
félisten
válasz proci985 #23931 üzenetére
Hát, az komoly, ha a Vistás Hydravision csak XP alatt megy! Nem rossz verzióval próbálkozol? (ATI oldalán ott van a driverek alatt.)
Nekem is van pár haverom, aki mindig linkel. Egy ATI-snak csak le van mentve a driver-oldal.
[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
Na, lefuttattad a 3DMark06-ot, különbség kb zéró a 8.3-hoz képest, de nekem azzal sem volt gondom, úgyhogy akkor 8.4-et használok innentől.
De legalább végre leszedtem a CCC-t, így a betöltési idő szépen lecsökkent.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz katt777 #23933 üzenetére
óh, át lettem verve a palánkon. azt hittem ez is integrálva van, mint xp alatt. már jön is le, köszönöm az ötletet (mmint hogy vak vagyok ).
hm, szerintetek megpróbáljam a 8.4et, hátha végre legalább alapórajel alatt nem fog szemetelni a supcom? mondjuk ha nem jön össze, péntek reinstall, tehát oly mind1...
-
sutyi^
senior tag
válasz TomBoy1986 #23928 üzenetére
Station-nél meg felkerült valami mégújabb mint a hivatalos.
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
Solten
őstag
-
HarryPotter
őstag
felszabadítottam a CnQ-t, az eredmény 9770 , a cpu 3012
-
illusiON
őstag
izzé emberek, nálam most vista alatt ugyanannyit, sőt talán kicsit még többet teljesít a gépezet 8.4gyel mint XP alatt 7.12vel, mindjárt zuzok egy 3Dmarkot is megnézem ott mit kapok hülye ez a géép
-
HarryPotter
őstag
na most ide figyuzzatok: mint kezdő, most észlelem, hogy a GPU az alaplapon nálam nem a PCIE1-be, hanem a PCIE2 slotban van (aki építette, nyilván erre nem figyelt, én meg nem vettem ezt észre...eddig). okoz ez valami gondot?
-
WesTM
őstag
válasz HarryPotter #23944 üzenetére
Igen nagy gondot okoz.ugyanis ha másik pci-e slot csak 4Xes akkor a kártyád ezért kap ien alacsony pontokat.Szóval az a tehendőd,hogy kiveszed a kártyát ,és átrakod a pci-e 16X os szlotba és egyből 12000pontot fogsz kapni 3dmarkban ,meg kicsit jobban fonak menni a játékok is
[ Szerkesztve ]
-
WesTM
őstag
válasz HarryPotter #23946 üzenetére
Háát amd oldarol nemsok jót hallok,főleg akiknek amd procija van és a beszámolókbol,aki váltott eddig intelre mindenki meglepődött hogy valami más lett... Remélem érted mit akarok ezzel mondani.
-
illusiON
őstag
teljes egyetértés nem mintha szar lenne a 3800+ után az 5600+X2 de haverok ilyen árban fekvő c2d-i 2 meg 4megás L2 cache-sel ott hagyják bármiben a gépem ... bár ha az alaplappal számolom akkor én még mindig kevesebbet költöttem rá
bár, azért egy erősebb phenomra kiváncsi lennék hogy mit mutat fel, azok azért kicsit modernebb vívmányai már az AMD frontnak
[ Szerkesztve ]
-
HarryPotter
őstag
ok, értem. azt honnan tudom, hogy 4x vagy 16x-os? továbbá: ha kiveszem, és átrakom, akkor nem kell újra rakni a vistát ugye? azaz semmit nem kell csinálnom, minden megy tovább egy új indításnál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Óra topik
- Arena Breakout: Infinite
- BestBuy topik
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Automata kávégépek
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Indul az Amazon Temu-riválisa
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest