Új hozzászólás Aktív témák

• thyeby

őstag

válasz luciferc #5093 üzenetére

Jól közelíted meg a SU-t. Más a filozófiája, ezt kell (és érdemes) elsajátítani. Nagyon jó, ha már kiismerted olyan mélységig, h megoldd magadnak, amire szánod - én már pisilni sem tudnék nélküle.

Nos:
    Az elemekből építkezés itt is otthonosan fog menni, ha komponensekkel dolgozol. Szokni kell, mert amíg az ember nem ismeri a lehetőségeket és a korlátokat, addig talajtalanul ácsorog olyan kicsi problémák előtt is, h mit hogyan mozgasson a helyére pl. Megvallom, eleinte magam is sokat szenvedtem azzal pl, h "összeragad", aminek nem kellene.
    Mozgatás:
    Nem tudom, milyen szinten állsz a mozgatással, de ha nem tudod a következőt, hát hasznodra lehet:
    Kurzor (crsr) fel-le lenyomva tartása mellett függőleges (kék) irányú elmozdítás vonszolással. Nna, és akkor az ember el ne engedje, míg nincs pont a helyén, mert összeragad. (kezdők dilemmája, én is így görcsöltem kezdetekkor) Elengedheti. egyszerűen begépeli a távolságot (a szám billentyűkkel), és oda kerül. Ha tudod a pontos értéket, már ott is van, ha nem tudod, korrigálhatsz akár ötször is. Crsr left - zöld irány, crsr right piros.
    Sok segítség, ha a "Tape Measure" (mérőszalag) eszközzel megbarátkozol, és nem lustulsz el oda segédvonalat húzni, ahova illeszteni akarsz, ugyanis vonszoláskor "pontosan ráugrik" az objektumod a segédvonalra.
    Legnagyobb segítségként had ajánljam Pozsárkó Csabát alias Gaieus-t a SU fórumon nagy tudása van, gyorsan és mindenben a segítségedre siet, és mindaddig nyomon követ, míg nem sikerült a problémádat megoldanod. (Azzal ne terheld, h kétszer is megkérdezed ugyanazt, ha egyszer már kimerítettétek - csupán azért, mert elfelejtetted. Akkor keresd vissza a beszélgetést inkább.)

Ha nem adod fel, nem fog téged érdekelni egy idő után semmiféle modulokból építkező kuhenkicsenprogram, mert a SU mindenre alkalmas, mi több fene gyors is vele a tervezés. ACAD-ban többször annyi idő egy rajz elkészítése, és azt se lehet megtanulni egy-két nap alatt korrektül használni.

Jó munkát!

Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák