Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Stellar Blade
- Call of Duty: Black Ops 6
- Premier előzetesen a Starship Troopers: Continuum (VR)
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Azonnali játékos kérdések órája
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
turbokappa
senior tag
Üdv
Van nálam egy asus fa506li gaming noti (Ryzen 5, gtx 1650ti). A win10, nvidia experoence, stb feltelepítése után szaggatnak a játékok, hiába jelölöm be az nv pultban a nagyteljesítményű nv kártyát, mindent próbáltam. Vkinek van ötlete?A semmiért vállalom a felelősséget!
-
Geek25
újonc
Üdv!
Csatlakoztatva van a töltőre a laptop? Az integrált és dedikált kártyát is használó laptopoknál gyakran csak akkor üzemel a nagy teljesítményű grafikus kártya, ha hálózatra csatlakozik a gép. Nekem is volt hasonló laptopom, hasonló hibával. -
turbokappa
senior tag
Na meglett a probléma megoldása. Win 10 után nem elég az nvidia experience, hanem kell még a radeon catalyst is különben nem fog menni a dolog. A win 10 enterprise telwpítése közben, dobott egy biosfrissítés, chipset stb is. Az nvidia vezérlőpult ugyan kint van, és ha felrakod a driverét azt hiszed minden fasza, csak épp nem fog menni.
A semmiért vállalom a felelősséget!
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok,
Segítsetek kérlek megoldani a problémámat, mert tanácstalan vagyok.
Van egy ASUS ROG Strix G G731GU laptopom, benne egy Intel AC9560 WLAN.
Amikor megvettem 2019. novemberében a cuccot és telepítettem a hivatalos drivereket, akkor lettem figyelmes arra, hogy a WLAN driver telepítése után minden sebességteszten (szélessáv / ookla speedtest) és ott minden serveren 120 mbit körüli sebességet tud csak az eszköz.Holott a WLAN eszköz gigabites és egy ASUS RT-AC65P keresztül használom a laptop wifin. Tehát ha nem is gigabitet de 3-4-500 Mbit-et tudnia kellene WIFI-n keresztül is. Akkor az segített megoldani a helyzetet, hogy eszközkezelőben eltávolítottam az eszközt az illesztőprogrammal együtt, majd ismét telepítettem a WLAN drivert és újraindítást követően szépen működött 4-500 mbit sebességen.
Eltelt most több, mint 1 év, picit belassult a gép és újrahúztam a rendszert. Viszont a korábbiakhoz hasonló módon sehogy se tudom a WLAN eszközt 100 mbit-nél magasabb sebességre bírni. Nem tudom, hogy mi akadhat össze vagy mi gátolhatja, de az illesztőprogram (és annak korábbi vagy legújabb verzióinak) telepítése - törlése - telepítése nem hoz eredményt. A routert is indítottam újra, ott nem korlátozhatja semmi a laptopot, hiszen a beállításokon nem változtattam és mielőtt tegnap újrahúztam volna a Wint, tökéletesen funkcionált 4-500 Mbiten.
Van esetleg ötletetek?
Köszönöm!
-
DonDragonka
őstag
válasz Metacska #32556 üzenetére
Amit írsz abból azt gondolom, hogy nem az 5Ghz-es hálót használja hanem a 2,4-et. Sejtem a routeren nncs külön AP a két csatornára hanem egy a zászló. Ehhez párosul a WLAN kártya beállítása ami kb. Auto-ra van beállítva annál az értéknél ami a sávválasztásra vonatkozik. Mivel a 2,4-est érzi erősebbnek ezért ahhoz csatlakozik, nem a z 5Ghz-eshez. Elsőnek ezt nézd át és állítsd direkt 5Ghz-re, ne hagyd, hogy a driver döntse el mi jó neked...
És ha ez nem segít akkor kérdezd még meg itt a PH-n a direkt WiFi-s problémákkal foglalkozó topic-ban is.A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
Metacska
aktív tag
válasz DonDragonka #32557 üzenetére
És valóban ez okozza problémát. Megoldódott!
Köszönöm szépen! -
Edge
veterán
-
bb0t
senior tag
Sziasztok! Adott egy Zenbook 13", a 10. generációs intel procival szerelt, újabb változat. Korábban az elző generációs Zenbook-om volt, és ott sosem tapasztaltam azt a bosszantó hibát ami ennél viszont fennáll, hogy nagyon gyakran eldobja a wifit. Ha lecsukom és felnyitom, nagyon ritka, hogy wifi b@szkurálás nélkül helyreáll a kapcsolat, de van, hogy csak reboot segít. Van bárkinek tippje, hogy mi lehet a gond, vagy van esetleg olyan driver ami megoldja a problémát?
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
-
bb0t
senior tag
válasz Pyttawrx #32565 üzenetére
Első körben a windows telepítette, azóta már töltöttem le én is drivert.
Linuxhoz hülye vagyok.Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Blint412
újonc
Sziasztok.
Remélem a megfelelő témába írok. Adott egy Asus A15-ös (FX506IU) laptop amit használtan vásároltam, ezt szeretném bőviteni egy HDD-vel mert az SSD elég kevésnek bizonyul de sajnos nincs benne a beépitő keret valamint kábel se. Hivatalos szervizből kértem árajánlatot 20 ezer forint lenne ez a két dolog. Esetleg tudtok rá javasolni valami másik olcsóbb alternativát? Vagy melyik tipusnak passzolhat még ehhez a beépítőkerete esetleg kábele? -
Apollo_21
addikt
Sziasztok.
Van egy G752 típusú ROG gépem 17colos.
Kérdésem a következő, ha a touchpad gombja nem érzékel azt frissítéssel lehet eszközölni? Persze mivel elötte müködött..
Illetve gyárilag win10 home volt rajta, önaktiváló amint felteszem, tehát hw-hez kötött gyári win-je, átlehet valahogy #$@$ni hogy win10 más verziója legyen rajta?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
HARDVERAPRÓD
válasz ClioRS #32572 üzenetére
Szia.
Jah igen, utána meg ki tudj amilyen kulcsot kapsz (MAK), meg meddig lesz jó. (Itt olvass utána) úgy hogy legálisan használható a win max pl nem lehet állítani háttérkpet, meg 1x2x jelzi h aktiváld. Ez ingyenes és legális!
Plusz a downgradelésnek nincs köze, hogy van aktiválva vagy nincs, annak is megvan a menete.Apollo_21:
Csak úgy tudsz PRO-ra váltani, ha veszel megbízható forrásból kulcsot. De ez nem biztos hogy megoldja a driver problémád.
Mióta nem érzékel, meg ha gombról beszélünk, akkor hallani a kis kattanást? A touch része megy?
Szedd le a mostani drivert, majd gyártói oldalról szedd le a megfelelő verziót és nézd meg utána, ha nem megy így akkor teszteld live linux alatt, ha ott megy akkor még mindig szoftveres a hiba és nem hardveres.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
-
Apollo_21
addikt
válasz Pyttawrx #32573 üzenetére
Touch résszel no problem.
Kattan stb, most csináltam friss telepítést.
Friss bios is van fent este óta, legújabb driver a gyártói oldalról.
A jobb gomb most nem megy. Lehet szétkapom hátha.
Konkrétan 10bekapcsolásból 2x furán felhozza a jobb gomb menüjét a win asztalon mintha rányomnék, ezt eljátsza kb 4x ,majd ez megszünik és lehet használni, kivétel a jobb gombot.
A homeról váltásról letettem egyenlőre, igazából jön-megy ezzel is. Amint netet kapott aktiválta is magát.[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz Geek25 #32580 üzenetére
Nem hiszem hogy elszakadt, hacsak Gates úr minden friss win elött összenem forrasztja h elvághassa ismét.
De akkor leírom jól mert valszeg kusza lett.Tehát win10 home a gyári hw kulcsos win-em.
Felmegy és amíg nem napra kész minden addig megy a tochpad és a 2gomb is.
Amint feltesz pár dolgot pl :netkeretrendszer, virusadatbázis frissitese akármit, elszáll a jobb gomb.
Majd h teljesen naprakészre frissül(2h20) már nem megy egyáltalán.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Geek25
újonc
válasz Apollo_21 #32581 üzenetére
Tehát nost akkor a legfrissebb driver van fent a touchpadhoz? Egy régebbivel nem menne esetleg zökkenőmentesen? Vagy az eredetivel, ami a laptop vásárlásakor rajta volt? Illetve a BIOS beállítások resetelése is megér egy próbát. Találtam egy jó kis videot, hátha ez segíthet. https://youtu.be/5G89eeuSHvU
-
timelord1987
őstag
Sziasztok!
Asus transformerbookon újratelepítettem a Windows 10-et. A gyártó honlapjáról letöltöttem a chipset és audio drivereket, amiket telepítettem is, valamiért még sincs hang. Az ikon szerint kellene lennie. Hogy lehet megcsinálni, hogy legyen hang?
-
kopogo
tag
Adott 1 asus vivbook s15 s532fl hogy lehet benne a 2db m2 ssd-t életre kelteni. mindig csak az egyik működik az 1 slotba van.?
-
Chieftec
őstag
válasz Pyttawrx #32333 üzenetére
Az volt a gond amit írtam, kiszáradtak az elektrolit kondik. Csere után tökéletesen működik, 300 Forintból javítva lett. Gondoltam megírom, ha másnak is van ilyen gondja. Felesleges az egész töltőt kidobni, vagy valami gagyi utángyártottat venni helyette.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Hello!
Van egy UX510UX laposom zen, 4k, 15.6, 7500u, és mx950. Van benne m.2 sata drive és van benne egy sata 2.5 HDD hely is.
Mit kell tenni, hogy felismerje a hdd-t? fel se pörgeti a HDD-t alapállapotban.eladó topping dac
-
DonDragonka
őstag
válasz bajnokpityu #32594 üzenetére
A SATA kábel biztosan jól lett visszarakva az alaplapi csatlakozó részen? Nekem azért történt elsőre valami hasonló (FX506IU) mert egy nagyon icike picike lap kábelt kellett egy kb 5-7mm-es csatlakozóba pontosan beilleszteni, jelölésig benyomni, és elsőre ez valahogy nem jött össze.
Aztán a másik ilyen érdekesség, hogy amíg a BIOS nem ismeri fel addig nincs a meghajtó, szóval BIOS-ba is legalább egyszer be kell lépni, persze csak ha tutker jó a kábelezés...
10:19-nél... (tudom ez nem pont olyan mint a tiéd, de kb hasonló ha jól sejtem)
[link]A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
littlejohnny
aktív tag
Sziasztok!
Asus Vivobook 17-tel (X705..) lenne 2 problémám is:
- HDD-t cseréltem SSD-re. Easeus-sal migráltam a rendszert. Ez elvileg sikeresen megtörtént. Biosban átállítom a boot sorrendet. És mégis a HDD-ről indul. (Ki még nem szedtem.) Ha megint állítok a biosban, azt írja, hogy nincs rendszer... Mi lehet a bibi?
- szintén ugyanez a gép: pár billentyű nem működött. Pár ki/bekapcs után jó lett. Most megint nem jó... elég sok... és most nem akar magától megjavulni... Esetleg erre a tipp? -
Blue meth
senior tag
Sziasztok!
2 éve vettünk egy Asus X541N típusú laptopot a családba, rokon használta, de múltkor panaszkodott h milyen lassú. Átmentem, megnéztem és vállalhatatlanul lassú volt, anyám 13 éves Acer laptopja gyorsabb volt. Mondom ez hogy lehet, nem egy ősrégi masina, és fájdalmasan lassú volt. Legalább vagy 5 perc volt mire eljutott odáig, hogy bebootolt és betöltött minden teljesen. Rákattintottam böngészőre, még 1 perc mire megnyitotta, még fél perc mire betöltött bármi. Én még ilyen lassú laptopot nem láttam. Lehet vírusos volt, mondtam hogy akkor újrarakom a win10-et. Ma megcsináltam, teljesen szűz rendszeren még mindig lassú. Persze nem annyira, mint volt, de így is másodperceket gondolkodik mire felfogja mit is kéne csinálni. Majdnemhogy a használhatatlan kategória (mondjuk én hozzászoktam a villámgyors géphez, lehet nekem ezért tűnik lassúnak).
Amit tudni kell róla: Intel Pentium N4200-as proci, elvileg 4 magos, 4gb RAM, és egy 1TB-os sima HDD van benne. Sztem annyira nem szar, mint amennyire lassú. Mi lehet a probléma? Én eskü inkább win7-et raktam volna rá, ez a win10 egy szar sztem, de nem tudtam felrakni. -
-
Blue meth
senior tag
Koszonom! Sejtettem hogy hardveres gyengeseg lesz az oka, de azert biztam benne hogy megsem hihetetlen azert hogy az ember vesz kozel 100ezer forintert egy laptopot es ket ev mulva egy doboz xanax-szal lehet csak hasznalni.
Új hozzászólás Aktív témák
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- PlayStation 5
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Android szakmai topik
- Xbox Series X|S
- Sorozatok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- Asus Zenbook UM3402YA-KM183W több mint masfél év garancia.
- Hp 640 g3 7200U processzor 8 gb ddr4 memória 256 gb ssd kamera akku töltő világító magyar billentyű
- Lenovo l480 laptop 8250u 8 gb memória 256 gb ssd full hd világító billentyűzet akku töltő kamera Blu
- HP Probook 640 G4, Magyar, FullHD, Intel core i5 8250U, 8GB RAM 256GB SSD + 1TB HDD, Win11Pro
- Asus Vivobook S16 OLED Garancia 2027.08.12. (Ryzen 5 7535HS, 16 GB DDR5, 512 GB SSD, 16" 3200 2000)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest