Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Creative997
őstag
válasz
DeathAdder #1838 üzenetére
Igen, néztem videókat róluk. A környezet nagyon bejön, de látom (ahogy írtad is) teljesen más identitású játék lett, ami valóban szomorú. Sajnos tartom magam ahhoz, hogy a 2. rész trilógiájával olyan magasra rakták a lécet, amit nem tudtak utána megugrani és azzal, hogy más irányba mentek el, már soha nem is fogják. Ezzel nyilván egy új játékos-tábort toboroznak a játék felé, még a sorozatot sem érdemes elölről kezdeni, mivel már nincsenek igazán összefüggésben egymással. Én a legelejétől, 2009 óta figyelemmel kísértem a játékot, a Black Flaggel bezárólag mindegyik részt többször is végigvittem, ám azóta egyre kevésbé van kedvem hozzányúlni a sorozathoz. Túl sok felesleges mellékküldetések vannak, plusz ezek a gyűjteni való vackok, amik csak arra jók, hogy elvegyék az időt a maximalista játékosoktól és miért? Hogy megnyiss egy olyan outfitet, amivel amúgy ezerszer mentél már korábbi részekben.. A lényeg, hogy sajnos az egyes fejezetek története semmi, a korábbiakhoz képest. Esküszöm az adta a játék legnagyobb adrenalinját, mind az adott korszak, mind a jelené. A játszhatóság maga csak extra plusz. És még hosszan sorolhatnám...
A Unity belső építészete valóban szép, sőt, a legszebb mind közül, ám ez nem éri el az elégségest összességében
(#1839) viktor82 a korábbi részekkel is játszottál?
-
Creative997
őstag
Sziasztok,
Az elmúlt jó pár évben zátonyra futott nálam a játék, de most újra lett időm és kedvem folytatni, ahol abbahagytam. 4 év lemaradásról indulok, szóval a Unity az első kimaradó.
És jött is a hidegzuhany... Öregem, így csalódni egy játékban... Ennyire egysíkú, unalmas, glitchekkel teli szemetet piacra dobni az igazi bűn! A főszereplő egy kb lemásolt Ezio, akit csak a bosszú vágy, de semmi bölcsesség nem szorul belé, kisgyerek korában jobban kedvelhető volt. A fél játék az AC2-ről lett koppintva, a sztorit is beleértve. Nem mozdulunk el a pöceszagú Párizsból sem, ami egy igen változatos és hangulatos Black Flag és Rogue után erős hátrálás. Persze Párizsnak is megvan a maga hangulata biztosan, de hamar megunható. Az egyetlen ami tetszett benne, hogy az őrök sokat "okosodtak", így jelentett némi kihívást, főleg időt pár küldetés. Ennyit eagle visiont összesen nem használtam előtte, mint itt...
Ez az én őszinte, saját véleményem. AC sorozat legrosszabbja.
Ma elkezdtem a Syndicatet, ígéretesnek tűnik, de még csak nagyon az eleje.
Kérdés: i7, GTX 860M-mel tolom, a beállítások közel maxon, elég jó az fps, de mintha grafikailag (Unityhez képest) mintha sokat esett volna? Mi a tapasztalat? -
Creative997
őstag
válasz
Dinasti #1689 üzenetére
Na igen, az irányítás is sokat változott, szinte minden részben változik valamelyest a billentyűkiosztás és ahogy mész előrébb, egyre több kombináció van. De az AC2, Brotherhood, Revelations kiosztása közel azonos, aztán az AC3-ban megint változik valamelyest. Idő kell a megszokáshoz
-
Creative997
őstag
válasz
Dinasti #1680 üzenetére
Visszatérve az első részre, egy idő után unalmassá válik, mert ugyanazok a küldik vannak. Én olyan típus vagyok, aki mindig kimaxol egy játékot 100%-ra, de aki nem, az hamar megunhatja. Ráadásul az első részben még angol felirat sincs, szóval hogy megértsd, kell angol tudás hozzá. Ha unalmassá válik, de érdekel, vidd végig csak a főszálat, de inkább javaslom elolvasni a könyvet (Oliver Bowden: Assassin's Creed Titkos keresztes háború), ott mindent részletesen leír, még többet is, mint ami a játékban van.
-
Creative997
őstag
válasz
Dinasti #1677 üzenetére
A Unity gépigénye magasabb, mint a Rouge-é, utóbbi konzol átirat PC-re.
Én pont az a fajta vagyok, aki a legelejétől tolja ezt a sorozatot. Mivel te nem, ezért leírom neked mi is a bajunk.
Maga az Assassin's Creed az assassinok és a templomosok örök harcáról szól elsősorban. Az elejétől kezdve volt egy jelen időben futó szál és egy a múltban futó. Szóval a cselekmény állt a középpontban, ami az egyes részeket összekötötte egymással és mindig voltak hivatkozások. A 3. rész elejétől és a Rouge-tól eltekintve, az assassinok szemszögéből éltük át ezt a csodálatosan megkreált történetet. Eleinte az "már mellékes" volt, hogy a fantasztikus történet mellé egy igazán élvezetes játékmechanizmus is társult, ezért lett sokak kedvenc játéka ez a sorozat. De mint minden ilyen, ez is bekerült a darálóba és a készítők elkezdték a tömeggyártást. Ennek az lett a vége, hogy a játék kinézetére mentek rá, a cselekmény rovására. Ez a 4. résztől érezhető. Bár a játszhatóság sem a legjobb, a legutóbbi részek elég rosszul lettek optimalizálva. A 3. rész végétől a jelen szál megszűnt és csak 1 részes kalandokban vehetsz részt, ami nem nagyon kötődik a korábbi részekhez. Mondom ezt úgy, hogy még nem játszottam a Rouge-zsal és a Unity-t se vittem végig még. Az avatarom is jelzi, hogy nagy fan voltam, de ez már sajnos kezd egy kicsit elmúlni.
A jelen szál 5 részen keresztül hozott egy izgalmas modern kori assassin-templomos nézeteltérést, de a főhős halálával ez véget is ért. Az ő DNS-éből mehettünk vissza a múltba, több elődjéhez és szoros összefüggés volt a múlt és a jelen között, sőt, volt, hogy egy dimenzióban futott a kettő.
Az AC1 a 12. században játszódik, a főszereplő az egyik legmeghatározóbb alakja az assassin rendnek, akit több részen keresztül is megemlítenek. Utána jött az AC2 trilógiája, egy karizmatikus vezetővel, akinek az egész életét végig kísértük, csecsemő korától a haláláig. Ez volt a legmeghatározóbb az egész sorozatban, valami zseniálisat alkottak. És ez mára eltűnt és ezt sírjuk vissza.
Én mindig azt mondtam, aki nem az elejétől kezdte el játszani, hogy kezdje elölről, de ezzel az a baj, hogy az első rész még 2009-ben jött ki és messze elmarad a mostani részektől, játékmechanikailag. Az első részben sok mindent nem is lehet csinálni és aki már játszott későbbi részekkel, az nem is fogja végig tolni. Viszont ez adja meg az alapját a többi résznek, történet szempontjából. A 2. részben rengeteg a fejlesztés az elsőhöz képest, valósághű is, zseniális történettel fűszerezve és a cselekmény ebben a részben a leghosszabb. A főszereplő pedig fantasztikus (mint mondtam már).
Nos, ha elkezdenéd az elejétől, te is megértenéd ezt.
Ez persze saját vélemény
-
Creative997
őstag
-
Creative997
őstag
válasz
bigbadforty #663 üzenetére
No problem
Amúgy egyetértek, az Ubi aláássa magát
-
Creative997
őstag
Ahogy elolvastam a kommenteket, nem tudom eldönteni, hogy sírjak bánatomban vagy röhögjek kínomban...
Én nem tudom kipróbálni, mert nincs gépem hozzá jelenleg, csak jövő év elején, de hát nem tudom, hogy érdemes e egyáltalán. Ez az optimalizálás már részek óta probléma
-
Creative997
őstag
Ez a videó volt már? (fészbúk kell hozzá)
Amúgy rég nem olvasom már a topikot, mert szeretném, ha meglepetés lenne ami fogad
-
Creative997
őstag
A karakterét értem a stílusa alatt, ami önmagában bejött nekem. De már korábban is írtam, hogy maga az Assassin rend ebben a részben lósz@rt sem jelent, ezért önmagában, egy kalózos játéknak jó, de ebben a játéksorozatban nem. Ha a történetet nézem alapul. Szóval maga a játék alapkoncepciója és karakterei bejöttek, a története nem. Mert hogy nincs is
-
Creative997
őstag
válasz
Bad Pritt #315 üzenetére
Nekem speciel Altair volt a kedvenc, bár tény, hogy Ezio-t én is csipáztam. És csatlakozom FireKeeper szavaihoz, Edward karaktere is abban a közegben, hogy szép lassacskán formálódik is, önmagában igen csak jól mutat. De nem ebben a sorozatban. Ezio azért isten, mert maga a rend, maga a lazaság, maga a temperamentum tökéletesen keveredik benne. Na meg az egész életét 3 részben követtük végig. Illetve szorosan összefüggött a jelen Desmondjával.
-
Creative997
őstag
Amúgy bátorkodtam topikot nyitni neki, hogy ne keverjük a 2-t
-
Creative997
őstag
válasz
gyuromoj #161 üzenetére
Ez a baromi szomorú, a történet 15-20 óra, megyünk egyre lejjebb... Többek közt ezért is überelhetetlen az AC2... Ha meg ennyire istenítik a készítők (mint mindegyiket a megjelenésük előtt), akkor miért nem kapott számozást? Szép és jó, de kár, hogy a történet rovására megy az egész és ez már nem változik.
A BF-hez kár is viszonyítani területet, az ember nem nagyon tudja elképzelni mekkora is az, ha a sok kis picsafüstnyi sziget területét összeadja: nem sok. Jó markting duma, bár nem nehéz nagyobbat alkotni. Az AC3-hoz kéne viszonyítani a 3 BF szf méretű Párizst, teszem azt a határvidékhez, ami önmagában ha jól emlékszem 1.5-2x akkora, mint az ACB Rómája és ebben nincs benne se NY, se Boston, se egyéb.
-
Creative997
őstag
válasz
james001 #146 üzenetére
Szerintem meg úgy csinálod meg a küldetéseket az összes részben, ahogy akarod, a végkifejlet a lényeg. Nem kell sínen menni egy adott útvonalon, de el kell jutni a célállomásra. Ami meg időre megy, azt meg célszerű a legrövidebb úton elérni. Persze vannak olyan küldetések, ahol követni kell valakit, de a nagy része inkább az, hogy szabad bejárásod van annak elvégzésében. Teszem azt az AC2-ben van egy küldetés Velencében de te közben bejárhatod Firenzét, Forlit is akár mire elvégzed a küldetést. Nekem az a mániám, hogy minden felszedhetőt megszerzek/felújítok, amint lehetőségem van rá azt csinálom meg először, addig meg hiába akar engem egy küldetéshez elvinni, úgyse megyek oda, amíg a saját kis dolgomat be nem fejeztem. Én rengetegszer vittem végig az összes részt és szerintem nem nagyon volt olyan küldetés, amit ugyanúgy csináltam volna meg. A BH-ban induló, AC3-ig terjedő 100% sync-hez szükséges megcsinálni a feladatokat úgy, ahogy megmondják, ha azt szeretnéd, hogy fullos legyen a játékod, de ez sem kötelező.
-
Creative997
őstag
Na akkor gameplay:
Jónak tűnik a játék. Bár hiányozni fog a leap of faith de viszonylag gyorsan le lehet jönni az épületekről. Az eagle visionnel nincs különösebb bajom, bár én is csak akkor használtam, mikor muszáj volt. Tetszik a falra oldalt felugró stílus és hogy sokat lehetünk épületekben. A harc közbeni zene az olyan néhol, mint az AC4-ben. Nem lesz minitérkép? A játékmenet közben felugrottak az ikonok, mi merre van, ami engem zavar. A görnyedt lopakodás érdekes. Kicsit frusztráló a szürke környezet az idő haladtával, remélem azért kissé változatos lesz e téren. Erre a phantom blade-re is kíváncsi leszek. Úgy érzem visszakapunk egy kicsit az AC1 és 2 trilógia fílingből, csak azért imádkozom, hogy legyen jó sztorija, mert azóta az el lett hanyagolva és őszintén szólva lehet, hogy látványos és élvezetes maga a játék, de a megszokott sztori nélkül nem az igazi (lsd. AC4)
-
Creative997
őstag
Most néztem meg a trailert:
A zene stílusa a trailerhez Revelation hatást mutat, és tetszik. A jelenet AC3 Brotherhoodosítva. A sas természetesen elengedhetetlen, továbbra is utalva Altair névjegyére. Tetszik, kifejezetten tetszik, a vége még viccesre is sikerült, hogy eloltja pálcát. És van bomba, vajon lesz a játékban is (még nem néztem gameplayt.)? A rejtett nyílpuska kicsit futurisztikus, de jól mutat.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest