Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz robohw #12475 üzenetére

    Szeretnék elszakadni a programnyelvektől, mert az sok embernek nem megy. Egészen emberközeli utasításokat kell feldolgozni. Itt a fórumon is jó párszor volt kérdés, hogy nem vállalná-e valaki erre vagy arra a feladatra megírni a programot. Az emberek szívesen használnának egy ilyen olcsó és jó kis eszközt mint az arduino, de a c vagy c++ nyelv már probléma.
    Éppen ez lesz a legnagyobb nehézség is szerintem, hogy az élő beszédből hogy csinálok a pc-n futó compilerrel olyan byte kódot, ami egy programnyelvet helyettesít és az arduinoban futó program értelmezni tudja.
    Generálhatnék arduino kódot, és akkor nem kell az értelmező, de az nehezíti a betöltést, és főleg a betöltés közbeni futást.
    Meg az ipari plc-k is hasonlóan működnek, nem bízzák a felhasználóra a processzor által futtatott kódot, azt megírják a fejlesztők, a felhasználó meg a létradiagrammal adja meg a feladatot. Ezt a létradiagramot akarom én helyettesíteni egy még könnyebben megérthető nyelvvel.
    És hogy még nehezebb legyen, nem egy feladatot szeretnék elvégezni, hanem többet. Egymás után jönnek a feladatok a loopban, és sorban hajtja végre az értelmező. Tehát a fűtés vezérlése és a lépcsőt megvilágító lámpa kapcsolása az nem két arduino, hanem két feladat.
    hőfok=ai1, fény=di1, kazán=do1, lámpa=pwm1
    ha hőfok<20 fok kazán bekapcsol
    ha hőfok>21 fok kazán kikapcsol
    ha fény=0 lámpa=200 bekapcsol

    Mi ez a wireless adapter? Byte kód átvitelre kell. Egy rf adó-vevő modulpár nem tudom elég megbízható átvitelt tud-e.
    A byte kód miatt várhatóan elég kevés adatot kell hordozni, ha 10 byte egy feladat, akkor 20 feladat elfér 200 byte-on, ami már azért elég sok mindent lefed, még a hűtőt is lehet vezérelni, akár egy riasztót pár szenzorral stb.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák