Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz zsolti_20 #11002 üzenetére
Én ezt a Tescoban vettem, úgy 4 évvel ezelőtt...
De például ez itt tudja. De vigyázz, mert ez csak egy ház, az akksit neked kell bele előteremteni!
"charging and discharging at the same time" <- ezt keresd a leírásban.
Ez a linkelt olyan jól néz ki, lehet én is veszek egyet. :) Van már egy hasonló, 8db cella fér bele, de az például nem tud egyszerre tölteni és töltődni. Bontott laptop akksi cellákat tettem bele. -
-
alfa20
senior tag
Sziasztok,
Van egy Wemos D1 mini-m amire kötöttem egy 0,96"-os oled I2C kijelzőt.
VDD - 3V3
GND - GND
SCK - D1
SDA - D2Az alábbi program fut:
#include <Wire.h>
#include <Adafruit_SSD1306.h>
#include <Adafruit_GFX.h>
// OLED display TWI address
#define OLED_ADDR 0x3C
Adafruit_SSD1306 display(-1);
void setup() {
// initialize and clear display
display.begin(SSD1306_SWITCHCAPVCC, OLED_ADDR);
display.clearDisplay();
display.display();
// display a line of text
display.setTextSize(3);
display.setTextColor(WHITE);
display.setCursor(27,30);
display.print("Hello, world!");
// update display with all of the above graphics
display.display();
}
void loop() {
// put your main code here, to run repeatedly:
}Több drivert is kipróbáltam már, de mindig ez fogad, annyi különbséggel, hogy a felírat részlet eltérő helyen jelentkezik (volt, hogy középen volt a fekete csík, a többi meg felette és alatta). A kijelző lehet kuka, vagy valamit elrontottam?
"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
-
alfa20
senior tag
"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
alfa20
senior tag
Az akkor kell ha nincs reset pin.
Illetve az 'Adafruit_SSD1306.h' fájlban definiálva van a 128x64-es felbontás.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
-
gyapo11
őstag
Ha sleepben szeretném tartani az arduinot és mondjuk 10 percenként fölébreszteni, hogy csináljon valamit majd megint menjen sleepbe, akkor nem tudom belső időzítéssel ezt elérni? Mindenhol csak 8 másodperces WDT időzítést látok.
Másik kérdés, hogy a sleep állapotból a 2-es lábra beállított interrupttal fölébred? Tehát van egy szenzor, ami valamikor szintet vált a 2-es lábon, ekkor lefut a beállított függvény. De ha éppen sleepben van akkor is? Fölébred, lefut az interrupthoz rendelt függvény, és mi történik? Elkezdi futtatni a loopot elölről? Vagy emlékszik hogy hol aludt el és onnan folytatja a futást?menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
lac14548
aktív tag
válasz robohw #10992 üzenetére
Kösz az ötletet.
Kicseréltem a diódát, jó lett.
(1N4007 -et találtam...)
Nem lett szép, de működik.A szervo-kat meg megpróbálom másképp bekötni vagy valami védelmet beiktatni...
/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
_q
addikt
válasz alfa20 #11007 üzenetére
Nekem fura a kód amit próbáltál, szerintem azzal van a gond. Próbáld meg a következőt. Nekem hasonló megy ESP32-vel.
Ja meg még annyi, hogy SSD1306.h kell nem adafruit asszem. Ez ha jól emlékszek arduino library manager-en belül letölthető./*
* Random Nerd Tutorials - Rui Santos
* Complete Project Details https://randomnerdtutorials.com
*
* The MIT License (MIT)
* Copyright (c) 2016 by Daniel Eichhorn
*/
// Include the correct display library
// For a connection via I2C using Wire include
#include <Wire.h> // Only needed for Arduino 1.6.5 and earlier
#include "SSD1306.h" // alias for `#include "SSD1306Wire.h"`
// Initialize the OLED display using brzo_i2c
// D3 -> SDA
// D5 -> SCL
// SSD1306Brzo display(0x3c, D3, D5);
// or
// SH1106Brzo display(0x3c, D3, D5);
// Initialize the OLED display using Wire library
SSD1306 display(0x3c, D3, D5);
// SH1106 display(0x3c, D3, D5);
void setup(){
// Initialising the UI will init the display too.
display.init();
display.flipScreenVertically();
display.setFont(ArialMT_Plain_16);
display.setTextAlignment(TEXT_ALIGN_LEFT);
dht.begin(); // initialize dht
}
display.clear();
display.drawString(0, 16, "Hello Word!");
void loop(){
}[ Szerkesztve ]
-
alfa20
senior tag
dht nincs rákötve így azt ki kommentem.
illetve a clear és drawString-nek nem a setupban vagy a loopban kellene lennie?de sajnos akárhogy nézem sehogy nem boldogulok venni, mindegy melyik drivert használom, adafruit, vagy SSD1306 ugyan az minden esetben.
-
_q
addikt
válasz alfa20 #11020 üzenetére
De igazad van, DHT kódból copy paste meg pár módosítás volt és hibáztam ott.
Azt írtad néha tetején, néha középen jó egy része a kiírásnak, ezért nem gondolnám hogy hardveres a gond, szerintem szoftveres. Továbbá a Hello Word egy részét ki tudja írni de elég nagyban. Ez a szoftveres részére utal szerintem megint csak. Legjobb lenne, ha ki tudnád próbálni egy másik hardveren is, hogy ki lehessen zárni a hardvert azért még is csak.
I2C felhúzó ellenállások vannak a panelen?
[ Szerkesztve ]
-
alfa20
senior tag
este bekapcsoltam a felhúzószabályzót, de semmi nem változott,
illetve annyi, hogy már szöveg sem jelent meg, csak az a ronda fekete csík.Majd rákötöttem egy DHT11-est azzal szépen kommunikált.
Van még egy fény szenzorom lehet azt is kipróbálom még, de ezeknek a kommunikációja azért másabb mint a z oled-évalahol lehet van egy 2,56"-os SPI oledem is, lehet előkerítem azzal is teszek egy próbát.
-
Breaker
tag
Sziasztok!
Tud esetleg valaki arra megoldást, hogy akár wemos akár arduino esetén a wifi csatlakozási jelszó hogyan változtatható meg? ugyebár azt be kell égetni a kódba és amig fel nem töltöm az új kódot az marad..
Olyasmi eszembe jutott hogy sd kártya olvasót rárakni, és azon pl egy txt fileban lenne benne az ssid + jelszo ami editalhato pcn bárhol, de hát azért ez nem profi módszerÜdv!
Breaker[ Szerkesztve ]
MSI MPG B550 GAMING PLUS | AMD Ryzen 5800X3D | 32GB Trident RGB G.Skill 3200Mhz | GIGABYTE 4070 SUPER 12GB
-
robohw
aktív tag
válasz Breaker #11026 üzenetére
"s azon pl egy txt fileban lenne benne az ssid + jelszo ami editalhato pcn bárhol, de hát azért ez nem profi módszer "
Dehogy nem!
Ha a cucchoz fizikailag nem fér hozzá senki, vagy csak olyanok, akikről tudható, hogy nem rossz szándékúak, akkor simán alkalmazható az általad leírt megoldás. Legalábbis HOME környezetben.
Én mondjuk hanyagolnám az SD kártyát - hacsak más adat nem kivánja el a jelenlétét - és EEpromba írnám a jelszót, mondjuk, egy csak általam ismert címtől kezdődően, CAESAR enkódolva és ennyi.My own programming language: http://www.robomax.online
-
Breaker
tag
Rendben köszi a tippeket!! Akkor kicsit tanulok még aztan meglatjuk hogy sikerul.
Üdv!
BreakerMSI MPG B550 GAMING PLUS | AMD Ryzen 5800X3D | 32GB Trident RGB G.Skill 3200Mhz | GIGABYTE 4070 SUPER 12GB
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
arduino jumper cable-t darabra hol tudok szerezni? eddig csak alzán találtam, de 2+2k-t nem adnék összesen 100 db kábelért, mivel pár darabra volna szükségem.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Janos250
őstag
válasz Mr.Csizmás #11030 üzenetére
Én ebay-ről szoktam venni, de ha pesti vagy, adok pár darabot.
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Janos250
őstag
Valaki próbálta már ezt?
8 dollárért ESP32 modul + 2 Mpixel kamerával eléggé ajándék árnak tűnik.
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Breaker
tag
válasz vargalex #11028 üzenetére
csak költői kérdés, hogy a Lolin D1 saját eepromjat nem lehet hasznalni erre a celra? ha van olyan memoriaterulet ahova biztosan nem ir soha az arduino progi a bin feltoltesekor peldaul.
MSI MPG B550 GAMING PLUS | AMD Ryzen 5800X3D | 32GB Trident RGB G.Skill 3200Mhz | GIGABYTE 4070 SUPER 12GB
-
Úgy programozható eeprom, mint az Arduinoban, nincs, de van nvs flash, ami kulcs-érték párokban tárol információt, ill. van eeprom library, amivel lehet emulálni az arduinos viselkedést, de az nem tud wear levellinget AFAIK.
[ Szerkesztve ]
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Atamano
csendes tag
Mit ajánlanátok Arduino menü kialakítására?Melyiket lenne érdemes megtanulni?Google keresgéltem,de elég bonyolultnak látszanak első ránézésre.UCGLIB + ILI9341 stb.
-
-
alfa20
senior tag
Na tegnap este sikerült a móka 😊
Életre kelt a kilyelző.
Olvastam valahol, hogy lehet nem is SSD1306 hanem valójában SH1106 az Oled, gondoltam mit veszítek roszabb nem lehet, beállítottam SH1106-nak, újraindult és super minden.Gondoltam megosztom hát ha segít később valakinek.
-
robohw
aktív tag
Szándékozok, írni egy cikket arduino programozás témakörben. Csak azt nem tudom, a cikket, hogy lehet itt megjelentetni? Gondoltam, ezt megkérdezem, mielőtt belekezdenék. Tudja erre a választ valaki?
Köszönöm előre is..
My own programming language: http://www.robomax.online
Új hozzászólás Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App