Új hozzászólás Aktív témák

  • Sz.Tamás

    csendes tag

    válasz tuxihome #7956 üzenetére

    Nos, akkor pár sor a ZP300+-ról:

    banderasz77: Néha nekem se nyitja meg a webshopot, de ezt csak mobilnetről vettem eddig észre, itthon a Digi kábelről nincs ilyen probléma. Lecsatlakozok, majd újra fel, és akkor semmi gond (voda net).

    Viszont rendelés előtt (mint minden ilyen helyen) érdemes felvenni a kapcsolatot a supporttal, utánajárni, hogy van-e készleten az adott modell/szín. Én ebbe futottam bele, és várnom kellett közel 2 hetet.

    tuxihome: Ez az első Androidos telefonom, ha visszaolvasol láthatod, hogy inkább nokia párti voltam. Így mellétéve azt kell mondjam, hogy minőségre agyonveri a nokiákat (az alsó és a középosztályt, de inkább pl. a C7 minőségéhez mérném). Igen kellemes anyagokat használnak, nem recseg-ropog, a hátlap valami félelmetesen eltalált, nem kell nagyon feszítgetni (félve hogy eltörik), de mégis határozottan illeszkedik, ráadásul az a "recés" minta nagyon stabil fogást ad a telefonnak. Az előlap ugyan nem gorilla üveg, de elég jónak tűnik, a gyári fólia van még rajta, leszedtem a kis fület, így talán nem bomlik meg egy darabig (egyébként már itt a plusz fólia is hozzá). A telefon oldalán végigfutó "króm csík" megfelelően fémes hatású (nem kapargattam, hátha mégse az), pár embert már megvezetett.

    Az alsó 3 gomb érintős, de nem a kijelzőből veszik el a területet (bár a felbontás miatt lenne honnan), elsőre kicsit furcsa az érintésük, csak bizonyos helyen érzékelnek (pontosan az ikonok fölött). Az ikonok háttérvilágítása szerintem kissé gyenge. Az előlapon van egy kamera, állítólag 2mp, viszonylag tűrhető a képe. Az előlapi kamera mellett van egy nagyon minimális méretű LED, ez töltésnél és nem fogadott eseményeknél jelez (igen, van állapotjelző led), de ennek még az alsó gomboknál is soványabb a fényereje, csak nagyon ráközelítve lehet észrevenni.

    Az akku nem túl izmos darab, egy nap alatt le lehet meríteni (napi 2*2 óra zene vagy rádió, a második (Slot1) netes kártya használatban vagy itthon WiFi + némi telefon, és természetesen sok piszkálás, elvégre azért van :D ). Jó ha kéznél van a töltő vagy egy power bank.

    Amikor megérkezett, kicsit bajban voltam a tok hiánya miatt (mivel az az ebay-ról jön, és még legalább 2 hét), de egy ilyen síma becsúsztatós "bőr" tokot vettem hozzá, az S2 mérete tökéletesen passzol.

    Jelenleg egy 32-es mSD figyel benne, gond nélkül kezeli.

    Eddig az egyetlen negatívum talán a rádió, szerintem nem elég jó a vétele, megyeszékhelyen a helyi rádió is néha elhalkul (séta közben) fél mp-re, de ezzel együtt lehet élni.

    pmikloska: Képeket azért nem tennék fel, mert hiába a gyári képek retusáltak, meg minden, de azok, amiket átlag userek készítenek, nem biztos, hogy értékelhetők (nem mindenkinél figyel otthon egy DSLR), de ha tényleg nagy igény van rá, megpróbálkozok egy kis fényképezővel makrózni.

    Szoftveres tapasztalatokat még nem írnék, szombat óta van nálam a telefon, és még csak most ismerkedek a rendszerrel...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák