Új hozzászólás Aktív témák

  • cossie023

    csendes tag

    ZP100-asomra felraktam a taiwan-i ROM-ot, kicsi Szerjozsa mahinációval. Az apropóját az adta, hogy a Sygic brutális térképméreteket használ és igencsak elfogyott a belső memória (pl Németország 700mega :Y ) Így nem lehetett az SD kártyára átpakolni, mivel az SD2 néven futott. Na most összevonódott az alap 500 mega a 2 giga belső SD-vel (nem a belerakott kártyával) így aztán kicsit több hely lett pakolni.
    Ami javult még az új ROM-ban, már jó a market, nincs olyan app, amit nem enged letölteni inkompatibilitás miatt (pl Viber ilyen volt), javult a hátsó led fényereje. most már teljes fényerővel világít! No persze éjszaka, söttében pocsék képet készít, de már jó zseblámpának... :DD :DDD
    A fenti státusz sorban a battery indicator kör alakú lett és százalékban ki is írja a töltöttséget, a kikapcsoló menüben már benne van a reboot és a reovery mode-ba való lépés is..
    Maga a ROM tartalma is változott. Én gyárilag ICS-el kaptam a telefont. Ebben Apex launcher van, kóstolgatom, egyre jobban tetszik a testreszabhatósága. Van a battery monitor, ram manager. Most fedeztem fel, hogy AllCallRecords szépen felvette az összes eddigi beszélgetéseimet, de úgy,hogy a hívó fél hangját is. Ez kicsit durva!
    Ja igen természetesen rootolt, CWM recovery is benne van, így a későbbi upgrade-eknek nincs akadálya. Összességében előrelépésnek érzem az előző ROM-hoz képest, ajánlom mindenkinek, aki elég bátor maga flashelni a telefonját! Ja igen, a biztonság kedvéért nem árt a zopotools használata és zopoimei-vel lehet visszaállítani az IMEI-t, mert az a ROM cserekor törlődik. Még jó, hogy ezek a programok a ZOPO-tól származnak :C
    Akkuidőről még nem igazán tudok nyilatkozni. Korábbi használattal bőven megvolt a 2 nap, néha 3. Persze én ritkán netezek rajta, inkább a 2 kártya miatt van ez a teló. most meg annyit nyomkodtam, hogy nézegettem az új ROM-ot, hogy egy nap alatt leszívta az akksit. Igaz órákon keresztül játszottam egy debil autós zombis játékkal :( :P Szóval szerintem meglesz ezzel is a 2 nap. A Battery stat szépen mutatja a fogyasztást, sőt kalulál is egy várható lemerülési időpontot.
    Fórumokban olvastam, hogy voltak problémák a GPS-el. Az én készülékemnél ez nem jelentkezett, ez a ROM is elég gyorsan jelet talált, frankón működik a Sygic is. A B79-es telefonon nem működik a státusz LED, nálam ugyanúgy jól működik, mint eddig! Amúgy ez kellemes meglepetés volt számomra, mivel az Ericcson 2618-asom óta ez hiányzott mindegyikből. Ha nem fogadott hívásom van vagy sms érkezett, akkor egy kicsi LED villog és nem kell minduntalan a telefont felébreszteni. Tudom nem a világ közepe, de így messziről is látszik az asztalon hagyott telefonon, hogy kapás volt.

    ebben a modellben 512 ram van. Szerintem az ICS-hez elég. mondjuk én nem futtatok semmi állandóan frissülő widget-et, így a szabad ram 200 mega körül szokott alakulni. Most először,ezzel a zombis játékkal akadt néha, mikor nagyon sok figura mászkált a képernyőn. De ezzel bőven együtt élek, mivel nem játékkonzolnak vettem és semmilyen más funkciónál nem tapasztaltam ilyet.

    Összességében a ROM váltás megérte a fáradtságot. A javítások hasznosak, már nincs olyan, amit hiányolok a telefonomból. Csak bírja ki jó sokáig! De azért olvasom szerjózsáékat, hátha kifőznek valami még okosabbat! :)

    Bocs a hosszért! üdv: cossie

    [Orosz nyelvű fórum, de itt minden megvan, ami kell.]

Új hozzászólás Aktív témák