Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát ez így jó drága lett azért.
A Zenfone 6-ot megjelenésekor vettem 160 körül az ASUS boltjában. Annyiért ez is jó lenne, de ennyit nem romlott a forint azóta (sőt, kb. annyi az árfolyam most is...).Aki él és nem boldog, az téved!
-
NoMagix
addikt
Hogy lehet 240 ezer forintos árra azt mondani, hogy nem vészes?
Nevetséges! -
-
Gibo
senior tag
Jó kis telefon lett, az áron faraghattak volna még. "Kompakt" értelmes telefon most kb. csak a Pixel 4a van..
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Graphics
Jómunkásember
Szerintem ez az árazás a termék hiánypótló jellegét nézve sem túlzás. ( főleg az utóbbi időszak eldurrant árait nézve)
Elolvasva a tesztet, nem csak végiglapozva azt gondolom, hogy itt leültek, és tényleg terveztek, nem csak összelegóztak valamit.
Van értesítési LED, RGB-s, van AoD is, van jack, van minden igazából.
Jó hardver, kompakt méret, pont az amit a piac szeretne.
És az eddigi kommenteken látszik, hogy akik eddig kompakt telefont szerettek volna valószínűleg 'ingyé' akarták...
Nem, tessék itt van, meg lehet venni. Szerintem ez egy jó termék.. Mondom ezt úgy, hogy más márkát használok.
Én viszont azt gondolom, hogy ugyanezt a terméket kérném egy felső-közepes SoC-val. És mondjuk egy 200 alatti árral. Ha leleményes az Asus, megcsinálja.
@pilóta: Elég jelentősen drágult a Snap 888-as széria, és ez jelentősen megnyomta a termékek árait is.
[ Szerkesztve ]
Keresek SATAFIRM S11 hibás SSD-ket.
-
expo
tag
AliceWake:
"A szenzorok közül adott a gyorsulásmérő, a fény- és közelségérzékelő, giroszenzor, hangszenzor, mágneses szenzor, tájoló, hőmérséklet és nyomásérzékelő viszont nincs."
Ha jól értem, csak barométer nincs. Érdemes lenne átfogalmazni a mondatot.
Remélem, hogy ez a kellemesebb méret leszivárog az alsóbb árkategóriákba is.
-
törölt tag
válasz
Litván Zongora #4 üzenetére
Merre 280 ezer? Csak mert 360 alatt nem nagyon látom még zugboltból sem a legkisebbet.
-
NoMagix
addikt
Igen, többé kevésbé, de már nem követem olyan nagy figyelemmel a telókat!
Számomra egy telefon sem ér ennyit!
Elmebeteg árak vannak! -
<Adamsky>
veterán
" ... a legnépszerűbb méretkategória pedig az 5,8” és 6,0” közötti 39%-kal. 6,0” és 6,3” között a vásárlók 33%-a próbál válogatni. Azért próbál, mert az átlag kijelzők már 6,5” körül állnak meg ... " - ez a statisztika honnan származik?
Egyébként ez - mármint a méret kérdés - elég érdekes, ill. érzékeny téma. Egyrészt szvsz. valahogy a gyártók nem kíváncsiak arra igazán, hogy "mit akar a nép". Nekik a minél nagyobb telefon a jó biznisz. Sokkal több mindent lehet belepakolni, és fajlagosan sokkal drágábban is lehet adni. Ez hasonlít a kis autók vs. nagy autók problematikájához.
#2 NoMagix
Mutass kérlek egy konkurenset, amihez képest drága!#4 Litván Zongora
Viccelsz, ugye? Aki kis-, ill. normális méretű telefont szeretne, annak egy majd' 8 cm széles és közel negyed kilós telefon szerinted konkurál ezzel?#6 Graphics
Az én egyik legnagyobb bajom vele, hogy ennek a kijelzőjét is kilyukasztották. Tudom, hogy ezt az emberek 99% mára már megszokta, de én ahhoz az 1%-hoz tartozom ...
A másik, hogy sajnos ki kell mondjuk, hogy anno, mikor a Samsung kihozta az S10e-t, valahogy jobban összekapta magát, mint most az Asus. Előbbibe belefér a bővíthetőség, a vezetékmentes töltés.
A másik, hogy teljesen felesleges a csúcs SoC egy ilyen készülékbe. Aki ilyet vesz, jó eséllyel nem akar játszani. Egy "kisebb", középkategóriás, jó kis 5G-s SoC bőven elég lett volna.
Csak, hát nem szabad túl jóra csinálni, mert akkor a végén kevesebben vennék a "légycsapókat".[ Szerkesztve ]
-
thomas92
aktív tag
Miért lenne túlárazott, vagy miért lenne vészes ez az ár?
Persze, nem kevés pénz, bár ugye ez is relatív. Azt látni kell,hogy ilyen specifikációkkal nem nagyon találni ennyiért készüléket. Ha meg valakinek kell a kisméretű készülék, nem is nagyon van opciója Android vonalon.
-
bibliator
aktív tag
Nagyon jónak tűnik ez a telefon! Szemezgetek vele. Mindent tud, amit tudnia kell, és a mérete is normális. Az S21 (330e) vagy iPhone 11 (kb 240e) a konkurencia, ha a méretet is nézem. Ti a három közül melyiket vennétek?
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!
-
Cecevok
tag
Egy középkategóriást is csinálhatnának 120-130e körüli áron 😀
Samsung S10e / Sony HX99 / Lumix GX800
-
szemy94
senior tag
Samsung-os vagyok, de ebbe nem igazán tudok belekötni (nah jó, a bal oldalon nem szeretem a kameralyukat, meg alulra tök felesleges a LED).
A szoftverfrissítéssel hogy áll a cég? Valakinek tapasztalata?S9, S10 Lite, xBox 360, xBox One S 1TB
-
Pl. a Banggood-on van alapmodell 250-ért...
https://www.banggood.com/ASUS-ROG-Phone-5-ZS673KS-Global-Version-8GB-128GB-Snapdragon-888-6_78-inch-144Hz-Reflash-Rate-NFC-Android-11_0-6000mAh-5G-Gaming-Smartphone-p-1835523.html?cur_warehouse=HK&ID=6287830&rmmds=search
Shit happens. Size matters. Time flies.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Litván Zongora #17 üzenetére
Hazai árazást összevetni egy kintivel... Te sem gondoltad komolyan
-
-
-
M3oH
addikt
válasz
Kintről rendelve jó eséllyel ez a telefon sem 240e lesz...
-
Bibby
addikt
Azért elég erős kifejezés a "közel értékelhetetlen képalkotás este".
Ha tényleg annyira rossz, akkor esetleg hibás volt a termék, főleg annak a függvényében hogy máshol pont dícsérik.
Ha meg csak egyszerűen létezik nála jobb, akkor túlzás ez a jelző.[ Szerkesztve ]
Ελευθερια η θανατος
-
törölt tag
válasz
Ja bocs, akkor van 200-ért S21 is már, az mennyivel jobb vétel, még méretben is jobb
fahrii: Őszintén szólva nem, mert nem nagyon láttam még olyat, hogy a hivatalos honlap olcsóbban listázta volna. Kicsit fura ez a mostani helyzet is, mert elég nagy az eltérés a kiskerek és a gyártói honlap árai között.
-
válasz
Litván Zongora #19 üzenetére
Számomra például a legkevésbé sem alternatíva egy 6,78" telefon, ezzel szemben. Most 6,1"-en vagyok, kicsivel talán még mennék feljebb, de ROG Phone méretéig valószínűleg már nem.
Nem ez határozza meg a kérdést teljes egészében, de ha a kisebb alternatíva nem jár számomra komoly kompromisszumokkal, akkor a méret döntő tényező lehet. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Litván Zongora #20 üzenetére
Én miben tévedtem? Állítottam bármit is?
Szerintem amúgy a két telefon egymásnak nem konkurenciája. Ezt viszont állítom.
Elnézést meg nincs miért kérnem, mert semmilyen állítást ezen kívül nem fogalmaztam meg.
Szoktam én is kintről rendelni, de mondjuk 830$-t már nem tennék fel a rulettkerékre én se.
Ebben a kategóriában az ASUS Zenfone 8-nak nincs sok alternatívája. Aki nem akar nagy telefont, az nem talál mást nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
Hallosz
senior tag
Ez egy jó telefon. Megfontolom, hogy lecserélem a Samu S20 FE 5G-t erre.
[ Szerkesztve ]
Mert lakni, muszáj.
-
<Adamsky>
veterán
válasz
Litván Zongora #19 üzenetére
"Csak nem képzeled, hogy a méret határoz meg teljes egészében ... "
Nálam, igen. 70×150 mm max. Ha nálad nem gond a nagyobb, akkor te nem is igazán kis telefont keresel, hanem X összegért "a mindent bele" készüléket." ... nem venném meg, ha van komplettebb alternatíva ... "
Mit értesz az alatt, hogy "komlettebb"?Egyébként ennek a cuccnak nincs konkurenciája. Még 1×: méret, tudás értendő az előbbi kijelentés alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.NX
addikt
válasz
"Klikkelsz és kiszállítják."
Nyomogathatod kedvedre az Arrival notice gombot, nem lesz belőle telefonod.
Elfogadom a sütiket.
-
pit stop
addikt
Korrekt készülék lett, korrekt árral (sajnos ez van).
Az, hogy közel s távol nincs ilyen, kicsit vitatom Xperia 5 II kicsit más de valamennyire hasonló is. Mindenesetre jó, hogy bővül a kínálat, lehet válogatni, LG után kisebb lesz űr.Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
TCSZ
senior tag
Ennyi pénzért meg oldható lett volna szerintem az sd kártya bővítés és a nagyobb akku. Nem érdekel ha ezért vastagabb. De nagyon drága. Ez is. Ezt le számítva jó telefon. És köszönöm a tesztet!!!
És sajnos nagyon el szálltak a telefon árak is. Mert az emberek nagy része nem tudatosan vesz telefont. Ha mindenki minél tovább használná a telefonját és törekedne a használható de olcsóbb telefonok vételére, akkor pár év után észbe kapnának a gyártók.Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Inkább Te ismerd el, hogy tévedtél, ugyanis nem rendelhető
Khm. Ebbe most beleszaladtál
[ Szerkesztve ]
-
nobela
senior tag
Egy közel 6"-os telefonnál ujjongani hogy milyen kicsi...
Nem, nem kicsi. Csak a többi batár nagy.
5'8-as telefonom van és egy kézzel normálisan már ez a méret sem használható. Innentől meg nem teljesen mindegy hogy 5,8 vagy 6,3?
The problem with the world is that intelligent people are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.
-
zkosaras
aktív tag
"Egy középkategóriást is csinálhatnának 120-130e körüli áron"
De jó hogy bedobtad!Mondjuk jó kezdet hogy android-os csúcstelefonból most már van kompakt méretű, de idehaza ezért a többség nem tud 240-280k-t kicsengetni érte.
Persze szurkolok az ASUS-nak mert ezzel tényleg oda tették magukat!
-
scyllarus
veterán
Pontosan. "Statisztikailag a felhasználók több, mint felének a Zenfone 8 ellenállhatatlan kell, hogy legyen." -Teljes tévedés, mert csak egy szempontot néz. Statisztikailag a felhasználók hány százalékának van szüksége csúcsmodellre, olyan áron? Nyilván vannak olyanok is, de azért a legtöbben, ha dönteni kell, hogy kompakt csúcsmodell vagy olcsóbb, de nagyobb középkategóriás, a legtöbben inkább a méretet engedik el....
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
beastars
tag
Köszönöm a tesztet. Jo a telefon szerintem.Azt látom a Asus tényleg megprobált mindent,nem tul drágán. Kiváncsi leszek hogy mennyire lesz népszerü , Ugyis sokan sirnak a nagy telefonok miatt. Itt az alkalom .
-
lecsokolbi
aktív tag
Nem a méret a lényeg... DE!
Az igazi egykezes kompakt mobil hiányzik droid körökben. Elég tetszetős lett azért meg kell hagyni. Engem kifejezetten zavar ha hosszabb egy mobil mint a pcsöm
Én még megvárom az Xperia 10 III tesztet ha egyszer ideér még EU -ba valaha aztán kiderül mi legyen, a Mikulás meg majd kap egy levelet
[ Szerkesztve ]
- Mindenki hazudik! -
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Sokáig nem lesz már annyi. Júniustól minden kínai cucc meg lesz adóztatva.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Térerő
csendes tag
Szimpatikus telefon. Remélem ebben is átlagon felüli gsm antennák vannak!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Asus megalkotta a piac legkisebb androidos csúcsmodelljét, amire az 5,9 hüvelykes képátló ellenére is határozottan mondhatjuk, hogy kompakt. De ezen kívül is tud még néhány trükköt.
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sweet.tv - Internetes TV
- Apex Legends (PC, PS4, Xbox One)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Iphone 11 KÁRTYAFÜGGETLEN! 128Gb
- iPhone 12 64GB Green kártyafüggetlen szép állapotú-1 hónap garancia, számla-R6596
- iPhone 12 Pro Max 128GB Gold kártyafüggetlen nagyon szép állapotú-1 hónap garancia, számla-R6621
- iPhone 12 Pro Max 128GB Silver kártyafüggetlen szép állapotú-1 hónap garancia, számla-R6622
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone XR Fekete 64GB. K015
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs