Új hozzászólás Aktív témák

  • hun_gery

    aktív tag

    válasz Repp #16994 üzenetére

    Én:

    Szia!
    Zavarhatlak ismét?
    Szerinted megoldható az valahogy, hogy egy adott processzor ne csak 3 értéket használjon (deep sleep/250mHz/1000mHz), hanem a közteseket is?
    Illetve az van, hogy bizonyos governorokat nem lehet beállítani setcpu-val, mert hiába csinálsz bármit, visszaáll arra, amiket "ismert" (pl.: "ismeri": hybrid, powersave, ondemand, viszont setcpu-ban van pl. smartass, ami sokkal jobb lenne.)
    Nem tudom, érthető voltam-e, de igazából annyi lenne a kérdésem, hogy a kernelt lehet-e tanítani ilyesmire, vagy bármit varázsolni, hogy a fent vázolt probléma ne legyen?
    Köszönöm a segítséget, ha valamit külldeni kell hozzá esetleg, csak szólj, megpróbálom beszerezni.
    Ja, alapvetően az mtk6577 processzorról beszéltem :)
    KIZS privát üzenete hun_gery számára

    KIZS

    Szia!
    Az, hogy milyen értékeket látsz a setCpu-ban (vagy bármi más ilyen alkalmazásban), az a kernelben van egy táblázatban letárolva. Illetve az ismert governorok is kernelbe vannak befordítva. Úgyhogy én azt gondolom, hogy a új kernel nélkül nem lesznek köztes érétkeid.
    Nézegettem már én is MTK6577-es telefont magamnak és ezért kicsit rákerestem a dolgokra, de kernel forrást nem találtam sehol. Meg úgy általában semmit sem. A gyári andoridon és kernelen kívül szinte nincs semmi (egy-két módosított android van, de azok is valamelyik gyári verzióra épülnek).

    Jiayu G4 tesztem: http://logout.hu/cikk/jiayu_g4_ujabb_tronkovetelo/bevezeto.html

Új hozzászólás Aktív témák