Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz nyisziati #137415 üzenetére

    Jó, ne vicceljünk. De a "telefon játékra" kifejezés manapság csúcshardvert takar, ráadásul nem is akármilyent, hanem ami a max közeli teljesítményt tartósan is bírja, nem csak pár tucat másodpercig/pár percig.
    Nekem redmi note 4-em van, a meizu-hoz hasonló hardver (sd625), de én biztos nem ajánlanám olyannak aki játékra keres telefont. Nem a low end hardverekkel kéne jönni ha valaki játékra keres készüléket.
    Szenzorok szerintem vannak a xiaomi-ban is, a mediateknél azért ez mellett még annak is érdemes utánajárni, hogy Vulkan API támogatás van-e benne. A mediatek-től lehet vulkan supportos és vulkan nélküli video drivert is licencelni, nagyon gyakori hogy nem kerül be a támogatás. Ilyen umidigi, ulefone, doogee, oukitel, blackview banda rendszeresen kihagyja a mediatekes készülékekből, rettentően mérges vagyok miatta. Volt amelyiknek a fórumába beírtam hogy esetleg várható-e hogy a jövőben bekerül (sokan jelezték hogy ők is kíváncsiak), erre azt kamuzták hogy nem rajtuk múlik, a google a hibás hogy nem működik. Erre összeszedtem nekik egy hozzászólásban az érveket, google dokumentáció, mediatek által csepegtetett infók magyarázatokkal, linkekkel, ami világossá tette hogy a gyártónak kell a megfelelő drivert licencelnie, azaz rajtuk múlik, hogy egy 300$ környékén árult készüléknél sajnálnak 1-2$-t ere a célra. Na ezt olyan szépen kimoderálták mint a sicc. A fórumban meg csak gyűltek a tudatlanoktól a google fikázó hozzászólások...
    Az ilyenek miatt kell futtatni egy vulkan caps viewer-t pl. a kinézett készüléken, mert lényeges az információ. Egy vulkan képes játék vulkan képes hardveren akár többszörös FPS-t képes produkálni mint opengl alatt, és ez minél gyengébb a hardver, annál lényegesebb.
    A két készülék teljesítményben hasonló, van amiben egyik picit a másik fölé kerekedhet, másban a másik picit az egyik fölé, de kb. hasonló gyenge mind a kettő. Nem ajánlható játékra egyik sem, max. annyi hogy néha mellékesen meg lehet próbálni valami nem túl komplex játékot, aztán maximum nem lesz jó élmény. Persze egyszerű logikai vagy régebbi játékok úgy-ahogy elindulnak, de sokat nem várhatunk tőlük.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák