Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remiel
őstag
válasz paulkaresz #124650 üzenetére
beépített igen... nem tudom elmozdulhat e az asztalon fekve éjjel, amikor meg sem rezzen semmi, de szerintem nem
valami kontakt hibára gyanakszom én is egyébként, azt hittem a kártyákkal van baj, de nem
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
Ájvé
veterán
válasz fateless #124648 üzenetére
Hamarosan Mi 4c is megkapja a 6.0-át, ez mellett a kamerája nagyon jó. Mi 4i-vel együtt emlegetni meg teljességgel felesleges, ég és föld a különbség a két telefon közt, Mi 4i eleve egy Indiába szánt termék, egy olcsóbb Mi 4 és ez meg is látszik minden téren rajta, szóval európai embernek nem igen ajánlott.
-
veterán
Épp ezért mondom, hogy még az Mi4i sem tűnik lényegesen gyengébbnek az Axon mini mellett, így nem gondolom, hogy bármi problémát okozna az Mi4c használata az Axon minivel szemben.
Mivel a két készülékház mérete (4i és 4c) egyforma, ahogy a kijelző is, az Mi4i-n pedig szinte az az OS volt akkor, ami az mi4c-n, ezért azt gondolom, hogy elég fair azt mondanom, hogy ha az Mi4i nagyjából megállja a helyét az Axon mini-vel szemben, akkor nem kell aggódnia az Mi4c esetén sem, így elég jónak tűnik kiindulási alapnak az összevetéshez.
Szerintem elég egyértelmű: ha a B20, fém ház, ujjlenyomatolvasó kell, akkor Axon mini, ha az ismert rendszer, rendszeres frissítés, akkor is egyértelmű, hogy akkor meg az Mi4c. Persze ha játékra kell, akkor is a 4c, de a játékok terén semmi tapadsztalatom, azt meghagyom a gyerekeknek.Miért ne használja egyébként európai ember az Mi4i-t? Erre komolyan kíváncsi vagyok. Nagyon jó és stabil az international rom, mint a többi Xiaomi-nál, épp ezért szeretik is az emberek. Én többeknek ajánlottam az Mi4i-t, és még senki sem panaszkodott miatta, ezért kérdem.
[ Szerkesztve ]
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Ájvé
veterán
válasz fateless #124653 üzenetére
Mi 4i és Mi 4c-nek méreten kívül majdnem semmi köze egymáshoz, teljesen más hardvert kaptak (még a kijelző is más, hiába azonos méret). Mi 4c-ben van egy fém váz erősítés a házban (merevítés, mint anno a Mi3-ban is, szóval nem fog a zsebedben elhajolni). Teljesen külön kapnak ROM-ot is, mivel teljesen eltér a két telefon hardveresen (az egy dolog, hogy mondjuk MIUI 8 van mindkettőre, ilyen erővel akkor az összes MIUI telefon ugyan olyan, mert majdnem mindre van már valamilyen MIUI 8-as ROM).
Ezt akarom ezzel mondani, hogy nem jó összehasonlítási alapod, mivel a Mi 4c és Mi 4i között olyan durva különbség van, hogy nem reális az összehasonlítási alap (Mi 4i képes volt akadozni az S615 FHD kijlező páros miatt, Mi 4c esetén S808-al viszont ez nem igen fordulhat elő, kamerás képességek és és föld). Egyetlen előnye a Mi 4i-ek a 4c-vel szemben a gorilla glass megléte és igen ez is különbség, mivel 4c-ben nincs GG üveg se (OGS technológia miatt nem lehet benne).
Úgyhogy kár összevetni a Mi 4i-t az Axon Minivel, ez alapján nem lehet dönteni a 4c és Axon Mini között. Mi 4c és Axon Mini-t kell összevetni, 4i-t pedig el kell felejteni (mint egyébként magát a készüléket is úgy ahogy van)."Miért ne használja egyébként európai ember az Mi4i-t?"
Csak azért mert pont egy árban van a 4c-vel és szerintem az hülye aki Mi 4i-t vesz 4c-vel szemben, már bocsánat nem rád értem, szóval hülyeség egy gyakorlatilag minden tekintetben rosszabb készüléket azonos áron megvenni.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Most mit szeretnél pontosan?
Nem kezdtem összevetni az Mi4i-t az Mi4c-vel, hanem azt írtam le a kérdezőnek (nem neked), hogy ha az Mi4i is egy szinten van használhatóságban az Axon Minivel, akkor nem kell aggódnia az Mi4c vásárlása kapcsán azon, hogy elég jó lesz-e az Mi4c. Erre jöttél te, és jöttél a 4i és 4c összehasonlításával, amit előtted nem tettem meg.
Amiről mi beszéltünk:
Forzaroma fórumtárs gondolkodik, hogy melyiket vegye: mi4c-t vagy axon mini-t. Erre mondtam neki azt, hogy ha nyilvánvaló különbségek nem számottevők neki (ujjlenyomat, B20, fém), akkor maradjon az ismert, bevált gyártónál, nem fog úgy aggódni, szeretni fogja. Az, hogy az Mi4i és Mi4c egyforma méretű, azért hasznos dolog, mert így könnyen összevethető az Mi4i (a 4c helyett) az Axon minivel, hogy mégis milyen fogni, használni. Az, hogy egyforma a kijelzője (nem csak a felbontása), jó összevetési alapot jelent az Axon kijelzőjével, mindegy, hogy 4i vagy 4c. Az MIUI 7 azért jó, hogy egyforma mindkettőben, mert a hétköznapi használatban jól összevethető az Axon mini az Mi4i-vel és 4c-vel egyaránt. A hardver értelemszerűen különbözik, ehhez nem kell még gondolkodni sem, ott vannak a nyilvánvaló számadatok, ne mkell mondani semmit ahhoz, hogy mindenki tudja, hogy a 4c-nek erősebb hardvere van, mint az Axon mininek, ezért ezt nem is írtam le, mert forzaroma is látja ezt. Tehát csak az olyan dolgokban használtam alapként az Mi4i-t, ahol érdemes. Egyedül a kamerabeli különbséget nem tudom megítélni, ezért írtam ott, hogy talán...Erről beszéltünk. Nem a 4c és 4i közötti különbségről, az a te témád volt.
Tehát hogy tisztán láss: nem akarom összehasonlítani a két Xiaomit, egyenlőségjelet sem akarok tenni közéjük olyan dolgokban, ahol nincs egyenlőségjel. Forzaroma és én nem arról beszélünk, amiről te, nem a két Xiaomiról, hanem arról, hogy megéri-e az általa ismeretlen készüléket megvenni, vagy maradjon az ismert OS-t futtató mobilnál.Ami az Mi4i európaiak általi használatát illeti.
Az Mi4i-t fél éve 120USD-ért árulták, amikor 200 környékén volt az Mi4c. Akkor vettek sokan mi4i-t és boldogan használják a stabil international rom-mal. Európaiak, és örömmel nyomkodják, simogatják. Ha most akarnának venni készüléket, és csak a 4i és 4c között akarnának választani, szerintem meg sem kérdeznék, melyiket vegyék, annyira evidens, hogy a 4c-t vegyék. De az, hogy most melyiket éri meg megvenni, nem szabad, hogy befolyásolja az mi4i használhatóságát. Feltételezem te arra gondoltál, hogy ne vegyen senki mi4i-t 4c ellenében, ezzel egyet is értek, (de ugye az alap amúgy is az volt, hogy mi4c-t vegyen-e forzaroma, mi4i-t nem akart venni)."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Remiel
őstag
válasz nyisziati #124656 üzenetére
A gond az, hogy másoknak ez nem jön elő, ezért is gondoltam azt, hogy valami kis érintkezési hiba lehet, mondjuk jó lenne egy szoftveres megoldás
[ Szerkesztve ]
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
iMaverick
addikt
Ugye még árról nem volt szó ("minél olcsóbb, annál jobb"). Nem tudom, a többiek mit ajánlanának, de így hirtelen a kért specifikáció alapján én a Vernee Thor-t ajánlanám (bár az igaz, hogy a ROM az csak 16GB, cserébe bővíthető mSD-vel). Volt tesztje is itt a PH oldalán.
(#124656) nyisziati: a legutóbbi OTA frissítés megoldotta. 1,5 év után.
1,5 év után még kiadtak hozzá javítást? Azért ezt pozitívumként is felfoghatjuk... A legtöbb gyártó pár hónap múltán sok készülékének még az emlékét is elfelejti.
[ Szerkesztve ]
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
iMaverick
addikt
válasz tibcsi0407 #124659 üzenetére
Köszi a link-et. Szerintem pár fórumozónak jól fog ez most jönni. (Akik éppen telefont keresnek.)
Átfutva a listát, ezen nekem is megakadt a szemem: OUKITEL K4000 Pro 4G... Aki olyan mint én (tehát tényleg nincsenek "nagy" elvárások: sima 4 magos proci, min. 1GB ram, 5"-os kijelző) annak egész jó lehet.
-
zagloba
aktív tag
válasz iMaverick #124658 üzenetére
Vernee Thor -ral csak lassan! Én is kinéztem magamnak v. inkább a Nagy tesót
Átnéztem a topikjába és vannak problémák rendesen!
A kijelző görgetéskor szaggat!
A hálózatot sokszor eldobálja!Marad a Doogee X5 Pro Max!
Bár nézegetem a [Cubot Max]-ot is van Valakinek véleménye róla?
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz zagloba #124662 üzenetére
A Vernee-nek nagyobb a füstje mint a lángja. Felkapta a média, meg a Mobilarena
(tudjuk, hogy ami a bizonyos boltban kapható, az itt mindig agyon van dícsérve a cikkekben és a teszteken), de azért fél szemmel én is nézegetem a fórumokat, egyáltalán nem olyan szuper a Vernee, mint amilyennek beállítják a cikkek.
Friss gyártó, ki kell vele várni. Ambíciózusak, így lehet már 1-2 év múlva úgy fognak telefont kiadni a kezükből, ahogy azt mindenki elvárja, de szerintem azért még nem érdemes beleszaladni egyelőre.utdetailing.hu
-
RVR400
veterán
válasz tibcsi0407 #124663 üzenetére
Én le lettem hülyézve, mikor próbáltam előre óvni mindenkit...
-
Milestone2
nagyúr
+1
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
iMaverick
addikt
válasz iMaverick #124660 üzenetére
A francba... Nézegetem ezt a OUKITEL K4000 Pro 4G-t és nincs benne értesítő LED. A franc egye meg a kínai barátainkat, hogy ilyen 1 $-s alkatrészen nekiállnak spórolni.
Pedig amit olvastam róla, az alapján nem lenne rossz készülék!
Fém ház, a kamera sem rossz, 4600mAH-ás aksi... 25.000 + büntiért meg is lehetne venni.szerk: írogattak a 6.0-s droid frissítésről... Ez megvalósult már? (Nem találtam meg. Eddig.)
szerk2: néztem a Needrom-on, de ott is az 5.1 van.
[ Szerkesztve ]
-
amdk7
aktív tag
Sziasztok,
Tudna valaki segíteni?
Nem tudok belépni a készülékemen az "MTKEngineerMode"-ba. Ez miért lehet? A ROM nem tartalmaz valamit? Igazából több rom-al is próbáltam, az alap 4.2.2-vel ment de följebb egyik sem engedi.
Letöltöttem a Mobileuncle alkalmazást, az azt írja ki, hogy: cannot find engineer mode app
Más app-al is próbáltam újraindítás után is, de ugyanez a helyzet. Sőt jó pár kódot is végigzongoráztam, pl.: *#*#3646633#*#*
de semmi eredmény.Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
amdk7
aktív tag
válasz tibcsi0407 #124671 üzenetére
Igen, custom romot.
Hogy töröltem-e? Nem mondanám, teljesen szűz (needrom-ról töltött) romokkal is ezt dobja.
Ez a EngineerMode.apk egy külön progi?RVR400: THL T100s, de pl a LG G3S-em is ugyanezt csinálja igaz azon csak a jelenleg rajta lévő custom 6.0.1-es androiddal néztem
[ Szerkesztve ]
Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
b0bcat
addikt
Éppen nyaralni vagyunk, és fantasztikusan teljesít az MX Base. 3 nap készenlét, 4,5 óra kijelzőidő, 150 fotó, némi telefonálás, és most áll 50%-on az akku.
Ráadásul a gyerekek telefonjait - Blackview Breeze V2, Bluboo Xfire és Doogee X6 - is alkalmam nyílik egymáshoz hasonlítgatni. Fotózás terén az X6 katasztrófa. Az MX Base viszont az én fogalmaim szerint szép képeket készít, szebbeket, mint a nejem Lenovo A6000-je. Örülök, hogy "megörököltem" tőle ezt az Mlais-t.
[ Szerkesztve ]
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
veterán
Nekem is megvan ez a félelmem, hogy nem olyan lesz a Vernee, mint amilyennek tűnik - pedig sok ismeretlen készülékbe belementem már, de ott nem volt másnak, akkor megvolt az újdonság érzése.
Reméljük, egy év múlva már nagyon szeretni fogjuk..."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
tibcsi0407
félisten
-
zebede
őstag
válasz tibcsi0407 #124678 üzenetére
Most te komolyan arra célozgatsz, már több hozzászólásban, hogy az eustock által forgalmazott telefonoknál nem reálisan értékelnek a mobilarénás tesztekben?
Magyarán, csalnak? -
viktorhu
veterán
válasz fateless #124676 üzenetére
Simán lehet még jó belőle. Mindenki kockáztat, aki vadonatúj modellt vesz, mindig lesznek hibák, csak egy nagy márkánál a garancia miatt annyira nem zavarja az embert a dolog. Én is ezzel jártam meg az Umi Superrel, egy korai darabot kaptam (még májusi szoftverrel), és vissza is kellett küldenem. Most egy Elephone P9000-et nyomogatok, és egyelőre tökéletesen elégedett vagyok, nagyon szépen kijavították a kezdeti szerelési és szoftveres hibákat, meg hát az ára is jóval alacsonyabb már, mint amennyiért az elején árulták.
A saját hülyeségemből tanulva én azt mondom, hogy a korai rendelés szerencsejáték, idő kell ahhoz, hogy kiforrjon egy új típus.
-
tibcsi0407
félisten
válasz zebede #124679 üzenetére
Nem, inkább csak picit elfogultabbak.
Sokszor a tesztek nem tükrözik az általános véleményeket. Ennél a telefonnál lehet van egy szórás is, mert nem mindenkinek van problémája vele a linkelt topikban, de azért vannak páran, akiknek elég furcsa dolgok alakultak ki.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
viktorhu
veterán
válasz tibcsi0407 #124678 üzenetére
Egy teszt mindig szubjektív lesz, nyilván őket is befolyásolja a márkákhoz kapcsolódó szimpátia, és simán lehet, hogy mondjuk egy fotó az egyik telefonnál tetszeni fog, a másiknál meg pocséknak minősül, ezért vagyunk emberek, meg aztán az egyikből hibás darabot kapnak tesztelésre, a másikból nem stb. Van egy rakás teszt a youtube-on, többféle nyelven is, érdemes többet is megnézni (már csak azért is, mert sokszor hibáznak is, lásd még "emberek vagyunk" téma), aztán eldönteni, hogy Neked mi tetszik, mi az a bénasága a telefonnak, ami Téged pont nem zavarna stb
-
tibcsi0407
félisten
válasz viktorhu #124682 üzenetére
Egyetértek veled. Azt sem mondom, hogy a Vernee nem lesz egy jó gyártó.
Én általában a tesztekre egyébként kiindulási alapként tekintek és valójában a felhasználói visszajelzések befolyásolnak egy-egy készülék, vagy hardver, vagy akármilyen kütyü megvételénél. Ott valósabb összképet kap az ember arról, amit venni készül.utdetailing.hu
-
madarasz92
őstag
válasz fateless #124655 üzenetére
Ha már az MI4C-ről van szó honnan érdemes megvenni? itt néztem az MI4C-t és esetleg a sima MI4-et .
Nem tudom melyiket érdemesebb megvenni? -
iMaverick
addikt
válasz PainKiller13 #124685 üzenetére
Várjuk a tapasztalatokat. (Korábban már volt róla szó, de nyilván nem baj, ha még több az infó a ketyeréről.)
-
veterán
válasz madarasz92 #124684 üzenetére
A honnan kérdésre sok variáció létezik válaszként, pl itt is végignézheted a listát. Vannak boltok, amiket én elkerülnék azért ezekből...
Szük a határa két készülék között, amik dönthetnek egyik vagy másik irányba, szerintem vesd össze magadnak, hogy mi a fontosabb egy-egy előny esetén. Nekem a 4c jobban tetszene... Itt néhány alap adatot tudsz összevetni.
Viszont attól függően, hogy mire akarom használni, nálam a Redmi 3 pro végezne e kettő előtt ebben a méretben, honi garanciával, ilyen áron.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Ájvé
veterán
Kettő közül Mi 4c tudásban jobb, viszont sima műanyag készülékháza van. Mi 4 fémkeretes házzal nagyon jól kidolgozott, szép készülék, ez mellett kicsivel elvileg jobb az üzemideje, de minden másban a 4c jobb már.
-
smithsys
aktív tag
válasz tibcsi0407 #124683 üzenetére
Én is osztom a véleményeteket. Volt Thorom is kb. 2 hónapig illetve Apollom is 3 napig. Az előbbi szvsz abszolút vállalható készülék az áráért (szerintem ez a scroll dolog egy kicsit túl van misztifikálva ), az utóbbi pedig jó lett volna ha nem hibásat kapok.
Mindenesetre nagyon hiányzik a Vernee-nél egy vérprofi szoftveres szaki, aki a feltárt hibák alapján kezelésbe venné a cuccot. Hiába jönnek a frissítések ha érdemben nem sokat változtatnak a problémákon.
Ennek ellenére drukkolok a cégnek, mert én úgy vélem azért használható telókat csináltak. -
smithsys
aktív tag
válasz tibcsi0407 #124690 üzenetére
Igen, én is így emlékszem. Sajnos. Pedig "bizony mondom néktek" jó érzés volt azt a készüléket kézbe venni.
-
smithsys
aktív tag
válasz tibcsi0407 #124692 üzenetére
Így igaz. Ezért is írtam hogy drukkolok nekik. Egyébként ahhoz képest hogy egy új csapat, nem indulnak nagyon rosszul. Legalábbis láttunk már ennél sokkal gyászosabbakat is.
[ Szerkesztve ]
-
smithsys
aktív tag
Hurrrááá! Megtaláltam a Umi Rome első pozitív tulajdonságát!
Külön cserélhető a touch panelje viszonylag óccó pénzért!
Bocsi minden Umi Rome tulajtól. -
forzaroma
tag
Én azt hiszem itt fogom megrendelni, ennél olcsóbban Kínából sem ér ide adóval együtt.
Realme GT2
-
Ájvé
veterán
válasz forzaroma #124695 üzenetére
Ha lenne készleten, itt viszont van elvileg.
-
Ájvé
veterán
válasz RVR400 #124698 üzenetére
Ezt forzaroma-nak írd ne nekem, én csak xiaomishop.hu-ra írtam alternatívát.
Egyébként puremobile-nál sincs gond a garanciával szerintem:
"Az általunk forgalmazott termékekhez tehát a garanciát, a gyártók magyarországi importőrei biztosítják Neked."
Ez alapján, pedig a Wayteq biztosítja a garanciát, hiszen ők az importőrök Xiaomi esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DIGI internet
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest