Új hozzászólás Aktív témák

  • Chappy

    tag

    Sziasztok!

    Nézegetem már egy ideje a telefonokat, Lumia 630 dual simről lenne átállás. A fő elvárások:

    1. dual sim (dual stand by elég)
    2. a micro sd kártya NE a sim2 helyét foglalja! (oprendszerrel, appokkal és cuccokkal nem férek el 32 GBon, 32 GB microsd + 16 GB belső tárhely kell)
    3. cserélhető akksi (tapasztalat, hogy 1-1.5 év alatt sikerül mindegyik telefonét megölni)
    4. elfogadható fotók
    5. már most van rá android 6 (letiltható jogosultságok miatt)
    6. kijelző: 4.8"-5.3", esetleg 5.5", de akkor mellé már ne legyen túl széles
    7. 2 GB ram, 4 magos processzor
    8. vásárlás: francia amazon
    9. keret: kb 60-70 eFt

    Mire használnám: telefon, telegram, e-mail, autós navigáció, netezés, zenehallgatás, skype, néha sorozatnézés (ezeket a nokia 630 is hozza elfogadhatóan) illetve néha jó fényviszonyok között fotózás (erre barátnőm lumia 535-je is elég). Tehát körülbelül a mostanit szeretném jobb kamerával, androidban, úgy hogy legalább két évig műszakilag is bírja. (ezért lett a fél giga ramból 2 giga)

    Sajnos a dual sim + microsd miatt elég sok telefon kiesik (xiaomik, p8 lite), hogy már legyen android 6.0 (lenovok, különösen a k5 plus lenne jó, de a "majd lesz valamikor android 6" nem túl biztató). Samsung és LG kizárva (ahogy néztem picit túlárazottak a többihez képest), ill cserélhető akksi (asus zenfone max).

    Többszörös iteráció után is az asus zenfone 2 laser ZE500KL 16 GB maradt. Esetleg tudtok még alternatívát, amire érdemes ránéznem? (Rootolás és cyanogenmod max kinainál fér bele, 60eFtos, ismert gyártós telefont már nem akarok rootolni). Ill jó lenne még a HTC 630, de ahogy néztem nem jobb annyival, amennyivel drágább.

    További kérdés: kell a telefonhoz valami ütésálló tok (kiesik a zsebemből/kezemből a telefon, leesik az a asztalról - gondolom nem minden olyan strapabíró, mint a nokiám), illetve fólia. Korábban ebay olcsó fólia+tpu tok kombó volt mindig, most viszont látom, eléggé fejlődött már a dolog (van "merev" fólia, ami védi a töréstől, illetve rendes ütésálló tok, ami ráadásul kinyitható is) - ezekből tudtok valami jó márkát, vagy teljesen jó még mindig az ebayen kinézek valamit módszer?

    Köszi előre is ha valakinek esetleg van tanácsa (főleg, hogy ennyire bekorlátozottak a követelmények, mint nálam általában lenni szokott) :-)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák