Új hozzászólás Aktív témák

  • smithsys

    aktív tag

    Az elmúlt néhány napban volt szerencsém egy Siswo C55 Longbow telefont próbálgatni, illetve párom is megelégedéssel használ egy Blackview BV5000-est cirka két hete. Néhány szó ezekről:
    Siswo:
    Jól összerakott cuccnak tűnik, nincs recsegés-ropogás, illesztések rendben vannak a hátlap viszonylag könnyen eltávolítható, és visszarakva jól illeszkedik. Visszajelző LED illetve gombsor világítás természetesen nincs, de ebben a kategóriában én nem is csodálkozom ezen. Az érintőgombok érzékenysége nagyon jó, egyáltalán nem kell tapogatózni, mindig elsőre reagál. A hangerő és a bekapcsoló billentyűk terén enyhe lötyögés tapasztalható, de ezek is jól teszik a dolgukat. Kijelzője szép, színei élénkek, talán némi fényerőt még elbírt volna.
    A hagyományos elvet követve két sim (micro), és egy sd kártya fogadására alkalmas, tehát ha bővíteni akarjuk az egyébként 16 GB-os memóriát, akkor sem kell lemondanunk az egyik sim használatáról. Sajnos csak egy simmel volt módomban próbálgatni, amin szinte mindig tökéletes volt a térerő és jellemzően 4G-n dolgozott a Vodafone hálózatán B20-as frekin.
    Fényképező illetve videó része olyan amilyen, ha jó fotó kell, akkor ne ezt vedd, de azért általános célokra használható.
    Ami meglepett, az a GPS!!! Első bekapcsolás és kb. 5 másodperc után 14 műholddal dolgozott 3 m-es pontossággal jellemzően 28-40-es snr értékek között. Autóban egy 35 km-es próbakörön Google navival egyszer sem dobta el a jelet, és talán kétszer fordult elő, hogy egy kicsit lecsúszott az út mellé. Nyilván nem egy céleszköz, de fényévekkel jobb a GPS benne mint egy G4S-ben, sőt azt kell mondjam, hogy e téren veri a LeEco X600-at is.
    Az akksija szvsz átlagos. Max 4 óra sot-ot tudtam kipréselni belőle kb. másfél napos használattal.
    Az első hangszóró hangerejét egy kicsit növelnem kellet a Mobile Uncle segítségével, mert nekem kevésnek tűnt ( ehhez tudni kell, hogy a hallásom nem tökéletes ), de így már ez is helyre került, a hangminőséggel pedig nincs probléma. A hátsó hangszóró már nem ennyire jó. Elég erőteljesen doboz hangú, teljes hangerőn pedig hajlamos torzítani.
    5.1-es stock droiddal érkezett, magyar fordítás teljesen OK, még az okos ébresztés fordításai is jók. A rendszer folyamatossága is rendben van, akadással nem találkoztam, TSF Launcher illetve Apex esetében sem.

    Blackview:
    Az összeépítéssel itt sem találtam problémát. Nagyon egyben van a telefon, illesztések szinte tökéletesek, gombok nem lötyögnek és jó nyomáspontúak. A telefon tetején elhelyezett fülest illetve usb csatit lezáró gumidugók jól és szorosan illeszkednek. A hátlap eltávolítása ennél már nem olyan könnyű segédeszköz nélkül, puhább körömmel megáldottak esetén egyenesen embert próbáló feladat. A hátlap alatt egy gumi szigetelés található, amely a folyadékok beszivárgását hivatott megakadályozni. Ez is tökéletesen illeszkedik a helyére, és így első látásra szvsz el is tudja látni a feladatát.
    A kijelzője egy kicsit talán kevésbé élénk mint az előző készüléknek, a színek viszont itt is a helyükön vannak.
    Ennél a telónál is két sim ( egy mini és egy micro ) plusz egy sd kártya helyet tölthetünk meg egyidejűleg. A vételi tulajdonságokra itt sincs panasz, a 4G-t jól tartja B20-on.
    Fotó oldal szintén nem bajnok, a képek néhol mosottak, ha pedig nem, akkor meglehetősen zajosak.
    Ennél a GPS-t nem volt lehetőségem tartósan tesztelni, de lényegesen gyengébb mint az előző készüléknél. Jellemzően 5-7 holdat lát, kb. 7 perc után talált elsőre jelet, az snr értékek pedig max. 32-re futottak fel.
    Akksiban viszont erősebb a készülék. A 6 óra kijelzőidőt általában tudja, cirka 3,5 nap után kért enni. Ennek megfelelően a készülék súlya is ott van a toppon!!! Ha ezzel a cuccal kiosztanék néhány pofont, bizony nem köszönné meg az elszenvedője. :)
    A hangminőség teljesen átlagos. Én jól hallom a hívót, illetve engem is jól hallanak.
    Ez is 5.1-es droiddal érkezett, viszont itt az okos ébresztés fordítása kimaradt. A többi menüelem magyar. A rendszer futásával itt sincs gond annak ellenére, hogy egy négy magos viszonylag alacsony frekvencián üzemelő processzor található a készülékben.
    Mindkét telefonról azt tudom mondani, hogy átlagos felhasználásra nem kell ennél jobb cucc.

    Ui: Egy régebben általam kicsit lehúzott UMI Rome-ot is sikerült rendberaknom. A beragadó hangerőgomb problémát egy rosszul felhelyezett leszorító lemez okozta, illetve a videófelvétel laggolását is rendezte egy frissítés. Mostmár ez e készülék is jól üzemel.
    A Siswo-t illetve a UMI-t ezután már nem fogom tudni tesztelni, mert az egyiknek már megvan az új gazdija, a másik meg megy a piacra. Ezért is sikeredett egy kicsit a megszokottnál hosszabbra ez a hozzászólás. :K

Új hozzászólás Aktív témák