Új hozzászólás Aktív témák

  • Ájvé

    veterán

    válasz Beni2360 #113958 üzenetére

    Semmi különbség sincs, EDGE-n szoktam leveleket nézni és mindjárt el tudom olvasni, bármekkora csoda is. Ha képeket is meg akarom nézni akkor be kell töltetnem az appal (mivel alapba nem tölti le feleslegesen a mellékleteket, hiszen csak az adat megy sokszor, mert úgy is törlöm utána), akkor lehet kel pár másodpercet várnom, eddig még ezt is mindig túléltem.
    Ha kihasználod a 4G teljes sávszélességét akkor 5 másodperc alatt elhasználsz 100MB-ot, de ügye még ilyen nem volt, szóval ki se tudod használni. Folyamatos adatforgalommal tudod kihasználni, mondjuk streamelés vagy hasonló, egy email vagy weblap betöltéséhez teljes mértékben felesleges.
    Ha valaki sokat böngészik akkor még megértem, hogy adott esetben kell neki a 4G, mert mondjuk 3G lefedettség elég gyenge a két T-s szolgáltatónál, de ebben az esetben is havi legalább gigás adaforgalomról beszélünk, mert 100-200 megát pár óra alatt elhasználsz és akkor marad a 32 kilobit/s amivel még opera mellett is keserves a netezés.

    (#113956) Mercutio_ :
    Akkor kifejtem, engem sokkal jobban érdekel a SoC, RAM, ROM esetleg más hardveres tulajdonság, de nem az adatkapcsolat típusa (3/4G, wifi azért nem baj ha n-es szabványt ismeri, BT 4.0 stb.). Van hogy nem kell választanod ezek között, vagyis jó SoC, lehetőleg 2GB RAM, nem baj ha 16GB ROM is adott és ez mellett mondjuk 4G képes. Ilyen mondjuk a P8 Lite, viszont ennyiért inkább vennék Redmi Note 2 Primeot az erősebb SoC miatt (B20 hiánya ellenében is), szóval más tulajdonságok nálam többet nyomnak a latba.

    (#113957) bodrik11 :
    Ez már elég elviselhető, nekem 2500 Ft körül van a teljes előfizetésem 200MB nettel, jelenleg nem is fizetnék ennyit netért, kábeles net is 4000 Ft, szóval nekem telefon+kábel net sincs ennyi. Ez egyén kérdése, nektek jó, ki tudjátok használni és fontos akkor nyilván nem kérdés.

    (#113962) Beni2360:
    Adott mennyiséget mennyi idő alatt töltöd le, azt méri, de ezért igazán felesleges pocsékolni a drága mobiletet.

    U.I.:
    Na mindegy, részemről téma lezárva, mindenkinek más fontos, nekem 3/4G sokadik szempont, megértem, hogy valakinek ez egy lényeges szempont, de attól még, hogy nem használom ki nem esek vissza kőkorszakba, sokan nem is tudnak vele élni, mert jelenleg nincsenek meg a feltételek (nevetséges adatcsomagok, hiper áron).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák