Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz madrac #111193 üzenetére

    A linkelt tinydeal is, de más boltok is WW, Worldwide-ként reklámozzák, egy szó nincs benne arról, hogy nem WW hanem CN változat. Mivel nem egyenértékű a két változat, ezért csinálják ezt, hogy a vásárlók félretájékoztatásával anyagi előnyökhöz jussanak, több vevőt szerezzenek. Nem muszáj marketing bullshitnek nevezni, hívhatjuk akár átverésnek, csalásnak is. Ha normális lenne a tájékoztatás, akkor úgy írták volna, hogy CN verzió, és kérésre multilang WW szoftvert telepítenek rá.

    A 3. pontnál lehetne vitatkozni hogy mi számít custom romnak, mi nem. A mi esetünkben arról van szó, hogy egy hasonló, de más hardverrel rendelkező készülék romját telepítem fel. Nevezhetjük akkor akár portolásnak is. A custom romok, ha nem forrásból vannak fordítva, akkor általában a gyári rom átalakításával készülnek. Szerintem érdemben nem sok különbség van, ha valaki pl. háttérképet, fontot cserél, pár apk-t berak/kivesz. Vannak akik semmi ilyen "5 perces" melóra nem hajlandók/képesek, a kérdezőről sem tudjuk, hogy hogy áll a dologhoz.

    Nem tudom mire gondoltál, milyen dolgokat nagyítottam fel? Próbáltam laikus számára is érthetőan fogalmazni, átirányítottam a topikba is, ahol nagyon szeretik a készüléket, nem muszáj az én véleményemre hallgatni. Telefon vásárlásra, különösen ha ilyen árú készülékről van szó, én nem ajánlom a tinydeal-t, ez a készülék sok helyen elérhető, lehet hogy érdemesebb pár ezressel drágábban megbízhatóbb helyről vásárolni. Kínai garancia és kínai garancia között is van különbség.
    Én nem érzem, hogy félrevezettem a kérdezőt. Látom hogy a topikban is kérdezett, majd ott rábeszélitek ha akarjátok (vagy nem). Ha tájékozódik, utánaolvas (ami helyeselhető, én is így szoktam tenni), akkor meg tudja hozni a döntését. De ne az legyen az egyetlen támpontja, hogy ha valakinek megfelel a CN, akkor az mindenkinek jó kell hogy legyen!

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák