Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PlayStation 5
- Dark Souls sorozat
- PlayStation 5 Pro teszt
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Battlefield 2042
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Stellar Blade
- Overwatch 2
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
krist00f0101
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Konfig:
ASROCK 970 EXTREME 4
FX 8320 + CM Hyper EVO 103 RR
hyperx fury 2x4 gb 1600mhz
CM Thunder 600w
R7 260x 2gb ddr5Nékem van egy ilyen konfigom, hát 2 éve rakattam össze.
Azóta most jutottam el arra a szintre ,hogy annyira idegesít az fps drop hogy az valami hihetetlen.
HW monitorral nézni szoktam játék alatt, amikor a dropp van a CPU VCORE ja ledroppol 1,4 V ról 1 V ra , és 3,5gh, ről 1,4gh re, ez a rész most akkor milyen problémákat vethet fel?
Eddig amikről olvastam az
-alaplap fázis nem jó 4+1-es csak
-a táp melegszik ( ezt tapasztalom 60 fok körül lehet néha)
De nem tudom mi lehet ezen kívül még a probléma.
UI: Azóta a BIOS-ba beállítottam a dolgokat fix 3,5gh en megy.(itt nem volt éppenséggel beállítva ,de amugy is csinálja)
Ez a mostani.(Terhelés nélkül nem csinálja, de minden játék alatt azon kívül igen.)[ Szerkesztve ]
-
krist00f0101
csendes tag
Szóval, a táp nem lehet hibás hiába van 60 fok körül? Mert játékok alatt az is melegszik.Igazából ezt amióta megvettem a gépet csinálja, és most szemet szúrt hogy csak a VCORE droppol, ha a táp lenne rossz akkor az összesnek kellene nem igaz?
-
krist00f0101
csendes tag
Amin éppen van a "jelzés" azt kell csökkentenem?
Mivel ott nem 1,4-et ír, hanem kevesebbet.(Sajnos olyan szinten még nem értek hozzá, de már pár forumot elolvastam.)
Mert hát CPU Voltage az a CPU VCORE?
Amugy ez az alulfesz tud bármilyen problémát okozni vagy tönkretenni bármit?
Ja és tudnátok egy alaplapot adni ami biztos ,hogy jó hozzá?(Lehetőleg 20-25 ezerig maximum)[ Szerkesztve ]
-
krist00f0101
csendes tag
válasz Jakuskacsa #68032 üzenetére
Az az érdekes, hogy ugye ott 1,275 ír, de HW monitor az 1,4-et ír, az előbbiek hallatán én lejjebb vettem azt a CPU VCORE t 1,25-re és most ahogy elnézem nem droppol, de megnézem azt is amit Te adtál.
-
krist00f0101
csendes tag
válasz Jakuskacsa #68036 üzenetére
Amugy az az érdekes lefele vittem és most is úgy néz ki ,hogy stabil.
1,275 ről 1,25 re.
Amugy a turbo-s cuccok kivannak kapcsolva minden.[ Szerkesztve ]
-
krist00f0101
csendes tag
válasz Jakuskacsa #68038 üzenetére
Értem, köszi azért még megnézem mert a teljesítmény tényleg nem az igazi.
Mennyi a maximum volt ami felé ne menjek semmiképp?[ Szerkesztve ]
-
krist00f0101
csendes tag
válasz Jakuskacsa #68040 üzenetére
Értem, és ebből lehet nagyobb baja a gépnek? (Úgy értem ,hogy maximum kikapcsol , mert annyira meleg vagy inkább tönkremegy?)
-
krist00f0101
csendes tag
válasz krist00f0101 #68043 üzenetére
ha most 1,3 on droppol akkor az 1,35 felesleges megpróbálnom?
-
krist00f0101
csendes tag
Sajnos, nagyon úgy néz ki csak alatta fog működni, mert 1,3 , 1,35 sem jók, de amugy már 1,275-sem jó neki.
-
krist00f0101
csendes tag
válasz Jakuskacsa #68048 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, legalább most már nem fog droppolni.
-
krist00f0101
csendes tag
Sziasztok!
Pár nappal ezelőtt egy kérdést/segítségért fordultam ide.
Szóval először a processzort megpróbáltam alulfesszel elindítani jó jó először jó volt, első nap amikor beállítottam teljesen jól működött.
Elkezdtem használni és megint előjött a dropphttps://prohardver.hu/tema/amd_fx_bulldozer/hsz_68025-68025.html
Ez volt az , akkor most már biztos hogy alaplap csere?
Kaptam tanácsokat, mi lehet a probléma ( amúgy nagy ritkán csak úgy kikapcsol a gép nem tudom mitől lehet)
És ha alaplap csere akkor milyen alaplappal lehet még húzni is? Lehetőleg az a 20-25k-s kategória a maximum amit megengedhetek.
Ja amugy a 4+1 es fázis csak a processzort táplálja vagy a videókarit is?(van hozzá tápkábel) meg az egyéb dolgokat is? Mert az r7 260x meg az fx 8320 fogyasztása igen csak felette van annak a 120w nak.Az is a baj hogy a tápban sem vagyok biztos hogy 100% ig jó..mivel 60-70 fokot is megjárja legtöbbször játék alatt..[ Szerkesztve ]
-
krist00f0101
csendes tag
válasz Beretvás #68121 üzenetére
Most itt ki okoskodott?
Ezt a konfigot 2 éve vettem, sajnos akkor még nem voltam körültekintő nem ismertem a dolgokat , de akkoriban még jónak számított az az alaplap(28k volt) a tápból sem a leggyengébbet vettem Cooler Master Thunder 600w ( 18k ) direkt nem vettem semmiből sem semmi szart, olyat vettem amire tudtam, hogy jónak kéne lenni.A továbbiakhoz pedig, nem terhelés alatt kapcsol ki, hanem csak úgy elfeketedett a képernyő , egy újrainditás segített neki nagyon ritkán csinálja.(Táp néha 60-70 fok is van szerintem elég meleg)
Pár napja amikor feltettem ezt a segítségkérést, akkor azt mondták VRM ek nincsenek jól hűtve , de a 4+1 fázis ugye nem bír el 120w nál többet ( azt olvastam) De amikor HWmonitorral figyeltem, akkor láttam ,hogy max 60-70w ot eszik a proci szóval nem értem.
UI:ezt amióta megvettem csinálja ezeket a droppokat.[ Szerkesztve ]
-
krist00f0101
csendes tag
válasz Jakuskacsa #68125 üzenetére
Hát igen 2 éve vettem az után nem sokkal futott ki.Sajnos tényleg akkoriban nem néztem utána semminek éppen amiket láttam kommentek alapján döntöttem el melyiket veszem , de amugy a pontos típusa RS 600 ACAB M4
-
krist00f0101
csendes tag
Köszi egyébként VRM hűtők az alaplapon lévő ilyen fémcucc? (tudom még kezdő vagyok, de valahol elkell kezdeni) Mert ha az akkor már alapon is elég jól melegszik..Ja amugy az ASROCK 970 EXTREME 4-et csak azért vettem meg mivel FX ready volt még akkor , mondom tök fasza ehhez van.. ahha... Ja amugy volt olyan hogy az AUXTIN (nemtudom mi ez valószínű VRM?) volt hogy 100 fok körül volt gondolom nem egészséges ..
[ Szerkesztve ]
-
krist00f0101
csendes tag
válasz Jakuskacsa #68129 üzenetére
Nem rossz alaplap, csak az a gond ,hogy 150km re van BP, de az adatlapot mindjárt megcsinálom.
A kurvaget hozzányúltam a VRM hez hát..ŐŐŐŐ szerintem megégettem az ujjam.. -.-
Szóóóval ...
Ja amugy mellette van hűtés. vagy ilyen fémborda, de a VRM nincs
Amugy a mostani alaplapom csak a fx8xxx szériához nem jó, vagy a többihez sem?
Mert ha eltudnám adni akár jelképes 7-8 ezer forintért az sem érdekelne legalább jönne vissza valamennyi pénz.[ Szerkesztve ]
-
krist00f0101
csendes tag
válasz Jakuskacsa #68131 üzenetére
Nem hiszem, hogy többet érne sajnos az alaplapi hangkártyájával nem tudom mi lett csak elment egyszer a hang szóval a szervizbe raktak bele egyet.Amugy most nemtudom mi van de amikor így üresjáratba van a gép vagy csak netezek ma már a második ilyen blackscreent kapom, pedig amikor játszottam akkor meg semmi baja ilyen téren..Amugy írtam a 2. hírdetésre.
-
krist00f0101
csendes tag
válasz krist00f0101 #68132 üzenetére
http://hardverapro.hu/apro/asrock_990fx_extreme3__asus_m5a99x_evo_r20
erről mit gondolsz? asrock 990fx extreme 3? 20ezer forint.
Ez is ugyan olyan ratyi?
De ez a Sabertooth most nagyon megtetszett[ Szerkesztve ]
-
krist00f0101
csendes tag
válasz Jakuskacsa #68134 üzenetére
Szóval azt mondod Sabertooth?
-
krist00f0101
csendes tag
válasz Jakuskacsa #68136 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, és valószínűleg a Sabertooth lesz úgy érzem.
-
krist00f0101
csendes tag
válasz DudeHUN #68142 üzenetére
Nem tudom mi lehet a probléma nekem 3,5en megy. VCore droppom van a VMR olyan forró hogy megégette az ujjam.Semmilyen turbo nincs bekapcsolva.De az is érdekes hogy a táp is 60 fok környékén járkál
http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Extreme4/?cat=CPU
Most nézem hogy hűtés kell neki? Mivel a 8320 nál ott a csillag?[ Szerkesztve ]
-
krist00f0101
csendes tag
válasz krist00f0101 #68145 üzenetére
De amugy nem igazán van normális levegőkeringés a házban lehet nem ártana neki 😊 De nem értem ha 120w ig birja\tudja kezelni a 4+1 akkor a 125w os procit miért támogatja?
-
krist00f0101
csendes tag
válasz Jakuskacsa #68156 üzenetére
Mekkora ventiket vegyek? Mivel nincs otthon azokon kivűl egy sem csak azok amik a gépbe van 3db venti
Amugy ilyenkor már elgondolkodom azon hogy váltsák i5 6500 re árban ugyan ott lennék 62ért kapnék alaplappal egyutt az fx ert meg adnának 28k.[ Szerkesztve ]
-
krist00f0101
csendes tag
Szerintem váltani fogok.Ugy döntöttem
-
krist00f0101
csendes tag
válasz Jakuskacsa #68167 üzenetére
Bocsi, offtopic ba akartam rakni
-
krist00f0101
csendes tag
Igen, de nekem lapot is kellene cserélnem ,mivel nagyon sokat visszafog..Ha már veszek hozzá lapot akkor már egy i5 6400- vagy 6500 tudok venni lappal együtt és az új foglalat AM3+ ra nem szeretnék költeni már.
Amugy csak szombatonként szoktam gimnázium mellett dolgozni, és nekem nem mindegy, hogy később tudok e rá feljeszteni, vagy akkor megint egy teljes beruházást jelent.Mivel ,ha most 30 ezerért veszek alaplapot hozzá és 20 ért még hűtést az kapásból 50 ezer forint, és ha mondjuk 25 ért eltudom adni a 8320-am akkor 75 ből bőven kijövök egy intel i5 6400 ra meg alaplapra(nem újonnan) és erre később tudok fejleszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen routert?
- Autós topik
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest