Új hozzászólás Aktív témák

  • Logapeti

    tag

    válasz lezso6 #50973 üzenetére

    Egyetértek veled, hogy jó tisztázni a terminológiákat. Itt például tesznek rá egy kísérletet:

    https://www.stereophile.com/content/pace-rhythm-dynamics-page-2

    Mégis, a technikai szinten nem hozzáértő hallgató (számolj ide engem) nem fogja tudni neked megfogalmazni úgy, hogy a hangfal tranziens válasza nem jó, és félek, hogy a fórum legtöbb olvasója számára ez nem is túl hasznos megfogalmazás - még ha pontosabb is. Itt az emberek nagy része, legalábbis akik tanácsért jönnek ide, most vált egy 20 ezres 2.1-ről egy nagyon belépő 2.0-ra, legtöbbjük meg se hallja ezeket a különbségeket. Talán hétköznapibb megfogalmazás az, hogy pontatlan a ritmika, talán félrevezető, ezt nem tudom. Számomra egyértelmű volt, hogy nem azt kell érteni alatta, hogy a titi helyett nyújtott ritmust játszanak, de lehet, hogy van, aki ezt érti alatta, és megzavarja :)
    Az, hogy "pontatlan a ritmikája, ezért nem vonja be az embert annyira a zenébe", szerintem közérthetőbb, mint hogy rossz a tranziens válasza, még ha jóval szubjektívebb is. A gond az, hogy én az Edifier 2000-es tranziens válaszát nem tudom megmérni, csak az eddigi zenehallgatási tapasztalataim és a szubjektív benyomásom alapján úgy érzem, hogy pontatlan az "időzítése" ;), és nem von be annyira a zenébe. Még ennél is pontosabban megfogalmazva: érzek egy időzítésbeli pontatlanságot, és érzem azt is, hogy nem vonódok be annyira a zenébe, és a kettő között ok okozati összefüggést vonok le, ami lehet hibás, de nekem jelenleg az a személyes meggyőződésem, hogy helyes.
    Ha nem tudom lemérni a tranziens választ, akkor ez a vélemény inkább ne jelenjen meg ezen a fórumon? Mert ha azt mondom, hogy a tranziens válasza gyengébb, azt se tudom mérésekkel igazolni. (Tovább megyek: ha azt mondom, hogy fényes a hangja, vagy magasba húz, vagy tompák a közepei, vagy keskeny a színpada, vagy frontális a prezentációja; ezek mind személyes benyomások, nincsenek mögötte mérések, grafikonok stb. - akkor ezt se mondjuk?)

    De nevezzük végül bárhogy, timingnek, pacenek vagy rhythmic precisionnek, a személyes tapasztalatom az, hogy ebben a vonatkozásban az Edifier r2000db gyengébb, mint például az Edifier 1600 mkiii vagy a Creative t20, legalábbis az én EMU1212m-emről hajtva.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák