Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToniSoprano
addikt
Nem tudom megmérni nincs mérőm, de ennyire hazudnak a leírásban, ezt senki nem ellenőrzni? Mondjuk 20 Watthoz meg parasztvakításnak érzem a tápkábelt, ahhoz elég egy egyszerű lámpazsinór is. A hangja viszont nagyon pontos és gyors a basszus esetén is, puhulnak tisztulnak a dolgok, még egy kis lukat érzek közép és a felső tartomány között.
-
lowzor
veterán
Sziasztok!
Van egy Eclipse 180-am egy Asus Essence STX-re kötve. Néha ha olyan hangulatom van, egy kicsit feljebb szoktam állítani a basszust.
Az lenne a kérdésem, hogy akkor járok-e jobban, ha a hangfalon állítom, vagy akkor ha az STX szoftverében tekerek a mély hangokra egy kicsit? -
PuMbA
titán
válasz ToniSoprano #51501 üzenetére
Hát figyelj, egyszer lemértem. Egy 80-as évekbeli Videoton RA6363S erősítő + Akai SR-H110 hangfal kombó normál hangerőn eszik 10-15W-ot. Max. a pillanatnyi felvételek lehetnek nagyobbak.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz ToniSoprano #51507 üzenetére
Ja, de attól még úgy is akkora hangerőt lenyom, hogy megsüketülsz egy szobában Talán még nagyobbat, mint ezek a közeltéri monitorok. És zárt doboz, szóval no reflex nyílás. Feszes basszus...
[ Szerkesztve ]
-
keménygödör
tag
válasz ToniSoprano #51501 üzenetére
Nagy valószínűséggel az akusztikai körülmények okozzák a lukat.
-
ToniSoprano
addikt
válasz keménygödör #51510 üzenetére
Ha jól láttam te értesz az elektonikához. Ezeket írja a BX5-re:
Protection: RF interference, output current limiting, over temperature, turn on/off transient, subsonic filter, external mains fuse
- output current limiting ez valami túlfesz elleni védelem lehet
- turn on/off transient ezt nem tudom mi, gondol ne pukkanjon ha bekapcsolod.
Elvileg szerintem ha konnektor kapcsolóval használom a túlfesz ellen van védelem. -
keménygödör
tag
válasz ToniSoprano #51511 üzenetére
Pontosan, ahogy leírtad.
-
norba69
senior tag
válasz ToniSoprano #51509 üzenetére
Nálam a Tannoy Reveal 802-k távírányítós konnektoron vannk, és kikapcsoláskor csak halkan pattannak egyet. Ha a saját főkapcsolójával kapcsolom ki, akkor akkorát csattan, hogy rossz hallgatni. Szerintem a külső lekapcsolás nem okoz károsodást. Kóbor áram meg max az omegában van, ha az énekes erősen feltöltődik
-
Gzas
csendes tag
Üdv urak!
Kellene egy kis segítség olyantól, aki már vett az Emagról Edifier R2000DB-t. A kiírt összeg az darabár vagy egy párra vonatkozik? Minden más hangfalnál úgy van kiírva, hogy "hangszóróK" ennél meg "hangszóró". Tegnap este betettem a kosárba, amikor feldobott egy választási lehetőséget, hogy 1 vagy 2 darabot akarok rendelni , ami elbizonytalanított. Sajnos nem írják ki úgy, mint más webáruházban, hogy az ár egy darabra vagy párra vonatkozik. Nem szeretnék úgy járni, hogy megrendelem, aztán "örülök" az 1 darab hangfalamnak. A kettőért meg nem igazán szeretnék kifizetni 126k-t...
Ja, és beírtam az előbbeket kérdésként az oldalon, de még csak meg sem jelent az arra vonatkozó szekcióban, azért próbálok itt választ kapni.[ Szerkesztve ]
"Az összes igazságtalanság legcégéresebb neme pedig azoké, kik midőn leginkább csalnak, derék embereknek kívánnak látszani." Marcus Tullius Cicero
-
-
toshiba300
tag
Sziasztok!
PC mellé szertnék hangfal párt. A szomszédot nem akarom zavarni, ezért "óvatos" hangerőn használnám főleg zenehallgatásra, ritkán zeneírásra (stílus: house/tech house/indie rock).
Egy szakmában dolgozó ismerősöm szerint egy hangfalnak akkor van jó hangja, ha kb. "közepesen" meg van hajtva. Ebből arra következtettem, hogy ha alacsonyabb hangerőn szeretnék asztalnál ülve megfelelő élményt elérni, akkor kis méretű hangfalakra lenne szükségem. Pro-Ject DAC Box E-vel használnám.
Jelenleg 2 modellt néztem ki:
Kanto Audio YU https://www.kantoaudio.com/powered-speakers/yu/
IK Multimedia iLoud Micro Monitor https://www.ikmultimedia.com/products/iloudmm/
Mit gondoltok a fenti modellekről? Tudnátok javasolni hasonló méretű hagnfalakat hasonló ársávban (max 120k). -
alphamooncam
őstag
válasz toshiba300 #51518 üzenetére
Tök mindegy, h mekkore a monitor mérete, ráírt teljesítménye. Tudjon a hallgatási pontban 75dB-t.
Olvasd el inkább [link] ezt. Itt mindent megtalálsz amit kell. Mielőtt vásárolsz.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
toshiba300
tag
válasz alphamooncam #51519 üzenetére
Köszi, elolvasom.
-
OPiiPO
veterán
válasz toshiba300 #51520 üzenetére
Amennyiben a Tudományos masztering és ellenőrzés-ben óhajtasz elmélyedni, olvasgasd alphamooncam linkjét, viszony ha kicsit gyorsabban szeretnél célhoz érni úgy javaslom az összefoglalót - de tényleg
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
OPiiPO
veterán
-
ToniSoprano
addikt
válasz keménygödör #51510 üzenetére
A BX5-nél közép és a felső közötti lukat az okozhatta, hogy a Realtek HD audio programban hiába volt kikapcsolva minden javítás, az összes hanghatás letiltása "varázsgombra" kattintás után sokkal tisztább, részletgazdagabb lett a hang A következő fizukor beszerzek egy normális DAC-ot.
[ Szerkesztve ]
-
válasz ToniSoprano #51523 üzenetére
Ez nem közvetlenül neked, de kapcsolódik. Windows 10-en az "audio enhancements" beállítást érdemes ellenőrizni a hangvezérlőpultnál, mert valamikor default be van kapcsolva, s akkor durván hazavágja a minőséget. Ki kell kapcsolni, ahogy itt:
Make Asia Great Again!
-
Pease
csendes tag
Sziasztok!
2.0 hangfalat keresek PC-hez, többnyire filmnézéshez.
Korábban Logitech X-540-em volt de az sajnos elromlott. Most egy kölcsön Logitech Z323--t használok, ettől valami jobb minőségű hangfalat szeretnék lehetőleg távirányítóval. (Bluetooth se lenne rossz ).
Árban 30k alatt szeretnék maradni. Eddig 2-t találtam :
[Fenda R30BT]
[Thonet & Vander Vertrag BT]
Fendáról sok infót nem találtam, illetve feketében van már csak a fehér jobban tetszik.
Tudnátok ajánlani hasonló hangfalakat? -
ToniSoprano
addikt
Az ajánlottak ott vannak az összefoglalóban.BT-sből 30 ezer alatt nincs nagy választék, a Vertrag az ajánlottak között van. A paraméterei alapján a másik sem lehet rossz, ha olcsóbbra vágysz, max visszküldöd 14 napon belül. A Thonet van fehérban is : https://aqua.hu/hangszoro/thonet-vander-vertrag-bt-20-bluetooth-hangszoro-feher-hk096-03274-t830023
[ Szerkesztve ]
-
HSNet
aktív tag
Bocs ha buta kérdés, azt lehet tudni, hogy melyik hangfal árnyékolt (crt mellé menne). Régieknél reklám szöveg része volt, nem tudom manapság mennyire jellemző.
In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.
-
nagy.geri90
csendes tag
Üdvözletem!
40 Huf-alatt szeretnék hangfalat vásárolni, zenehallgatáshoz illetve televíziózáshoz. Tudom, hogy ez az összeg nem sok mindenre elég, de ez a plafon. Ebben az árkategóriában szerintetek ha bemegyek a MediaMarkt-ba és megveszem az első hangfalat az is jó?
Egy kis szaglászás után ezt a két 2.0-ás hangfalszettet néztem ki, de ha azt mondjátok nem nagy a különbség akkor veszek valami 2.0-ás Geniust a mediaban.
Microlab Solo 6C 2.0 [link]
Edifier R1280DB 2.0[link]Köszi a segítségeteket!
-
oliwwer
aktív tag
válasz nagy.geri90 #51528 üzenetére
Szia!
Ha elfér a solo6c, akkor egyértelműen az.
Az R1280T (ugyanaz a hangminőség mint az R1280DB csak bluetooth nélkül) black friday-kor 18k volt az emagnál.
Szóval az 1280db egy 20k körüli hangminőséget képvisel.
Nekem most az Edifier R2000db van, előtte a solo6c volt, kb egy szint a kettő.
sok sikert
[ Szerkesztve ]
-
oliwwer
aktív tag
válasz tibbike01 #51530 üzenetére
Hm.
Solo6c: Számomra ár érték arány bajnok. Én nagyon szerettem a hangját.
Előnyei hogy alacsony hangerőn is szép hangja van, valamint a magasai is korrektek. Hátrány hogy a távirányító gagyi, nincs BT, a közép kicsit kevéske, elég nagyok a hangfalak (pl asztalra), és bizonyos hangerő fokozatokon -nem mindegyiken szóval nem para- az erősítőt tartalmazó hangszóró egy halk sípoló hangot ad ki. Soknak tűnik a hátrány így felsorolva, de a hangminőség kárpótol mindenért.
Egész jól elboldogul a spotify 320kb/sec- hangminőségével.R2000DB: Nagyon szép hangja van. Kisebb, esztétikusabb (persze ez szubjektív). 0 alapzaj. Vannak olyan zenéim amiben bizonyos mély hangokat amiket a Solo6c kijátszott, ez nem tudja. Viszont van BT, a közép és magas nagyon szép. Eléggé hasonló a karakterisztikája a solo 6c-hez, de ha valami kis különbség van, akkor az a mély különbsége. De amúgy nagyon szép telt mélye van ne értsetek félre, csak nem megy le addig mint a solo6c.
Még annyi hogy az Edifier-nél nagyon durván hallani a 320kb/sec és a flac közötti különbséget.
Nekem premium spotify volt, és amikor először összeraktam az r2000db-t kb csalódott voltam. Leszedtem pár flac számot azok közül a zenét közül amiket szeretek, és egyértelmű volt a különbség, úgyhogy vissza is vettem a Tidal előfizetést.
Mindkettő nagyon jó hangfal, főleg ezért az árért. Enyhe különbség van csak köztük, az pedig a mély mennyiségében.
A solo6c 1 évig volt meg, az Edifier most kb másfél hónapos, úgyhogy kb ennyi időm volt próbálgatni, kitapasztalni.
Ami még megosztandó talán, vagy hasznos lehet nektek, hogy én emag-nál vettem az r2000db-t újracsomagolt verzióban 51-ért. Olyan volt mint a gyári új, minden fóliázva, stb. Egy szavam sem lehet rá, úgyhogy ajánlom az újracsomagoltat is.
Nem vagyok nagyon hozzáértő, de a szép hangminőséget szeretem. Csak egy átlag felhasználó tapasztalatai ezek.
-
ToniSoprano
addikt
válasz oliwwer #51531 üzenetére
No kedvet kaptam a Solo 6C-hez annnyit dícsértétek itt, a TV-hez lehet jó lenne, feltenném a falra valahogy. Mondjuk egyedül a sípolóhang ami fura nem teljesen értem ez mi, mennyire zavaró. Mondjuk nekem külsőre is nagyon tetszik?
Egyébként ez a BT-s nem BT-s hangfal tök hülyeség, mert gondolom a leggagyibb legolcsóbb DAC BT-t teszik ezekbe bele szóval tök felesleges. Saját tapasztalat, hogy pl. ez a 7000 Ft-os a BT külső 4.1-es baromi tiszta és jól szól: [link] , egy Genius 1250B mellé tökéletes választás 8 eszközt tud egyszerre megjegyezni, baromi kényelmes, nem vesz fel semmi zajt a környezetéből, nagyon tiszta a hangja. Egy baja van kicsit túlszínez pl. basszus fronton ami pl. egy 1250B-nél még jól áll, de már egy M-Audio BX5-nél már nem, de még ott is teljesen tiszta hallgatható kategória egyébként, csak a bassz túlsúlyozás nem lenne, de háttérzenehallagatásra ha tesz vesz az ember bőven jó pl. 1250B mellé tényleg egész jól passzol és baromi kényelmes cuccok ezek azért.
De nyilván ez lehet egy komolyabb szint, itt ajánlotta valaki, elolvastam a teszteket és azért elég jókat írnak róla, lehet ezt is kipróbálom, max 14 napon belül visszaviszem: [link] No mindegy először 40-ért egy DAC-ot kéne vennem már csak azért is mert van egys BreyerDynamic félig nyitott fülesem és igazán ahhoz is kellene egy jó DAC. Nem biztos, hogy jó ha sokat olvassa az ember ezt a fórumot, mert simán kedvet kap dolgokra és ott hagy 100-150 ezret a boltokban, mondjuk legalább tényleg jó időtálló dolgokat vesz.
Ez a M-Audio BX5 állatkirály olyan tiszta hogy elképesztő olyan tere van mondjuk azért ez is hangosabban adja ki magát. Negyedhangerőn hallgattam egyik nap, d e egy 60 nm-es helyiségben már nagyon-nagyon sok volt vissza is kellett vennem kicsit. De hangosen is elképesztő tiszta és a basszus puha finom, kellemes lágy, mégis nagyon pontos és simán betölti a teret úgy hogy minden részletet hallani , mondjuk itt már nem kell -2 dB-re és -4 dB-re visszavenni a basszust, szólhat úgy ahogy kell és nem sok, nem nyom el mást, igazán halkabb hangerőn kel visszavenni.
[ Szerkesztve ]
-
oliwwer
aktív tag
válasz ToniSoprano #51532 üzenetére
Van az erősítőt tartalmazó jobbos hangfal, azon van a hangerő kijelzője. 1-től 60ig terjed a skála, és vannak bizonyos hangerő fokozatok, amin a jobbos hangfalban az erősítő egy halk sípoló hangot ad. Ez akkor lehet zavaró, amikor géphez használod, és ott ülsz tőle 80 centire. Ha tévéhez fogod használni, ami ugye messzebb van, akkor nem is fogod hallani.
De meg lehet oldani pl úgy, nekem asszem 21-esen volt fixen, és gépen állítottam a hangerőt.
Szóval ilyenre gondolj. Nem zavaró amúgy, csak azért írtam hogy jó ha tudjátok, de am ismert kis hiba ez. Simán kiküszöbölhető, csak olyanon használd ami nem sípol. Kb minden harmadik hangerőszám sípol. Megszokod, egy hét.
Majd írj hogy hogy tetszett.
-
ToniSoprano
addikt
válasz oliwwer #51533 üzenetére
Egyébként más is nagyon jókat írt róla, akinek pedig elég drága cuccai is vannak. Azért nem biztos most lesz amikor megveszem majd 1 hónap múlva fizukor most azért még válságos időket élünk be kell osztani a dolgokat. Ez most a sorrend:
1. Focusrite Scarlett Solo (3rd gen) - profibb DAC - a fejlhallgató miatt is már nagyon kellene
2. Microlab Solo 6C
3. FiiO BTR3 - BT-s DAC inkább érdekességként, kipróbálásra oszt meglátjuk.
De együtt megint több mint 100.[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
válasz ToniSoprano #51535 üzenetére
tehat 40k korul koltesz hangfalra es meg 60-at ra akarsz dobni DAC-ra?
en maskeppen csinalnam a kepletet.**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
ToniSoprano
addikt
27-et költöttem korábban Breyerdynamic fülesre , és 68-at 2db M-audio BX5-re ez már belépő szintű stúdióhangfal. Sajnos kell a jó erősítő pl. a füles is sokkal jobb volt az üzletben normális DAC-al, de akkor sokkaltam a 40-et egy 27-es füleshez. Kíváncsi vagyok hogy fog szólni a füles és a Bx5 egy jobb erősítővel. De ezek hosszú távú dolgok 10 évre tervezek. Van ismerős aki másfél millákat költ ilyenekre. Erről van szó van szó van füles és hangfal kimenet: [link]
A Microlab Solo 6C elsősorban a TV-hez kellene falra, bár lehet ahhoz nagy.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz ToniSoprano #51538 üzenetére
"Kíváncsi vagyok hogy fog szólni a füles és a Bx5 egy jobb erősítővel."
Mármint DAC-kal. A BX5-ben van erősítő
-
ToniSoprano
addikt
Ja mindig keverem Régebben nem is értettem pontosan mit beszélnek az üzletben.
Köszi a segítséget, ajánlásokat, a BX5 tényleg egy hosszú távú dolog, gondolom az általad ajánlott DAC is be fog válni .
Egyetlen parasztvakítást látok benne, ez a feleslegesen nagy hangerő, gondolom ha kisebb teljesítményű erősítő lenne benne, akkor kevésbé melegedne, ez kicsit zavar, hogy mindig le kell kapcsolgatni, de nyilván belépő szint, a hangba nem lehet belekötni.
A vicc az, hogy amikor hangosabban hallgattam alig melegedett állítólag a hangszórókból, bass reflexből ki-be áramló levegő is hűti a rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz ToniSoprano #51540 üzenetére
"a BX5 tényleg egy hosszú távú dolog"
Az én egyik JBL-em 5 év után meghalt...
-
ToniSoprano
addikt
Mondjuk a Hitspace-ben azt mondták telefonon ezek nem szoktak meghalni 10 évet elmennek. De ezért zavar a melegedés és én is félek az élettartamtól, bár nyilván van benne túlmelegedés érzékelő de elég magas hőfokon érzékelhet. (Bár én mindig le fogom kapcsolni konnektor távkapcsolóval ha nem hallgatom.)
Van 2 db 9 ezer Ft-ért vásárolt Genius 1250B a családban, mindkettő szerintem 10 éves az egyik 5-6 évig, a másik szinte folyamatosan be volt kapcsolva, tökéletesen működnek.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz ToniSoprano #51542 üzenetére
Ja, hát példány kérdése is az egész Nem hiszem, hogy ezek a belépő modellek átlag 6-8 évnél többet bírnak egyébként. Ez ugye azt jelenti, hogy valamelyik elmegy 12 évet is, de valamelyik meghal 3 év múlva. Az biztos, hogy jobb, ha folyamatosabban megy, mintha állandóan ki-be kapcsolgatod.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
Én egyébként a DAC-re gondoltam hogy 10 évre tervezek vele. Ott azért sok minden nem romolhat el benne, hacsak nem baseball-ozok vele.
Mondjuk a studio hangfalpár is jó lenne minél tovább kibírná pl. 5 évig, bár nagyon sokat hallgatom nem nagyon tudok betelni vele. A BX5-nél szerintem a ki be kapcsolás nem gond, többszörös védelem van, kicsit sem pukkan. -
válasz ToniSoprano #51544 üzenetére
Stúdió is kibír sokat, ha nem hajtod szarrá. Első stúdió monitorjaim (belépő, Behringer B3031A) már elmúltak 8 évesek, nem is nálam vannak, eladtam, de a tulajnál még simán mennek. Az Adam A7X + Sub8 kombó is már 5 éves, semmi gond vele.
Make Asia Great Again!
-
ToniSoprano
addikt
válasz lezso6 #51545 üzenetére
És neked is melegedtek ezek hátul? Egyedül ez zavar benne, többen írtak erről és azt írta a gyártó többször is hogy ez nem gond hosszútávon. De a gyártó azt javasolja az oldalán hogy kapcsoljuk ki ha nem használjuk. [link] Egyébként azért annyira nem aggódom nagyon népszerű BX5 ezer értékelés, teszt , videó van róla és pl. az amazonon több mint 300 értékelés és senki nem írta hogy idő előtt tönkrement volna. (Túlmelegedés elleni védelem van benne ami azért megnyugtat) Valaki azt írta a BX5 USA-ban az egyik legnépszerűbb belépő Studiohangfal, ha komoly megbízhatósági gondok lennének vele akkor gondolom kiderült volna. Pl. még 2020-ban egyik helyen is elég jónak értékelték: https://basicwavez.com/top-5-best-low-budget-studio-monitors-2020/
Jó lenne ha sokáig bírná a BX5, mert nagyon jó cuccok ezek a stúdiómonitorok, azt hittem szárazabbak, de egyáltalán nem sőt. Pl. a basszus kifejezetten lágy puha mégis nagyon pontos minden számban, nagyon kellemes az egész összhatás, nekem most home officeban 12-14 órát megy nem unom meg fáraszt el, nagyon részletes, mégis összhatás kellemes nem esik szét nem mesterséges.
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Többször írtam már ide, eddig úgy gondoltam hogy jó lesz nekem az Edifier R1280T vagy R1600-as, de jobban belementem a témába és szembesültem azzal hogy ezekhez már kellene egy jobb hangkártya is, ami megint plusz költség, viszont nekem ennyit nem ér meg.
Jelenleg egy Creative T3100-at használok, a gondom az hogy a jobb oldali hangszórója magasabb hangoknál bezúg mintha túl hangosan lett volna járatva és szét lenne használva.
Igazából én nagyon megszerettem a Creative márkát, a kérdésem az hogy a T3100-hoz képest a Creative Inspire A250 hol helyezkedik el? Hangzásban hasonló, jobb, rosszabb?
-
PuMbA
titán
válasz tothjozsi96 #51547 üzenetére
"de jobban belementem a témába és szembesültem azzal hogy ezekhez már kellene egy jobb hangkártya is"
Nem feltétlen, azért az Edifierek még mindig alsó kategóriás hangfalak. Az A250 egy borzalmas hangfal, már a kinézetéről látszik.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz tothjozsi96 #51547 üzenetére
Alatta, nem is kérdés. Nem szabályozható a mély, a teljesítménye kisebb, mint egy átlagos Bluetooth hangszóróé.
A legolcsóbb rendszer, amit itt is szoktak ajánlani, az a Genius 1250B. Esetleg lehet próbálkozni a Sven márkával (példa).Nyilván egy külön hangkártya nem árt egy Edifier R1280T szintű hangrendszer mellé, de első körben a gyenge pont nem a hangkártya lesz. Sokkal nagyobb különbség van a T3100 és az R1280T között, mint az alaplapi hangkártya és egy belépő szintű hangkártya között. Új hangkártyát később is vehetsz.
Nem rábeszélni akarunk, neked kell eldöntened. (Egyébként szerintem 36k-t nem ér a két kinézett Edifier, mindkettő volt már sokkal olcsóbb is. Sajnos úgy tűnik kifutó termékek és ezért feltornázták az árakat.)
[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest