Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUAFBANDITA
tag
válasz AMDFan #40000 üzenetére
na igen ez az aptX engem is érdekelne, mert a mostani "BT lánc" elvileg tudja! Amit észrevettem, hogy az újabb szabványú BT hangszórók (pl. JBL Boombox) alacsonyabb kivezérlésnél a forrás felől, zavaróan bizonytalankodik, talán a pontosabb frekvencia átvitel miatt! Szerinted honnan lehet tudni, hogy ez az aptX aktív, vagy nem? Azért nem olvastam utána mert a hangminőség rendben van a monitorokhoz képest!
-
S ha már itt vagyunk, leírom akusztikai tapasztalataim.
Új albérletbe költöztem. Új szoba, új akusztika. Ráadásul elég kicsi. Elkezdtem olvasgatni, használni a REW Room Simulatort hogy elméletben mi lenne jó. Sajnos mikrofonom nincsen, amivel mérhetnék is, így a fülemre hagyatkoztam, ahogy eddig.
A szoba tméretei: 4.35 x 2.35 x 2.60 méter (hosszúság x szélesség x magasság). Tehát az alap módusok rendre ~40 Hz, ~75 Hz, ~65 Hz. Elsőre hosszanti pozícióba rendeztem magam, hangfalakat ~30 cm-re a falaktól (kevés a hely), magamat pedig a hangfalakhoz közelebbi 38%-ba.
A 40 Hz brutális, a szobában hosszában középre kellett tenni a mélyládát, így minimalizáltam a kiemelést és döngést, bár utóbbiból még maradt sajnos, de már nem zavaró. Ja és a szekrény tetején van, a korábbi képem nem kamu, a földön egyszerűen nem jó.
A 80 Hz-nél nincs semmi, viszont a 120 Hz az valami elviselhetetlenül durva. A többi kiemelés annyira nem gáz, hogy zavaró legyen. Ezeket a magasabb basszusokat csak úgy tudtam kicsit lejjebb nyomni, hogy az hallgatói pozícióm pont a szoba hosszanti felénél van. Ez elvileg rossz kéne, hogy legyen, de a 38%-nál egyszerűen sokkal rosszabb. Próbáltam a hangfalak faltól való távolságával is variálni, de nem lett jobb 50-60 cm-re se a faltól, sőt ütközésig tolva meg nem romlott. Ezért betoltam őket teljesen, hogy jobb legyen a tér, az hallgatási pozíció pedig 50%-nál van. Valószínűleg a bútorozás miatt jó így, azok rengeteg számítanak.
A padló és a szoba falai kaptak csillapítást. Van egy 1 cm vastag szőnyeg (280x200 cm), ami szinte az egész padlót beteríti. Előttem függönyönként két vszonylag vastag, nehéz pléd (200x140 cm) függőlegesen. Oldalsó falakra elől szintén 1-1 ilyen pléd van vízszintesen felfüggesztve. Illetve a magam mögött lévő falra is, amögé még pluszban kerül egy használaton kívüli rég paplan, így vastagabb.
Ez DIY csillapítás biztos nem a legjobb, de ingyen volt, nagyon hallható, kb olyasmi érzésem van, mint egy moziteremben. Tapsteszt elég vicces, mert magában a szobában semmi visszahang nincs, de a szomszéd szoba zengése már hallható. Ha kimegyek a szobából nagyon fura érzésem van, minden visszahangzik, mint a fene. Maga szoba nagyon nyugis lett így.
Ugye a lényeg: a zene hangja. Nagyon komoly a hatás, a tér sokkal pontosabb. Visszaverődések nélkül, kicsit már fejhallgatószerű, de a jó értelemben: gyors a lecsengés. Na nem annyira mint egy zárt fejhallgatónál (kvázi nulla), de azért elég jó, sose volt még ilyen.
Tanulságok:
1. A szimulátor csak irányt ad, a gyakorlatot kell nézni.
2. A 38%-os szabály nem mindig nyer.
3. A hangfalakat nyugodtan lehet a sarokba rakni, valamikor ott is jó.
4. Bizonyos esetekben csak a hallgatási pozíció változtatása segít.
5. A bútorok helye rengeteget számít, érdemes tudatosan rendezni.
6. Sokat kell próbálkozni.
+1. Használjatok DIY csillapítást, olcsó és sokat dob.[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
AMDFan
addikt
válasz HUAFBANDITA #40001 üzenetére
Még nem jártam igazán utána a dolognak, de valamilyen debug módban kellene megnézni, ha mondjuk androidról csatlakozol, hogy milyen protokollon kommunikál a két eszköz.
-
HUAFBANDITA
tag
válasz lezso6 #40002 üzenetére
A két kis szart addig pakolgatom amíg elfogadható a hangzás, lehetőleg az alap elveknek megfelelően! Aztán hallgatózás, minden műfaj kivégezve! (amit hallgatok) Utána jön a problémás darab, a sub! Én minden esetben párnára teszem (olcsó) , alap szivacsok köré, aztán alapszabály max 80 Hz-ig engedem, hangerővel játszom, minimális fal kell! Az a lényeg, hogy a hallgatási pozícióban élvezd a zenét!
-
válasz HUAFBANDITA #40004 üzenetére
Én minden bútort szoktam pakolgatni, a szekrények pl nagyon komoly basszucsapdák tudnak lenni, ha jól meg vannak pakolva. Mondjuk itt a szekrény és ágy az fix. De az asztalt már elhúztam az ablaktól rendesen, van mögötte egy méter holttér az asztal és az ablak között. De a hangzásért mindent.
Make Asia Great Again!
-
AMDFan
addikt
válasz lezso6 #40005 üzenetére
Nálam most kétféle felállás van.
1. A mozi mód, vetítővászon két szélén a hangfalak 2,5 méterre egymástól, kanapé 3 méterre a hangfalaktól fal mellett. Áltanos dolgokra tök jó így is, háttérzenének is, de itt kifújt.
2. Zene mód, ilyenkor behúzom egymástól 1 méterre a hangfalakat, és 1 méterről hallgatom fotelból. Szenzációs, durva fantom center, pontszerű tér, tök jó színpadmélység. Lehet, hogy kicsit furán néz ki, de ezt úgyis csak egyedül lehet élvezni -
alphamooncam
őstag
válasz HUAFBANDITA #40001 üzenetére
Ebből a hsz-ból is kiderül, hogy magad is bizonytalan vagy BT. képességeiben.
Akkor most visszatérünk a tömörített, mondjuk MP3, és tömörítetlen mondjuk Wav közötti vitához?!
Azt hittem ez már lezárt téma...
Akkor mégegyszer.
A tömörítés (BT) miatt fellépő minőségromlás megfelelő minőségű rendszeren kihallatszik. ( Lehet mondjuk egy T&V-n nem, de ott nem BT a gyenge láncszem )
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Bodz
nagyúr
Igazából a bluetooth verziók közti különbségek hangminőség szempontjából nem túl érdekesek, jobb energiagazdálkodás, nagyobb hatótáv, bla, bla. A kodekek már inkább, pl. tömörítés, késleltetés, stb miatt. Bár szerintem az egész bt-t kukázni kéne és valami megbízhatóbb, egységesebb dolgot kitalálni legalább hangátvitelre. Talán akkor lehetne igazi alternatíva vezeték helyett mindenkinek.
Van egy csodás bt dobozkám nekem is, de még ott tartunk, hogy néha akadozik, olyan kb. 1 másodpercet késik a hang a képhez képest, vezetékkel jobban szól egy jó hangúnak még véletlenül sem nevezhető telefonról.[ Szerkesztve ]
-
-
alphamooncam
őstag
válasz HUAFBANDITA #40011 üzenetére
Csak egy kérdésem van, rendben hogy jobb a hangminőség, de történik-e átalakítás - adó és vevő oldalon - vagy sem?!
Szerintem hagyjuk, úgy sem fog senki meggyőzni. Részemről ezt a témát befejeztem, hallgasd a zenéidet bluetoothon ha tetszik, de a korrekt tájékoztatás szükséges.
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
AMDFan
addikt
válasz alphamooncam #40012 üzenetére
Igen, ez egy érdekes kérdés, hogy milyen módon alakítja át a BT a hangot. Egyébként könnyen ki lehet mérni a különbséget, csak kellene szerezni egy BT5-ös adaptert aminek van line outja, és fel kellene venni a BT adapter line outját is meg a normál hangkártyánk line outját is, majd nulltesztelni a kapott felvételeket. Lehet, hogy ráállok majd erre a témára, csak kellene hozzá egy komoly bemenettel rendelkező hangkártya, ami nincs
-
Bodz
nagyúr
válasz HUAFBANDITA #40011 üzenetére
Egész pontosan milyen eszközökről van szó? Meg mi volt előtte?
-
newmoonlight
senior tag
válasz Locutus #40016 üzenetére
Ó, b szki, akkor Te hoztad el tegnap előlem az utolsót a HS-ből?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
válasz Mukucs #40021 üzenetére
Tedd a subot a székedre, úgy hogy alápakolsz pár cuccot, hogy a fejed magasságában legyen, tegyél be egy dallamosabb basszussal megáldott számot (pl ilyesmit), majd mászkálj körbe négykézláb a szobában, úgy, hogy csak a subwooferen jön ki hang. Fogadok hogy a legjobb basszus nem ott lesz, ahol most van a sub.
De ha megmondod mekkora méretű a szobád, akkor nagy eséllyel tudok olyan számot mutatni, amit szörnyű lesz hallani a szoba módusai miatt, ha nincs a megfelelő helyen a szub. Nálam pl ez a szám szörnyen hangzik, ha nincs a szub a közepén, mert a bassline 50 Hz körül van, de minden páratlan ütem elején egy pillanatig 40 Hz körül, s utóbbi ki van emelve, hatalmasat döng a szoba, ami kegyetelnül széjeltossza az egész élményt.
Ja és szatelitek ugyan nem mennek 80-90 Hz alá, ha a szub vág, de azok is fontosak, 80-150 Hz között szokott lenni a lábdob, ha rossz az akusztika, akkor az ilyen 100, 110, 120, 130 Hz-es irdatlan tüskék folyamatosan döngetni fogják a szobát, ami audiofil füllel rettenet szörnyű élmény, bár az aggya a méjjet™ híveinek pont erre van szükségük.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Locutus
veterán
válasz newmoonlight #40017 üzenetére
Nem, én a klangfarbe-ban vettem Bécsben. Mivel jóval olcsóbb volt mint bárhol máshol.
Amúgy mi ez a "szopás" amiről beszéltek?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
válasz Locutus #40023 üzenetére
Subot sokkal nehezebb beállítani, mint egy 2.0-t. Egy hangforrás, ráadásul nagyon mély hangok jönnek belőle (< 50 Hz), s minél mélyebb a hang, annál jobban beleszól a szoba. Általában egy megfelelő helye szokott lenni a szubnak egy hallgatói pozícióhoz. Pl ha valaki úgy használja a szubot, hogy néha kikapcsolja, akkor biztosan nincs jó helyen, mert a szubnak transzparensnek kell lennie, sose zavarhat.
Make Asia Great Again!
-
Locutus
veterán
válasz alphamooncam #40024 üzenetére
Ja, értem. Hát az világos volt eddig is, hogy át kell gondolni az ügyet.
Nálam is most az a terv, hogy elolvasok szépen sokmindent (köszi a te linkedet is), aztán kiokosodok hogy milyen kábeleket kell beszerezzek, és meglátom mit szól.
Annyiból egyszerűbb nálam a helyzet, hogy a két mr5-nek, és az mr10-nek is egy, azaz 1db helye van, ahova tudom tenni őket Szóval lényegében ott kell a lehető legjobban szólniuk, és kész. A helyzet kb úgy néz ki, hogy én ülök a szoba közepén, a két mr5 előttem van polcon, kb 45-45 fokban 1.5 méterre a fülemtől. A sub meg a szoba előttem lévő bal oldali sarkába kerül, le a földre. Aztán, hogy milyen lesz a hangzás, az majd kiderül...Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
válasz thornadoj #40025 üzenetére
Fejhallgató nem jó referencia, főleg a zártak, mert azoknak szinte minden esetben jelentős mélykiemelésük van. A nyitottaknál jobb a helyzet. De abban jók a fejhallgatók, hogy a mélytartományon belül nem szokott lenni tüske, így lehet tudni, hogy kell kinéznie a mélynek.
Legjobb referencia az, ha a szatelitekhez méred a mélyet, tehát azt a karakterisztikát próbálod extrapolálni lefelé. Csak a probléma itt az, hogy az 5" szatelitek nem mennek 50 Hz alá, szóval így csak az 50-80 tartományt tudod vizsgálni, ami kevés lehet arra következteni, hogy a 30-50 tartománynak hogy kéne szólnia. Ezért jó, ha az embernek először 8" hangfalpárja van, amit sok ideig használ, mert ott már 40 Hz-ig van egy referenciahangzás.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
HUAFBANDITA
tag
Jbl Charge (az első sörös doboz) talán 5 évvel ezelőtt, egy wayteq tablettel, még a mai napig is hihetetlen ahogy szól! Közben megjelent a charge2/2+ passzív membránokkal, de a dinamika hiányzott belőlük. Jbl Extreme egy Huawei Mediapad 2 8.0 (harman/kardon lökettel) nagyon is élvezhető hangja volt egymagában, de szereztem mellé olcsón egy Jbl Boost Tv passzív hangszórót, és sztereóban összekötve az állam esett le, hogy mi van? Ezek szólnak? A monitorok tetejére tettem őket, tehát volt viszonyítási alapom! Aztán már kíváncsi lettem nagyon, hogy mit lehet ebből kihozni még, és hitelre, még megjelenés előtt megrendeltem egy Samsung Galaxy S8 mobilt (BT 5.0) miatt, és rá egy hónapra egy Jbl Boombox hangszórót! Ezeket teszteltem eddig, természetesen a két 12kg-os monitor+ a 21kg-os sub más élményt nyújt, de akinek ilyen rendszerhez van szokva a füle, az sem fog sírva rohanni a wc-re okádni, ha meghallgat egy Bose/Harman/JBL/Sonos akkus hangszórót, normális forrásról!
-
Bodz
nagyúr
válasz HUAFBANDITA #40030 üzenetére
Oké. Gondolom rosszul kérdeztem. Arra voltam kíváncsi, hogy hol, milyen eszközöknél jött elő a bt 5 előnye az előző verzióhoz képest feltételezve egy bt 5-ös hangfalat (ami nem nagyon van még). Mert ugye sokra mész az S8 5 képességvel, ha a másik csak 4.1 mondjuk. Ráadásul még mindig nem a verziószám számít, hanem a kodek. Pl. sbc és az aptx hd közt igen jól hallható különbség van. Nyilván utóbbit akkor a küldő és fogadó eszköznek is támogatnia kell, hogy halld is ezt a különbséget.
Droidon amúgy meg lehet nézni, hogy éppen mi van használatban.
Aztán arról még nem is beszéltünk, hogy önmagában pl. az aptx hd sem garantál jó hangminőséget, ha nincs normális dac építve a hangfalba, fülesbe, satöbbibe, de ez már erősen másik topik témája.[ Szerkesztve ]
-
HUAFBANDITA
tag
Már a boombox+ huawei m2-nél sem volt akadás, ami előtte volt az extreme-nél! Az s8 kettő, teljesen független bt hangszórót is képes meghajtani, nincs akadás, kb 100 méterre is biztos az átvitel!
Gyere el és hallgasd meg, aztán majd elmondod a véleményedet személyesen!
Irogat itt mindenki, inkább tapasztalatokat kellene gyűjteni!
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz HUAFBANDITA #40032 üzenetére
Feladom. Egyszerűen nem ugyanarról beszélünk. Vagy nem értjük egymást, nem akarsz érteni, mindegy is.
Elhiszem, hogy nálad nem akad, de ez engem nem vigasztal a Stockwellnél. Bizony néha csinálja, ami elég gáz egy ilyen árú eszköznél.
[ Szerkesztve ]
-
HUAFBANDITA
tag
Megválaszoltam szerintem, de leírom még egyszer: biztosabb adatátvitel, tehát nem akadozik. Kb. négyszeres hatótáv. Akár 2 független hangszórót is meghajt. A hangminőséget meg hallgasd személyesen ha nem hiszel nekem...
Le sem írtad, hogy mivel hajtod a midet, így nehéz segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz HUAFBANDITA #40034 üzenetére
Hiába vennék egy S8-at, semmivel sem lennék előrébb, mert a Stockwell csak 4.0 eszköz. Így tehát az 5.0 semmilyen előnyét nem tudnám kihasználni.
A teló Xiaomi Mi5. Aptx adott mindkét eszköznél.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz HUAFBANDITA #40036 üzenetére
Zenehallgatásra teljesen alkalmatlan ez a kis bigyó. Az Alpha 65, vagy bármelyik fejhallgatóm is fényévekkel jobban szól. Konyhába főzéshez, háttérzajnak, Youtube videók nézéséhez (az említett 1 mp késés azért bosszantó, bár van amikor kevesebb, majdnem jó), ilyesmikhez tökéletes. Szóval nem hányom el magam. Bár igazából értelme sincs az összehasonlításnak, egy hordozható bt hangfal hatalmas hátrányból indul minden téren.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Mi van akkor, ha nekem az STU-n csak unbalanced rca out van, míg a mr10s-nek csak balanced trs vagy balanced xlr in?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Locutus
veterán
válasz AMDFan #40040 üzenetére
Az XLR fontos, vagy jobb mint a TRS?
mert ilyet már találtam: RCA-TRS
Illetve az mr10->mr5 kábelezést meg így oldanám meg: TRS-TRS
Ez így jó szerintetek?
-
Locutus
veterán
-
Locutus
veterán
-
Locutus
veterán
válasz Locutus #40041 üzenetére
Illetve még egy kérdés ide: a 6.3mm-es csatlakozónál akkor most mono vagy stereot érdemes venni? Tehát balancedhez való olyan dupla gyűrűset, vagy jó a sima mono is az mr10-mr5 közé?
-
drpele
senior tag
Sziasztok!
Microlab Solo 6C-hez járó gyári Jack-RCA kábelt lehet értelme minőségibbre cserélni (egy Asus Xonar DX-el van összekötve)?
Nem tűnt túl bizalomgerjesztőnek a kábel, de ez nem biztos, hogy jelent bármit is...
[ Szerkesztve ]
"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest