Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz Ciccuka #39497 üzenetére
A különböző látásmódból ered, hogy más a véleményünk, de ez nem baj
"Jobban átolvasva a topikot és másoldalakat kiderült, hogy a Genius (SP-HF1250B/SP-HF1255B) hangszórók minősége eléggé változó, valamint alig ad (normális) mély hangokat."
10k-ért nem várhatsz minden egyes darabtól megbízható minőséget ilyen jó hangminőség mellett Garancia van 1 év szóval, ha valakinek nagyobb gondja van, akkor cserélteti... nem értem a problémát. Szüleimnek van Genius 1250B több, mint 1 éve, de eddig semmiféle nyűgje nem volt. A mély hangok is teljesen jók, ugyanis 10k-ért nincs jobb, tehát ezt sem értem, hogy miért róvod fel neki.
"A Modecon (HF50.2) hangszórót (gyakorlatilag) ajánlottátok holott kiderült, hogy "szinte az összes példány" alapzaja magas. Az újabb változatú Thonet & Vander Kürbis ugyanez a tészta."
Azért vannak ott jó vélemények is az oldalon, a többi pedig hibás hangfal lehetett, ami mindenhol előfordul. Az egyik vélemény író ráadásul elmondja, hogy nála a hangfalak ott vannak a füléhez jó közel és az átlag felhasználó nem veszi észre a zúgást, tehát ez csak speciális eset megint. Sokan pedig véleményt sem írnak erre az oldalra és teljesen jól üzemel nekik otthon a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
És akarsz forrásra költeni? Ha nem, akkor nincs is értelme egy szint felé menni, elég lesz pl. a Solo 6C. Bár már ez is meghálálja.
[ Szerkesztve ]
-
thornadoj
aktív tag
Én inkább usb-et vennék, mert kevésbé szedheti őssze a gép zajait, kissebb az esély arra h később elavul a csatlakozása, ill. az asztalról kényelmesebben kezelheted a hangerőszabályzást, főleg ha messzebb lesznek a hangfalak. Amúgy az usb-s fejeseknél kérdés h milyen minőségű a jel átalakítása analógra, án ezt is inkább a hangkártyára bíznám. milyen fejesed van?
-
Zedz
addikt
Van egy 120 centi széles asztalom, azon van most egy 22"-os monitor, és igazából ennyi, a többi hely szabad rajta.
(#39509) thornadoj: Semmi komolyra nem kell gondolni, egy Razer Kraken USB-m van. Anno szépen le volt akciózva a plázában, nekem pont kellett egy, és elég jó vételnek bizonyult. Nyilván van ezerszer jobb, de akkor annyiért megérte.
-
törölt tag
Tudom, tudom, 2.1, de azért érdekel, mi a megítélése ennek a darabnak: MC-MHF60U
Egy mélynyomót amúgy hogy érdemes elhelyezni? Nem nagyon lenne helyem, be lehet mondjuk tenni polcra, vagy az nagyon elrontja a hangját? Ezen ha jól látom csak egy reflex nyílás van, úgyhogy ha az kifelé fordul talál ellenne egy "lyukban" is.
-
törölt tag
-
mpierre
veterán
Üdv!
Egy elég szerencsétlen pc elrendezéshez keresnék hangosítást. Gyakorlatilag a 2.0 rendszerről le kell mondanom, mert nincs hely a szekrény-asztalban. (Kb úgy kell elképzelni, mint egy bárszekrényt. A lehajtott ajtó az asztallap, míg a szekrényben lakik a pc mindenestül. Sejtem, hogy a hangzásnak rendesen oda fog verni ez a kialakítás, de ez van.) Helytakarékosságból készült így a fiamnak.
Hely szempontjából egy Logitech z333 elférne. Ez ugye 2.1-es cucc.Ellenben a fiam a Scythe kama bay amp + Magnat vintage 105 (fejre állítva, hogy alul legyen a mély-közép) hangján és az öreg Technics hifi hangján "szocializálódott". Az AKG fejesem sikerült megmentenem tőle...
A fiam szereti a rock zenét, de ugyanakkor csellózik is, meg Jarre-t is szívesen hallgat. Sz'al hallása vagyon neki, csak tehetségem nincs ezt kiszolgálni. Mit tudnátok javasolni, ami Logi z333 méretében megfelelően kelt szép hangokat, de nem kerül többe 20-25 ezernél?
Szerk.: Lehet 2.1 is, a lábnál elfér. Max megtanulja, hogy nem kell rugdosni a mélyet.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
dzsi23
addikt
válasz mpierre #39515 üzenetére
Ha nem annyira fontos a mély: Creative T20. Kicsi, és sokan dicsérik.
Ha fontos, akkor marad a 2.1, ezen az áron szinte mindegy, melyiket választod. Bár vannak különösen kerülendők, mint pl. a Genius "gamer" csodák. -
mpierre
veterán
válasz dzsi23 #39516 üzenetére
Gémer cucc nem lesz.
Ám hibáztam, kihagytam 2 fontos dolgot. Amiből a Creative T20 szerencsére az egyiket tudja, mégpedig van fejes kimenete, de nem tudom, hogy az oldalára fektetve értékelhető hang jön-e ki belőle.
További aggályom ezzel, hogy felül van a mély-közép, pont emiatt áll nálam fejen a Magnat hangszóró. "Eltűnnek" a magas hangok, ha talpon áll.
A monitor mellé nem tudom beállítani a hangszórókat, mert az egyik oldalon a monitor mellett ott áll az tx gépház. A hangszórókat a monitor mögött, egy dvd tok szélességnyi - kb 16-18 cm - mély polcon tudom elrakni, ami így pont fejmagasságba kerül.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Teljesen amatőr felhasználásra 15k magasságáig keresnék 2.1 vagy 2.0 szettet.
20% hangerőt 2-3 havonta 1x ha átlépném, mivel főként este van időm gépezni. Zene, film minimális, inkább játékra kellene.Fontos lenne a különálló vezérlőegység, mint pl a logitech z333-ban.
Füles és mikrofon csatlakozó, plusz ki/bekapcsoló gomb hangerőszabályozóval.
Így nem kell állandóan ki/bedugni a fülest.
Z sorozaton kívül létezik más típus ilyen opcióval vagy csak a Z 313?, 323,333?
A 333-at sokan szidják az állítólag kikapcsolt állapotban is folyamatosan zúgó mélynyomó miatt.Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Zedz
addikt
Solo 6C-hez milyen USB-s hangkártyát tudtok ajánlani? Valahol fentebb félbeszakadt a fonalam.
-
Degeczi
nagyúr
válasz dzsi23 #39528 üzenetére
Rendben, de ezzel nincs előrébb...
Ami csak DAC funkciót ellátó külső dobozka, az általában jobb a legtöbb a hasonló árú hangkártyánál, hiszen egyszerűbb, kevesebb funkciót kell ellátnia (pl. nincs bemenet rajta, és jellemzően csak sztereó) és többnyire jobban ügyelnek az analóg rész kialakítására is
-
thornadoj
aktív tag
Magyarul DAK vagyis Digitális jel Analóggá Konvertálása vannak jobban és vannak rosszabbak. Ahogy Degeczi is írta hogyha nincs szükséged a hangkártya által nyújtott funkciókra, akkor valószínüleg a DAC-al jobban járhatsz. Menj át a dzsi23 által linkelt topicba, ott érdeklődj.
-
mpierre
veterán
válasz dzsi23 #39521 üzenetére
Most jutottam haza, tegnap este, már nem keltettem volna fel a fiam a fotó miatt. Íme:
A monitor másik oldalán lenne még hely, ha nem ott lakna az összecsukható kottatartó....
Azóta a klaviatúra visszakerült az unokatesóhoz, az egér maradt.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz mpierre #39533 üzenetére
Kicsit távolabbi képre gondoltam, mert így nem tudom, mi van az asztal alatt, és a bal oldalon sem. Jobb oldalon könyvek helyére mehetne az egyik hangfal, bal oldalon passz. Vagy ha van lent hely, akkor oda menjen le a gépház, és mehet a helyére a hangfal, így elférnek a monitor mellett, talán még egy 1250B is (persze, az ideális távolság így sem lenne meg a hangfalak között).
-
mpierre
veterán
válasz dzsi23 #39534 üzenetére
Megoldható, de most a tervet rakom be, ahhoz vannak méretek is.
Az asztal alatti két darab egy ajtós gurulós szekrény, tanuláskor, gépezéskor kihúzható. Tehát az itx gépháznak sajnos nincs esélye asztal alá kerülni... A tervről, a dvd tok széles polc hiányzik.
Szerk.: A szekrény 50 cm mély
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz mpierre #39535 üzenetére
Én mindenképp elraknám onnan a gépházat. Ha lent nincs helye, akkor az asztalrész fölé, vagy jobbra mellé valamelyik polcra. A kábeleknek fúrnék egy szép lyukat (vagy 2-t a választott helytől függően), és lenne helye a hangfalnak. Szerintem így lehetne kihozni ebből a legjobbat, de ha ez sem opció, akkor maradnak a kicsi hangfalak fektetve, vagy ahogy és ahova fér.
-
-
-
eventus
veterán
Sziasztok,
Elhalálozott (nem szól a sima kicsi) a Logitech Logitech X-230-m és keresek hasonlót, de nem igazodok el. Kérlek ajánljatok helyette, max 20 ezer és nem kell 2.1 Kinézet legyen szintén egyszerű és fekete.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
egyedülülő
őstag
CSak meg akartam írni, hogy a beszélgetés után megrendeltem a Microlabokat és annak rendje és módja szerint meg is érkeztek. Az elmúlt 1 hét tapasztalatai alapján nagyon meg vagyok vele elégedve. Szép kivitelezés, mesés hang.. Már nem is hiányzik a 2.1 által adott brummogás.
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
leigazoka91
kezdő
Szerintetek mivel tehetek előre lépést hangminőségileg? Ha az Audeze Sine után az Oppo HA-2 höz AKG K712 PRO-t veszek vaaagy JBL LSR 305 monitorokat?
-
PuMbA
titán
válasz egyedülülő #39546 üzenetére
(#39547) leigazoka91: Attól függ, hogy mit akarsz és milyen az akusztikád a szobádban. Ha úgy tudod alakítani, hogy egy szintet megüt az akusztikád (a hátad mögött szekrény, sok törés, egyenetlen felület) és a hangfal elhelyezést meg tudod oldani (kb. 1,5m-re egymástól, állványon és Te sem vagy 1m-nél közelebb hozzájuk), akkor egy hangfal szerintem jobb. Egy fejhallgató térábrázolása, mélyei és természetessége mindig mérföldekkel lesznek egy hangfal mögött.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
Sziasztok!
Van egy medialejatszom meg a telekom fele ip tv-s doboz, ami hdmi-vel van a tv-mre kotve. Szoval tv-t, filmet (hbo, vagy a medialejatszon filebol) es youtube videot (zeneket) nezek vele. A tv-bol optikai audio jon ki, erre gondoltam dugok egy digital audio konvertert, amire meg hangfalakat. Hangfalbol Prodipe Pro 5 V3 es Pro 8 V3-at neztem, vajon melyikkel jarnek jobban? Milyen audio konvertert vegyek ehhez, ha ez igy egyaltalan jo otlet? Ez pl. jo?:
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs