Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
dik
őstag
"ők nem írnak róla, hisz minek" Igen ez a másik oldala amit nem irtam. Szóval akkor rendben van a dolog az a lényeg...
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Oscar
tag
Sziasztok,
Creative T40 S2 hangfalam egyszer csak elhallgatott. Lehet ezt javítani? Ha igen, tudtok vkit/vmit ajánlani? Nem garanciális már.
Köszi[ Szerkesztve ]
“It's a great game - the pursuit of happiness.”
-
Yushchenko
őstag
Genius SP-HF1250B-nál olcsóbb 2.0 alternatíva van esetleg nagyon átlagos pc használathoz? Jelenleg egy 2.1-es Creative hanszóróm van, de sok helyet foglal (és nagyon nevetséges a hangja még egy youtube videónál is).
-
Francia91
veterán
válasz Yushchenko #33005 üzenetére
SP-HF500A. Volt ilyenem, jónak nevezhető
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Degeczi
nagyúr
válasz TeebyKay #33008 üzenetére
A konkrét "hangszóró" (a motor) nem valószínű, hiszen abból 6 db van, mind egyszerre nem menne tönkre, tehát ha nem egyszerű csatlakozási gond, az erősítő elektronikájával lehet vmi. Éppenséggel javítható, csak fene tudja, ebben a típusban mit használtak (de remélhetőleg nem vmi ritka IC típust, és beszerezhető)
-
Oscar
tag
válasz TeebyKay #33008 üzenetére
Tudtok ajánlani vkit vagy egy szervizt, ahová vihetném? (ha itt nem lehet, akkor privátban)
Én nem értek hozzá (csak egyszer tudnám szétszedni, de akkor az permanens lenne )
Nincs szívem csak úgy kidobni, na meg pénzem sincs újra[ Szerkesztve ]
“It's a great game - the pursuit of happiness.”
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy használt Genius 6000-et és a magas-közép hangokkal nincs baj, de ha valami keményebb electro/techno zenénél plusz mélyhang kiemeléssel felcsavarom a rendszert kb a max hangerő 40%-ára akkor már zavaróan nagy a rezonancia a mélyládában. Olyan mintha elől reflexnyíláson a levegő is turbulenciával, darabosan jönne. Ez így természetes vagy az előző tulaj széthajtotta? Hogyan állapítsam ezt meg? Lehet hogy a membrán(szél) van elrepedve/szakadva? Az oldalán levő szövetborításnak hogyan lehetne alánézni/hogyan lehetne levenni? Mert attól ugye nem látszik semmi. :-)
5.1 tudom, jobb a sztero zenére de a kis noname 2.1-em 20W és 10cm körüli "mélynyomóval" és jóval kisebb dobozzal max hangerő közelében se nagyon csinálta ezt. :-)
[ Szerkesztve ]
-
válasz mclaren777 #33012 üzenetére
Ezt a jelenséget hívják port noise-nak. Olcsó rendszereknél elég gyakori, de drágább stúdió monitoroknál se ritka nagy hangerőn. Nekem a Behringer B3031-ek is finganak, ha csak mély van, nagy hangerővel. Általában az okozza, hogy tele van a láda elektronikával, s az rezonál (olcsó rendszereknél) vagy annyi levegőt mozgat meg a membrán, amit a reflexcső áteresztőképességét meghaladja.
Megoldási lehetőségek:
- ne használj mélykiemelést, így a többi hang el fogja nyomni a szelelés hangját
- ne nézzen közvetlenül rád a reflexnyílás
- szakszerű modding, de ez nagyon nehéz, s nem is biztosan kivitelezhető[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
smiti
veterán
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kikérni az IsoTek Full System Enhancer and Rejuvenation Disc bejárató lemez-ről
Használta már valaki közületek, vagy van egyáltalán értelme? Eddig mindig az időre bíztam ezt a dolgot, de érdekelne hogy van-e valakinek tapasztalata vele.
-
smiti
veterán
Megjött a MicroLab B-73, de első hallásra ez kukába való.
Ráeresztettem ezt a bejárató hanganyagot, majd egy óra múlva ismét megpróbálom, de már gyanús nekem hogy postafordultával megy vissza.
-
scream
veterán
Sziasztok! Keresnék megöregedett (szegény kikapcsolt állapotban is egyre jobban zúg) Logitech Z-4e-m helyére utódot. Az összefoglalóban található Genius-ok megütik azt a hangzásszintet, amit ez tud(ott)? Mert igazándiból teljesen elégedett voltam vele. Általában háttérzene megy róla, amíg tanulok, vagy esetleg sorozatot/filmet nézek, nincs semmilyen speciális igény, csak, hogy legalább olyan jól szóljon, mint a mostani.
Néztem a Kurbis-t is, de ez max csak akkor lesz, ha olcsóbb árszegmensben nem lesz hasonlóan jól szóló mint a Z4e.
-
scream
veterán
válasz varmi2 #33021 üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy a gépre lesz kötve, Asus DG-re. Ha ez bármiben befolyásolja.
És a három közül melyiket? (kb egy árban vannak) : Genius SP-HF1250B, SP-HF1255B, MicroLab B-73?
A Kürbis nagyon tetszik külalakra, viszont hangzásilag az említett Geniushoz megéri azt a felárat egy ilyen rendszeren?
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
válasz scream #33022 üzenetére
Nekem az utóbbi időben volt Genius SP-HF1250B, Modecom MC-SHF120U, és most van egy Microlab B-73.
Ha az alacsonyabb árfekvésben gondolkozol akkor inkább a Genius-t válaszd. Szerintem sokkal jobb mint a Microlab. Teltebb mélyei vannak, valahogy sokkal kerekebb, ütősebb a hangzása. Bár ez csak az én véleményem , majd jönnek még a többiek.
-
varmi2
nagyúr
válasz scream #33022 üzenetére
microlab b-73 pont pár hsz-el fejebb van vélemény, ami nem jó
A 1250b és a 1255b között csak a kinézet más, belülről ugyan az, így aszt veheted, melyik jobban tetszik.
A kürbis meg annyival szól jobban, amennyivel drágább. Így abban az árkategóriában ajánlott hangfal.
Igazából csak rajtad, és az anyagi kereteden múlik, hogy mit veszel.
A DG hangkari, valamennyivel jobb, mint az alaplapi, de igazából csak a füles erősítője miatt ajánlják, de az a hangfalak rákötésével hasztalan. Ami igazából előre lépés lenne, minimum egy asus xonar ds/dsx cserélt műveleti erősítővel, de ez újannon már 15k, és e fülütt már bármilyen hangkari jó, creativ sb z, asus sonar u7, dx/d1, stb...[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Kispósi
aktív tag
Sziasztok!
Ma jött meg a Thonet & Vander Kürbis. Mindkét Aux-in-t szeretném majd használni. Egyik a tv-től kap jelet a másik egy chromecast audiotól. Azt vettem észre hogy az egyik bemenet egy nagyságrenddel halkabb a másiknál. Az input2 a halk. Ha a tv-t rádugtam az input1-re ok volt, a chromecast viszon alig hallatszott az input2-ből. Ha megcseréltem akkor meg a tv volt halk az input2-ből. Ha kihúztam a chromecastot a konnektorból akkor normális hangerő jött az input2-ből is. Ötlet hogy ne kelljen hozzányúlnom de menjen bármelyik? Egyik egy gyári kábel a másik egy HAMA. Köszi előre is.
-
Cassio1987
tag
válasz Kispósi #33028 üzenetére
Amúgy ha vetted volna a fáradtságot, hogy elolvasd a használati útmutatót, (kb 1 oldalas ) még írja is, hogy az input 1 alacsony jelszíntű forrásokhoz való, ahová tableteket és telefonokat, mp3 lejátszókat kell dugni, míg az input 2 erősebb jelszintel rendelkező eszközökhöz van, pl dvd, számítógép ilyesmik. Amúgy meg ne használd egyszerre a kettőt. Nálam is begerjesztik egymást. Az említett átkapcsoló meg kb 1300ft.
[ Szerkesztve ]
-
nagybá
senior tag
Helló mindenkinek!
TV vásárlás után vagyunk, és egy hangfal szettet szeretnénk hozzá venni, viszont én teljesen hülye vagyok a témához, talán mások itt értenek ehhez, ezért szeretnélek most segítséget kérni itt.
2.1 vagy 5.1-es szettre gondoltunk, viszont árban nem tudunk semmit sem mondani. Viszont ha muszáj, akkor legyen a keret 25k. Nem tudom, hogy ezzel lehet e kezdeni valamit. Ha nagyon nem akkor kérlek mondjátok!Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Kispósi
aktív tag
válasz Cassio1987 #33029 üzenetére
Jó ok, de idegàllapotba voltam
-
nagybá
senior tag
válasz HUAFBANDITA #33031 üzenetére
Na erre nem számítottam Tévéhez ilyen drága a hangfal?
PC-hez van egy logitech x-230 és elképesztően jól szól, TV-hez akkor miért ilyen drága? -
fa4hu
őstag
Van egy 2.1-es hangfalam, ami most egy 2 portos KVM switchen keresztül szolgál ki két számítógépet. Azt tapasztalom, ha bizonyos programok futnak az egyik számítógépen (egy Sony Vaio), akkor a hangfalnak van egy idegesítő alapbúgása. Mitől lehet ez, hogyan lehet elkerülni? Előre is köszi a segítséget!
-
MC Pite
veterán
Érdeklődnék, hogy normálisabb 5.1 és/vagy zenére való (tudom, tudom) hangfalszettet vajon itt kereshetnek leginkább, vagy az már inkább a házimozi belépős vagy melyik topik lehet?
Az alapok biztos hogy ide valók, de a végeredmény tekintetében lehet hogy másutt lenne célszerű figyelnem potenciális érdeklődőre.
Cseresznye tuningolt genius kombó; 1250X+bontós jack passzív módra + HT5000 került eladósorba. Idáig úgy láttam aki pc-s kis cuccot keres annak általában drága és nincs elképzelése arról hogy ez hogy szólhat, akik meg használhatóbb/zenére is alkalmas rendszert keresnek, azoknak megint kiesik a képből mert egy genius 5.1 ezekre nem való.Elnézést ha rossz helyen tapogatózok
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
nagybá
senior tag
-
válasz nagybá #33040 üzenetére
Az X-230 egy szemét. Tényleg. De megközelíthetjük úgy is a kérdést, hogy amit a téma összefoglalóban találsz hangfalakat, mind óriási előrelépés lenne minőségben, ami neked csak jó.
TV-hez 5.1-et nem fogsz találni olcsón, mert a TV csak digitális bemenettel rendelkező 5.1-es szettet képes kezelni. De ebben az árban ahol keresel, eleve nincs ilyen 5.1, s amúgy sem ajánlottak.
Make Asia Great Again!
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Kezdek hozzászokni a Microlab csörgőhöz, de azon gondolkodom, hogy ki kellene próbálnom másfajta RCA-RCA és hangfalkábellel is.
Jelenleg egy Dietz-Kácsa CB-8180 RCA kábelt és valami felirat nélküli, de emlékeim szerint "oxidmentes réz" hangszóró kábelt használok:
Vagy ebből a rendszerből nem lehet többet kihozni egy minimális ráfordítással? Nem tudom az mennyit számít, hogy ~ 10 év körüliek a kábelek.
RCA-ban valami ilyesmiben gondolkodom : Klotz - RCA-RCA
Hangfal kábelnek pedig várnék ajánlatokat, hogy honnan mit lenne érdemes.
-
dudika10
veterán
Egy 10k-s szett mellé akarsz elkölteni 5k-t kábelre, és ettől várod a megváltást?
Hááááát...(#33042) HUAFBANDITA: én bármelyik TV mellé simán ajánlok egy Genius 1250B-t a fejhallgató csatlakozóra kötve (meg valami alap állványt, amit egy asztalos pikk-pakk megcsinál). Az általam próbált TV-k esetében hatalmas ugrás már ez is a beépített szörnyűséghez képest.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
gubabela
senior tag
-
szaszapi
őstag
Elég halk egyébként a TV hangja alapba. Nálam optikai kábellel van összekötve egy Microlab Solo 9C. PC-vel használom még, illetve médialejátszóval.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest