Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
QbHead
aktív tag
2.1-ről jövök ahol jóféle huppogós mélyek voltak úgy érzem akkor még nem álltam át teljesen de eddig szerelmes vagyok a 2.0-ba
szerk: viszont azt észrevettem hogy sokkal "szebbek" a mélyek lágyabbak és hát na... szebbek
[ Szerkesztve ]
"A chiliszósz nem más, mint határozott fellépésű ketchup."
-
nana95
tag
Hali!
Végre egy sikerült elintéznem a mall-nál a cserét, és kb. egy hete járatom a hangfalakat(1250B). Ez most sokkal jobb, mint az előző volt. Semmi recsegés a magasnál, nem hallgat el a jobb oldal sem, de még egy árva alap zaja sincs, (leszámítva, hogy ha közelben van a wifi router az kicsit megkavarja de semmi veszélyes) maxra tekerve sem sem mukkan meg. Mikor megkaptam még semmi mély nem volt benne, megnéztem egy filmet rajta, utána már érezhetően kezdett elő jönni belőle . Összességében meg vagyok elégedve vele, viszont olykor kicsit keveslem a mélyét, de meg lehet szokni. Azt még nem felejtettem el, hogy össze kéne majd méretnem egy Teslával. Ezt a jövő héten megpróbálom elintézni ha tudom. -
S. Szabi
őstag
Fostex PM05.d-vel valakinek tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Köszönöm szépen a választ!
A sorrend nálam: M-audio BX5 D2, Alesis E. 5 és Presonus E 4.5, de ezt még decemberig még átgondolom, lehet rááldozok kicsit többet és csináltatok 2 hangszóró tartót a falra és akkor kicsit szélesebb is mehet fel, mondjuk egy M-audio BX8 D2. Egyébként olvastam valamit, hogy ezek az M-audiok meghibásodtak elég sűrűn valamilyen elektronikánál, azt hiszem túlmelegedés volt, mennyi gari szokott ezekre lenni? Muziker oldalát nézegetem, de nem igazán látok erre infót.
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
PepLogan
tag
Sziasztok! Jelenleg egy Genius SW 6000-em van,ebben az arkategoriaban (kb 40e) tudnatok ajanlani valami szebb,jobb hangzású 2.1et?Fokent zenere,Pcre kotnem.
Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming 8GB || Intel Core i7 4770||
-
Kenpao
csendes tag
Sziasztok!
Egy 5.1-es hangfalszettet keresnék egy körülbelül 24-30m2 szobába egy 48" TV mellé.
Körülbelül 40-50eFtot szánnék rá.Valaki tudna ajánlani valami jót?
Előre is köszönöm!
-
Kenpao
csendes tag
Mindenképpen 5.1-es hangfalat szeretnék
A Genius SW-HF5.1 6000-ről mi a véleményetek? -
Kenpao
csendes tag
-
varmi2
nagyúr
válasz Kenpao #31012 üzenetére
Nekem is ilyen genius 5.1-m volt.
Azt kellene megérteni, hogy ha egy szép hangzású 2.0 kerül 30-50k-ba, akkor ugyan ennyiért mit vársz egy 5.1-től, ami 5db hanfalból áll, plusz mélynyomóból. Vannak jó 5.1-k, az általad említett ár 2-3x ért, kevesebbért, csak rossz van.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
szasanyi
félisten
válasz Kenpao #31012 üzenetére
A gond az, hogy ha vmi nem jó attól nem lesz ajánlott mert nincs több pénz rá. Viszont nagyon fontos, hogy nem mindenkinek jelenti ugyanazt a nem jó! El kell menni és meg kell hallgatni valahol, mert nem csak a buxánk / igényeink de a hallásunk / ízlésünk sem egyforma.
Sajnos a topikokban visszatérő problémaként tapasztaltam, hogy sok esetben nem objektív a vélemény (egyes esetekben még csak nem is saját tapasztalat mondatja) és még az sem teszik hozzá a véleményhez mi, mihez képest jobb vagy rosszabb (pedig ez legalább annyira fontos, mint maga a vélemény). Én házimozi témában futottam bele ilyenbe legutóbb, de mint írtam ilyen több esetben és más témában is tapasztalható.[ Szerkesztve ]
-
Kenpao
csendes tag
Nem is azt kérem, hogy "ajánlottá" tegyétek, hanem hogy ilyen árban mi az ami elfogadható.
Közben folyamatosan olvasgatom az árukeresőkön és webshopokban a véleményeket, hogy melyiknek mi az előnye / hátránya, ki mit tapasztalt, milyen minőségű a termék, mi a véleménye róla.Azért mondtam, hogy 40-50eFt, mert a hónapban nem akarok túlköltekezni a TV vétel után, de igazatok van, és jobb választás lehet, ha megvárom a következő hónapot és inkább rászánok 2-3x annyit.
A 90-100eFtos, esetleg kicsivel nagyobb árkategóriában található egy elfogadható, akár több évig kitartó, jó hangzású termék?
Viszont nekem nem a márka számít, hanem a jó ér-érték arány.
Valamint elég, ha a hangfalat direktben kötöm rá a SmartTV-re? Igazából nem sok tapasztalatom van ezzel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Kenpao #31016 üzenetére
1 millió forintért vehetsz egy 20 éves német prémiumot, ami 10x megkerülte már a földet és többet fog szervizben állni, mint a kertedben, meg vehetsz egy 8 éves suzuki swiftet.
Az előbbi hülyeség (egy garnitúra gumi ár az autó értékével vetekszik...), utóbbi racionális döntés.
Elvből nem ajánlunk 5.1-es szettet ennyi pénzért. És nem azért, mert rosszat akarunk.A TV-ből 5.1-es hangot kivarázsolni nem annyi, hogy összedugod és megy. A sztereo hang pedig ha sok helyről szól egyszerre, sokkal rosszabb lesz, mintha egy rendes sztereo rendszered lenne.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
PuMbA
titán
válasz Kenpao #31016 üzenetére
A hangfalak szükséges elhelyezését már megoldottad egyébként? Állványok? Ha ez nem lesz meg, akkor nem érdemes 5.1-et venni
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
-
Brave_86
aktív tag
Köszönöm a válaszokat! Igazából már majdnem meggyőztem magam a vélemények alapján. de..
Írtátok, hogy elég lehet a Kürbis is, viszont ajánlott filmhez pluszban az sw10.
Kürbis 2.0 vs Solo 6C ? Az utóbbi a filmeknél nem tud annyi pluszt nyújtani, ami épp hiányzik az előzőből?
(Árban kb +8k van köztük viszont van hozzá távirányító is.) -
ktomek
aktív tag
válasz Brave_86 #30995 üzenetére
A héten vettem Kürbis-t, pont TV-hez, és zenehallgatáshoz. El vagyok ájulva, gyönyörűen szól!
Igaz, én kizárólag hangszeres zenével próbáltam...de valami azt súgja, h elektronikussal is szép lesz. Vastagabbak a falak a szomszéddal, mint egy panelben, de a basszust én kb. 40%-ra (magasat olyan 65%-ra) állítva is aggódom a dübörgés miatt (a szoba kb. 25nm). Szerintem ennél nagyobb csak kertes házban alkalmazandó. -
-
znb
tag
Urak, egy teljesen hülye kérdés: Most hogy a Kürbis normális helyről 29-30ezer körül kapható, a Solo 6C pedig 35 (és lenne annyim rá, plusz egy jobb kábelre), egyértelmű hogy a Microlab-ot kell venni? Vagy szólhat bármi a Kürbis javára (annak tudatában hogy az is teljesen jó cucc)?
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
nálam nem fért volna a 6C (pont akkora hangfalakkal rendelkező komponens hifi rendszert cseréltem le) igy Kürbis lett. bejáratás után gumibakokkal a talpán és új interconnect kebelekkel meg összekötő madzaggal, nálam hibátlan. nincs ugyan optimálisan elhelyezve, még 20 cm-el távolabb kéne legyen a faltól de sehogy nem jó. úgy. viszont a reflexnyílások mögött téglaburkolat van mély fugákkal. jó egyenetlen felület; így nemigen huppog. igaz én 40% on hallgatom és még azt szabályozom a xonar tekerentyűjével
eddig igen faja. a tvhez meg Vertragot vettem végül és annak is meglepően jó hangja van.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
duo
addikt
válasz Monya78 #31032 üzenetére
Lehet természetesen de 1. én csak műkedvelő zenehallgató vagyok, igen hézagos ismeretekkel, 2. totál máshogy van elhelyezve a két szett, 3. triphop, hiphop, chillout, lakossági dárenbézt hallgatok jobbára meg jazz nu-jazzt glich elektronikát. így meglehetősen szubjektív amit mondok és egy másik szobában lehete hogy meg se állja a helyét. annyit tudok hogy a vertragtól nem számítottam olyan sokra, és a telómat rádugva hangfalra (nem tudom abban milyen hangcsip van, (lumia640) ezt a számot meghallgatva:[link]
seggreültem mert bejáratás nélkül is úgy szólt.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok,
Elolvastam az osszefoglalot, illetve a multimedias topikbol jovok ide. Vettem egy TV-t es jobb hangzast szeretnek (picivel) igy azt ajanlottak, hogy kezdesnek szerezzek be egy 2.0 aktiv hangfalszettet. Megneztem az ajanlottakat, a Modecom az nagyon bejon, de mar nem lehet kapni sehol sem :/ Tudnatok ajanlani valamit maximum 40.000 forintig. Koszi
-
szasanyi
félisten
Tuti, hogy ez lesz a legajánlottabb.
-
Brave_86
aktív tag
Én is ezen hezitálok. (fentebb kérdeztem)
Csak ugye a méretek is másak! Így sem fogok férni a tv-nél, valamit még ki kell majd találnom. Egyébként milyen magasságban érdemes elhelyezni Tv alja kb 60cm magasan van. (tv közepéhez igazítva?)
Faltól mennyi az ajánlott távolság? -
znb
tag
duo, itsmybestgun, zsizsef, ricinus13
Köszönöm,
akkor ha marad elég pénzem a tv vásárlásból, Kürbis helyett a Solo 6c-re csapok le, aztán majd valahol találok neki helyet, a tévé mellett a Kürbis se férne el szóval tökmindegy. Mennyire látszik barnának a Microlab oldallapja normál fények közt? -
Gr3GoRi
tag
Üdvözlet!
Egy T&W Kugel megéri a felárat egy Solo 6c hez képest? Kugelről nem sok mindent találni a neten..
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B550 Aorus Pro v2 // R7 5800X // Patriot Viper Steel 4400 CL19
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest