Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Vasinger! #33448 üzenetére
Ha azt a
rezonanciakatasztrófát"mélyet" hallod, amit a Z-2300 (volt ilyenem) produkál, akkor szörnyű kihangosítás lehetett. Vagy csak rossz helyen hallgatóztál, azért egy (technikailag valamire való) fesztiválon nem csak a mély sok, hanem a többi tartomány is. Ugyanígy kell használni a hangfalakat is, nem a mélyet kell feltekerni, hanem a hangerőt.Házimozinál ugyanaz a szabály, mint zenehallgatásnál. Az olcsó sokpontegyek egyszerűen retkek, egy valódi házimozi nem olcsó.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Vasinger!
nagyúr
Oké, most már értem, lezso6 nyitotta fel a szememet. A koncerten azért hallom úgy a mélyeket ahogy, mert fel vannak hangosítva, ugyanúgy mint a több tartomány is. Nálam pedig csak a mély van felerősítve, a többi nem.
Térjünk vissza az alap kérdéshez:
Az ember hogyan választ hangfalat? Tény, hogy az lenne a legjobb, ha neten rendelnék egyet és X napig én azt visszavihetem, de sajnos vidéken lakom így az kicsit macerás lenne sajnos, tehát nem játszik. Van valami helye ahol ezeket normálisan meg lehet hallgatni, vagy ne is álmodjak ilyenről?
-
-
Bodz
nagyúr
válasz nonozoom #33455 üzenetére
Drága, de nagyon, hidd el! Ne gondold, hogy elállásnál bárki lesz olyan hülye, hogy helyetted fizesse a visszaküldés költségét. Persze a kiszállítás X forint felett ingyenes, az eleve hibás cuccot saját költségen visszavitették, de...
Amúgy korrekt hely, gariztatással sincs gond, csak nem árt tisztában lenni vele, hogy nem magyar cég.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz Vasinger! #33452 üzenetére
Egy koncerten a közönségnek kell megfelelni. A részeg egyetemistákat ezzel lehet megnyerni.
A mozi is hasonló, egyszerűen az az "elvárás", hogy a "robbanás letépje a fejem". Egyébként borzalmasak általában a mozik szerintem, csak úgy, mint a koncertek általában.Egy jazz koncert másként lesz hangosítva, alapvetően azért, mert más a közönség (de egyébként igényesebb könnyűzenei előadást is sokszor hangosítanak jól, de ott is a közönség az oka).
Nincs semmi baj a mélynyomóval önmagában. Csak tudod mit mondanak? A jó mélynyomó létezését csak akkor veszed észre, amikor elfelejted bekapcsolni. Jól kellene illeszkednie a rendszerbe, amihez alapvetően kell egy jó rendszer (és az nem két fillér) és még utána is rengeteget kell játszani az elrendezéssel (sőt, igazából mérni kéne...).
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
nonozoom
tag
Szerintem az elállásnál senki nem fogja helyetted fizetni a visszaküldés költségét, egy cégnél sem, ez egyértelmű. Ha Magyar, ha nem. Futár cégeknél km díj van. Hozzám pl. közelebb van Pozsony, mint Budapest. Na de ez csak részlet kérdés. Gyors, megbízható cég egyébként. Egyik nap rendeltem, másnap már itt volt!
Ettől függetlenül, aki teheti hallgatózzon a Hitspace-ben! -
Vasinger!
nagyúr
Kicsit talán félreérthető voltam, bár vidéken lakom ettől függetlenül hét közben Pesten dolgozom és tanulok. Tehát hallgatózással nem lenne baj, csak hordozgatni oda-vissza a neten vásárolt termékeket, az lenne bajos. Futárt meg annyira nem támogatom, mert drága
Ebben a Hit Space-ben hatalmas választék nem lenne az én pénztárcám méretének, ahogy nézem csak ezek amelyek szóba jöhetnének: KATT. Igaz?
-
0021666
tag
Sziasztok! Nem nagyon találtam erre alkalmas topikot sehol sem, talán itt szerencsével járok! Jelen esetben van 3db, különálló hangfalpárom, egy 2.1-es Z623, egy régi SONY hifi és egy gyengébb Genius 2.1. A célom az lenne, hogy ezt a 3 jelet egy eszközre "gyűjtsem" össze, hogy egy eszközről tudjam állítani a hangfalak hangerejét (ugye a hangfalakat beállítanám egy ~közepes hangerőre, így nem kellene ezeket külön-külön állítgatni. Szempont lenne még az is, hogy több bemenet legyen, terveim szerint kötnék rá egy TV-t, egy asztali gépet és egy Bluetooth vevőt. Erre a problémára van valakinek megoldása? Persze, vehetnék rendes erősítőt, viszont az árban valószínűleg nem jönne ki túl takarékosan.Tudom, ezzel nem fogok elérni valós térhatást, de nem is ez a célom!
Aviation is proof that given the will, we have the capacity to achieve the impossible.
-
-
cadgers
aktív tag
Sziasztok!
A Logitech Z623-asomat szeretném lecserélni, mert nem vagyok megelégedve a hangjával (dübörgő, nem tiszta mélyhangzás, gyenge szatelitek)
Gyakorlatilag 20-40 ezer között bármi jöhet, ami most ár/érték arányban a legjobb.
Játékra, zeneszerkesztésre használnám, leginkább a V karakterisztika jön be. Egy ASUS Xonar DX hangkártyám van, mert az alaplapival nem vagyok megelégedve.Érdemes ERRE ráhajtani? Vagy tudnátok ennél jobbat is?
Előre is köszönöm!
-
naja
aktív tag
Még egy utolsó kérdés:
Melyiket lenne alkalmasabb kis tetőtéri nappaliba TV-zéshez + néha "családi" zenehallgatáshoz (fal előtt kb 15-20 cm helyem van):-T+V Kürbis (nem BT)
-ML Solo 6C vagy
-Edifier R1280TÁrban úgy látom pár ezres különbségek vannak csak, az már igazán nem számít.
Azt is látom, hogy 6C-hez és R1280T-hez van távirányító (ez jó dolog), illetve, hogy a 6C a 1280T-hez képest egy zeppelin (ez már nem annyira jó), de ezeket most hagyjuk. -
HThomas
senior tag
Kényelmes "családi" zenehallgatáshoz, ha nem minőségmániás vagy, nagyon jól tud jönni a BT... nekünk két szobában is van, és nagyon kényelmes, hogy csak lehuppansz a kanapéra és tabletről indítod a zenét. Minden az igényeiktől függ, azért érdemes meghallgatni egy ilyen szettet, mielőtt leírod. Én alapvetően elégedett vagyok a Kürbis BT-vel, bár ajánlani nem merném, több problémám is volt vele.
-
cadgers
aktív tag
Microlab 6C megrendelve
Egy Z623-mas 2.1-es Logitechet fog leváltani. Nekem a szatelitek hangja olyan, mint egy 1000 Ft-os tescos hangfalnak, a mélynyomót meg nem használom ki, mert nem szoktam olyan hangosan hallgatni. Remélem minőségben előrelépésben lesz részem
-
HUAFBANDITA
tag
válasz cadgers #33475 üzenetére
Tegnap belefutottam több remek videóba a sráctól, és mikor megláttam, hogy Z623-ról váltasz... [link] Akinek még nem volt szerencséje szétszedni ilyen hangkeltőket, azoknak hasznos, és tanulságos a többi videó is! Ha valakit zavar a trágár szóhasználat, ne nézze, vagy mute gomb!
Van logitech hangszórószettem, és meg vagyok vele elégedve!
[ Szerkesztve ]
-
flanki
aktív tag
-
Csabika0222
csendes tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni a következő témában!
pc-hangfalról váltottam 2.0 szettre. Csak és kizárólag zenehallgatásra szerettem volna hangfalszettet. A kiválasztottam M-Audio bx5 d2 lett. Igazából tetszik a hangzása, csak a méllyel nem vagyok kibékülve.
Kettő dolog között dilemmázok.
1. Küldjem vissza (még beleférek a 14 napba). , cseréljem valami nagyobbra aminek 8" a mélye. Pl M-Audio Bx8 (ami még beleférne idővel a keretbe)
2. vegyek hozzá egy sub ládát?
Igazából anyagilag meg vagyok kötve...
Előre is köszönöm a segítséget.. -
Csabika0222
csendes tag
válasz Csabika0222 #33478 üzenetére
Vagy annyit az előző kérdésemhez, hogy az M-Audio Bx5 d2-höz ezek közül érdemes valamelyiket?
Jamo SUB 210
Yamaha YST-SW012
Pioneer S-21WKöszönöm..
-
PuMbA
titán
-
dudika10
veterán
válasz Csabika0222 #33481 üzenetére
Mit hallgattál eddig?
Nem adtál még elég időt a fülednek, hogy alkalmazkodjon.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Csabika0222 #33481 üzenetére
A privát üzenetedre reaáglva:
Kis szobába szub? Buta ötlet volna, de még árban sem járnál jobban.
A megoldás egy nagyobb asztal meg egy BX8 esetleg, de ha pici a szoba, aligha lesz ugyan olyan eredményed, mint egy nagyobb szobában.De azt továbbra is tartom, hogy nem adtál elég időt magadnak az alkalmazkodáshoz.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
fuze
őstag
Nagyon tetszik a solo 6c, bár csak telefonra tudtam még csatlakoztatni. Laptoprol, később meg külső hangkartyarol gondolom jobb is lesz Mondjuk a távirányító nem mukodik, de szerintem halott elemmel kaptam.
Az lenne a kérdésem, hogy mi az a max hangerő ameddig érdemes ezeket feltekereni? Nem szeretném erőltetni, vagy nem is lehet tulhajtani? Illetve ha működés közben kihúzom a telefont vagy a laptopot az rosszat tesz neki? Gondolom jobb ha ilyenkor lekapcsolom inkább.
adms.hu | UI Designer
-
cadgers
aktív tag
Solo 6C new neven aruljak a hangfalat, ahonnan rendeltem, miben mas ez az eredetihez kepest, es hogy tudom megallapitani, ha esetleg mashol a regebbit aruljak?
-
-
naja
aktív tag
válasz lezso6 #33474 üzenetére
Köszönöm, de nem annyira az most a kérdés, hogy felment-e mostanában az ára (pláne hogy nagyjából ugyanannyiba kerülnek), hanem hogy a három közül, melyik lenne a legmegfelelőbb, a kis nappaliba TV-zéshez és némi zenehallgatáshoz.
Esetleg feltételezhetem a hozzászólásod alapján, hogy nagyjából ugyanannyira jó a három termék, és csak az árukban van a különbség (meg a méret, bt, távirányító és egyéb kézzel fogható dolgokban)?
HThomas köszi szépen a véleményed.
Lehet, hogy megfontolom, és rászánom azt a plusz 6 eFt a BT miatt. Akkor viszont a Kurbis BT-ra szűkül a kör. -
Csabika0222
csendes tag
Sziasztok! Na visszaküldtem a Bx5 d2-t.. Gyűjtögetek, aztán Ha sikerül akkor egy pár Bx8 d2 lesz az új "családtag".. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
samu2062
aktív tag
Nem hiszem,hogy normális esetben fél hangerő fölé kéne tekerned ahhoz,hogy normálisan zenét hallgass.
Így meg eleve nem tudod kinyírni.Persze a forráson is normális szintre kell állítani,én háromnegyedig rakom a pc-n,hogy ne kapjon túl nagy jelet sem.
Én mindenképpen kikapcsolnám csatlakoztatáshoz,bár a legtöbb telefon leállítja a lejátszást,ha kihúzod a jack-et,de biztos ami biztos. -
fuze
őstag
válasz samu2062 #33489 üzenetére
50 felett nem is hallgatom, ha halkan szeretném, hogy ne zavarjak másokat akkor 30 körül, a bömböltetes olyan 40. Csak azért érdekel ha később bulikra is bevetném mi a Max. Szerintem olyan 60 körül lehet, mert ha áramtalanítom akkor arra állítja vissza. Sajnos a basszust is felteszi 8asra én meg 0án szeretem. Nem értem miért ez a gyári beállítás. Nem jó a sok mély. A standby meg nem is igazi standby, mert hallom közelről hogy zúg. Nem úgy van mint a TV amikor a piros lámpa világít. Vagy tévedek? Ha nem lesz baja akkor nem kapcsolgatom ki hátul.
Szerk. Ja miközben megy a zene nem húzom ki. Csak arra a zajra gondoltam ahogy a Jack kijön a csatlakozobol a akkor hangoskodik, zúg.
[ Szerkesztve ]
adms.hu | UI Designer
-
Degeczi
nagyúr
A hangszóró bekapcsolt állapotában csak akkor csatlakoztass vmit (akár föl- akár le), ha a hangerő le van szedve nullára, különben durranhat is.
A TV-ben halk kapcsolóüzemű táp van, ami csöndes, a hangszórókban azonban trafó, ami gyakran hajlamos kissé zúgni, ha áram alatt van (márpedig az alatt kell maradjon az infravevő áramkör standby-ban is - ettől még standby az, ha egyébként az erősítőt áramtalanítja)
-
fuze
őstag
Igen, 3-4 alkalommal erre nem figyeltem és pukkant is nagyot. Viszont nem volt 50nel magasabban a hangerő az biztos. Most már mindig lenemitom vagy standby-ba teszem. Azert ettől még remélem nem lett baja. Nem is úgy hallatszik. Gyönyörű. A Brian setzer orchestra elképesztő
adms.hu | UI Designer
-
Csabika0222
csendes tag
Sziasztok! Zenehallgatásra melyiket ajánlanátok? (főként elektronikus zene)
Mackie MR6 mk3
Alesis Elevate 6
Yamaha Hs 7
M-Audio Bx8 d2
Prodipe PRO 6
Eddig M-Audio bx8-hoz volt szerencsém! Nagyon tetszik a hangja. A mélye is.!
Köszönöm a segítséget! -
footy
addikt
Az Edifier 1280-nal van valakinek tapasztalata?
A kereso nem sok mindent hozott. Az amazonon dicserik, de ez nem donto.
85 eurot meger? Mas alternativat nem nagyon talalok. Fokent azert mert a reflexnyilas legtobbszor hatul van, nekem pedig olyan kellene amin elol van mert az iroasztal a falnal van es nem tudok 20 centit hagyni a hangfal mogott. -
XP NINJA
őstag
Sziasztok!
Jelenleg van egy Genius SW-HF 5005 5.1-em, de váltanék, mivel most is csak 2.1-ben használom.
Megtetszett az Onkyo D-055, mert akciós . Máshol 40-50K, német Ebayen 60K. Érdekelne hogy ez szerintetek valóban jó ár, vagy csak egy túlárazott termék reális ára? Nem létszükségletem a csere, csak akkor érdekelne ha ez Best Buy . Tudom, erősitő kell hozzá, de ott még nem tartok. Véleményeteket köszönöm!
-
bookninja
tag
sziasztok,
aki esetleg kurbis vs solo 6c-ben gondolkodik, az engedje el a kurbist szerintem. most csereltettem gariban solo 6c-re es hat joval korrektebb cucc. csodat termeszetesen nem kell varni ezen az arszinten, de engem meggyozott. lanc: win 8.1 - foobar - musiland 02 dragon
-
Csabika0222
csendes tag
Sziasztok!
Microlab SOLO9C-ről valakinek valamilyen személyes tapasztalat? -
PuMbA
titán
válasz Csabika0222 #33499 üzenetére
Nem véletlenül nincs az ajánlottak között
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OTP Bank topic
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Assetto Corsa Competizione
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Kupon kunyeráló
- Xbox tulajok OFF topicja
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok