Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Egy nagyon fontos kérdésem lenne! Kérlek válaszoljatok.
Szombaton tudnék venni egy Logi Z-2300-at 21k-ért, ami igen csak megérné. A másik választás a Z-3. Ti melyiket ajánlanátok?
A z-2300 jobb mint a Z-3? Főleg zenére kellene.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz dudika10 #4916 üzenetére
Akkor az lesz.
Még valami. Most alaplapi hangkártyám van, ami tökéletesen megfelel mostani Senheiser HD202-höz és a Creative Jazz speakeremhez. Nade! Ha Z-2300 lesz, akkor érdemesebb felhozni a pincéből és leporolni a Creative Soundblaster Live 5.1-et? Vagy már az is kevés lesz neki?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz dudika10 #4920 üzenetére
Kezdek teljesen elállni a Z-2300 vásárlásától, mikor ilyen teszteket olvasok róla.
A logitech igazán drága Subwoofer rendszere érdemli meg a legkevesebb dícséretet.
A basszusok valahogy precizetlenűldöbörögnek, a középhangok elszíneződnek, és egy kis magas is hiányzik a hangképből.
Ezen hiányzosságok mellett csak egy éppen kielégítő minősítést érdemel ki a termék. Nem található rajta egy kiegészító hangbemenet, mondjuk egy mp3 lejátszóhoz sem.
Kevés vigasz: A Z-2300 érte el a legnagyobb hangerőt, és kikapcsolt állapotban nem fogyaszt áramot.+
*Nagy maximális hangerő
-
*Nincsen kiegészítő hangbement
*A mélyláda nincsen megfelelően leárnyékolva elmágneseződés ellen. -
Vasinger!
nagyúr
válasz dudika10 #4922 üzenetére
Hát még vacillálok, hogy mit vegyek, vagy vegyek-e egyáltalán valamit....
Szerinted a Z-3 jobb választás lenne?
Közben egyébként rengeteg Youtubeos vidit néztem, csak az a baj, hogy közel sem adják vissza azt az élményt, mint amit kéne, mert a mikrofon nem kezel akkor frek. tartományt...
Nekem természetesen nem stúdió hangfal kell, de a lehető legjobb PC-s 2.1-es hangfalra vadászok.
Nekem az a lényeg, hogy a jelenleginél jelentősen jobb legyen!
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Nos, Z-2300 törölve. Ahonnan olyan olcsón vettem volna, nem véletlen volt ilyen olcsó...
Nos. Szerintetek mivel érnék többet, egy Z3/4-gyel vagy, ha beüzemelném a porosodó Aiwa NSX999-em? -
Vasinger!
nagyúr
A Z-2300 az fa mélynyomós? Vagy miből van?
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek megér váltanom erről Z-2300-ra? Mert ez itt a fő kérdés.
-
Vasinger!
nagyúr
10.5 m2-es szobába nem lesz kevés vagy sok ez a Logitech Z-2300
-
Vasinger!
nagyúr
Mi a véleményetek a Logitech Z-cinemáról? Elég komolynak néz ki és van beépített usb-s hangkarija is. Nos? Egy z-2300-at odaver?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Logitech Z-2300 szatellitjeit cserélném le, egy kicsit izmosabbra, minőségibbre. Tudtok mondani valami, emberi árakkal?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz dudika10 #6626 üzenetére
Igazából a Z-2300-nak nagyon jó erősítője van és mélynyomója, ami egy jó kiindulási alap. Csak a szatellitjei nem bírják annyira. Ezért akarom lecserélni.
Mindenféleképp érezhető előrelépést akarok. Építeni meg nem tudok, nincsenek meg hozzá az eszközeim, meg az azért még sem annyira a szaktudásom sem.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz zolynet #6628 üzenetére
Először is. Mos Z-3 vagy Z-3e?
Ha 5.1 jó lenne a szobámba, nem sokat gondolkoznék, sokkal egyszerűbb lenne a helyzet, de sajna ez nem így van.
Nekem a Z3 szatellitjei úgy tűnnek, mintha a Z-2300 kicsinyített másai lennének. Lehet, hogy valamivel tisztábbak a közép tartományban, de hangerőben biztos kisebbek.
Mint ezt látni is az adatokban:
Z-3 szatellit: 17 W (effektív; 2 x 8,5 W
Z-2300 szatellit: 80 W (effektív; 2 x 40 W)dudika10:
Nem alaplapira vannak kötve a dolgok, hanem az Asus Xonar D1-re.
A Scythe-ból erre gondoltál? Nem néz ki rossznak, csak mint írtam, ez is eléggé kevéskének bizonyul.
Építeni meg lehet már egy dekopírfűrésszel meg egy forrasztópákával is, egy fúró kell még esetleg. Kell valaki aki kiszámolja az adott hangszóró(k)hoz a dobozméretet és kész. A több utas mondjuk már bonyolultabb.
Szívesen belevágnék, mivel elektrotechnikai szakra járok, de félek a kockázattól. Nem bíznék úgy meg benne, mint amit a boltban vettem volna. És ennyi időm sincsen rá.
Egyébként rengeteg hangtechnikus ismerősöm van. -
Vasinger!
nagyúr
Egy kósza ötlet, mint olyan felröppent, hogy a Z-2300 szatelitjei helyére beraknám ezeket és a sub megmaradna.
Szerintetek milyen páros lenne? A mély láda 10/10-es, az alap szatelitek meg 10/6, feles hangerő felett meg már 10/2 számomra.
Nos?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Vasinger!
nagyúr
Nézegettem ezt a hangfalat, nem tűnik rossznak, kb ennyi lenne rá a keret, mint amennyibe ez kerül, de az a bajom vele, hogy ebben sok a mély. A mély megvan, ott a Z-2300-ban, szóval elég lenne reflex nyílás nélküli szatelit hangszóró is.
A másik probléma a csatlakozása. Nekem 2 db RCA csatlakozási lehetőség van a Z hátulján, ennek meg a szokásos erősítőbe csatlakoztatható +/- kábeles megoldás. Ezt meg lehetne valahogy esetleg oldani?
-
Vasinger!
nagyúr
Hát nem tudom, ez a megoldás nem igazán van ínyemre.
Nem tűnik annyira életbiztos megoldásnak, ha az ember nem forrasztja meg 101%-ra, lehet kicsit sercegni fog, vagy bármi más baj lehet....Úgy nem igaz, hogy nem lehet kapni hangfalakat, hogy RCA csatlakozó vagy jack jön ki belőlük és ennyi?
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek ha vennék egy ilyet a Z-2300 szatelitjei helyett, az milyen lenne?
Őszintén megmondom, ez a márka nem sok mindent mond nekem.
9k lenne a kettő, 2 utas hangfal, bár a csatlakozást meg kell bütykölnöm de menni fog.
A technikai adatokat nézve, vinni fogja a Z-2300 erősítője? Érezhető javulást érnék el?
Mint írtam főleg az volt a baj, hogy a Z szatelitjei feles hangerő felett erősen torzított, 3/4-en meg recsegni kezdett ének alatt. Ezt szeretném elkerülni ezekkel.
Nos?
Ha esetleg van jobb 5lete valakinek, ne tartsa vissza!
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz dudika10 #10246 üzenetére
Nah, akkor én is becsatlakozok mint tapasztalt moddingolt Z-2300 tulaj.
Mikor megvettem anno a Z-2300-at, elég nagy előrelépés volt, tetszett, nagyon jó volt. De aztán éreztem, hogy hiányzik valami, nem annyira tiszta a hangja, nem éreztem eléggé dinamikusnak a számokat. Ekkortájt váltottam FLAC-re, ami elég nagy előrelépést hozott már akkor is, majd megvettem az Asus Xonar D1 7.1-es hangkártyámat, ami igazán kihozta a Z-ből ami tud. De még ekkor sem éreztem elég jónak. A méllyel meg voltam elégedve, de a szatelitek közép és magas tartományai egybemosódtak, nem tetszettek. Ilyenkor vettem meg a Magnat Motion 110-es szateliteket. Hatalmas előrelépés volt, talán ez volt a legnagyobb.
Nahmost, Te ezt nevezed egyébként puffogó mélynek? 1, 2. Lehet nevezni annak is, de inkább azt mondanám, hogy nagyon alacsony frekvencián szól a mély és beremegteti a tárgyakat kb. 20 méteres körzetben
Érdekes dolog, hogy nem mindegy, hogy az ember hol hallgatja. Milyen közel van a mélynyomótól, mert teljesen mást hall. Lehet, hogy csak a távolság volt rossz nálad amikor hallgattad. Természetesen ez fizikai törvényekkel magyarázható, hogy miért van (frekvencia, hullámhossz)
Igazából ez a puffogó mély megfogalmazás eléggé érdekes, mert mit csináljon szerinted egy mély láda? Löknie kell a reflexnyílásból a levegőt és kész. Ha voltál szórakozóhelyen, discoban, koncerten ott is ugyanezt csinálja a hangfal, csak nem ebben az árkategóriában.
-
Vasinger!
nagyúr
Kis érdekességkép készítettem egy gyorsabb mérést:
Szóval lemértem, hogy kb. mennyit fogyaszt a Logitech Z-2300+Magnat Motion 110 rendszerem terhelés közben hangerő és mély 2/3 alatt volt valamivel.
Egy Kat DeLuna - Drop It Low 1:19-nél érte el a csúcsot, kb. 270 Wattot vett fel akkor az erősítő, ami azért nem semmi, hogy egy 30k alatti rendszerről van szó. Meghajtásként egy Asus Xonar D1-et használtam, a forrás lossless volt és ASIO kimeneten ment.
Egyébként az átlag 160-170 körül volt, de amikor bejött a mély, akkor kész, remegtek a tárgyak a szobában és imádkoztam hogy ne essen le semmi se a helyéről. (és ez nem vicc, volt már hogy leesett asztalról pár dolog aminek nem kellett volna pl.:pohár)
Remélem nem volt nagyon off, de hátha érdekel valakit ilyen adat is
Amennyiben van igény alaposabb mérésre, írjátok le és megcsinálom, amint tudom.
-
Vasinger!
nagyúr
Általában melyik a jobb megoldás/melyik szól jobban: egy aktív hangfalpár vagy egy passzív hangfalpár+erősítő?
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz dudika10 #15739 üzenetére
Akkor mégis hogyan lehetne értelmesen feltenni ezt a kérdés?
Valami oka van, hogy van külön aktív és passz hangfal is. Erre lennék kíváncsi, hogy miért? Csak a kompakt tulajdonság? Nem hinném..
kadet93:
Neten bőven találsz róla infot, melyiket, miért érdemes választani.
Valószínűleg el vagyok tévedve, azt hittem a fórum is az internet része....
Polllen:
Még egyelőre én is erősen csak gyűjtögetek, de nincsenek nagy elképzeléseim, csak a konzumer PC 2.1-es hangfalamat cserélném le valami normálisra, de nem audiofil rendszerre.
Azt végképp nem értem, hogy miért kell ezeket a hsz.-eket offba rakni
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Kicsit off, de hátha érdekel valakit, most lemértem, hogy mekkora teljesítményt vesz fel a konnektorból a hangfalam, Z-2300+Magnat Monitor 110 és így feles hangerő felett kicsivel, basszus is felesen 150 Watt környékén jár. Ez most sok vagy kevés egy ilyen hangfaltól?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Mennyi lenne az a pénz, amiből lehetne venni egy "értelmesebb" 2.0/2.1 hangfalszettet?
Nem, nem PC-s hangfal kéne főleg, zenére és filmre kéne, de főleg a zene lenne előtérben.
Jelenleg egy Logitech Z-2300+ Magnat Motion 110 kombóm van, ami brutális hangerővel és méllyel rendelkezik, de hamar torzít(számomra hamar) és sajna a szatellitek se túl acélosak már...
Egy ehhez hasonló, de mindenképpen szebben szóló hangrendszert szeretnék venni.
Főleg elektronikus, populáris, dance és vokállal teli számokat hallgatnék rajta, de nincs kizárva, hogy egy-egy rock szám is megszólalna róla.
Árkategóriával még nem nagyon vagyok kiegyezve, attól függ, mennyiért lehetne a mostani eladni, mert gyakorlatilag annak az árára dobnék rá egy keveset.
A fő cél, hogy tiszta vokálhangokat halljak, erőteljes mélyekkel és e-mellé jó hangos legyen.
Minden segítséget, tippet elfogadok és előre is köszönöm!
-
Vasinger!
nagyúr
Sztereó álló hangfal+ erősítő kombóval is kiegyezek, ha úgy van és létezik belőle ennyiért valami jó darab. Használttól se riadok vissza.
Nekem nem monitor hangfal kell, nem élvezni akarom a zenét, arra ott a fülhallgatóm (SRH-840), hanem hangosan hallgatni úgy, hogy az egész ház beleremegjen.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz dudika10 #23243 üzenetére
Nyilván tudom hol a határ és nem a hangfal előtt ülnék 2 méterrel. Nem napi szinten használnám, főleg nem nagy hangerőn. A nagy hangerő is szubjektív. A ház beremegtetésére nem kell nagy hangerő, csak megfelelő mély. Tehát szerintem félreértettük egymást.
Zenét hangosan jó hallgatni szerintem, de persze csak ésszel. Nem analizálnám a zenét, még egyszer kiemelném.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Még egyszer kiemelném, hogy nincsenek hatalmas igényeim, csak szólaljon meg rendesen és ne egy átlagos 20k-s PC-s hangfal szintjét hozza. Hallgatózni kéne, az lenne a legjobb, csak ez már nehezebben kivitelezhető, mint fejeseknél volt..
Lehet inkább átnézek a másik topikba, talán nagyobb sikerrel járok.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Gyorsan egy kis leírás, hogy jelenleg mim van:
Mélynyomó: Logitech Z-2300:120 W, 8 inch átmérőjű membrán, reflexnyílással.
Szatelitek: 2x Magnat Motion 110: 1db 110 mm átmérőjű mély-közép ,1 db 19 mm átmérőjű magassugárzóval; 100 Watt maximális, 50 Watt RMS teljesítmény; 45-32000 Hz frekvenciaátviteli tartomány; 4-8 Ohm impedancia
Hangkártya: Creative SoundBlaster X-FI HD USBNa és a kérdés:
Tegnap belehallgattam egy áruházban egy Genius SP-HF 1250B-be és meglepően jól szólt és egész hangos is volt. Viszont ugye az "csak" 2.0 volt, így a megfelelő basszust amihez hozzá vagyok szokva közel maximum bass álláson tudtam csak elérni. Hangereje is egész jó volt, de összemérve a fentiekkel sajnos közelébe sem ér teljesítményben/hangerőben.
Szerintetek mennyire érné meg lecserélni rá a fenti rendszert? Esetleg van ennél jobb ebben a kategóriában, esetleg 2.1-ben? (Összefoglalót olvastam, tudom hogy a .1 nem a legjobb ebben a kategóriában, de nekem az adja az igazán "ütős" élményt ha érzem is a mélyt, nem csak hallom, akár csak egy koncerten)
Jelenleg itt 11k-ba kerül: Emag így eléggé csábító az ára.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz lezso6 #33424 üzenetére
Tudom, hogy jó lenne leszokni a "mély"-mániáról, de én sajnos ilyen vagyok. Igazából fül/fejhallgatók terén Shure SRH-840 és egy SoundMAGIC E30-am van, ha ez bármit is mond Neked, akkor ezekhez hasonló karakterisztikát keresek.
Az tény, hogy a Z-2300 mélye még számomra is sok, de a 2.0-ás rendszerek között is van gondolom olyan ami kicsit több/kevesebb méllyel rendelkezik. Igazat megvallva nem akarok a cserére nagyon rákölteni, tehát a mostani rendszert olyan 20-30 között lehetne eladni 4 db. szatellittel, ebben az árkategóriában van valami szerinted számomra is ajánlott hangfal, vagy inkább maradjak meg ennél és kész.
A másik aggályom, hogy hangfalakat nem igazán lehet könnyen kipróbálni sehol se, így eléggé zsákbamacska az egész, max tesztekből lehet okosodni.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz dudika10 #33426 üzenetére
Miért változtassak azon amit élvezek? Ez azért nem olyan egyszerű dolog. Ez most akkor olyan, hogy szerinted a zöld a legszebb szín, szerintem meg a kék, szokjam meg azt, hogy pedig a zöld a legszebb és kész? Ez azért eléggé egyéni preferencia kérdése is.
Az is közrejátszik, hogy döntő többségében olyan számokat hallgatok ahol a mély tartomány kerül előtérbe, így gyakorlatilag ha nincs elég mély, nincs zene sem, kis túlzással.
-
Vasinger!
nagyúr
Bocsánat a késői válaszért, csak el vagyok picit havazva.
Akkor tegyük fel, hogy mindent elhiszek amit itt írtok és a sok mély valóban rossz. Akkor csak arra lennék kíváncsi, hogy egy fesztiválon, koncerten vagy moziban miért hallom inkább azt a fajta mélyet amit egy 2.1-es rendszer produkál és nem azt, amit egy stereo 2.0? Nyilván ott lenne pénz jó hangfalra/rendszerre annak érdekében, hogy valósághű hangzást adjanak vissza. Továbbá a házimozik, amelyek egytől egyig külön mélynyomóval rendelkeznek mind kuka lenne?
Egyébként félreértés ne essék, engem már meggyőztetek, csak még szeretném megérteni a fentieket is.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Oké, most már értem, lezso6 nyitotta fel a szememet. A koncerten azért hallom úgy a mélyeket ahogy, mert fel vannak hangosítva, ugyanúgy mint a több tartomány is. Nálam pedig csak a mély van felerősítve, a többi nem.
Térjünk vissza az alap kérdéshez:
Az ember hogyan választ hangfalat? Tény, hogy az lenne a legjobb, ha neten rendelnék egyet és X napig én azt visszavihetem, de sajnos vidéken lakom így az kicsit macerás lenne sajnos, tehát nem játszik. Van valami helye ahol ezeket normálisan meg lehet hallgatni, vagy ne is álmodjak ilyenről?
-
Vasinger!
nagyúr
Kicsit talán félreérthető voltam, bár vidéken lakom ettől függetlenül hét közben Pesten dolgozom és tanulok. Tehát hallgatózással nem lenne baj, csak hordozgatni oda-vissza a neten vásárolt termékeket, az lenne bajos. Futárt meg annyira nem támogatom, mert drága
Ebben a Hit Space-ben hatalmas választék nem lenne az én pénztárcám méretének, ahogy nézem csak ezek amelyek szóba jöhetnének: KATT. Igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest