Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz leigazoka91 #38657 üzenetére
Hali ! Nos nekem 305-öseim, és 310-esem van.
Az a helyzet, hogy a forrásod "csak" analóg 3,5 jack kimenettel rendelkezik.
A 305-ösön állítható a bejövő jelszint, tehát nem gond rákötni így közvetlenül, egy 3,5 Jack-TRS kábellel.
Nálam ez a kábel működött több mint fél évig egy FIIO E10K-ról, minden gond nélkül. (fejhallgató kimenetéről-A FIIO ALPS potijával állítottam a kimenő jelszintet)
Annyit azért tudnod kell, hogy ez a monitor azért meghálálja a nagy jelszintű ( profi ) bemenő jelet ( XLR ) - kipróbálva.
Azóta tovább léptem, és egy közel 400K-s előerősítő van a 305-ösök elé kötve, és bizony meghálálja nagy szintű XLR bemenetet.
Nem tudom értelmezni ezt a "szimmetrikus jack csati" kifejezést. Sztereó jackre, gondoltál?
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz leigazoka91 #38659 üzenetére
Amit linkeltem kábelt, azon 3.5 sztereó jack és két db. 6.3 mono jack (TRS) csatlakozó van.
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz leigazoka91 #38674 üzenetére
Ha pesti vagy, átjössz és meghallgatod...
-
alphamooncam
őstag
válasz leigazoka91 #38674 üzenetére
Ugye tudod, hogy az én véleményem akkor is biztosan szubjektív lesz, ha én azt nem akarom...
Ezért ajánlottam fel egy meghallgatást.
Az LSR-ek - úgy gondolom - a szigorúan vett HIFI kategóriába tartoznak.
Hallgattam már HIFI,-nek audiophilnek hirdetett tesztgyőztes ( Engem most biztos megvernek az ELAC és Canton hívők) csodákat szakkereskedőnél, magas minőségű körítéssel 10x ekkora árcédulával és hát a győzködés nálam ott és akkor se vált be.
Mondom, mint mindíg! Meg kell hallgatni, addig ne vásárolj, amíg nem hallottad a jelölted!
-
alphamooncam
őstag
válasz leigazoka91 #38724 üzenetére
A négyzet alakú szoba nem túl ideális akusztikai szempontból, de a csupasz falak sem.
Egy otthonosan berendezett helyiség sokkal ideálisabb, mint a leírásodban szereplő szoba.
Nem mellesleg a legjobb, legdrágább cuccok is alulmúlják önmagukat egy rossz akusztikájú helyiségben.
Olvasd el inkább ezt , meg ezt, meg itt meg a kánaán, , meg talán ez is érdekelhet ...
Elcsatolást mindegyik hsz meghálálja, a 305-ös is, de csodát ne várj, fontosabb lenne az akusztikát rendbe tenni.
-
leigazoka91
kezdő
válasz leigazoka91 #38727 üzenetére
-
PuMbA
titán
válasz leigazoka91 #38937 üzenetére
45Hz-nél van az alja
-
PuMbA
titán
válasz leigazoka91 #38961 üzenetére
Tegnap megnéztem még az OnlineToneGenerator-ral és 49Hz-nél van "vége" nálam a közelebbi hallgatási pozíciómban Ez pár Hz-et változhat az akusztikával, elhelyezéssel és hallgatási hellyel.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz leigazoka91 #38964 üzenetére
Az a baj a méllyel, hogy akusztikailag a legnehezebb megfogni és így általános helyen egyre nagyobb hátrány, minél lejjebb mész. Egy szoba 30 és 40Hz között is nagyon ki tud emelni adott esetben és akkor a morajláson kívül semmit nem fogsz hallani. Filmekhez egyébként "semmi nem elég", majdnem minden filmben van 27Hz és 32Hz is tisztán.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz leigazoka91 #39082 üzenetére
Bő 13 év után tán már nem is ott lakik...
-
dzsi23
addikt
válasz leigazoka91 #39082 üzenetére
Végül is csak a 782. oldalán jár a topik, nem lehetetlen végigolvasni, és sokat tanulhat belőle az ember, de válaszolni szvsz ráérsz a 750. után.
[ Szerkesztve ]
-
válasz leigazoka91 #39108 üzenetére
Attól függ mihez. Ha 100k+ hufért veszel, akkor az ilyen pár ezer forintos szemeteket el kell felejteni. Na meg a 3.5 jacket is. Olyan hangkártya kell, amin legalább RCA van, de a szimmetrikus (TRS vagy XLR) csatlakozás a legjobb. S akkor ezek közül lehet válogatni, ezek minőség terén jók, és nincs ezoterikus áruk sem: Oyaide NEO d+
Make Asia Great Again!
-
válasz leigazoka91 #39389 üzenetére
Nem az ovállal van a gond. Csak ezekben a szemét kis hangfalakban ilyen hangszóró van, rengetegféle noname márka alatt futnak.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
törölt tag
válasz leigazoka91 #39549 üzenetére
Ezek a Philips-ek hogy szólnak?
-
PuMbA
titán
válasz leigazoka91 #39549 üzenetére
A legfontosabb, hogy mi van a hátad mögött és nem a hangfal mögött Ha üres fal, az nem ideális.
[ Szerkesztve ]
-
leigazoka91
kezdő
válasz leigazoka91 #39556 üzenetére
Am a Philips mindket szobában kb majdnem ugyanugy szólt
-
AMDFan
addikt
válasz leigazoka91 #39940 üzenetére
Szerintem akkor rosszul jön le. Olvasd el amit írtam. Ha milliókat költessz a passzív hifi rendszeredre akkor persze, hogy jól fog szólni az is. Én azt mondtam, hogy az aktív rendszerek terjedésével sokkal olcsóbban elérhetővé vált az a fajta rendszerszinergia, ami miatt (is) jól fog szólni egy audio lánc. Ezt a hifisták nehezen emésztik meg, mert számukra a "kütyüzés" egyfajta plussz élvezetet visz a dologba, és ezt a játékot egy aktív rendszer, a PC-re kötve egy jó DAC-al, elvesz tőlük.
UI: nem türelem kell ahhoz, hogy valami jól szóljon, hanem a szoba akusztikai kezelése mérések alapján.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz leigazoka91 #40762 üzenetére
Ilyen [link] kábelre gondolsz?
Más
Microlab solo6c így pár nap után egy kis kompromisszummal "kis sistergés üresjáratban amit még szoknom kell,gondolom az erősítő végett van" azt vettem észre,hallgatom a zenét pl amiben basszus van és nem érzek hiányt úgy mint ahogy kicsit volt a genius 1250b nél
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz leigazoka91 #40771 üzenetére
Ja,hogy neked más csatlakozós kell már értem.
# bobalazs
Másabb,itt halkan is van normálisan basszus meg na csak érzik maga a dobozok is meg a hangszóró is nagyobb,szépen szól.Csak van egy kis alapzöngéje gondolom az erősítője végett,ezt kell kicsit szokni.
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest