Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
rAY.BAN
tag
Nyitott vagyok a javaslatokra , mert azért vmi kelleni fog sztem. Most kikapcsoltam teljesen, de így elég "doboz" hangja van még. Gondolom 1-2 hét bejáratás után ez némileg változni fog, de nem radikálisan.
-
PuMbA
titán
válasz rAY.BAN #51701 üzenetére
" Gondolom 1-2 hét bejáratás után ez némileg változni fog, de nem radikálisan."
Az fog változni, hogy mit szoksz meg hallgatni Ha évekig így hallgattad, akkor minden dobozhangúnak tűnik egy ideig, aztán pedig elkezded hallani az eddig nem hallott hangokat, amiket eltüntettél a közepek kiírtásával.
[ Szerkesztve ]
-
Picco
addikt
válasz rAY.BAN #51703 üzenetére
pfff, csodalkozom hogy nem kerultek meg elo a vasvillak
adj neki/magadnak 2 hetet EQ nelkul, utana hangolhatsz rajta ha gondolod, de egy normalisabb hangszoronak pont az lenne a lenyege hogy EQ nelkul is szepen szol.amugy tenyleg durva ez az EQ, ha jol tudom akkor a hangero ketszerezodik 3 decibellenkent.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
veterán
válasz rAY.BAN #51703 üzenetére
Szerintem ez csak azért maradt meg benned (legalább is bennem ezért alakult ki ez a tévképzet régen), mert anno több program (Winamp pl) ilyesmit ajánlgatott rock-hoz, gyanítom a legócskább műanyag puttyogók miatt.
Egy normális hangfal esetén nincs szükség ilyesmire, én legalább is már rég leszoktam róla szerencsére, pedig csak T&V Kürbis és Genius 1250B van körülöttem.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Picco
addikt
válasz rAY.BAN #51707 üzenetére
Amúgy meg ízlés kérdése is lehet a dolog, mert anno rendes Hi-Fi rendszeren is ezt használtam, mert úgy szólt "jól".
hat azon se mi, sem az orvos nem tud segiteni sajnos**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
PuMbA
titán
válasz rAY.BAN #51710 üzenetére
"de vhogy olyan mintha a hang a 2 speaker közötti részről jönne."
Ha a zene nagy része oda van keverve, akkor ott jön A térhatás lényege, hogy a hangokat ne úgy halld, hogy a hangfalból jön, hanem az éneket középről, gitárt kicsit balra stb. Ha minden a hangfalból jön, akkor az azt jelenti, hogy a hangfal képtelen térhangzásra, mert csak 2db pontból jöhet minden hang.
Egyébként mi a hangfalak közötti távolság? A hangfalak mennyire vannak a faltól? A hangfalak min vannak? A füled a magassugárzó szintjén van?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz rAY.BAN #51714 üzenetére
80 centivel nem valami levegős a tér. Minimum 1,5m optimális, nekem az asztal mellett vannak állványon a hangfalak. Az asztalon azért nem jók, mert a rezgéseket közvetítik az asztallapnak, illetve ahogy írod, nincs a fejed teljesen egy szinten a magasakkal. Csak leírtam, hogy talán ez lehet a következő lépésed majd idővel
Filmeknél nem kevernek nagyon balra vagy nagyon jobbra dolgokat, szóval normális. Ugyanúgy YouTube-on, ha nem zenét hallgatsz, akkor mi jönne oldalról? Semmi Beszéd van, annak meg középről kell jönnie, a "monitorból", hiszen onnan beszélnek.
[link] Ez egy jó cucc például, ahogy az ajtó kinyílik, úgy megy a hang is egyre szélebbre.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz rAY.BAN #51718 üzenetére
Ja, nem is asztalon az optimális. Azért írtam az állványt az asztal mellett Nekem is így van. Az asztalon nem foglalnak helyet a hangfalak, pakolhatsz oda mást, fejmagasságba kerülnek a magassugárzók az állványon, mert ugye az asztalok elég alacsonyak és megvan a 1,5m távolság. Így tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
talán tudtok segíteni ebben:
van egy régi ABIT SP50 5.1-es hangfalszettem, ami szépen működik, kivéve, amikor összeszedi a telefonom gsm jelét és ilyen hangokat ad: gsm buzz.Ami furcsa, hogy nem mindig csinálja ezt: sokszor napokig-hetekig ott lehet az asztalon a telefonom a hangfalak közelében, meg se nyikkanak, máskor meg (pl. most is) még 1-2 méternyiről is prüttyögnek.
Raktam a hangfalkábelekre ilyen ferrit szűrőt, de nem segített. (talán mert fémből van a hangfalak doboza is? )
A kérdésem az lenne, hogy vajon hogyan lehetne ezt a problémát megoldani? Vagy csak egy hangfal-csere segítene?
Köszi!
-
kerlac
őstag
Sziasztok!
A bejegyzésem nem biztos, hogy pont ebbe a topikba illik, de bízom benne, hogy összefügg vele.
Gamer Pc, sok éven át Creative 5.1-es, viszonylag olcsó, vagyis nem is olcsó, inkább régebbi hangfalszettel. Pár éve beszereztem mellé egy itt ajánlott Microlab 7C-t. Az egy dolog, hogy fél év múlva elrommlott, sok idő gariztatás után jól összekarcolva kaptam vissza, de nem érzem a minőségi javulást... sem zenében, sem játékban. Baromi nagy, sok helyet foglal, de nm izmos...
TV-n egy Logi Z906 5.1 van, az brutál jól szól, úgy, hogy 99%-ban csak sztereoban, két hangfallal megy.
(mondjuk azt nem tudom hogyan lehet ha nem is térhangzás, de legalább mind az 5 hangfal egyszerre szóljon...) És tu ez az egyik krédésem, hogy hogyan van ez a 5.1 ha nem olyan a hangzás, tehát egy simja youtuibe vagy játék csak...Azon gondolkodom, hogy mindent kidobok és a PC-re is veszek egy Z906-ot. Kérdés, hogy vajon a Microlabot is lemossa, tudok 5 hangfalból is egyszerre zenét kicsikarni?
-
MODERÁTOR
válasz kerlac #51721 üzenetére
Van, akinek megfelel az 5.1-ek hangzása is, de egy sztereó rendszerből legtöbbször sokkal jobb, egyenletesebb hangzás csikarható ki. A Z906-ban 5 full-range szatellit hangszóró van, amivel megpróbálják lefedni szinte a teljes hangsávot, ezt megtámogatják egy nagy bass-reflex kialakítású mélynyomóval, ami kb. 150Hz fölött vág (itt általában hiányos is a hangzás).
Nyilván a Solo 7C sem tökéletes (mérések alapján a Solo 6C egyenletesebb hangképű), de inkább ezeket a sztereó rendszereket szoktuk ajánlani zenehallgatásra.
Egyéni preferencia, szobaakusztika, ezek pl. közrejátszanak, hogy mennyire tetszik végül egy hangrendszer hangzása. Ha neked nem jött be a Microlab, nyugodtan maradj a Logitechnél. Az sem mondható rossznak, de már tudjuk, hogy van annál jobb hangzás is.
Én is végigjártam ezt az utat: Creative P380, Logitech Z-4, Logitech Z-5300, Genius SP-HF1250X, (Genius SP-HF3000A, Modecom MC-HF24, Microlab Solo 2C) ezek tesztre voltak csak.
Végül maradtam az 1250X-nél, mert ár-érték arányban azóta sem találtam jobbat.
Kérdésedre: [válasz, utolsó mondat]
Harrrr!!!!
-
kerlac
őstag
Köszönöm az alapos választ, átgondolom. Most, hogy átnéztem a leírásokat, ok, ezért szól minden hangfala a loginak a TV-nél, mert úgy állítottam be 4 éve, ahogy a leírásban szerepel (kimetn a fejemből ez a rész...), vagyis ez alapján jól működne a PC-n is a logi 5.1. Nyilván a régi creative kuka szegényem... Microlabot max eladom, nem fogott meg. lehet nagyobb tér kellene neki, itt csak a helyet foglalja.
-
makaj
csendes tag
Sziasztok!
Az topik ajánlása alapján vettem egy Genius 1250B-t, de valami irdatlanul ergya hangja van, kb. a 90-es években népszerű elemes rádiós magnó szinjét hozza hangzásban, vagy még azt se.
A kérdésem, hogy ez normális, vagy valami hardveres, esetleg szoftveres hiba lesz? Oké, csak 13 ezer forint, szóval olyan hihetetlen sokat nem várok tőle, de öcsém 5000 Ft-os tesco-s hangfala simán többszörösen veri hangminőségben. -
gyenesmartin
őstag
Megjött tegnap nekem is az R1600TIII.
Hát kevesebb mélyet számítottam ettől, nyugodtan alapon hagyhatom a mélyet, mert így van benne kb annyi, mint az előző hifi hangfalamnak (daewoo, 16centis méllyel), +8db méllyel.
Magasa, közepe szintén sokkal jobb, mint amire számítottam.
Ráadásul még járatódik, ettől csak jobb lesz gondolom. -
FistXL
senior tag
-
PuMbA
titán
-
TechN7ne
nagyúr
-
golyani
őstag
Sziasztok
Ma elhalt Genius 5000-es 5.1-em, úgyhogy valamit vennem kell helyette (közelbe csapott egy villám, azóta recseg/hangerő nem működik, standby-ban is szól a mély, amit már régebben javítottam).
Amire használnám az nagyrészt, kb80-90%ban zene/youtube illetve sorozatok, ritkábban filmek és játék(BF1 néha). Zene főként rock/indie/alter meg egy kis átlag pop.
Integrált hangkártyát használok, de gondolkozom valami alapabb verzión pl Crative Audigy FX.
Fontos lenne, hogy csavaros, vagy csiptetős legyen a kábel rögzítés, mert ha a kábel elvezetést is nézem akkor 2+m távolságban lennének egymástól.
Méretben is van korlát, mert az egyik az ablakpárkányon lakik, a másik pedig egy fiókos szekrényen (saroknál van az asztalom, asztal egyik sarkán pedig a monitor). Így a max mélység 200mm-nél nem lehet nagyobb a párkány miatt. (habár ha a center eltűnik az asztal közepéről, odamehet a monitor és akkor az asztal sarkain lehetnek a sugárzók, kb 1,3m-re egymásól, nem tudom az mennyire ideális)
Bluetooth nem létszükséglet, optika is csak akkor, ha fejlesztek hangkártyát, vagy a jövőbeni TV mellé költöztetés miatt.Mit ajánlanátok? Keretösszeg 30-max50k, újat szeretnék, boltból.
Edifier R1280DB/T-t és Microlab Solo 6C-t nézegettem eddig, de a 6C nem nagyon kapható sehol, az 1280-ból meg akkor a jövőre gondolva inkább a DB lenne a nyerő. Vagy még a Thonet & Vander Kürbis.
5.1-nek örülnék a megszokás miatt, de ilyesmi áron nem sok minden kapható, amiért pénzt adnék. A nagyrészt zene miatt meg amúgy sem indokolt az 5.1 .Előre is köszi a segítséget!
-
ToniSoprano
addikt
Nekem pl. nagyon bejött a genius 1250B ezen pl Tv-n érthető a beszéd ha TV-t nézel, meg a zene is hosszabb távon élvezhető, részletgazdag, nem csak dörmögés van mint a legtöbb 2.1-esen.
Nekem 2.1-ben ilyenem volt, ami sokaknak tetszett: [link] de szerintem ipari hulladék katergória annyira nem volt közepe, nagy luk volt ott dörmögésre és tuc tuc-ra persze jó de szerintem semmi egyéb.
Egyébként nagyon nem mindegy mivel miről szólaltatod meg még ennél sem és kell egy hét bejáratás. De mondom ez ízlés kérdése is mit szoktál meg. Ha a túltolt basszust szereted ezt szoktad meg akkor küldd vissza és vegyél 2.1-est
-
jozdavab
tag
Üdv.
Mi a különbség a GENIUS
SP-HF1250B és a SP-HF1250B II
között?Gyártó oldalán nem találok róla semmit.
Topikban visszakeresve megtaláltam a kérdést, de választ azt nem.
Látom az összefoglalóban a sima szerepel az ajánlottak között, nem a második verzió.Előre is köszi
Vulpes pilum mutat, non mores.
-
ricsip
addikt
-
makaj
csendes tag
Elképzelhető, hogy valóban elszoktam a jó hangzástól. Az egyből feltűnt, hogy jobbak a közép hangok, igazából pont az a bajom, hogy a jó mély és a magas hiányzik. Vagy a "jó" helyett lehet inkább a "több" szót használnám, ezt szoktam meg
Köszi a véleményeket, adok neki még időt. Igazából azért választottam ilyen olcsó hangfalat, mert játékhoz fejhallgatót használok, filmezéshez meg tv-t hangsugárzóval, szóval kb. youtubehoz használom, ahhoz jó ez is. Csak így elsőre meglepő volt, mennyire mondjuk úgy hogy más hangja volt, mint amit vártam. -
PuMbA
titán
Ja, hát jó mélyek azok nem itt kezdődnek, de az tuti, hogy az 1250B-nek van a kiegyensúlyozottabb és kevésbé elnyomó / búgós mélye, mert az olcsó 2.1-ek csak egy bizonyos frekvenciát tolnak meg nagyon, de egy nagy nullák egyébként. Magasakat meg nem értem, mert így is kicsit több a magasa az 1250B-nek, mint "lennie kéne", ha egy referencia rendszerhez hasonlítjuk. Ez is megszokás kérdése....szóval hallgasd és ha úgy alakul, akkor mellbe tud vágni, mint engem anno, amikor a 2.1-ről sztereóra váltottam, hogy a legfontosabb hangok valójában a középmagasak, közepek és a mélyközepek. Elsőként ezeket csekkolom egy hangrendszerben, aztán jön a magas és a mély, mint kevésbé fontos dolgok.
bajnokpityu: Nekem az IMAX mozinak a hangzása azért bejön.
[ Szerkesztve ]
-
woolwich
tag
Sziasztok,
A Genius SP-HF500A-m vittem át egyik lakásból a másikba. Mikor bekapcsoltam az új helyen nagy meglepetésemre a fő hangfalon a hangerő töredéke volt a másik hangfalénak.
A kábelek jónak tűnnek, a ládában lehet valami gáz.
A Genius szervizzel milyen a tapasztalat? Esetleg privát szerelőt tud valaki ajánlani? Sokat nem szeretnék rá költeni, de valamit kezdenem kell vele.
Köszönöm! -
golyani
őstag
válasz golyani #51737 üzenetére
Solo 6C-t kizártam a mérete miatt, a másik kettő kb azonos. R1280DB (35k emagnál) és Kürbis BT(42k körül) közül inkább melyiket? Kürbis felé húzok a nagyobb mélyközép miatt. [Ezen videó] szerint már ehhez is jár távirányító?
-
WongFeiHong
senior tag
Sziasztok! Múlt héten sikerült szereznem egy logitech z623-at. Az lenne a gondom, hogy még negyede hangerő alatt is irdatlan hangos tud lenni és hajlamos berecsegni picit. Főleg filmeknél a robbanásoknál vagy ha pl metál zenéket hallgatok, akkor ahol sok a magas hang ott kicsit betud recseg. És a hangerő szabályzó mondhatni minimumon áll!
Windows 10 hangerejét én mindig is 100-on hagytam, mert előző hangszórómmal ilyen gond nem volt, pedig abban is volt azért kakaó. Lehet ez a baj vagy köthető az egész a potméter recsegéséhez talán? Bocs a bóvli kérdésért, de kíváncsi vagyok más véleményére is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest