Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Baliga Tamás #43602 üzenetére

    Miért kell ebből ilyen nagy ügyet csinálni? :D Meg szalmabábérvelni? :U

    Amid van, az ugyan nem audiofil, hanem egy kicsit megtuningolt belépő kategória, de nincs is ezzel semmi gond, jó cucc. És ég és föld különbség kell hogy legyen a 100k körüli bögreszettekhez képest, ha hangminőségról van szó. Ha nincs így, akkor ott valami baj van, mivel a kategóriabeli különbségek nem szubjektívek.

    Én sosem mondtam, hogy a sztereó a mindenkori király, arról volt szó, hogy azonos áron egy 5.1 és 2.0 csatájában az utóbbi fog nyerni hangminőségben. S 100k-s keret esetén ordító a különbség.

    De ahogy emelkedik az ár, logaritmikusan egyre kisebb a hangminőségbeli differencia az azonos árú 5.1 és a 2.0 között, de persze sosem lesz egyenlő. Ahogy tágul a költségkeret, egyre kisebb kompromisszumot kell kötni, mivel az 5.1 egyre jobb lesz zenében. Embere válogatja, hogy ki mekkora kompromisszumra hajlandó.

    Ugye az állandó szabály, hogy egy 2.0 hangminőségét kb egy 3-4x árú 5.1 fogja hozni, azonos feature set esetén. Pl ha 100k egy sztereó, akkor ugye 2x50k. 5.1-ben ugyanez 5x50k + mélyláda, s utóbbi 2-3 szatelit árában szokott lenni, így egy 350-400k-s 5.1 fogja hozni a 100k-s sztereó minőségét.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák