Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
seanvaneiden
újonc
Sziasztok!
Új hangszórót keresnék pc-hez (egyelőre integrált hangkártyával). Jelenleg a Microlab családon belül a Solo 6c ill. a B77 típusokkal szemezgetek. Megér a Solo 6c plusz 15.000 Ft-ot a B77-hez képest? Nagy ugrást jelentene hangminőségben egy Solo 6c? A két típus közötti méretkülönbséggel tisztában vagyok, bár jobban örülnék valami kisebb, B77 méretű hangszórónak. Bármi ötlet, tanács stb. jól jönne. Köszönöm -
varmi2
nagyúr
M-Audio BX5 D3 aktív stúdió monitor ezt fogok venni valószínüleg. Egyenlőre , egy asus dsx hangkarival fogom használni, linkeljetek már légyszi kábelt, amivel össze tudom kötni őket.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
RM1
aktív tag
válasz lezso6 #44543 üzenetére
HS sem feltétlenül rossz, csak nem a mi izlésünkhöz illeszkedő zenéhez való.
Relatívot 2 szempontból értem.
1, Ha hazajövök haveromtól, akinek egy hasonló árkategóriájú hifi rendszere van, akkor minden zenében kevésnek érzem a mélyet. De ha 2-3 napig nem hallgatok zenét, akkor még sok is, ami ezekből kijön.
2, Zenétől is függ, sok zene egyszerűen nem szól jól a Genelec-en. Extrém példa, de van, amit szívesebben hallgatok a régi MR5-ön. -
Bodz
nagyúr
válasz seanvaneiden #44551 üzenetére
Szia!
Hát ha valami kisebbnek jobban örülnél, akkor legyen R1800.
-
Nem mondtam, hogy rossz. Sőt, nekem valószínűleg tetszene.
Hát én még kis suttyó koromban rock / metal számoknál a mélyet mindig az egekbe toltam (15-20 dB), a magas ehhez képest csak egy szolid emelést kapott. De ez inkább saját gyerekkori primitivizmusom következménye, hogy szerettem a basszust, de tucctuccot nem voltam haljandó hallgatni (most sem).
Viszont ma a közepet szeretem hallgatni, de úgy, hogy azért legyen mellé mély és magas. Mélyből a mélyebb (50 Hz alatti) hangokat is halljam, de nem túlzón. Magasból meg szintén végig, rendesen, bár itt valamennyi hatásvadászat is belefér, de csak legfelül. Utóbbi okozza azt, hogy AMT-párti vagyok.
Számomra sosem volt olyan, hogy valamilyen zene rosszul szólt volna. Ha magamtól nem is hallgatok mindféle zenét, de sok filmet nézek, ott pedig aztán van mindenféle zene, s itt most nem filmzenére gondolok, hanem pl random zeneszámokra. Ilyenkor inkább az szokott előfordulni, hogy lehidalok, hogy milyen jól szól.
Make Asia Great Again!
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Most jutottam el végre oda hogy a jelenlegi Genius 1250B-t lecseréljem.
Zenehallgatásra + játékra szeretnék 2.0-t, ugyanolyan vagy jobbat mint a Genius.
Hangkártyám Asus Xonar DX.
Amiket kinéztem ajánlottátok azok az alábbiak: (30k a max limit)
- Microlab B77 : ~20k, 1. hszben is ajánlott
- Edifier R980T: 18k Emag-on
- Edifier R1280DB: Spanyolrajtárból sajnos csak Amerikai csatlakozóval...érdemes ezt rendelni 26k-s áron?- Edifier 2.0 R1800TIII PC hangszórók, 70W, Fekete : Link - 31k
Részemről bármelyik megoldás jó/jobb lehet.
Segítségeteket előre is köszönöm.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Bodz
nagyúr
Tegnap este egy baráti borozgatás - szóval egy csomót költöttem a topikra - közben sikerült rábeszélnem valakit a Samson Media One M50-re, így lesz végre vélemény... Kürbist akart, de abban mi az érdekes?
[ Szerkesztve ]
-
olymind1
senior tag
-
olymind1
senior tag
Egyébként hallgatott már meg valaki egymás mellett Mackie MR524 és JBL LSR305 -eket is élőben?
-
válasz lezso6 #44568 üzenetére
A Track Comparison tesztjei elég jók, de élőben kéne hallgatni, YB- on nem jön át igazán. Kissé hallani azért hogy a Mackie mélyei rátelepednek a középtartományra. Mindkettőn - a mélyek nem mennek eléggé mélyre a magas meg hamis. Szerintem én egyiket sem választanám
A 3 test probléma nem megoldható.
-
RM1
aktív tag
válasz DarthSun #44569 üzenetére
Csináltam én is pár felvételt beállított körülmények között, Tascam felvevővel, de nem adja vissza azt, amit élőben hallgatsz, élőben sokkal jobbnak tűnt, mint a felvételen.
Egymáshoz képest adhat némi támpontot, de főleg mélyben elég nagy a rizikó, pl. ahhoz nagyon jó mikrofon, és környezet is kell, hogy a nagyon mély hangok egyáltalán rajta legyenek a felvételen. -
-
Dimaj
aktív tag
Ez maximálisan így van, én is vettem fel már hangfalrol felvételt , és köze nem volt ahhoz ,ahogy élőben szólt . És bizony, főleg a mélyeket nem tudja átadni, míg élőben megtelik a helység mély hangal, addig a felvételen egy kopogós, semmilyen viszonylatban hasonlithatatlan lett..
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Genius SP-HF1250B-ről lenne értelme Microlab B-77-re váltani? Lenne hangzásban akkora előrelépés, hogy megérje? Harmadik éve nyúzom a Geniust, egy Xonar DSX-ről megy a zene, viszont "csak" 320 kbps-os MP3-at hallgatok. Igazából csak úgy miért ne alapon kezdtem el nézelődni a hangszórók között, hogy vajon van-e eggyel feljebbi kategóriában értelmes alternatíva, a Microlab ~20 ezres ára pedig nagyon barátinak tűnik.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bodz
nagyúr
válasz seanvaneiden #44573 üzenetére
Spec az R1800 szerintem jobban szól, nyilván a kisebb mélyközép hangszóróból eredő korlátokkal, amiket azért részben sikeresen csak el tud feledtetni.
(#44575) svensson: Mekkora akkora? Nézd, jobbnak jobb a B77, megéri éppen váltani, de akkora különbség nincs mintha valóban kategóriát ugranál. Ami nyilván egy drágább beruházás lenne.
Max visszaküldöd, ha nem jön be.[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Annyira nincs nagy sem az asztalom, sem a szobám, hogy megérje eggyel feljebbi kategóriát vennem. A Microlabet is csak kíváncsiságból nézegetem, egyébként elégedett vagyok a Genius-szal. Alszok még rá párat, aztán kitalálom, mi legyen. Köszönöm!
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Dimaj
aktív tag
Ha már kategória ugrás-rol van szó , én nagyon meg vagyok elégedve a bx8 hangfalaimmal, nem cserélem le, csak pusztán érdekel , hogy hol kezdődik ez után , egy minden tekintetben jobb kategória , ilyen vagy hasonló tónusú hangal természetesen , amit még otthonra be lehet szerezni, és nem igényli még a külön hifi szobát ,akusztikus körülményeket !?
-
Toncsi
aktív tag
Az akusztika nem így működik. A bx8 is másképp fog szólni különböző akusztikájú szobákban.
Épp a napokban kísérleteztem a focal alphakkal: dög nehéz állványon, tv melletti polcon, szivacs alátéttel, blu tackkal és a nélkül... jól hallhatóan másképp szólt, mérést is csináltam róla, azon is jól látható a különbség. És itt még az akusztikával, elrendezéssel nem foglalkoztam, csak azzal, hogy mire rakom a hangfalat.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Bjørgersson #44578 üzenetére
Szívesen. Én amúgy megvenném.
(#44579) Dimaj: Reveal 802-től eldobnád az agyad szerintem. Ha jól emlékszem te panaszkodtál nemrég a BX8 mélyére, több kéne, vagy valami ilyesmi.
Ha isten bizony halál komolyan kategória ugrás kell, nem csak más, jobban tetsző, akkor mondjuk R80.[ Szerkesztve ]
-
A BX8 az a belépő kategória legalja. Ha egyből középkategóriára akarsz ugrani, akkor az 8" esetén 300-500k között van. Bár ott van még a Focal Alpha, ami állítólag az áráért elég jó választás, a 8" verzió 250k-ból megvan, de lehet a 6.5" is elég.
Én tavasszal hasonló cipőben voltam, olyat kerestem, ami legalább olyan jó, mint az Adam A7X, csak ugye nem kell hozzá mélyláda, szóval 8" only. Meghallgatni nem tudtam egyiket sem, de ezek voltak az opciók:
Presonus R80, ~325k
KRK V8S4, ~355k
Mackie XR824, ~300k (most akciós?)
Mackie HR824 MK2, ~500k
Eve SC208, ~460k[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Ha izmos mélyet akar, akkor ott a KRK Rokit 10-3 G3. Csak azzal egy gond van: V. Szóval karakterre nem lesz nyerő.
Amúgy nem akarok károgni, csak de. Az R80-nél meg a Reveal 802-nél viszonylag szerény adatokat írtak a mélytartományra, ami a mély kiterjedése (nem hangereje) terén visszalépés lehet a BX8-hoz képest. Persze lehet erre a pár Hz-re pont nincs szüksége, csak én vagyok ilyen subnáci.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Dimaj
aktív tag
válasz Toncsi #44580 üzenetére
Igen, azt tudom hogy különböző helyeken máshogy szólnak a hangfalok, csak van már az a szint, aminek már kell hifi szoba külön , meg akusztikai tervezés ,hogy ki legyenek teljes mértékben használva a drága hangfalak. Na és , egyébként melyik felállás jött be neked a tesztelés után ? És mik voltak a főbb különbségek ?
bodz igen, ez érdekelt ,nem más ,nem hasonló , hanem kategóriával jobb hangfal , ára és fajtája . Szóval akkor 3x annyiba kerülne ,ha jobbat akarok a bx8 nál ,minden tekintetben, a Presonus R80 személyében . Egyébként még tetszik is És jól emlékszel én írtam korábban hogy néha el tudnék viselni , öblösebb, teltebb, nagyobb hatású melyeket, de ennek az is köszönhető hogy régebben én versenyeztem autó hifi bajnokságokban , spl mérésekkel , ahol 1db 40cm nyomóval 3500w on 150db nyomtam, szóval azért tisztában vagyok mit tudna elviselni a fülem itthon is, tudom itt ez más csak na, néha hiányzik az az igazi öblös mélyek,amit ott megkaptam. De azóta megváltozott a zenei ízlésem , Igénylem a nagyon jó magas es közép hangokat is, ami anno nem volt ugye fontos a versenyzés során ,se a mindennapi zene hallgatásnal kocsiba. Ott el volt többnyire nyomva mindkettő ,hiába voltak elől 16,5 méretű erősítővel felszerelt közép magas , és külön magasok, külön erositovel .
[ Szerkesztve ]
-
Toncsi
aktív tag
Nem akartam szétoffolni a topikot, ezért egy blogbejegyzést írtam.
Gyertek játszani egyet, jöhetnek a vélemények is
[link] -
Dimaj
aktív tag
Most néztem végig ezt a videót , megosztom ide is, elég sok okos gondolat van benne szerintem , de kiváncsi vagyok, ti hogy látjátok ezt. [link]
Nekem ez maradt meg főképp belőle ,amit nem gondoltam volna: hogy csalnak a több százezres ,milliós hangfalak is, és az a lényeg ,hogy megszokja az ember füle hogy mit keres, és azt tudja pontosan közvetíteni a hangfal, attól lesz jó . Igaz ez most munka eszközként van néző pont alá vonva.
A másik pedig hogy amely hangfalak munkára nem jók , zenét hallgatni tökéletesek , élvezhető . Itt volt is egy példa hogy az Adam F7 munkára egyáltalán nem, hallgatni pedig jó , legalábbis Silk szerint. Érdekes dolgok ezek, pedig 200k az már .
[ Szerkesztve ]
-
Nagyjából szerintem jókat mond, de néhol hülyeséget. Pl aktív stúdióból nincs zárt, mármint van, de az horror árkategóriában.
"Itt volt is egy példa hogy az Adam F7 munkára egyáltalán nem, hallgatni pedig jó , legalábbis Silk szerint."
Én anno meghallhattam ezt a videót, és úgy emlékszem az A7X-ről beszélt. Erre azt mondta, hogy a ribbon kisimítja a dinamikát, azaz dinamikátlan. Ez nem egészen így van. Egyrészt nem ribbon, hanem AMT, ami kb egy "harmonika ribbon". Másrészt ezeknek pont, hogy nagy a dinamikájuk és nagyon jó tranziens-válaszuk, legalábbis a konstrukció erre törekedik, mivel nagyon pici tömege van a membránnak. Persze meghajtani azért annyira nem egyszerű, mint egy sima dómot, szóval az olcsó AMT-től óvakodjunk.
Az AMT baja leginkább az, hogy nem mindenkinek tetszik, mert más a hangja. De nagyon sokat használnak ilyen magassugárzóval szerelt hangfalakat munkára. Mondom ezt úgy, hogy én az AMT-t preferálom.
Az A7X-re visszatérve:
Szerintem más bajai vannak, bár ezek inkább szubjektívek. Egyrészt nem megy mélyre (subwooferrel használtam), de közben picit ki van emelve a közép aljával együtt, így nagyobbat szól, mint amekkora. Mondjuk utóbbi az nem hátrány. De ami komolyabb gondja, az az, hogy háklis az elhelyezésre. Érzékeny a fal közelségére és a füledhez képesti magasságát centire pontosan be kell lőni, különben crossover ponton lukas lesz a hangkép. Továbbá 70-100 cm távolságra optimális, messzebb a középtartomány minősége eléggé nagyon leromlik. Illetve ami érdekes, hogy bejáratatlanul undorítóan sok magasa van. A konkurens Eve-nél ez pont fordítva van, alig van magasa újonnan. Nemrég egymás mellé tettem a kettőt, s most már hasonló a karakterük, messze nincs akkora különbség, mint amikor az Eve még nem volt bejáratva.
Make Asia Great Again!
-
válasz lezso6 #44590 üzenetére
Ebben arra figyeltem fel hogy szinte egyértelműen állást foglaltál hogy a bejáratás létezik, tehát nem a hallás áll rá a hangképre hanem a dobozok hangja is változik fizikailag. Az összefoglalóban ugye ez még vagy-vagy, tehát nyitott kérdés maradt.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz DarthSun #44591 üzenetére
Hamis dilemma. Nem vagy-vagy, hanem és. Az hótbiztos, hogy a fülednek is hozzá kell szoknia, ez főleg akkor kritikus, hogy ha nem hallottál még jobbat, ekkor sokat kell tanulnia a fülnek. De eleve egy karakterhez is hozzá kell szoknia.
Maga a hangfal bejáratódása is létezik. Legalábbis anno az A7X mellett volt másik monitorom is párhuzamosan, s az Adam hangja tényleg elég durván magasba húzott az elején. Aztán normalizálódott. Az Eve mellett meg itt volt az Adam referenciának, s meglepetésemre pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Ezért gondolom azt, hogy a hangfalt érdemes bejáratni. Persze nem minden hangfalnál ilyen a különbség, pl a KRK Rokitnak elég valószínű, hogy nem változott a hangja a bejáratással, mivel nem vettem észre semmi különöset, ellentétben a másik kettővel. Amúgy a bejáratás ingyen van, szóval sok értelme nincs róla vitatkozni, mivel nincs tétje.
Az ilyen bejárató CD-ben, meg kábel-bejáratásban nem hiszek. Ha van is, olyan szinten nüansznyi, hogy nem látom értelmét foglalkozni vele. De inkább úgy tartom, hogy a hifi-ezotéria körébe tartozik. Egyébként meg a hangfal és a fül (pontosabban agy) bejáratása közül is az utóbbit tartom fontosabbnak, mivel az biztosan létező jelenség.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Dimaj
aktív tag
válasz lezso6 #44592 üzenetére
Én mikor frissen dobozból kivettem a bx8kat, úgy lenyűgözött, mint mai napig, pedig már fél éve megvan, nem változott a hangja sőt még az agyamnak se kellett nagyon kertelnie, rögtön hallottam hogy óriási köröket ver, az előtte hallgatott ki labtec 2.1 hangfalra
[ Szerkesztve ]
-
RM1
aktív tag
válasz lezso6 #44582 üzenetére
XR824 nem véletlen annyi, nagyon durva mellényúlás. Hitspace-ben hallgattam, de az alkalmazottak egyöntetű véleménye is ugyanez volt. A karaktere nem hasonlít más korábbi Mackie hangfalakra, a 8" hangszóró ellenére telt mélyeket nem szabad várni, HR szériától meg minden tekintetben messze áll.
HR624 mk2-t hallgattam pár éve, az egész jó, de már elég régi modell, abban az árkategóriában vannak újabb, továbbfejlesztett modellek is. Előnye a HR szériának, hogy zárt, ezen az áron nincs más olyan zárt láda, ami hasonlóan mélyre megy. -
Deck
titán
Végre sikerült rendelnem egy GENIUS SP-HF1250B-t. 10k + ingyen posta. 2 év gari. Ennyiért nem tudtam ott hagyni
PS5
-
A Mackie HR824 (MK1) úgy tudom egy eléggé kult hangfal. Egyébként a HR nem zárt, hanem passzív membrános. Mi a baj az XR-rel? Mert a HR úgy tudom egyáltalán nem egy lapos hangú monitor, persze ez nem jelenti azt, hogy rossz, csak talán ezért más az XR-hez képest?
Make Asia Great Again!
-
Ja, hát anno én is két hétig vertem a f... nyálamat a Behringer B3031-re, pedig én retro hifiről váltottam (Orion HS200), ami azért sokkal jobb, mint egy bögreszett. Meg utóbbiból volt nekem Z-2300, s féltem, hogy kevés lesz a Behringerek mélye, de ez nagyon nem így volt.
Make Asia Great Again!
-
Balazuz
tag
JBL LSR308 alapjáraton van alap hangja az még lehet normális.. ? De néha még sistereg is halkan..
És ha töltök webböngészőben be egy új weboldalt akkor is hallok fura hangokat. (Integrált PC-s hangkari..
ASUS ROG STRIX Z-370-i GAMING) Mi lehet a baj ? Vagy mit kéne tennem hogy ezt kiküszöböljem ?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- Sorozatok
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok