Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz lezso6 #44697 üzenetére
Hát nem tudom akkor. Amikor egyszer koncerten voltam külföldön, nem rezgett a székem semennyire, pedig elől ültem 10. sorban középen. Volt egy pillanatban 20-30Hz-es testmasszírozós sweep is, szóval biztos, hogy voltak 12"-14"-es cuccok. Vannak speciális koncert székek?
[ Szerkesztve ]
-
A lényeg az akusztika. Hangfalállvánnyal nem fogod javítani a szoba akusztikáját. A széked szerintem csak azért nem rezgett, mert nem volt elég nagy felülete, hogy felfogja a hangot, sőt, alattam még sosem rezgett a szék. Egy ajtónak viszont nagy a felülete, sokat felfog, így simán rezonál.
Nagy hangfalakkal nagy szobában nem lesz gond a rezonanciával. Kis szobánál viszont igen, mert a szoba módusai (rezonancia-frekvenciái) viszonylag magas frekvencia-tartományban vannak. Ezek a felerősített rezonancia-frekvenciák pedig megremegtethetik az ajtót, stb-t. Legalábbis nálam a kis szobában csak bizonyos frekvencián rezegnek dolgok, nem az összesen.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Dimaj
aktív tag
válasz lezso6 #44703 üzenetére
Várom még a setup képeket tőled, nem felejtettem ám el Egyébként.. Ment ma egész nap a bx8, és kicsit megfigyeltem a dolgokat. A vibráció kis mértékben van jelen, az is nagyobb hangerőn. Berendezés, bútorok hangtalan,csak a hangfal hangját hallani. Ezek után elvetettem azt az állvány vételét is. Még esetleg azon az Alctron 008 szivacson zivacson gondolkodom, mert olcsó, és az talán ad jobb mély hangokat. (tisztább)
[ Szerkesztve ]
-
nemeth989
senior tag
Üdv.
Olyan kérdésem lenne. Adott egy X-fi HD USB hangkártya. Mi az a szint, ameddig gondolkodjak hangszóróban? Solo6c? Edifier rt1750? T&V Kürbis? Olyan 40-50 ezer Ft-ra gondoltam erre a célra elkölteni, ha érdemes egyáltalán. Ezeket a hangszórókat nézegettem, de nem tudom melyiket válasszam. (Ha van más alternatíva szívesen meghallgatom). Alapvetően film/zene a fő használat, de becsúszik 1-2 játék is, ha van egy hosszabb szabadidőm.[ Szerkesztve ]
RideMyStyle "LoveMyWilier"
-
varmi2
nagyúr
válasz nemeth989 #44707 üzenetére
Én e két megoldásból választanék a helyedbe:
Alesis Elevate 5 MKII: Nagyon minimális alapzajjal és előlapi hangerőszabályzóval rendelkező hangfal. Ára nagyjából 40000 Ft
M-Audio BX5 D3: Belépő szintű, de igen jó hangú darab. Különösebb zavaró hibája nincs, ezért feltétlen ajánlott! A konzumer kategória után talán az első hangfal, ami elindíthat az igazán minőségi zenehallgatás útján. Ára kb. 66000 Ft/pár
Ha nem akarsz 40k-t sem költeni, akkor jó a solo 6c is.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Krilehor
tag
Sziasztok
Van egy pár JBL LSR 305 monitorom egy Asus Xonar U7 külső hangkártyával a PC-re kötve, monitorok hangkártyával RCA-val van összekötve. Alapból is van egy kis portzaj, de ez úgy tudom természetes, viszont amint elindítok egy játékot a gépen, nagyon hangos lesz a zaj. Ha szoftveresen állítom a hangerőt a zaj megmarad, viszont ha a monitorok hátulján halkítok, csökken. Ilyenkor a gép, esetleg a VGA zaját szedi össze? Ha igen, akkor nem pont ez lenne a külső hangkártya lényege, hogy a gép belső zajai ne jussanak el a hangsugárzókig? -
varmi2
nagyúr
válasz Krilehor #44709 üzenetére
Igen az lenne a lényege, de ezek szerint maga az usb portod szedi össze a zajokat, és továbbítja az usb vezetéken a hangkártyába. Megpróbálhatod, hogy egy másik usb portot használj, de a legjobb megoldás ez esetben az optikán összekötni. Ott nem lenne zaj, ha van a lapon, akkor megpróbálhatod. Vagy eladod, és veszel egy optikai toshlink bemenettel rendelkező dacet.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Bjørgersson
félisten
Csütörtökön meg is érkezett, ma reggel kicseréltem. Egyelőre kicsit tompábbnak, mosottabbnak érzem a hangját, főleg a középtartományt a Geniushoz képest, de gondolom csak meg kell szoknia a fülemnek, meg esetleg kicsit puhulni a membránoknak.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Dimaj
aktív tag
válasz Bjørgersson #44711 üzenetére
Pedig az első reakció nagyon fontos, mert nem szokta még meg a füled, agyad. Ha úgy hallottad, akkor rosszabb is. Megszokni meg mindent meg lehet ugye.
-
Bodz
nagyúr
Én régebben elcsesztem rendesen. Maga az állvány is nehéz volt, a tüske alá sem tettem semmit, aztán idővel többféle ok miatt csak lyukat ütött a lamináltba... Jó, nem dőlt össze a világ, de na.
(#44711) svensson: Kiderül pár nap, hét múlva, hogy valójában melyik is tetszik jobban. Ha mégse jön be, akkor visszaküldöd, olyan nagy baj nem történt.
(#44712) Dimaj: Részben igaz, de az első reakció csúnyán be tud csapni. Más valamit kipróbálni, gyorsan meghallgatni, mint aztán együtt élni vele.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Krilehor #44709 üzenetére
Az nem portzaj. A portzaj az, amikor a reflexcsőből kiáramló levegő rezonál, de ez csak kifejezetten nagy hangerőn jelentkezik, s hangfala válogatja, hogy mennyire.
Ha a hangfal szabályzója csökkenti a zaj mennyiségét, az jó, mert nem földzaj. Az biztos, hogy a gépből jön. Én ezeket próbálnám ki:
- másik gépbe dugod a hangkártyát
- kábelek ellenőrzése, hogy nem-e azok szednek fel zajt
- másik hangkártya[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Bjørgersson
félisten
Jövő hétvégéig kiderül. Ha addig nem sikerül megszoknom, bukom a futár árát, annyi baj legyen.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Dimaj
aktív tag
válasz Bjørgersson #44717 üzenetére
Megszokni mindent meg lehet. Anno én is megszoktam a kis Labtek 2.1 hifimet, de attól még egy hányadék hangja volt, de mivel nem volt pénzem jobbra, muszáj voltam vele együtt élnem. Azért gondolom úgy, ha már első blikkre rosszul szólt, ne kínozd magad, ha teheted vegyél jobbat. Megneztem amúgy 17k ért nem is vennék hangfalat.
-
Bjørgersson
félisten
Akkor ne vegyél.
-
Ez nem egészen így van. Én úgy vagyok vele, hogy egy hangfalat pár hétig hallgatni kell, azaz hozzá kell szoknod illetve be kell járatódnia. Ezek után lehet összevetni úgy, hogy biztosan megvan minden infó.
Elvetni hangfalat legfeljebb úgy lehet, hogy már elméletben is rossz koncepció. Pl bögreszettek.
Make Asia Great Again!
-
Bodz
nagyúr
válasz Bjørgersson #44717 üzenetére
A 1250B-n jól fel van tekerve a magas és mély? Nem hallok a te füleddel, nem is akarlak semmiről meggyőzni, csak próbálok rájönni, hogy mitől lehet mosottabb a B77, amikor nem az.
Áráért pedig kifejezetten jó szerintem a B77 közepe.[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz Attila0 #44720 üzenetére
Hát igen, amíg nem hall az ember sokkal jobbat, addig abban van hogy ú de jól szól a hangfalam. De ha az embernek nincs pénze jobbra azt kell hallgatni ami van. Kollégának azért javasoltam hogy váltson mert hallott már jobbat és még is teheti hogy váltson, vissza küldje stb, de nyilván úgy dönt ahogy akar. Jó hogy szóba jött a kis Labtek 2.1, TV re rá kötöm majd, mert annál a hangszoronal minden gagyi 2.1 jobb
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
Maxra volt tekerve mindkettő, a Microlaben pedig középen állnak.
-
válasz Bjørgersson #44724 üzenetére
Yuy. Akkor tessék szokni. A B77 amúgy is egy (relatíve) lapos hangú hangfal.
Make Asia Great Again!
-
Bjørgersson
félisten
válasz lezso6 #44725 üzenetére
Szerintem úgy szólt legtisztábban, legkiegyensúlyozottabban a Genius, hallottam mindent rendesen, a basszus pedig nem nyomott el semmit, sőt, minden a helyén volt.
-
válasz Bjørgersson #44728 üzenetére
Jó, hát ha a magasat feltekered az égbe, akkor tiszta lesz. Mármint olyasmi. Ha meg a mélyet, akkor hallani fogod rendesen. Nincs ezzel baj, szerintem mindenki így kezdi, én is így voltam vele. De ha minőséget szeretnél, akkor erről le kell szokni. A középtartomány is fontos.
S persze itt most nem arról beszélek, hogy az ultraflat a legjobb, mert ez hülyeség. Csak a szélsőségeket érdemes kerülni. Tehát maxra tekert bass vagy treble. Kivéve ha az adott hangfalnak valami gyengeségét kompenzálod ezzel.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Bjørgersson
félisten
válasz lezso6 #44731 üzenetére
Na de akkor ezek alapján nem pont torzítottan kellett volna szólnia a Geniusnak? Mégis hallottam rendesen minden hangszert, a vokált, a nagyzenekari elemeket is. Most "közepesre" állítva, a gitárt sokszor csak sejtem, a dobnak egy részét hallom, többnyire a cineket nem, meg kicsit olyan doboz hangja van az egésznek. Nehogymár ez legyen a normális, lécci. Mit csinálok rosszul?
-
válasz Bjørgersson #44732 üzenetére
Hozzászoktál a V hanghoz. Tudom, mert én is voltam így. Ilyenkor a flat tök dobozhangú. Rehabilitáld magad. De tényleg, s akkor a füled / agyad megtanul hallani. Pár hét kell.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Bjørgersson #44732 üzenetére
A rosszhoz szoktál hozzá.
Mint ha egy TV-n a maxig tolnád a színtelítettséget: utána persze, h fakónak tűnik egy természetes beállítású. -
Bjørgersson
félisten
Na hát na. Akkor türelem.
-
Tegnap csináltunk egy DAC tesztet. Következők voltak az alanyok:
SoundBlaster X-Fi HD (~26k)
Lindy LDAC Pro (~160k, de én amazonon fogtam ~50k-ért - köszi Bodz )
Traktor Kontrol S4 (elvileg egy Traktor Audio 6 van beleépítve, ami ~70k)
Tascam US-2x2 (~42k)
Benchmark DAC1 (újonnan 3-400k lehetett, én használtan vettem 150k-ért)Érdekes teszt volt, Eve SC208 volt a hangfal. Az X-Fi egyértelműen kilógott a sorból, ő volt a leggyengébb, bár ebben nincs meglepetés. Ahogy abban sem, hogy a DAC1 egy külön világot képviselt. A maradék három, azaz a középmezőny kb egy szintet képviselt.
Azt most már én is el tudom mondani, hogy az Tascam tényleg egy nagyon jó balanced DAC annyi pénzért, amennyibe kerül. A középmezőnyben nekem ez tetszett a legjobban, részletesebbnek tűnt a többinél. Kicsit harapósabb a közepe. A mély pedig ennél volt a legdögösebb.
A Lindy szerintem nagyon enyhe V, finom hangja van. Nem harap, mint a Tascam, s a mély se olyan dögös. Az LDAC ára persze eléggé elszállt, de ennek oka van: van usb mellett optikai, koax és analóg bemenete is. A kimenet XLR illetve RCA. Van távirányítója. Bár 160k-ért nem éri meg, de ha kell a sok bemenet (pl TV-hez) meg távirányító, akkor lehet ajánlani max 100k-ért, de csakis ekkor. A hangja nem tükrözi az árát.
A Traktort csak saját magam miatt teszteltem, nem ajánlom senkinek. Hozta amit kellett, de amúgy semmi különös, szerintem a leggyengébb a középmezőnyben.
A DAC1 kapcsán már értem, hogy Bodz miről beszél, azaz hogy kicsi kevés a mélye. Tényleg. De ami mélye van, az igencsak rendben van, dinamikus. De szerintem a legszembeötlőbb erőssége a Benchmarknak a térábrázolása. Valami eszméletlen módon kinyílik a tér vele, mintha más hangfalakat hallgatnál. Nyilván ennyi pénzért muszáj, hogy ő legyen messze a legjobb minden szempontból.
Szegény X-Fi HD maradt a sor végére. Nem rossz, de nem rúg labdába a többi versenyző között. Szerintem 20k-nál többet nem ér. De nyilván egy integráltnál sokkal jobb.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
törölt tag
érintőleges csak a topik fő témájával, de van esetleg forgalomban olyan alap aktív kis mélydobozka, amiből a hangkimenet is jack-es, hogy 2 másik aktív hangfalat még rá tudjak rakni?
vagy egyébként a 2 db 2 eres hangfalkábelből össze lehet rakni jack csatlakozót? -
Bodz
nagyúr
válasz Attila0 #44738 üzenetére
Nem kell, mert az nem lenne igaz. Azért a legtöbb hangfalnál a potik középső (akár nullával jelölt) állása nem azt jelenti, hogy akkor nincs semmilyen kiemelés. Most nem keresem, de nemrég láttam egy mérést valamelyikről, hogy a bass poti legalsó állásában is volt +6dB 50-250Hz-ig, maxon meg +16.
[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Microlab Solo 6c mennyivel alkalmasabb zeneszerkesztésre mint a Logitech Z623?
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest