Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz Matyee21 #43054 üzenetére
30 körül ott a Tascam VL-S3, az pl értelmesebbb, hallgathatóbb az X230-nál, de szubbasszus nem létezik, ráadásul a basszus sincs túltolva, így a Logi brummogása után lehet szívrohamot kapnál. 40-ért akad Elevate 5 MKII, annál ilyen téren jobb a helyzet. Gondolom ez sem fér el. Esetleg hosszú távon megtérülő beruházásnak egy nagyobb asztal is?
Keretedbe beleférő, ajánlható 2.1 nem jut eszembe.[ Szerkesztve ]
-
Matyee21
csendes tag
Valóban, az Elevate méretei is problémásak. Asztalt most cseréltem nagyobbra, mert 2 monitoros setupra van szükségem munka miatt. Amit még tudok módosítani a hely növelése érdekében, hogy az irat rendezőknek fúratok egy polcot az asztal fölé és annyival megnövelem a szabad teret az asztalon. Erre még alszom egyet....
Ha felszabadulna annyi hely, Elevate v Solo 6C a jobb választás. Ha a Tascam basszusa nincs a Logi szintjén sem, akkor azt kapásból kizárnám. -
-
garage112
aktív tag
Kérdés srácok..monitor hangfalat hogy érdemesebb kötni hangkártyába? Van egy Edirol-UA101-em.
Ha monitor outra kötöm be a hangfalakat, akkor nem tudom csavargatni a hangerőt a kártyán, ha sima outputba akkor igen. Melyik érdemesebb egyébként?Iphone 14 Pro / / Xbox One - WildBlaze420 / / PlayStation 5 - Mrtn112 / / Dell G5 15" - Macbook Pro 15" Retina (2017)
-
MaXX81
tag
Lehet igazad van, bár én úgy gondolom, ha majd le is cserélem, nem fogok így vélekedni róla hogy jaj de fos volt ez a z623.
...minden csak addig jó, míg nem hallasz jobbat... Ezen elmosolyodtam, hiszen ez annyira nyilvánvaló
Valójában egy Microlab solo 7C volt kinézve de helyhiánnyal küszködök, nem tudtam volna hova rakni illetve max 50e forintos kerettel rendelkeztem (most nézem hogy per pillanat pont beleférne a keretbe, de januárba még nem ennyiért vesztegették).
-
Bodz
nagyúr
válasz Matyee21 #43059 üzenetére
Igen, polc. Érdekes kérdés ez a Solo 6 vs Elevate 5. Előbbi mellett szól a táv (ez sokaknak fontos szempont) meg a nagyobb mélyközép (6.5" vs 5"), de úgy összességében szerintem az Elevate egy picit (de tényleg csak picit, nincs kategória különbség nyilván, inkább csak kellemesebb, muzikálisabb nekem) komolyabb hangú doboz.
(#43063) MaXX81: Kiderül ha veszel helyette valamit.
[ Szerkesztve ]
-
MaXX81
tag
Igen és nem is tudok ezen változtatni mert 2 szekrény közé vagyok beékelődve (albérletben lakok nem az én tulajdonom a szekrény szóval nem tudom megbontani) a gépház is az asztalon van, az alá nem tudom rakni illetőleg egy 24"-os monitor, tehát konkrétan a 2 kis hangfal is épp hogy elfér. Amúgy egy xonar u5-öt használok.
(#43065) Bodz: Ahogy mondod
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Na megjött a JBL LSR305-ös és alig tudok erre szavakat találni. Egyszerűen fantasztikus
Eddig a SoundMagic E10-es fülesemet tartottam a legtöbbre, de ez még annál is jobban szólKöszönöm mindenkinek a választásban való segítséget
Ja annyit az alapzajról, hogy 60 centire ülve tőlük minimálisan lehet hallani, szóval ez még bőven az elfogadható kategória. Nem kábelzaj stb, ha mindent kihúzok belőle, akkor is jelen van.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Tudom szentségtörés, de jelenleg az asztal 2 szélére, szögbe felém döntve vannak, megkapokva gazzal meg zsepivel :
Elvileg ki kéne raknom a szoba 2 sarkába(vagy minimum 1 méterre), de akkor hangosabban lehet csak hallgatni, ami alvó kisgyerek mellett a másik szobában nem annyira jó. Így jut is, marad is
Csak érdekességként: adtak hozzá egy papírt, ahol az optimális elrendezést is felrajzolták: egy egyenlő szárú háromszög, ahol a 2 hangfal a hallgató felé mutat azonos elrendezésben. Ezt most kb. tartom is, csak piciben
Nemsokára költözünk el, szóval majd az új lakásban csinálok normális elrendezést.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
PuMbA
titán
válasz SirRasor #43067 üzenetére
"Ja annyit az alapzajról, hogy 60 centire ülve tőlük"
Az semmi, onnan nincs tered Majd a későbbiekben ajánlott átrendezned a szobád és állványokat beszerezned, hogy 1-5-2m-re legyenek egymástól a hangfalak és ne az asztalba nyomják át a rezgéseket és te is ugyanennyire legyél tőlük, mint egy egyenlő szárú háromszög, mert most a hangfal tudásának az 50%-át hallhatod körülbelül. A mögötted lévő fal pedig ajánlott majd, hogy szekrényes legyen vagy bármi ami nem sima felületű, hanem széttöri a hangot, a hangfal mögött és oldalt pedig minimum 30-40cm hely jó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Ja adtak hozzá 4-4 gumírozott talpat, szóval rezonancia elvileg nincs.
Pici a lakás na Majd holnap rendezkedemPuMbA na ez az, pont ilyen volt a rajz is!
Ja a faltól mennyire kéne lenniük? A szög miatt 5-15 centire vannak most. Bár gondolom az elrendezés egy külön tudomány; majd ha az új lakásban leszünk utánaolvasok rendesen, hogy mit hogy érdemes. Gondolom nagyban már az is beleszól az akusztikába, hogy van-e pl: függöny, vagy milyen bútorok vannakMake Love not war!
-
PuMbA
titán
válasz SirRasor #43073 üzenetére
Faltól minimum 30-40cm és az oldalsó faltól pedig a lehető legnagyobb távolságra Nálam például a szoba hosszabb falánál közép fele vannak a hangfalak, tehát az oldalsó fal nem szól bele a hangzásba. Függöny meg ilyenek nem igazán számítanak, a lényeg, hogy az ablaktól a lehető távol legyél és a szoba pedig ne legyen üres és a falak se, tehát legyen minél több szekrény ami az üres falat megtöri, asztal, fotel stb. Alap szinten ennyire egyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
Barni420
csendes újonc
A hordozható hangszóró és stúdió monitor közül melyiket ajánlanátok? Tudom hogy mind a kettőnek megvan a hátránya, előnye, de a hangzás között mekkora a különbség?
-
nagylaci32
tag
"...és te is ugyanennyire legyél tőlük, mint egy
egyenlő szárúszabályos háromszög,..."
Bocs, már nem az első helyen olvasom hangfal elhelyezéssel kapcsolatosan ezt az egyenlő szárú háromszög dolgot, miközben minden bizonnyal szabályos háromszögre gondoltok. Ugye az egyenlő szárúnak az a feltétele, hogy 2 oldala egyenlő hosszúságú, míg a szabályosnak, hogy mindhárom egyenlő. -
Mardel
őstag
Sziasztok!
A minap rendeltem emagról jóáras Edifier 1600T III-at.
Kapatam hozzá 3m kábelt amivel a 2 hangfalat kell összekötni.
Szeretnék hozzá hosszabb, legalább 5m kábelt venni de ilyen kialakítású kábelt egyik magyar webshopban sem találtam. Ezért kérdezem, hátha tudtok segíteni, hogy ez miféle kábel xlr, din? Mindkét vége ilyen "apa".
[kép]Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Bodz
nagyúr
válasz Barni420 #43077 üzenetére
Hurcolászni nyilván a hordozhatót, erre találták ki, otthonra meg a monitor. Kb. felesleges is őket összehasonlítani, előbbi esetben ugye a hangminőség másodlagos (kialakításból adódóan amúgy is kompromisszumos). Szóval biztosan nagy a különbség.
Az eszedbe se jusson, hogy veszel valami cuki hordozhatót, hogy aztán jó lesz az otthonra is. Hát nem.(#43073) SirRasor: Hogyne lenne, tedd csak rá a kezed az asztalra mondjuk! A semmitől a hozzá adott talpak is jobbak, de max egy ideális világban lennének elegendőek. Most nem azt mondom, hogy rohanj IsoAcoustics állványt venni, de majd egyszer azért gondolkozz el ezen a témán is! Ráadásul a megfelelő állvány, alátét megtalálása is időigényes, kísérletezős, drága lehet.
Vagy hagyod a francba, csak hallgatod, örülsz, olcsó.[ Szerkesztve ]
-
garage112
aktív tag
válasz anonym2k #43080 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy az szabályozza, de ha direct monitorba van kötve akkor viszont semmit nem csinál, azért is kérdeztem, hogy akkor melyik lenne a jobb?
Iphone 14 Pro / / Xbox One - WildBlaze420 / / PlayStation 5 - Mrtn112 / / Dell G5 15" - Macbook Pro 15" Retina (2017)
-
garage112
aktív tag
Igen, csak fentebb írta más, hogy direkt így szokták használni, ami meglepett, mert sok helyen olvastam, hogy olyan kártyákat ajánlottak amin lehet állítani a hangerőt Bár a hangfalakon elől van a szabályzó, de inkább a hangkártyán állítanám nem feltétlen azokon.
Iphone 14 Pro / / Xbox One - WildBlaze420 / / PlayStation 5 - Mrtn112 / / Dell G5 15" - Macbook Pro 15" Retina (2017)
-
Zozika95
újonc
Sziasztok! A forumleirasban szereplő Microlab b77 helyett szeretném ha ajánlanátok stereo hangfalat mivel azt mar nem forgalmazzak sehol 20-30 kozott lenne az idealis ar koszi
-
garage112
aktív tag
válasz Zozika95 #43089 üzenetére
Ha minden igaz itt még van De azért érdemes odaszólni telefonon, hogy tényleg van-e nekik még belőle külső raktárban.
[ Szerkesztve ]
-
Zozika95
újonc
Amúgy azt nem látom van rajta digitális hangbemenet ps4prohoz hasznalnam?
-
garage112
aktív tag
válasz lezso6 #43094 üzenetére
Igen, de valamiért nem lehet, körülnézek délután a programban, hátha elvan benne állítva valami. Mondjuk nem kellene, mert default beállításokon van.
[ Szerkesztve ]
-
Zozika95
újonc
Koszi sracok akkor lehet nézek mást igazabol csak a ps meg 1-2 film miatt kell a hangfal mert a tvnek eleg rossz a hangzasa.
[ Szerkesztve ]
-
-
garage112
aktív tag
válasz lezso6 #43097 üzenetére
Hát ha a soft controlt benyomtam, most nem vagyok biztos benne, de az alatta lévő potit tekertem akkor az input részen semmi hang, az outputon halkabb, és valóban 12 óránál volt szerintem jól.
-
anonym2k
csendes tag
válasz garage112 #43098 üzenetére
A Direct Monitor a Line-In és az USB-n jövő computer jel arányát állítja.
Balra letekerve csak a computer, jobbra kitekerve csak a Line-In, középállás - 12h - mindkettő maximum.
A Soft Control a driver részét képező keverőpultot kapcsolja, benyomva működik az azon lévő beállítás - kikapcsolt computerrel is - kiengedve csak az eszköz fizikai potméterei.
Egyébként a Manual nagyon jó, elég egyszer figyelmesen elolvasni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest