Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Kölönte #43154 üzenetére
Ahhoz, hogy egyáltalán működjön, relatív dög nagy teljesítmény ellenállás kell, tehát ha a hangfal 50 wattos, akkor 50 wattos ellenállás is kell, hisz itt fog eldisszipálódni a teljesítmény fele. De így meg minden hiába, hisz így csak egy plusz fűtőtestet kapsz, plusz hangerőt nem. És akkor még a hangbéli változásról nem is volt szó, mivel egy hangszórónak impedanciája van, ami nem pont 8 ohm, hanem egy ilyesmi görbe:
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Dyingsoul
veterán
válasz Kölönte #43147 üzenetére
Ekkora hozzáértéssel.. hát köszi... Segítségért jöttem nem oltásért. Olyan hülyének gondolsz hogy hozzányúlok miközben be van dugva? Így kezdésképp mindenkit le szoktál hülyézni vagy csak engem mert nem értek a trafókhoz? Egyszerűen kibeleztem és hallgatóztam, ennyi.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Kölönte
kezdő
válasz Dyingsoul #43159 üzenetére
Nem, de azért egy hálózati trafót letekercsezni nem túl bizalomgerjesztő.
Bocsánat!
A trafó azért zúg, mert régi és meglazultak a lemezei. Ezzel sztem nem nagyon tudsz mit kezdeni, cserébe nem ettől halkabb az egyik oldalad, hogy valami jót is mondjak.
Komolyan mondtam a kábeleket, ha van esetleg csere, próbáld ki azzal, ha nincs legalább a két hangfalét cseréld ki, hogy változik e valami. -
Dyingsoul
veterán
válasz Kölönte #43160 üzenetére
Azóta már haladtam valamire de inkább hagyjuk a továbbiakban. Inkább megoldom a neten tovább keresgélve.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
∂яσнυη
senior tag
Ezt itthagyom. Nem tudom jó vétel e ennyiért.
-
Hyder11
csendes tag
válasz ∂яσнυη #43168 üzenetére
Egyébként, ha már látom itt sok segítséget kaphatok, mi a véleményetek ezekről a szettekről? Sok pozitív és sok negatív véleményt is láttam :/
https://www.arukereso.hu/aktiv-hangfal-c4060/genius/sw-g2-1-2000-31731055100-p225241342/https://www.arukereso.hu/aktiv-hangfal-c4060/genius/sw-g2-1-3000-31731016100-p81743432/
-
-
Hyder11
csendes tag
válasz varmi2 #43172 üzenetére
Tehát, ha szeretem a túlerőltetett mély hangokat, és a rossz hangminőséget, akkor vegyem meg amit küldtem.
Ha pedig normális minőséget szeretnék, felejtsem el a túlerőltetett mélyeket.
Kár.. szerettem volna valamit amivel néha rezgésbe hozhatom a melkasom
Gondolom arra nincs lehetőség, hogy ezt a 2.0 hangrendszert később egy minőségi mélynyomóval társítsam? -
válasz Hyder11 #43173 üzenetére
Komoly, mellkas-rezgető mélyeket bögreszettel amúgy se nagyon csinálsz. Ahhoz legalább egy Logitech Z623 kell, de persze az is egy vicc, ha minőségről van szó. De 2.0-val is el lehet érni komolyabb mélyeket, olcsóbban pl Microlab Solo 6C (~36k), drágábban 8" stúdiómonitor (~100k forinttól). Értelemszerűen a növekedő árral együtt a minőség is egyre jobb.
Make Asia Great Again!
-
Hyder11
csendes tag
válasz lezso6 #43174 üzenetére
A microlab solo6c n gondolkoztam, csak kilóg abból a keretből amit megszabtam. Jelenleg egyébként egy philips mc147 van a gépemhez kötve. Ezt akartam egy sokkal komolyabbra cserélni, de kicsit eltévedtem.
Érdekes, van egy cirka 20k s bluetooth speakerem, (skullcandy barricade)aminek véleményem szerint jobb hangja van, mint a philipsnek.[ Szerkesztve ]
-
zolij
tag
válasz Kölönte #43145 üzenetére
A tv az egy lg 55uj7507 webos-sel és a HDMI ARC-ra dugom a hdmi kábelt, szóval szerintem ott kimenetként is kéne működnie (persze lehet rosszul gondolom).
Mindenesetre kipróbálom majd hogy a gépre dugom hdmi-n a hangfalat, úgy működik-e. Az optikai változatnál lehet a kábel a ludas, a topicban volt egy hozzászólás, hogy a solo 9c nem működött a gyári kábellel rádugva a konzolra, csak egy külön vásárolt vékony kábeles változattal.
[ Szerkesztve ]
-
olymind1
senior tag
Megjött a QED Profile QE5086 Jack - RCA (2 m) kábelem.
Auzentech X-Fi Prelude 7.1 + Burson V6 Vivid -et köt össze egy Edifier R1900TII -vel.
Ami egyből feltűnt, hogy a magas frekvenciás hangok javultak: gitárok hegedűk cintányérok tisztábbak lettek picit, de egyúttal valahogy nyugodtabbak is, vagy könnyebben hallgathatóbbak, de a trombita, harsona és hozzá hasonló fúvós hangszerek is harsányabbá váltak (pozitív értelemben).
Apróbb változások / javulások, de mindenféleképpen tetszenek.
Köszi Bodz a segítséget!
Héten vagy jövőhéten ha minden igaz majd alkalmam lesz alaposabban összehasonlítani egy Microlab Solo 6c -vel az Edifier-t.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Van itt valakinek Edifier S1000DB hangcucca? Érdekelne 1-2 apróság.
Make Love not war!
-
Rockland
tag
Heló!
Nemtom jó helyre írok-e
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mikor megy valami hang a gépen, magától átszokott váltani a hang a hangfalakból hirtelen a tv-ből szól.
A hangfalak jack-el vannak csatlakozva, a tv meg hdmi-n, és nem értem miért csinálja, random időkben, de nagyon idegesítő..
Valami megoldás lenne erre, mert már hónapok óta szívok vele -
varmi2
nagyúr
Jól értem a gondodat? Az a probléma, hogy hangfalat és a tv-t optican dugod össze, a tv-nek meg hdmi-n adsz jelet, és nem szól a hangfal? Próbáltad úgy, hogy sima tv adást nézel rajta, akkor van hang?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
zolij
tag
válasz varmi2 #43186 üzenetére
Nem egészen. Az a probléma, hogy a tv semmilyen digitális kimeneten nem ad át hangot a hangfalnak, tök mindegy hogy a jel tv adásból, hdmi-ről, vagy Plexből származik. Digitális kimenet alatt én a HDMI-t és az optikát értem, a HDMI-t azért gondoltam hogy működik, mert ARC, de úgy tűnik, hogy ez nem így megy. Az optikánál meg tippre a kábelt nem szereti a tv, volt már hasonló a topicban.
[ Szerkesztve ]
-
Tibe
aktív tag
Nah kezdenek bejáratódni a Krk-k és gondoltam írok pár sort, bár lezso6 kolléga már mindent leírt szinte
Kis túlzással ezek életem eddigi legjobb hangfalai..... Pedig volt már pár... Yamaha, Mackie, Klipsch.... jah és persze SAL anno azzal kedtem Egyszerűen brutál szép kiegyenlített hangja van, és a mélyei fenomenálisak, nem eltúlzott, nem gyenge.... pont olyan amilyennek lennie kell! Rock zenéhez tökéletes választás, szinte érzed a zenét, nem csak hallod. De bármilyen más stílus is nagyon jól áll nekik. Egy Adamhez viszonyítva talán nem annyira részletgazdag, de összességében szerintem ezzel élvezetesebb a zenehallgatás.
Szóval maximálisan ajánlott az igényes zenehallgatáshoz!Jah és még egy érdekesség: 30 perc inaktivítás után lekapcsolnak a hangfalak, de ha elindítasz bármit aminek hangja van automatikusan felélednek... hasznos feature!
[ Szerkesztve ]
-
akkójóva
tag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne a számítógépéhez hangfalakat (stúdió monitorokat) venni zenehallgatásra és engem kért meg, hogy segítsek neki, de mivel én sem értek hozzá, ezért én titeket Egy 24 m^2-es szobába lenne, körülbelül 100-110.000 (nagyon max 120) Ft-ot szánna a 2 db-ra, illetve egy usb interfészre. Muzikernél néztem egy M-Audio BX8 D3 szettet (2 hangfal + M-Audio M-Track 2x2) 113.000 Ft-ért, ahogy olvastam az összefoglalóban a hangfal ajánlott, az M-Trackkel van valakinek tapasztalata? Igazából azt sem tudom, hogy 5", 6" vagy 8" hangfalra van-e szüksége, úgyhogy végülis csak mondtam valamit
Köszi!
-
newmoonlight
senior tag
Az MR8-asokhoz képest? (Pozitívum/negatívum.)
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Tibe
aktív tag
válasz newmoonlight #43194 üzenetére
Őszinte leszek, össze sem lehet hasonlítani őket, a Krk egy kategóriával feljebb van minden tekintetben. A Mackieknek túl színezett a hangja a Krk-hoz képest.
-
Azért a KRK-nak annyira azért nincs kiegyenlített hangja. Mély és közép terén nagyjából kiegyenlített, de a magas alján (6 kHz körül) van egy komolyabb kiemelés, amitől igencsak világos a hangja. Ezt leszámítva kiegyenlítettnek tekinthető. Magas többi része rendben van, de a szoba csillapításával csínján kell bánni, mert hamar döglötté teheti a magasakat.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Videoteszt A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest