Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gduck
addikt
válasz l.skywalker #2543 üzenetére
Szerintem ha azt mondom 200+ÁFA, nem tévedek sokat
-
Wesder
félisten
Egy fehér Anaconda is van az alaplapon. Egy ilyen màgneses SX legót elfogadnék itthonra.
300wattos tàp az gondolom sok.
16-ban kezdték el tervezni az SX-et.
[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ez a dupla alaplap csak nekem nagy WTF egyébként?
Live-Die-Respawn
-
3L1T3
addikt
válasz Beniii06 #2556 üzenetére
Nem csak hogy állítólag hanem ez már az új kontroller!
Az XSX kontrollerének főbb újításai:
- Továbbfejlesztett ergonómia
- Szélesebb platformtámogatás
- Frissített D-pad
- Dedikált megosztási gomb
- Alacsonyabb input lag
- Egyszerre több konzolt is megjegyez a kontroller[Xbox Series X: Making Gaming’s Best Controller Even Better]
[ Szerkesztve ]
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
3L1T3
addikt
válasz Beniii06 #2559 üzenetére
Minden Xbox One kiegészítő működik Xbox Series konzolon(kon) is és visszafelé is működni fog a legújabb kontroller.
Alsó ravaszokat vagy makró gombokat nem tartalmaz az új kontroller SE.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
-
3L1T3
addikt
One X-nél is jól működött ez, hogy nem fizetett reklámokat készítettek website-okkal hanem oda adták a Digital Foundry-nak a gépet. Ahogy nézem a számokat megint jól sült el a dolog pláne, hogy Austin Evans is bekerült a kalapba.
-
3L1T3
addikt
Láttam már azt is, hogy páran azt gondolják megint téves a koncepció ahogy a FAT XONE esetében. Csak most teljesen a RAM-ra próbálja meg ráhúzni a tisztelt fanboy társaság. Kérdezem én 10GB Ultra gyors memória mi az anyámra nem elég?
-
3L1T3
addikt
Hűtés miatt lett ilyen , plusz a helytakarékosság miatt. Nagyon jó az elképzelés és a megvalósítás még így laikus szemmel is. De ha valaki kicsit is érintett a nyáktervezésben akkor azért látja benne a fantáziát. PC-s világból érkezett embereknek pedig a backplate megoldás nem lesz ismeretlen.
Az biztos, hogy nem lesz se 3LED hibánk se hangos hűtés hibánk sem.“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
-
Wesder
félisten
válasz Beniii06 #2569 üzenetére
A low latency elvileg csak SX-szel fog működni, azt nem tudom hogy ha visszaülök a One elé akkor downgrade-el a controller, vagy csak simàn tudod hasznàlni. Gondolom az SX-ben kicsit reszeltek a vevőegységen.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Carlos Padre
veterán
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
Remiel
őstag
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
Petya2900XT
aktív tag
válasz hombre[EU] #2516 üzenetére
Ha egy 100-110 giga körüli terjedelmű Forza 7 egyik legnagyobb pályáját 6,5sec alatt behúzott SSD-ről akkor egy új játék sem lesz több 7-10secnél amit arra optimalizálnak majd. Hol van ez ahhoz képest hogy majd 2 és fél perc egy Red Dead betöltés sima One-on?(Tudom,nagyob nyílt világ a RDR) Igazából az sem érdekel majd ha a PS gyorsabb lesz, mi 6,5 sec helyett 3? Normálisan fikázni nem lesz ideje a gyereknek két betöltés közt,
6800K+6870–XboxSX—PS5–Switch
-
Beniii06
addikt
válasz Carlos Padre #2571 üzenetére
Azért mert egy "stick"-et bedugsz a gépbe, mint egy pendrive-ot + egy külső usb-s hdd-t? Tized annyi élményt ad, mint egy gépet építeni + skill.
Csak én nem látom, hol megy ebbe bele egy 2080 kártya vagy kettő?
"Got any other secret weapons?"
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz HunChris #2578 üzenetére
Én úgy érzem, hogy a RAM és a belső tárhely kérdésében lett nagyon ez a gép az árhoz igazítva. Sok RAM és 2TB SSD-vel már nagyon drágának kéne lennie, vagy rosszul gondolom?
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
-
hombre[EU]
veterán
-
nagyúr
Attől függ kit kérdezel... szerintem sok fejlesztő vagy grafikus mondaná, hogy kétszer ennyi is kevés lenne.
Persze ma még bőven elég, tekintve hogy 8-10GB-ba mostmég a legtöbb 4K textúrás játék is jól elvan.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
3L1T3
addikt
válasz hombre[EU] #2581 üzenetére
Sajnos számomra egy KING Art Games véleménye nem mérvadó. Majd amikor egy Naughty Dog vagy Turn10 akik eddig is profi munkát végeztek optimalizációs téren hasonlót nyilatkozik akkor elfogadom. Addig maradjunk annyiban, hogy kétlem a RAM befolyásolná az XSX sikerét.
Aki pedig arra számít, hogy a SONY még erősebb gépet fog piacra dobni annak bilibe lóg a keze.“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
nagyúr
Nem téves, csak felesleges macera... egy ilyen memóriaszegmentálás, mindig külön optimalizálással jár... mindig azzal vacakolni plusszba mi fér be a gyorsba és mi legyen a lassabba... stb.
Láthatod, hogy az eredeti One esetén is kb senki nem optimalizált a gyors ramra, egy két saját "belső" fejlesztésen kívül.
Ez akkor lesz gond, ha pl a Sony-nál nem lesz, ezért írtam én pl ott, hogy a Sony lehet megint nem vacakolt ilyen szegmentálással. Pont azért hogy a fejlesztőknek se kelljen.
Mennyivel másabb lenne a dolog, ha csak annyi lenne, van 16GB ram, 2-2.5GB a rendszeré, a többivel meg úgy garázdálkodhatsz kedves fejlesztő ahogy akarsz.
Ehelyett meg most sakkozhatsz, hogy jó akkor a grafikára meg egyébre ami gyorsat igényel van 10GB, meg van 3 "lassabb", akkor oda meg emez megy... meg ezt beépíteni a játék memóriakezelésébe... hát so-so... nem lepne meg ha hanyagolnák majd.Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
3L1T3
addikt
válasz FollowTheORI #2586 üzenetére
Meglátjuk a lényeg, hogy mi játékosok jól járjunk. Ha megnézed itt a szegmentálás nem érinti azt a 10GB-ot ami szándékosan a VRAM-nak van fentartva. Szerintem itt félreértés van és erre majd úgy is egy fejlesztő fog tudni csak mérvadó véleményt mondani, aki már használja, és fejlesztett is az eszközre.
10GB fixen VRAM, 2.5GB fixen a rendszernek ez eddig oké, 3.5GB pedig marad valamivel lassabb RAM-nak sima memóriának. Én kétlem, hogy ez hülye megoldás lenne. De persze én is csak fotelharcos vagyok!
One X-nél gyorsabb és több lett a RAM.
Plusz IO oldalról gyorsabb lett az egész, így valószínűleg nem is kell annyi mindent a RAM-ba tárolni mert gyorsabb az elérése a tárhelynek.
[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
válasz hombre[EU] #2588 üzenetére
Persze értem amit mondasz! Azért bízzunk abban, hogy nem hülyék most annyira. Ha IO oldalról kellő gyors tud lenni valami akkor felesleges mindent a memóriában tárolni. Ezért csintálták ezt mindig , hogy jó előre minél több dolog legyen betöltve, hogy a user ne várjon sokáig. De gondolom ezzel már elengedhető ez az igény.
Ha megnézitek a Quick Resume megoldást, és ha 4-5 db játék benne van az bőven el kellene, hogy foglaljon 10 GB-ot. Ilyenkor pedig valószínűleg az SSD-re csak elmenti maga a program akkori állását, és azt tölti vissza instant a RAM-ba.“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
törölt tag
Egyébként van igény erre hogy instant menjen 4-5 játék? Vagy ez csak engem nem mozgat egyáltalán?
Mehetne másra az az erőforrás.
-
3L1T3
addikt
válasz #81556480 #2590 üzenetére
Igény mindenre van , maximum még nem tudod , hogy neked is jól fog jönni néha. Menni kell tésztát dagasztani , de közben a lurkó is játszana.
Valószínűleg pár száz mb file fog készülni ilyenkor az SSD-re ami a program futásának akkori állását fogja tartalmazni. Ez a megoldás valószínűleg 0 erőforrást igényel.“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz #81556480 #2590 üzenetére
Nálam lenne. Általában egyszerre, párhuzamosan játszok több különböző játékkal. Platformer, FPS, autós stb... Volt már olyan, hogy az egyiket elkezdtem majd éreztem, hogy ez meh és át a másikra. Ha ez instant váltás lesz, az nekem nagyon jól jön.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Def26
félisten
én azt nem értem miért kellett megosztani a 16Gb -ot? Miért nem kapta minden ram meg a 560Gb/s sebességet?
Anno emlékszem az xbox one esetében sokat kritizálták a 32MB es ramot, mert hogy nehéz kihasználni. Szerintetek itt a két sávszélességet ki fogják használni a szakértő programozók?[ Szerkesztve ]
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
Beniii06
addikt
"én azt nem értem miért kellett megosztani a 16Gb -ot?"
Talán, mert a rendszernek elég annyi is vagy éppen a YT, Spotify, többi appnak mindegy és ha már egy játékra optimalizált céleszközről beszélünk, akkor érthető, hogy a gyorsabb memória marad a játékoknak. Másik ok, a költségmegtakarítás, a lassabb memória olcsóbb is nekik.
A dev-ek pedig ha alapos munkát akarnak végezni, akkor kifogják használni a lehetőségeket, ezt lehetne optimalizációnak nevezni.
"Got any other secret weapons?"
-
félisten
DF Direct: Hands-On With Xbox Series X + Impressions + Xbox One X Size Comparisons!
Xbox Series X Complete Specs + Ray Tracing/Gears 5/Back-Compat/Quick Resume Demo Showcase!Megint jók ezek a DF videók!
Meglepődtem, milyen kicsi az 1TB-os bővítőkártya, és akkor ennek volt az a két kis nyílás a hátsó panelen, amire korábban azt mondták, hogy devkit speckó![ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
3L1T3
addikt
De az SRAM teljesen más funkciót látott el, itt csak annyiról van szó, hogy van a memóriának egy része ami lassabb, de olyan különbségről beszélünk amit nem fog megérezni a program. A maradék 3.5 GB RAM még így is gyorsabb mint a One X esetében volt. Arról nem beszélve amit fentebb is említettem, hogy sokkal kevesebb dolgot kell tárolniuk RAM-ba a gyorsabb háttértár sebessége és elérése miatt.
-
Def26
félisten
és nem lett volna jobb mondjuk, ha 16 helyett 24 vagy 32 Gb -ot adnak, de azt csak a normál (336Gb/s) sebességen? Árban vajon hogy jönnének ki jobban? vagy esetleg egyenlő lenne?
Most csak kötetlenül beszélünk, mielőtt valaki nekem esik privátban, hogy b*sszam meg az anyámat már.
[ Szerkesztve ]
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
3L1T3
addikt
Hát sajnos én is annyit tudok amennyit te. A többit eddigi tapasztalatokból gondolom tovább. Biztos oka van, hogy mi a jobb
X mennyiségű gyors vagy Y több mennyiségű lassabb memória. Az IO háttértár sebességből gondolom előnyösebb volt a minél gyorsabb sávszélességű. De ez majd idővel úgy is kiderül.“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Nintendo Switch OLED Dual Boot játékkonzol
- Új, bontatlan dobozos PS5 Pro 2TB-os gép 3 év gyári Sony garanciával
- PlayStation 4/Slim/Pro konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül!!
- Asus Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD + Charger Dock
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest