Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Starchm
őstag
válasz anglergab #2500 üzenetére
Ha már CA-ról van szó akkor a telekom oldalon lévő térképen ahol 150mbps van, ott ne is számítsak CA-ra?
Igazából csak azért érdekelne, mert látok több tornyot is ami B3-B20-at ad, viszont ha bekapcsolom a b3-b20 CA-t telón akkor 4g és 4g+ közt ugrál folyton a dolog a vége pedig az lesz, h teljesen eldobja a 4g-t vagy (kisebb eséllyel, 5% kb) 4g-n marad.
Vagy esetleg a rsrp/rsrq-hoz lenne köze, hogy az egyik a minimumán van már nagyon?
B3 RSRP -115 RSRQ -14, B20 RSRP -108,RSRQ -18 -
4Grider
nagyúr
válasz anglergab #2498 üzenetére
Gondolom költői kérdés volt.
Ha nem: 2 dolog a gond ezzel:
1., Iszonyat kicsi (LTE-A) lefedettséget lehet B7-el megoldani, indoort szinte alig.
2., Az NMHH alig várja, hogy a B7 használatba legyen véve, az nekik havonta elég rendes plusz bevételt fog onnantól kezdve jelenteni. A szolgáltatóknak meg logikusan költséget és nagyobb támogatási igényt.
Ha a kettőt összeadod, akkor logikus, hogy a szolgáltatók miért nincsenek oda az ötletért... -
anglergab
addikt
válasz Starchm #2505 üzenetére
A 150 Mbps (20 MHz) azt jelenti hogy nincs CA elméletileg.
A B20 az 10 vagy 20 MHz (Telenorral megosztott részen), a B3, B7 20 MHz.
A 4G-4G+ ugrálás természetes, így működik.
Igen, számít az RSRP és a SINR. Az utóbbit nem írtad, valószínűleg az túl alacsony már és nem éri meg a CA.
Sőt, lehet a 4G sem.Hol kapcsolod a B3+B20 CA-t?
-
Starchm
őstag
válasz anglergab #2508 üzenetére
QXDM-n keresztül mivel alapból be sincs kapcsolva a telón mivel kinai belpiacos volt. Vagyis b1-b3, b39-b41 és b40-b40 van csak alapból.
Gondoltam, hogy 150mbps a 64-s mod. miatt lesz, éjszaka ki is jön az 50mbps belőle, de nap közben csoda a 10 is. De akkor lehet télleg csak 1 banden keresztül tolják itt...
-
-
MadMancs
veterán
Sziasztok. Nemtudom volt e már téma, de ha valaki belefutott már abba hogy készülék váltás után nincs VoWifi, annak megoldás hogy felhívja üfsz és törlik majd újraaktiválják a szolgáltatást. Ilyenkor a SIM "elfelejti" hogy aktív. Én most futottam ebbe bele P20 ---> A50 váltásnál. Illetve azt se tudtam hogy alapfeltétele a VoLTE aktiválása is. Mondjuk ez aktív volt eddig is.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
polonic
félisten
Eddig VoWifi-n volt olyan néha, csak abból tudtam meg, keresett valaki, hogy megkaptam a telekomos hívásértesítő sms-t. Most VoLTE-n is előfordult. Fontos hívást vártam. Szerencsére visszahívva nem volt gond. És persze az értesítős sms is 15 perccel később érkezett.
Ez miért van?
-
MadMancs
veterán
válasz anglergab #2525 üzenetére
Szolgáltatói oldal igen. Mondta a csávó hogy ismert probléma. Készülék csere esetén sokszor a SIM nem adja meg az engedélyt VoWifi használatára.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
anglergab
addikt
válasz polonic #2530 üzenetére
Az SMS-ek nálam is késnek VoWiFi-n.
Hívással nem tapasztaltam problémát IMS-en, de ettől még létezhet ez a bug.
Igen, érdemes bejelenteni, főleg ha jól reprodukálható (azaz pl. nem karbantartás okozza).
Ha eddig nem tapasztaltad, akkor valószínűleg most jelent meg a bug, vagy valami körülmény nálad megváltozott ami most hozta elő.[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Sziasztok. A mai napon aktíváltattam a volte szolgáltatást, telenor, iphone 11 pro max. Elméletileg 72 óra, azonnal jött az értesítő sms. Telefon ki-bekapcsoltam, ezután hívás közben látható a 4G felírat. Mobil internet beállításokon belül, be van kapcsolva. Sajnos semmilyen minőségi javulást nem tapasztaltam. Lehet, hogy még nem él a szolgáltatás annak ellenére, hogy a 4G felírat látható telefonálás közben?
(#2537) anglergab - köszönöm szépen, erre gondoltam én is. Párommal beszéltem, ő is telenoros és neki is alma készüléke van, teszünk egy próbát. Nála nincs akítválva a szolgáltatás
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Már sokszor említettük, hogy a VoLTE egy hordozó, mint a 2G/3G.
Azaz nem jelent automatikusan jobb minőséget.
Lehet 2G-n jobb a hang, mint VoLTE-n, ha 2G-n 12.65 kbps-es kodek megy éppen, a VoLTE-n pedig 12.2 kbps-es kodek.
Azaz működik nálad a VoLTE, viszont akivel beszéltél, annak a telefonja 2G/3G/vezetékes volt. Vagy VoLTE-s, de másik szolgáltatónál volt.
Ahhoz hogy jól hallható legyen a jobb minőség (23.85 kbps-es kodek), VoLTE-VoLTE hívás kell, egy szolgáltatón belül. Azaz pl. mindketten Telekomosok és VoLTE-sok vagytok.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz Lackooo84 #2540 üzenetére
Korábban itt írtam a kodekekről.
A 23.85 kbps AMR-WB a 4G/wifi HD hang.
A 24.4 kbps EVS a 4G/wifi HD+ hang (super wide band: 50 Hz - 16 000 Hz)
A full band EVS megy 20 kHz-ig, jóval több mint 24.4 kbps-en. Valójában az a full HD hang, szinte azonos az emberi hallás frekvenciatartományával.[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
Vodához betelefonáltam, és aktív is lett a VoLTE a Huawei P30-on. Amúgy ezt miért nem lehet automatikusan bekapcsolni, ahogy teszi a többi cég? Mert ugye a Voda is azt írta, hogy felőle dobható a 3G, csak akkor meg a hívások lemennek a vacak tömörítésű 2G-re? Ezért is kéne pont, hogy nyomnia a VoLTE hívást a Vodának szerintem.
-
4Grider
nagyúr
válasz radio100jozs #2543 üzenetére
A többi cégnél sem automatikus mindenhol a VoLTE bekapcsolása, mert nincs ingyen egyik szolgáltatónak sem a licenc.
Ha azt mondja, hogy szerinte dobható a 3G, abból szerinted mikorra lesz valami? Addig vajon meg tudja-e oldani az automatikus bekapcsolást? -
Lackooo84
nagyúr
Telenornál a volte tiltás automatikus.
The Truth is out there...
-
anglergab
addikt
Automatikusan kapcsolják be.
Csak meghatározott forgatókönyv szerint. A te modelledre még nem került sor.
A 2G miért vacak tömörítésű?
Ugyanaz a 12.2 és 12.65 kbps-es kodek megy rajta mint 3G-n. Azaz HD hang is.
A 3G lekapcsolásnak előfeltétele a VoLTE megfelelő elterjedése. -
thomas77
senior tag
Hetek ota tesztelem az angol Three VoLTE szolgáltatását.
Érdekes megoldást alkalmaznak ők is. Csak B20-on van VoLTE, holott 4G van B1, B3 és B32-n is. Ha nincs B20 és bejön hívás, vagy én indítok, akkor levált 3G-re a telefon.
Aki járt már Angliában, az biztosan észrevette, hogy a lefedettséget itt sem viszik túlzásba. Térerő legtöbbször elég gyengusz, de szerencsére van VoWifi is. Felmerült a kérdés bennem, hogy mi történik, ha nincs B20, de van VoWifi és hívás közben elhagyom a wifi lefedettségét, akkor hová talál vissza a telefon.
Érdekes, hogy 4G-n megy tovább a hivás VoLTÉ-n. Ahol épp próbáltam, ott B3+B1 sáv van, ahol ugye nincs VoLTE. De így mégis. -
anglergab
addikt
válasz thomas77 #2549 üzenetére
Akkor megszakad.
Ez ugyanaz mint amikor Magyarországon elmegy a wifi VoWiFi hívás közben és nincs LTE/VoLTE csak 2G/3G.
VoWiFi-VoLTE oda-vissza átadható.
VoLTE csak 2G/3G-re, fordítva nem.
VoWiFi nem folytatódik 2G/3G-n és természetesen fordítva sem.
Amúgy valószínűtlen hogy nincs B1+B3-on. Ha azokon megy a VoLTE hívás, alkor biztos van.
Vagy az lehet még, hogy hol van VoLTE B1, B3-on, hol nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest