Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
taltos
senior tag
Üdv!
Nem hiszem, hogy olyan népszerűségnek fog örvendeni az a topic, mint a többi ''nagy'' topicok, de én elindítom.
Rögtön az elején kérdésekkel.
Ha nekem van egy DH-es g400-asom, aminek az egyik kimenetét a TV-re akarom kötni, akkor hallottam valami köósza meséket, hogy ügyelni kell dolgokra... Mikre?
Ilyesféléket hallottam, hogy figyelni kell a bedugások sorrendjére (hogy pl. a kártyába vagy a TV-be kell-e előbb bedugni), meg hogy a TV-t előbb kell bekapcsolni, mint hogy bedugná az ember, meg hogy a TV kinyírhatja a kártyát (valami feszültségkülönbség...), meg ilyenek. Erről tudtok valamit? Még nincs átalakító kábelem, de tervezem a vételét... -
redsultan
tag
-
taltos
senior tag
Az az igazság, hogy arra gondoltam, hogy gyűjtenem kellene a matrox kártyákat. (no nem a 3 fejes perh-t ). Pl. beszerezni mondjuk G100-as PCI-os kártyákat, meg ilyenek. Sajna pénzhiány miatt ez nem lesz megoldható, de felveszem a terveim közé... Szerintetek jó ötlet??? (még szép hogy jó... )
u.i.: Hátha! Ha lenne valaki, akinek nem kellene valamilyen csodálatos matrox kártya, mert csak porosodik otthon, lehet bármilyen régi, én szívesen őrizgetném. Sajna fizetni nem tudok érte, de áhitattal gondoznám a kicsikét... vagy inkább a nagy öreget...
mail: mg0042@stud.unideb.hu
[Szerkesztve] -
stupid user
tag
valamit biztos nem jól csinálok, mert hiába dugom össze a kártyát a videóval csak valami csíkos hülyeség jelenik meg a TV-n, és nem is ismeri fel a TV-t hanem monitorként kezeli
" ... TILTJUK a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat (a hozzászóláshoz értve a nicknevet, aláírást és egyéb, a felhasználó által megadott adatot)... "
-
vfo7
senior tag
válasz stupid user #6 üzenetére
A drivert rendesen installáltad és a TV-kimeneten beállítottad a TV-jellemzőket? (DVD-max, clone mód, stb)
Aki csak a lábával siet, hibázik.
-
stupid user
tag
a drivert a matrox. com-ról vettem le és szerintem jól ment fel, mert változott kicsit az options ablak, de TV kimenetet biztosan nem állítottam be, mert nem is tudom hol lehetne
" ... TILTJUK a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat (a hozzászóláshoz értve a nicknevet, aláírást és egyéb, a felhasználó által megadott adatot)... "
-
stupid user
tag
valamiféle jel megjelenik a TV-n, mert ha változtatom a felbontást változnak a fekete csíkok.
Az lehet a baj, hogy a TV csak PAL jelet bír kezelni és nem tudom hol lehetne beállítani, hogy ne NTSC jelet adjon ki a kártya" ... TILTJUK a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat (a hozzászóláshoz értve a nicknevet, aláírást és egyéb, a felhasználó által megadott adatot)... "
-
taltos
senior tag
Üdv!
Sajna nem tudok angolul... Ez micsoda, és milyen videókártyákkal, hogy használható???
Bővebben: link -
bitfarkas
őstag
válasz stupid user #6 üzenetére
Elárulnád, hogy milyen videokártya az, amivel nem bírsz?
-
redsultan
tag
hát gondolom matrox
''Te ugye a testvéred tesója vagy?!''
-
taltos
senior tag
Üdv!
A G400MAX nak aktív hűtése van? (mármint gyárilag... ) -
taltos
senior tag
válasz redsultan #16 üzenetére
Itt:
Matrox:
Bővebben: link
G400MAX
G550
Parhelia
Bővebben: link -
stupid user
tag
válasz bitfarkas #11 üzenetére
Matrox G550 dual head
legjobb tudomásom szerint mindent úgy csinálok, ahogy kell, de mégsem jelenik meg a kép a TV-n, sőt a gép sem ismeri fel, hogy TV átalakító van hozzá kapcsolva, hanem alapértelmezett monitorként látja" ... TILTJUK a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat (a hozzászóláshoz értve a nicknevet, aláírást és egyéb, a felhasználó által megadott adatot)... "
-
bitfarkas
őstag
válasz stupid user #23 üzenetére
Nekem P650-em van, de a módszer azonos kell legyen.
A matrox panelen beállítod az egy monitor + spec szolgáltatást.
Illetve először beállíthatod a két független monitort is, mert ekkor a W. háttérkép is megjelenik a moncsin, így egyszerűbb a dolog. Az egyes monitorokra azonos felbontást és frissítést specifikálj, függetlenül attól, hogy az egyik a Tv. Azt nézd meg a leírásban, melyik kimenetre kell tenned a Tv-t. (Nekem a gép hátulja feköl nézve a jobboldalira) Ha megjön a képed, válts át az 1 mon. + spec szolgáltatásra. Így csak akkor látsz képet, ha film fut a gépen.
Ha nem működik szólj vissza, megpróbálom az össze beállítást a matrox panelről leírni. -
stupid user
tag
válasz bitfarkas #24 üzenetére
közben konzultáltam Emilen Salazol-lal és kiderült hol volt a hiba: amikor összeraktam a gépet a monitort a 2. kimenetre kötöttem, mert arra ment rá adapter nélkül.
Ezután hiába próbáltam a TV-t az 1-es kimeneten nem akart műkönni.
Most már felismeri, hogy TV átalakító kábel van rajta, de a kép átvitelt még nem tudtam kipróbálni, mert az assony Megasztárt néz." ... TILTJUK a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat (a hozzászóláshoz értve a nicknevet, aláírást és egyéb, a felhasználó által megadott adatot)... "
-
MaUser
addikt
Nem semmi, hogy még árulják.
Ez amolyan v1 szerű (persze gyengébb) kiegészítő 3d kártya saját api-val. Talán még a mechw. 2 ment rajta legutoljára, amikor ilyet láttam.''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Shine
csendes tag
Ha TV-out-ot akarsz, akkor a monitort DVI-->CRT átalakítóval a DVI-be dugd, a TV-t meg CRT-->SVid átalakítóval a ''maradék'' helyre. Ez a kártya doksijában benne van.
Bye!Shine
-
Shine
csendes tag
Ha TV-out-ot akarsz, akkor a monitort DVI-->CRT átalakítóval a DVI-be dugd, a TV-t meg CRT-->SVid átalakítóval a ''maradék'' helyre. Ez a kártya doksijában benne van.
Bye!Shine
-
redsultan
tag
windowsXP alatt nekem sem röffen! hahó! segítsetek!
vagy visszatérek 98-ra''Te ugye a testvéred tesója vagy?!''
-
taltos
senior tag
-
karyo
senior tag
A p750 3 head, a p650 meg 2. Viszont már létezik 2>3 head átalakító 650-hez is, plusz zséért.
A 650 kb 25MHZ-el mehet lassabban a 750-nél, viszont cserébe 0DB mellett, hiszen egy nagy passziv borda van rajta, mig a 750-en egy kis venti nagy fordulaton.
A 650 a legjobb választás silentpc-be. Tv-n a képe a leggyönyörűbb a matroxok között, és nekem van referenciám.
A kártyáim tipusa:
G100,G450,P650, én is gyűjtő vagyokEnjoy the silence.
-
taltos
senior tag
UP
-
vfo7
senior tag
Jut eszembe. Nem kell valakinek egy G 450 kábelkészlettel + 1 Leadtek S-video+composit bemenetű videodigiző kártya?
Aki csak a lábával siet, hibázik.
-
AceTom
aktív tag
Én nem vagyok Matrox júzer, de az a dolog nagyon érdekelne, hogy tényleg annyira jó-e a 2Ds képe a Matroxoknak???
-
loszerafin
senior tag
Régebben azt hittem, mindegy a videokártya, mivel én nem játszom, csak programozok,
meg írogatok. MX400-zam volt. Azután vettem egy Matrox g400 SH-t, 5 e Ft-ért és
majdnem leestem a székről. Az mx400-at meg kidobtam.
Most egy g550-em van a DVI kimenet miatt, de az a G400 nagyon jó.
KL -
vfo7
senior tag
A Matrox TV-képe az, ami a legjobbak közül való. Attól jó, hogy színhelyes és a kártya TV-kimenete szabványos illesztőimpedanciájú, minek következtében a TV AV-bemenetén nem keletkeznek reflexiók, jelszint-csökkenés, stb. Erre a videokártya-gyártók általában nem figyelnek, mert a fő szempont a számítógép-monitoron való jó képmegjelenítés, a TV-kimenet csak fícsör.
Példa: Az ATI-kártyákon egészen tavaly nyárig nem létezett olyan gyári driver, amivel ne lett volna gyászkeretes a TV-kép, ugyanis a képméretet kisebbre vették, mint a TV-é. Ez tipikusan olyan tervezői gondolkodást tükröz, ahol a TV-megjelenítés csak árbevétel-növelő tényező, nem pedig hasznos szolgáltatás.
A Matrox mindig is a professzionális igényeket igyekezett kiszolgálni: videodigitalizálókban is évek óta topon van, a monitorvezérlőit is elsősorban úgy tervezi, hogy a video-digitalizálás igényeit szolgálják ki: megfelelő minőségű 2D-s munkafelület a számítógép-monitoron és kifogástalan minőségű TV-kép a TV-kimeneten, hogy szakmai szempontból is meg lehessen ítélni a megvágott anyagot. Ezért pl. a Matrox-kártyák játékra nem igazán jók, mert az egy másik piaci szegmens.
Az ATI, az Nvidia, stb. pedig olyan számítógép-fanatikusoknak gyárt kártyákat, akik napokig képesek játszani a gép előtt, hajkurásszák a benchmarkokat és a szőröket a képen, stb. Ezek a kártyák a játékok miatt szebb monitorképet, de rosszabb TV-képet produkálnak, bár már némi változás körvonalazódni látszik. Tipikus terméke az ATI All in Wonder-sorozat: mindent tud, de semmit sem igazán, viszont jó sok pénzt el lehet kérni érte, mert sok a fícsör. Ez is egy kiszolgálandó piaci szegmens, amiből profitra lehet szert tenni. Ugyanakkor tény az is, hogy a Matrox - persze ha folytatja a jelenlegi üzlet- és tervezési politikáját - mindig is csak egy szűk területen lesz képes megjelenni, mert a számítógépesek általában nem videót digitalizálnak ipari minőségben, hanem játékprogramokat futtatnak.Aki csak a lábával siet, hibázik.
-
karyo
senior tag
A P650 eléggé tartja magát. Ilyen kártyát HC gamerek nem vesznek, aki vesz, az meg vagy matrox fan, vagy gyűjtő, vagy 1xrűen igényes megoldást keres.
Én el nem adnám az enyémet, sztem használtan is simán megér 45K-t. Ujonnan kb 50 bruttó.
A TV kimenete meg jobb, mint pl a panasonic 5 lemezes nemgagyi DVD playeremnek.
Az atiról annyit, hogy kevés a 3d powa )
Aki sokat netezik, dolgozik, az vegyen matroxot. Amen.Enjoy the silence.
-
Adi
senior tag
Ez ugyan szubjektív, de tényleg nagyon jó. Nekem egy G450-em van, előtte egy G400-asom volt, mindkettő már viszonylag régi darab. Egyik ügyfelemnél vmi GF4-es cuccot láttam, mivel CAD-re használják (tervezőcég), ezért elég modern és izmos kártyák vannak a gépekben. Hát a GF4-nek a Matroxhoz képest hányás a képe. Különösen nagy felbontásoknál feltűnő, hogy elmosódott.
ldm start-reconf primary
-
shtml
őstag
Nekem is csak Matrox kártyáim vannak a gépeimben. Egy Mystique 220 (PCI), egy G200 AGP és 5 darab G400. Utóbbiak közül 2 a fiókban, tartaléknak. Volt egy hatodik G400 is, de azt nemrég tönkretettem, véletlenül, sztatikus elektromossággal.
Egy kérdés, bár nem hiszem, hogy lesz rá válasz:
Van egy SiS P6S6AT alaplapom, benne W2k alatt sokáig ment egy G400 a rendes meghajtójával, másfél év alatt egyszer sem fagyott. Nemrég feltettem XP-t a gépre, ettől kezdve 5-10 percenként fagyott a gép - megállt az egérkurzor és annyi, csak a reset gomb segített. Természetesen legújabb driver volt fenn, de régebbiekkel is fagyott.
Pár nap szenvedés után leszedtem a Matrox drivert és helyette a Power Strippel állítom be a szememnek szükséges 120 Hz-es refresht. Azóta nem volt egyetlen fagyás sem, újra atomstabil a gépem.
Valakinek hasonló tapasztalat?A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Diablo IV
- Windows 11
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest