Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz hszilard666 #33525 üzenetére

    A szoba légkondicionálója is a léghőmérsékletet szokta méri, nem a kültéri hőmérsékletet, ami jelentős késéssel kialakítaná a szoba hőmérsékletét, ha ő nem avatkozna be.

    A levegő a radiátort hűti, radiátor a vizet, a víz a blokkokat, a blokkok a PC alkatrészeit. Ez nyilván visszafelé is igaz, illetve akkor is, ha nem bontod le így a kört, csak annyit nézel, hogy az áram fűti a levegőt, de sokkal hasznosabb lehet az az információ a radiátor ventilátorának szabályzásához, hogy milyen meleg víz fűti a radiátort, mint hogy az a komponens, ami felfűtötte ezt a vizet, épp milyen meleg. Főleg, hogy viszonylag nagy a késés a dologban, mire átmelegszik az a víz és radiátor. Illetve így sokkal simább is a szabályzás, mert a PC fogyasztása és hőtermelése sokkal változékonyabb, így többet változna feleslegesen a fordulat, tágabb szélső értékek közt (~ feleslegesen fel-fel búgnának a ventik, mint a hülye).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák