Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ponix

    aktív tag

    válasz Dalai Láma #4372 üzenetére

    "Nos, egy élő Isten-kapcsolatban sincs ez másképp."

    Ezzel tökéletesen egyetértek! De az élőkapcsolat nem a bűneid folyamatos tárgyalásával zajlik, hanem isten dolgaival, hogy pl híveket szerezz neki, másokat is bevezess a megváltásba, és ehhez kéred a segítségét, a szentszellem/lélek által, mert ugye az is írva van, hogy "betöltekeztek szentszellemmel", és ő fogja vezetni a híveket, keresztényi útjukon! És hogy "ti vagytok az isten temploma" következésképpen amikor megtértél, templommá váltál, az Isten szent helyévé, vagyis napi kapcsolatban vagy vele, és folyamatos erkölcsi útmutatásokkal lát el a mindennapjaidban! Ez a lelkiismeretnek nevezett dolog, az alapjában véve jó erkölcsű ember jelzőrendszere! A bűn megbánása, pedig szintén lelki folyamat nem kell róla hosszasan beszélni, meg intézményesíteni!

    Meggyőződésem, hogy ez a bűn körüli mizéria, nem egyéb mint manipulációs eszköz!

    Az igazság az, hogy ha megtértél, odaadtad magad Istennek "okos élő áldozatul", akkor már nincs szükség tovább a bűnökkel foglalkozni, a napi lelkiismereti kérdések, pedig a megbánással elintéződnek, ami viszont nem Istennel való folytonos egyezkedést jelent (bűnvallás, megbocsátás), hanem a saját állapotod, és közösséged megőrzése végett szükséges, ahogyan írod is! Mert a megbocsátás megtörtént Jézus meggyilkolásakor! Hogy is mondja az írás?

    Aki elfogadja a fiút, elfogadott engem! Hogy aki hisz, meg ne haljon!

    Folytatás következik...

    A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King

Új hozzászólás Aktív témák