Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz MageRG #26512 üzenetére

    "Az abortusz ellenzőinek jogos érve, hogy megölik a magzatot az eljárás során. Ez a technológia lehetővé tenné azt is, hogy életben maradjon a magzat."

    A vitapont (az első mozzanat, ahol már eltér a téma megítélésének mikéntje és ezért vitába keveredünk) köztünk mindig is ez volt: a felelőtlen szexuális aktivitás során megfoganó magzat létrejöttének problémájára ne az abortusz legyen a megoldás.
    Kieg1: az erőszak-érv statisztikailag elenyészően jelentéktelen és érvelés-logikailag is ellentmondásba fullad.
    Kieg2: az anyára nézve orvosi életmentő beavatkozás szükségszerűen abortáláshoz vezető jellege felülírhatja a magzat élet-érdekét, ha az érintett/felelős személyek olyan döntést tudnak/akarnak hozni, hogy (esetlegesen 'inkább') az anya életben maradhasson.

    Te mindig azt hozod fel, hogy a szexuális élvezethez való jog elválasztandó a felelősséggel való döntés meghozatalának kötelezettségétől.
    Én mindig azt hozom fel, hogy minden döntés következményt von maga után, ami felelősség ugyan akaratlagosan és tettleg elhárítható, de a tagadást/képmutatást mellőzzük az adott döntés (pl. abortusz) vonatkozásában, és akkor lehet nyíltan (az esetleges, meghozott döntés értelmében) életről és halálról beszélni a felesleges körök megfutása helyett (pl. ember-nem ember, én testem-én döntésem, stb. bullshit-"érvelések").

    Ebben ez a technológia semmivel nem mozdít el minket a saját álláspontunkról, illetve a vitát sem befolyásolja érdemben, mivel nem a felelős döntés felé tereli a releváns népességet (akik elérhetik a technológiát - majd egyszer, ha megvalósul... valamikor a fúziós reaktor alkalmazásának bevezetése táján...), hanem az "óvszer" (sic!) és az abortusz (sic!) mellé sorakoztat föl egy újabb alternatív "hoppá, becsusszant, hihihi, basszameg!-probléma megoldó" eszközt.
    Tartok tőle, hogy pont a nem kívánt (nem 'tervezett', 'tudatos') terhességek számát növelné kimutathatóan ez a "humánusabb, biztonságosabb orvostechnológiai" lehetőség (mint "utolsó mentsvár").

    Én a nevelést preferálom. Az óvszer mellett ugyancsak 99%-os a hatékonysága ( =nem tökéletes, de vállalható).

    -------
    Másik, hogy rabszolgakeltetőnek tökéletes eszköz, ha profit- és uralomtechnikai érdekek mentén alkalmazzák, jogi és etikai következmények terhével megváltoztatva a civilizációt ("mi az ember?" + jogok + járandóságok + hierarchikus viszonyrendszer + stb.)

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák