Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz Anfänger #26550 üzenetére
Attól, hogy vki leírja, hogy mit látott, nem biztos, hogy az úgy is történt. Még hátsó szándék feltételezése nélkül sem. De, akár ugyanúgy hazudhat is a biblia történéseivel kapcsolatban, mint az, aki Isten nevében gyilkol. Az egyik Isten nevében valótlant ír, a másik meg gyilkol, hódít, gátolja a tudományt, stb. Mi a különbség?
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz Anfänger #26554 üzenetére
Nem. Az én nevem nem kell felírva legyen semmilyen könyvben. Isten mindenható. Neki nem kellenek könyvek.
Élek, meghalok és szétbomlok, mint minden más, szerves anyag. De, ha létezik is menny, meg pokol, oda biztosan nem az alapján kerülünk, hogy hiszünk-e Istenben. Egy áldozatos munkával, embereket gyógyító orvos akkor is a mennybe kerül, ha ateista. Egy gyilkolásra parancsot adó pápa pedig a pokolba, bármennyire is hiszi, hogy Isten nevében cselekedett.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Anfänger
őstag
válasz Somatom #26555 üzenetére
De, ha létezik is menny, meg pokol, oda biztosan nem az alapján kerülünk, hogy hiszünk-e Istenben.
Egyedül akkor kerülhetünk a menyországba az Ige szerint,ha elfogadtuk Jézus Krisztust szenélyes megváltónknak és hisszük,hogy Jézus a Krisztus és Ő az Isten Fia akit az Isten feltàmasztott a halàlból a mi üdvösségünkért.Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Anfänger
őstag
válasz MageRG #26562 üzenetére
Ez jó.
Hiába tartják az emberek a hazugságot meggyőzőnek,az attól még hazugság marad. Az Isteni Igazság teszi szabaddá az embert.
Na persze,ha elutasítod, és a hazugságot fogadod el ,akkor nem leszel szabad,hanem szolgája maradsz a hazugságnak.Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
MageRG
addikt
válasz Anfänger #26563 üzenetére
Tovább szövegelsz, érteni meg nem érted amit mondtam. De ezen már nem lepődök meg.
Annyit írtam, hogy el lehet mondani ami szeretnél másképp is.
Nem mindenki van abban az élethelyzetben amiben te voltál, amikor megtértél. Nem mindenki élte át azt amit te.
De még ugyanazon élményekből is gyökeresen más következtetéseket vonhatott le. Mert nem vagyunk egyformák, másképpen gondolkodunk. Többre jutsz, ha ezt próbálod megérteni.
De ha ez nem megy, akkor nem biztos hogy a hallgatóságban van a hiba."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
Somatom
veterán
válasz Anfänger #26563 üzenetére
Az baj, hogy Te az igazságot egy emberek élményei alapján, emberek által írott könyvből eredezteted. Ez inkább élménybeszámoló-gyűjtemény, nem pedig szentírás. A hit alapja közvetlenül Istentől ered, nem pedig egy könyvből. Több bibliai történetben találtak már ellentmondást. Pl. mindjárt Jézus születésének a körülményeiben, aminek az időpontját ráadásul majd 400 évvel később, hatalmi törekvésből módosították.
-
Anfänger
őstag
válasz Somatom #26565 üzenetére
A hit alapja közvetlenül Istentől ered, nem pedig egy könyvből.
A hit Istentől ered,így van. És ezt is mondja az Ige. A betű öl,a Szellem megelevenít. Ezt is mondja. Ha az Isten lelke kijelenti nekünk azt,hogy az Ige Igaz,akkor bizonyosak leszünk benne. Viszont ehhez szükségünk van az Isten Szellemére,aki megtérésünk,újjászületésünkkor pecsétel el bennünket az Atyának. Viszont,ha ezeket nem tudjuk,nem fogunk lépni ez ügyben . És nem hozzuk meg azt a döntést,hogy szeretnénk e az Isten gyermekivé válni vagy sem.
.
Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Anfänger
őstag
válasz Somatom #26567 üzenetére
Igaz,ha hit nélkül olvasod,semmit nem fog számodra érni és kijelentéseket sem fogsz kapni. Viszont ha kéred az Istent,hogy adjon az Igéjéből kijelentést,és tanulmányozod azt,akkor már nem csak betű lesz ami megöl,hanem megeleveníti benned az Isten Szelleme az Ő Igazságát.
-
Somatom
veterán
válasz Anfänger #26568 üzenetére
Szóval, csak a Biblián keresztül érthetem meg Isten igéjét, viszont ha nem hiszek Istenben, akkor a Biblia megöl. Ez a 22 -es csapdájának tűnik.
Mi van akkor, ha én a Biblia ismerete nélkül is tudok Istennel kommunikálni? Nem én lennék az első, hiszen a Bibliában több ilyen esetet említenek, ami csak úgy lehet, ha azok szereplői nem olvasták a Bibliát, mivel akkor még nem létezett.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Anfänger
őstag
válasz Somatom #26569 üzenetére
Mi van akkor, ha én a Biblia ismerete nélkül is tudok Istennel kommunikálni?
Az jó,viszont ha jön a sátán, hazudik neked és nem ismered az Igét,akkor könnyedén megvezethet téged és nagyobb eséllyel el fogod hinni a hazugságot.[ Szerkesztve ]
-
Anfänger
őstag
válasz Somatom #26571 üzenetére
Ebben az esetben értelmetlen lenne mindaz amit az Ige ír. Mert a sátán saját magával meghasonlana,ezáltal el is pusztulna.
De nem ez a helyzet,látjuk,mi van a világban; betegségek,halál, gondok,háborúk, gyilkosságok,szeretetlenség,hitetlenség......Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Somatom
veterán
válasz Anfänger #26572 üzenetére
Milyen ige? Akik írták a Bibliát, azok is csak utána olvashatták. Őket is símán becsaphatta a sátán. Mi van akkor, ha a Biblia is a sátán műve? Ha megnézzük, hogy az idők folyamán milyen bűnöket követtek el a Bibliára, vagy a tízparancsolatra való hivatkozással, akkor nem is olyan abszurd ez a feltételezés.
-
Anfänger
őstag
válasz Somatom #26573 üzenetére
Őket is símán becsaphatta a sátán.
Ha ez a sátán műve lenne,nem mondaná,hogy térjünk meg az Istenhez. Moózesnek pedig másféle parancsokat adott volna. Például,ölj,lopj,csalj,hazudj,mert ezek jó dolgok. De ez hazugság a szívünk tudja nagyon is jól.Ha megnézzük, hogy az idők folyamán milyen bűnöket követtek el a Bibliára, vagy a tízparancsolatra való hivatkozással, akkor nem is olyan abszurd ez a feltételezés.
Mert semmi közük nem volt Istenhez. Sem Igeismerettel sem anélküli kapcsolatuk nem volt Istennel.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Anfänger #26574 üzenetére
Ugyan már! Ilyen átlátszó trükkel Téged be tudna csapni? Nyilván olyanokat kellett írjon, amiről Mózes, meg a követői elhiszik, hogy Istentől származnak.
Szó nem volt arról, hogy az idők folyamán elkövetett bűnöknek közük lett volna Istenhez. Én sátánt írtam, Bibliát, meg tízparancsolatot. Vegyük például a katolikus egyházat! Ha hulla darabszámban mérjük az eredményességet, akkor hozzá képest Hitler szolíd, polgárjogi aktivista volt. Az egyház elég gyakran hivatkozott a Bibliára. Szvsz. ez a trükk ügyes húzás volt a sátántól.
-
Anfänger
őstag
válasz Somatom #26575 üzenetére
Sokkal átlátszóbb trükkel is átveri az embert. Például azzal,hogy ő nem létezik. Aki ebben hisz és ebben a hitben hal meg,negy is őhozzá örök szenvedésre.
Vahy azzal,hogy az Ige nem Istentől származó iromány. Mégis elhiszik neki az emberek.Vegyük például a katolikus egyházat! Ha hulla darabszámban mérjük az eredményességet, akkor hozzá képest Hitler szolíd, polgárjogi aktivista volt. Az egyház elég gyakran hivatkozott a Bibliára.
Ezt nem tagadom. Nem is az egyházat dicsőítem. Hanem Jézus Krisztust!
Nekünk az Ő élő egyházát kellene építenünk.[ Szerkesztve ]
-
Anfänger
őstag
válasz Miklós315 #26486 üzenetére
Erre szeretnék még reagálni:
"mert mi van azzal az eshetőséggel, hogy Isten mást szán annak a valakinek (mondjuk egy évvel tovább tartó betegséget - nem szadizmusból, hanem mert a fizikai emberlét velejárói a nehéz munka (vö. Ter 3,14-19), illetve a betegségre való hajlama a szervezetünknek, stb., vagy másképp fogalmazva ugyanezt: próbatétel, nevelés, stb. is állhat az állapot mögött".
Ha a hívő ember beteg,a te logikád és hited alapján azért,mert Isten engedi,vagy egyenesen az Isten akarata miatt nevelés céljából,akkor felvetődik némi kérdés bennem.
Ha a hívő beteg akkor miért megy orvoshoz,hiszen Isten akarata,hogy beteg legyen. De azzal,hogy ő meg akar gyógyulni és ezért orvoshoz megy,ellenszegül Istennek. Mert a hívő ember mint amilyen te vagy azt mondja erre,hogy :
"Legyen meg Isten akarata".. holott nem is ismeri Isten akaratát a gyógyulással kapcsolatban.
Egyetlen helyen sem mondja Isten Igéje,hogy ha beteg vagy,nyugodj bele,mert betegnek kell lenned,mert Isten most nevel. Ellenben olyat mond, hogy,engedelmeskedjetek az Istennek és álljatok ellene az ördögnek és az elfut tőletek! Vagy azt,hogy:
Aki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: akinek sebeivel gyógyultatok meg.
1Péter 2 :24
Vagy:
Ézs 53:4 - 53:54 Pedig betegségeinket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!
5 És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.
Tehát az a hívő aki dokihoz megy,ha beteg vagy gyógyszert szed be,a te logikád szerint Istennek ellenszegül. Nem veti alá magát annak, hogy Isten neveli például,ami persze az Ige szerint nem igaz.[ Szerkesztve ]
-
BE4GLE
aktív tag
válasz Anfänger #26576 üzenetére
"Aki ebben hisz és ebben a hitben hal meg,negy is őhozzá örök szenvedésre."
Ha nem hiszel valamiben, az nem azt jelenti, hogy abban hiszel, hogy az a valami nincs. Te pl. nem hiszel Zeuszban. De nem abban hiszel, hogy "nincs Zeusz". Ettől függetlenül adhatsz egy magabiztos választ arra kérdésre, hogy létezik e. Azt fogod mondani, hogy nincs. Nem kell semmilyen bizonyítékkal előállnod, hogy azt mondhasd Zeusz nem létezik. A bizonyítékkal annak kell előállnia, aki azt mondja, hogy létezik. Ugyanez igaz Jahvera, vagy akár Luciferre. Nem hinni bennük az nem egy hit. Dunát lehet rekeszteni azokkal a dolgokkal, amiben se te sem én nem hiszünk. A hit hiánya nem a Sátán műve. Nem egy átverés. Gondolhatod egész nyugodtan, hogy a többi vallás a Sátán koholmánya, vagy tudomisén. De egy ateista nem azért nem hisz abban, amiben te, mert a Sátán teleszemetelte a világot tévhitekkel. Az ateista számára egész egyszerűen nem hihető az a mese, amiben te hiszel. Nem vagyunk férlevezetve.
Redmi Note 9 Pro
-
Anfänger
őstag
válasz BE4GLE #26578 üzenetére
Az ateista számára egész egyszerűen nem hihető az a mese, amiben te hiszel.
Pedig az ördögök is hiszik és tudják,hogy van Isten és rettegnek.Az ateista nem hisz,csak akkor amikor olyan élethelyzetbe kerül,ahol tudja,hogy bármely pillanatban meghalhat. Mint például a katona a háborúban. Mielőtt éles harcba mennek,mindannyiuk hisz Istenben és kéri Őt,hogy legyen a segítségére.
Nem vagyunk férlevezetve. Gondolod? Azzal hitet el a sátán,hogy amit a bibliában olvasunk az mind csak mese.
A hírekben hallottakat azonban maradéktalanul elhiszed? Mert azt a tv.,rádióban mondták...
Én tudom,hogy Isten Igéje Igaz.
Márk 16:16 Aki hiszen és megkeresztelkedik, üdvözül; aki pedig nem hiszen, elkárhozik.Ján 3:18 Aki hiszen ő benne, el nem kárhozik; aki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.
Ján 3:36 Aki hisz a Fiúban, örök élete van; aki pedig nem enged a Fiúnak, nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta.
Ján 5:24 Bizony, bizony mondom nektek, hogy aki az én beszédemet hallja és hisz annak, aki engem elbocsátott, örök élete van; és nem megy a kárhozatra, hanem általment a halálból az életre.
Ján 5:36 - 5:38
(Jézus mondja):
36 De nekem nagyobb bizonyságom van a Jánosénál: mert azok a dolgok, amelyeket rám bízott az Atya, hogy elvégezzem azokat, azok a dolgok, amelyeket én cselekszem, tesznek bizonyságot rólam, hogy az Atya küldött engem.
37 Aki elküldött engem, maga az Atya is bizonyságot tett rólam. Sem hangját nem hallottátok soha, sem ábrázatát nem láttátok.
38 Az ő igéje sincs maradandóan bennetek: mert akit ő elküldött, ti annak nem hisztek.Ján 12:42 - 12:50
42 Mindazáltal a főemberek közül is sokan hivének ő benne: de a farizeusok miatt nem vallák be, hogy ki ne rekesztessenek a gyülekezetből:
43 Mert inkább szerették az emberek dicséretét, mintsem az Istennek dicséretét.
44 Jézus pedig kiálta és monda: Aki hisz énbennem, nem énbennem hisz, hanem abban, aki elküldött engem.
45 És aki engem lát, azt látja, aki küldött engem.
46 Én világosságul jöttem e világra, hogy senki ne maradjon a sötétségben, aki énbennem hisz.
47 És ha valaki hallja az én beszédeimet és nem hisz, én nem kárhoztatom azt: mert nem azért jöttem, hogy kárhoztassam a világot, hanem hogy megtartsam a világot.
48 Aki megvet engem és nem veszi be az én beszédeimet, van annak, aki őt kárhoztassa:
a beszéd, amelyeket szólottam, az kárhoztatja azt az utolsó napon.
49 Mert én nem magamtól szóltam; hanem az Atya, aki küldött engem, ő parancsolta nekem, hogy mit mondjak és mit beszéljek.
50 És tudom, hogy az ő parancsolata örök élet. Amiket azért én beszélek, úgy beszélem, amint az Atya mondotta vala nekem.Ján 20:26 - 20:31
26 És nyolc nap múlva ismét benn valának az ő tanítványai, Tamás is ő velük. Noha az ajtó zárva vala, beméne Jézus, és megálla a középen és monda: Békesség nektek!
27 Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd [ide] a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő.
28 És felele Tamás és monda neki: Én Uram és én Istenem!
29 Monda neki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, akik nem látnak és hisznek.
30 Sok más jelt is művelt ugyan Jézus az ő tanítványai előtt, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben;
31 Ezek pedig azért irattak meg, hogy higgyétek, hogy Jézus a Krisztus, az Istennek Fia, és hogy [ezt] hívén, életetek legyen az ő nevében.Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Somatom
veterán
válasz Anfänger #26576 üzenetére
Az alapvető különbség az, hogy sztem egyáltalán nem egyértelmű a Biblia hitelessége. Sokkal valószínűbb hogy élménygyűjtemény, mint hogy szent ige. Jézus Isten fia. Isten mindenható, a fia nem. Nem tudom, hogy miért benne hiszel, Isten helyett. A sátán szerepe sem egyértelmű. Milyen kapcsolatban vannak Istennel? Rokoni? Haveri? Ellensége nem lehet, mert akkor Isten egyszerűen elpusztítaná. Ha nem tudná elpusztítani, akkor nem lehetne mindenható. Tehát, a sátán csak úgy létezhet, ha Isten szükségesnek tartja. Sőt, továbbmegyek. Mivel kezdetben csak Isten volt, ezért a sátánt is neki kellett megteremtenie. Már, ha létezik, mert a funkciója, létének értelme nem világos, hiszen egy mindenhatónak nem kellenek szolgák, segédek.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
Anfänger
őstag
válasz Somatom #26580 üzenetére
Az,hogy számodra nem hiteles,elhiszem neked. Mitöl lenne az számodra,ha nem hiszel Istenben?
Nem tudom, hogy miért benne hiszel, Isten helyett.
Máté 28:18 És hozzájuk menvén Jézus, szóla nekik, mondván: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön.Ján 14:6 Monda neki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.
Ellensége nem lehet, mert akkor Isten egyszerűen elpusztítaná
Nem az Isten ellensége,hanem a miénk.
Hatalmat kaptunk ellene állni és parancsolni neki.
Jézus legyözte a sátánt és az levettetett a földre. Ezért mondta Jézus a tanítványainak a János evangéliumban hogy :"Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ fejedelme: és énbennem nincsen semmije;"
Ján.14:30Ef 6:12 Mert nem vér és test ellen van nekünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.
Mivel kezdetben csak Isten volt, ezért a sátánt is neki kellett megteremtenie.
Lucifer egy Istent dicsőítő angyal volt,aki irigy lett Istenre és megtudta,hogy Isten az embernek mekkora hatalmat adott,ezért az embert megcsalta,és szolgáivá tette azokat,így a hatalom is az övé lett,mert Ádám és Éva szabad akaratból hitt a sátán szavának válva ezáltal az ő szolgájává. Ezért is lett e világ fejedelme a sátán.Ján 12:28 - 12:32
28 Atyám, dicsőítsd meg a te nevedet! Szózat jöve azért az égből: Meg is dicsőítettem, és újra megdicsőítem.
29 A sokaság azért, amely [ott] állt és hallotta vala, azt mondá, hogy mennydörgött; mások mondának: Angyal szólt neki.
30 Felele Jézus és monda: Nem én értem lőn e szó, hanem ti értetek.
31 Most van e világ kárhoztatása; most vettetik ki e világ fejedelme:
32 És én, ha felemeltetem e földről, mindeneket magamhoz vonszok.Ján 16:7 - 16:11
7 De én az igazat mondom nektek: Jobb nektek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vigasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzátok.
8 És az, mikor eljő, megfeddi a világot bűn, igazság és ítélet tekintetében:
9 Bűn tekintetében, hogy nem hisznek énbennem;
10 És igazság tekintetében, hogy én az én Atyámhoz megyek, és többé nem láttok engem;
11 Ítélet tekintetében pedig, hogy e világnak fejedelme megítéltetett.1Kor 2:6 - 2:9
6 Bölcsességet pedig a tökéletesek között szólunk; ámde nem e világnak, sem e világ veszendő fejedelmeinek bölcsességét;
7 Hanem Istennek titkon való bölcsességét szóljuk, azt az elrejtettet, melyet öröktől fogva elrendelt az Isten a mi dicsőségünkre;
8 Melyet e világ fejedelmei közül senki sem ismert, mert ha megismerték volna, nem feszítették volna meg a dicsőség Urát:
9 Hanem, amint meg van írva: Amiket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, amiket Isten készített az őt szeretőknek.Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
Somatom
veterán
válasz Anfänger #26582 üzenetére
Figyu! Ez így nem vezet sehova. Én próbálok érvelni, mire Te egy mesekönyből idézgetsz. Ha csak a Bibliára épülne a vallás, az nagyon karcsú lenne. Már csak azért is, mert a Föld hívő lakosságának többsége nem hisz benne.
[ Szerkesztve ]
-
Anfänger
őstag
válasz Somatom #26583 üzenetére
Figyu! Ez így nem vezet sehova. Én próbálok érvelni, mire Te egy mesekönyből idézgetsz.
Sajnálom,én "csak" az Atya Igéjével tudok érvelni.
Érdekes,azt mondtad,hogy Istennel lehet kapcsolatunk úgy,hogy nem olvassuk az Igét.
És ez Igaz is,viszont ha Istennel kapcsolatban van valaki,neki Isten ki fogja jelenteni,hogy az Igéje Igaz,amit te mesekönyvnek nevezel.Már csak azért is, mert a Föld hívő lakosságának többsége nem hisz benne.
Tudom,ez is meg van írva.
Máté 7:13 - 7:14
"13 Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak.
14 Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt."Egyre jobbnak találom ezt a "mesekönyvet"
-
Somatom
veterán
válasz Anfänger #26592 üzenetére
Sztem egy normális ember sem teregeti ki Istennel való kommunikációját. Azt csak azok teszik, akiknek vmi alantas céljuk van vele. Buták csodálatának kivívása, hatalom megszerzése, stb.
"Gondolom,te is fontosnak tartod,hogy az emberek megbánják a bűneiket. Igazam van?"
Nagyon nem. Az is személyes dolog. Mások bűnbocsánata kizárólag rájuk és Istenre tartozik. Azt nekik kell tudniuk, hogy a bűnbocsánat fontos-e számukra. Személy szerint nem hiszek a bűnbocsánatban. Ami megtörtént, az megtörtént, az elkövetett bűn mindíg ott lesz a mérleg egyik serpenyőjében.[ Szerkesztve ]
-
Anfänger
őstag
válasz Somatom #26593 üzenetére
Mások bűnbocsánata kizárólag rájuk és Istenre tartozik.
Persze,nem is úgy értem ahogy a papok esetében a gyóntatófülkében.
A legjobb,ha az ember közvetlenül az Istennek bánja meg a bűneit.Azt nekik kell tudniuk, hogy a bűnbocsánat fontos-e számukra.
Ezért fontos nekik elmondani,hogy fontos dolog a bűnbánat. Sokan nem tudják,vagy nem tudják,miért,és hogyan imádkozzanak.Személy szerint nem hiszek a bűnbocsánatban.
Akkor neked nem a teremtő Istennel van kapcsolatod.Ami megtörtént, az megtörtént, az elkövetett bűn mindíg ott lesz a mérleg egyik serpenyőjében.
1Ján 1:9 - 1:10
9 Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.
10 Ha azt mondjuk, hogy nem vétkeztünk, hazuggá tesszük őt, és az ő igéje nincsen mi bennünk.Az a bizonyos mérleg bizonyos serpenyője semmissé válik ha újjászületünk és Isten megmutatja nekünk a szeretetét.
Az olyan gondolat,hogy meg kell dolgoznom azért,hogy Istennek megfeleljek az a hazugság atyjától jövő gondolat,ami kárhoztatja az embert és azt hazudja neki,hogy Isten nem bocsátott meg,meg kell dolgoznid érte. Böjtölj naphosszakat,imádkozz napi több órát,és ez és az.... Ha megfelelsz,akkor pedig hazudik mást, például: " kinek képzeled magad"?.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz BE4GLE #26578 üzenetére
Például én hiszek abban, hogy nincs Zeusz. (már persze nem abban, nem ezen a néven elnevezett élőlények nem létezhetnek)
Bármiben hihetek. Hinni azt jelenti, hogy bizonyíték nélkül elfogadsz tényként dolgokat. Hihetek abban, hogy a Föld lapos, míg nem bizonyosodhattam meg az ellenkezőjéről. Hihetek a tudománynak is, mivel a legtöbb dolog nem mindenki számára bizonyítható a tudomány bonyolultsága miatt. Ha a tudós hisz valamiben, megpróbálja bizonyítani. Ha a hit tárgya kísérlettel bizonyítható, pláne több irányból, akkor előbb utóbb tényként tekintünk rá. Azonban mindig jöhet egy újabb tudományos felfedezés, ami a magyarázatot akár romba is döntheti. Például az agykutatás még eléggé gyerekcipőben jár, ha azt nézzük, hogy nemrég fedezték fel a bél-agy tengelyt.
Száz éve még a lobotómia is tudományos eredménynek számított például, hogy a területnél maradjak.
Az ateistának kell bizonyítékkal előállnia? Ha nem, akkor hitről van szó. Hihetsz benne, hogy nem létezik valami, de pontosan a tudomány mondja azt, hogy egy tény csak akkor tény, ha bizonyították.
Ez a kijelentésed:
Nem kell semmilyen bizonyítékkal előállnod, hogy azt mondhasd Zeusz nem létezik. A bizonyítékkal annak kell előállnia, aki azt mondja, hogy létezik. nem axióma, csak te tekintesz rá axiómaként. Nekem nem kell elfogadnom annak.
Hitbéli kérdések nem bizonyíthatók. Az ateista is csak hinni tud abban, hogy amit nem tudnak neki bizonyítani, az nem létezik. Tudni csak azt tudja, hogy nem hiszi el. Például tudod-e, hogy a kvarkok nem oszthatóak? Anno az atomokról is tudni vélték ezt. Maga az idő is csak szubjektív érzékelésen alapul. Lehet kísérletekkel dolgokhoz kötni, de például a gondolkodásban relatívvá válik, hiszen álmodban rövid idő alatt rengeteg idő telhet el. A tudat maga is csak fogalom. Ma például tudományos tényként kezelik, hogy mely állatoknak mi lehet max. a tudatában. Azt, hogy az időfogalmuk milyen. Azonban az állatokkal nem tudunk kommunikálni igazán, még a majmokkal, kutyákkal sem az énképükről. Meglepő tények derülnek ki egyes állatok viselkedéséről. Bizonyos fogalmakat véve alapul, már a polip is eléggé tudatos lény. Azt azonban, hogy egy polip például mit gondol magáról egyelőre csak elképzelni tudjuk, csak hinni tudunk benne. -
MageRG
addikt
válasz Anfänger #26584 üzenetére
"Sajnálom,én "csak" az Atya Igéjével tudok érvelni."
Hát ez annyira szórakoztató, mint egy vasúti szerencsétlenség.
Ha tudsz elég jól angolul, akkor tessék. Drew McCoy (volt baptista) mondja el, mit ne tegyél, ha meg akarsz téríteni egy nem hívőt.
Az egyik szarvas hiba, hogy nem figyelsz arra, amit a másik mond. A másik, hogy azt gondolod aki nem hisz, az pont úgy gondolkodik ahogy teológusok meg a könyveid elképzelik.
Pontosan ezért nem mész semmire a Bibliából idézgetéssel.
Ha javasolhatok egy mentális gyakorlatot: minden bevágott idézet előtt keress ki egy random passzust a Bhagavad Gítából. Olvasd végig, és érez át, mennyire akarsz áttérni a hinduizmusra.
Pontosan ilyen ezeket olvasni."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
MageRG
addikt
válasz philoxenia #26597 üzenetére
"Hitbéli kérdések nem bizonyíthatók."
Szerintem ezzel nagyon be lehet menni a zsákutcába.
Abban józan gondolkodású emberek egyet szoktak érteni, hogy egymással ellentétes állítások nem lehetnek egyszerre igazak.
Az istenhit a nagy világvallásokban meg nem csak abból áll hogy "van". Egy csomó állítás kapcsolódik hozzá.
Ilyenek pl. Isten természetére vonatkozóak. Ha ehhez hozzáragasztod még azt hogy "de ember nem képes felfogni", akkor mit kapunk?"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz MageRG #26599 üzenetére
Az állításomat nem cáfoltad a hozzáírt mondatokkal. Ha azt állítom, hogy hitbeli kérdések nem bizonyíthatók, akkor, ha szerinted ez nem igaz, azt kellene tenned, hogy legalább egy kérdést bizonyítasz.
Leírtam, hogy azt tekinthető hitnek, ami nem bizonyítható. Ami bizonyítható, az ténynek tekinthető. Azonban a bizonyítás természetesen mindig csak egy szintig lehetséges. Pl. gyilkosságok tettesei, vagy autópálya-használati díjak esetén gyakran derül ki, hogy nem volt helyes a bizonyítás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest