Új hozzászólás Aktív témák

  • zone

    őstag

    válasz kymco #19992 üzenetére

    Azzal nem is vitatkoztam, hogy egy iratot a kibocsátója tud hitelesíteni. De nem csak az aláírás vagy pecsét hitelesít, nem csupán ezek meglététől lesz hiteles valami. Erre céloztam a papírfecnis példámmal.
    A hitelesség ellenőrizhető. Ha levelet kapok a bankomtól, fel tudom őket keresni. Egy-egy szerződés vagy hivatalos irat több példányban is elkészül, amik összevethetőek. A jogban az ügyvéd, két tanú vagy közjegyző ellenőrzi a hitelesítést. Az informatikában a levelező szerver.
    Azt mondod nem a hited hitelesíti a Bibliát, hanem a Szentlélek, amiben hiszel. Tehát mégis a hited hitelesíti, ami körkörös érvelés, mint a Biblia igaz, mert a Biblia írja, hogy a Biblia igaz.

    Szükségét érzed annak, hogy az emberek kedveljenek és csodáljanak, de te hajlamos vagy az önkritikára. Személyiségednek vannak gyengeségei, de általában képes vagy az ellensúlyozásukra. Számottevő kihasználatlan képességgel rendelkezel, amit még nem fordítottál előnyödre. Kívülről fegyelmezettnek és önuralommal bírónak tűnsz, ám gyakran érzel aggodalmat vagy bizonytalanságot önmagadban. Néha komoly kétségeid vannak afelől, hogy jó döntést hoztál-e vagy a helyes dolgot cselekedted-e. Kedveled a változást és a változatosságot és elégedetlen vagy, ha kötöttségek és korlátok közé szorulsz. Büszke vagy független gondolkodásodra, és nem fogadod el mások kijelentéseit kielégítő bizonyíték nélkül; nem tartod azonban bölcs dolognak önmagad túl őszinte felfedését. Időnként kifelé forduló, barátságos és társaságkedvelő vagy, máskor befelé forduló, bizalmatlan és tartózkodó. Egyes vágyaid megalapozatlanok.

    A fenti szöveg átlagosan 84%-ban igaz mindenkire, ez a Barnum-hatás, a személyes megerősítés téveszméje. A horoszkópok és a papok is ezt a technikát használják több-kevesebb sikerrel. Mintha sörétes puskával vadásznál, egy sörét csak eltalál majd valamit.

    [ Szerkesztve ]

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

Új hozzászólás Aktív témák