Új hozzászólás Aktív témák

  • hallari

    tag

    válasz szab.tam #13819 üzenetére

    Derek Prince úgy fogalmazott: a romlás visszafordíthatatlan folyamat. Ha egy darab hús elkezd büdösödni, akkor ha hűtőbe teszed, akkor is csak lelassítottad a folyamatot. A világ jelenleg nagyon bűzlik és nemhogy lassulna a folyamat, hanem inkább gyorsul. Ha egymás mellé teszed az elmúlt évtizedeket és összehasonlítod a pénzügyi/társadalmi/morális folyamatokat, akkor láthatod a különbséget.

    A '70-es években a homoszexualitás még szinte tabu volt. 10 évvel később fura poén (lásd Kék osztriga a Rendőrakadémiában), illetve homályos utalás az AIDS-re. A'90-es években aztán kibújtak a föld alól és az elmúlt 10 évben társadalmi "rangot" vívtak ki maguknak.

    A pornó ugyanígy, 40 éve max. Amerika egyes mozijaiban mentek ilyen filmek, aztán jött a világhódító út és ma már a tinédzserek (szinte) mind azt nézik a neten, a szülők egyszerűen nem tudják elzárni előlük.

    Pénzügyileg is mára jutottunk el abba a helyzetbe, hogy lényegében KEZELHETETLEN az adóssághegy, amibe a nyugati világ betemette magát, miközben az olcsó gyárthatóság miatt átadták a technológiákat Kínának.

    NEM az ingerküszöb emeléséről van szó, egyszerűen nem bír el több adósságot a világgazdaság, sem több bűnt a Föld. Emlékezz rá, hogy Isten is azt mondta, hogy a kánaánitákat kihányta a föld a rajta lakók bűnei miatt. SZINTE SZEMÉLYKÉNT HIVATKOZOTT A FÖLDRE!

    "majd ha pl. a "pusztító utálatosság" színre lép, újra felépül a jeruzsálemi nagytemplom, a fenevad bélyege megjelenik, a fizetési rendszer ehhez lesz kötve,"
    Ez a hétéves nyomorúság felénél lesz! Addigra a készen lévő hívők elragadtatnak.
    A nyugati világ egyébként kész a készpénz nélküli világra, mondják, hogy pl. Svédországban már kivételes esemény, ha valaki kápéval fizet. Az USA-ban kipróbálták egyetemi campus-okban a tisztán bankkártyás létezést és működött.

    Konkrét időpont nyilván nincs - ezért mondta Jézus, hogy figyeljük a jeleket. Amikor a fügefa virágzik, közel a nyár.
    A fügefa Izrael jelképe az Ószöv.-ben.

    1800-as évek vége-1900-as évek eleje: Herzl Tivadar színrelép, elkezdődik politikai szinten Izrael helreállítása.
    Eközben az Egyházban: 1906-ban elindul az Azusa utcai ébredés Los Angelesben, a Szent Szellem vétele gyakorlattá válik, elindul a pünkösdi ébredés.

    1948-1967: megalakul Izrael, majd több háborúban megőrzi területét.
    Egyház: 40-es, 50-es, 60-as évek: számos szolgáló által megindul egy új ébredési munka (Billy Graham, Derek Prince, Kenneth Hagin, T. L. Osborne, Pat Robertson és számos más evangelista/tanító), amelynek következtében minden eddigit felülmúló módon behatol a világba az evangélium. Sok országban most először tör ki ébredés.

    1967: Izrael visszafoglalja a "szívét", a Siratófalat, amely a salamoni templom nyugati fala (vagy az ahhoz legközelebbi épület);
    Egyház (közvetlen ezután): a Szent Szellem vétele és a hozzá kapcsolódó nyelvekenszólás megjelenik a hagyományos egyházakban is, elindul a katolikus-karizmatikus mozgalom, amelynek célja az Egyház végső megreformálása. Amikor a hivatalos körök ennek ellenállnak, akkor a kivált hívők (akik más egyházakból is származnak pl. reformátusok, nazarénusok, baptisták stb.) független karizmatikus gyülekezeteket alapítanak. A Szent Szellem ajándékai (karizmák) előtérbe helyezésével az Egyház visszatér oda, ahonnan elindult: Isten személyes jelenléte irányítja az arra odaszánt hívőket, gyülekezeteket.

    Ez a munka máig tart, de lassan a végéhez közeledik. Az embereket egyre jobban betölti a világ és egyre kevésbé kíváncsiak Istenre. Esznek, isznak, házasodnak és semmit nem észlelnek a jelekből. Ők csak a békét és biztonságot kívánják. S amikor azt hiszik, hogy elérték, akkor jön el a vég.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák