Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hjaj, én gyorsan megállok és tapsikolok most, mert végre van valami mocorgás, és cserélődnek az eszközök és jön valami új.
Azért a 40mbit feltöltéstől nem estem hanyatt, de az mondjuk lehetne az 500-as net mellé. Máris boldogan twitchelnék meg legalább 2x gyorsabb lenne a felhőkbe a szinkron.
Meg akkor már csinálhatnék egy családi felhőt is és nem őszül meg mindenki, mire minden átmegy whatsappon.
Még, még, még Vodafone, gimme HBO HD channels after midnight.(#93103) vargalex
Szinte ugyanez, sosem lett olcsóbb, csak hízott a csomag.
Illetve most tavasszal a panaszom után miután nem kértem felvevős boxot így csökkent egy ezrest, de egyébként 11 évig csak felfelé ment az ár.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz inf3rno #93099 üzenetére
Modemüzemmódban stabilabbak szoktak lenni a hgw-k.
viktorhu: ITT láthatod a kiosztást. Általában 130/140/150-300Mhz-ig, aztán 479,25-től (UHF22) megy felfelé. Vannak 850/800/750/700-asok és előfordul 650-es terület is. Sokat átépítettek 850-re. Kiosztásban van olyan település ahol 100Mhz alatt is adnak analóg adást.[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz kabelmania27 #93104 üzenetére
Akkor ezért van csak 24 letöltési csatorna? Meg akkor mellé még a sok digitális csatorna is (T-nél csak 266-338 van lefoglalva dvbc-nek). Viszont a feltöltésnek nem foglalják a helyét, szóval van lehetőség bővítésre ED3.1-gyel.
-
inf3rno
nagyúr
válasz #72445440 #92930 üzenetére
Nekem tökmindegy, hogy 300 vagy 500, úgysem használom ki teljesen a sávszélességet szinte sosem, meg ookla-n amúgy sincs már meg a 400 sem évek óta. A játékélmény egy nulla, még ISDN-el is jobb volt annak idején. Ha a modem a hiba, akkor a Cisco is megoldja. Ha tényleg csak 200-at tud, akkor majd cserélem az Ubee-ra, addig meg jobban tetszik, hogy 1000 Ft-ot cseszek el rá, mint hogy 5000-et, amikor nem is biztos, hogy bármi pluszt ad.
Buliban hasznos! =]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz viktorhu #93105 üzenetére
Ha jól számolom nyolcas közökkel ez kilenc mux. Vodafone-nál több freki van.
Ha kevesebb analóg csatorna lenne Vodafone-nál is egymás mellé lehetne pakolni a dvb-c csatornákat (vagy marad így ahogy most van) és több netletöltési frekit lehetne felkapcsolni.[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz viktorhu #93105 üzenetére
A 24 letöltési csatorna egyrészt CB modem, másrészt CMTS korlát lehet. De ha már cserélnek CMTS-t és adnak ED3.1 modemet valahol, akkor valószínűleg nem 32 csatornás ED3.0 lesz, hanem ED3.1 (az új modem 32 ED3.0 csatornát és ED3.1-et tud). Az ED3.1 kevesebb sávszélességen (is) tud 1 Gbps-et, mint az ED3.0.
A feltöltésnél a zaj és az erősítők lehetnek a korlátok.
ED3.0-nál ha megvan a 24 letöltési csatorna, nem kell analóg vagy digitális csatornaszámot csökkenteni. De ED3.1-nél már van értelme, valószínűleg az analóg kínálat csökkentés, lekapcsolás jöhet először az ED3.1-es területeken.
Vannak új területek, ahol nincs is analóg szolgáltatás. A DVB-C kódolatlan csatornák lehetnek az új "analóg", azaz nem kell hozzá semmi más, csak egy (digitális) TV és "korlátlanul" osztható - a kínálat csökkenés, esetleg HD csatornaváltozat hiánya az ára.[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz kabelmania27 #93107 üzenetére
Pontosabban 338 az utolsó csatorna frekvenciája volt, amit találtam, és utána 346-tól már a letöltési csatornák kezdődnek. 602-nél van a 32-es, és berakták 789-re 33.-nak az ED3.1-et.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz sziszi-fuszi #93112 üzenetére
Nem tiltja törvény, ha jól emlékszem, csak azt, hogy a lejárt hűségszerződés automatikusan áremelkedéssel járjon.
-
woodworm
veterán
válasz sziszi-fuszi #93112 üzenetére
Több topikban is emlegetik a törvényt, de konkrét szöveget senki sem mutat fel. Három éve októberben változott a szabályozás emlékeim szerint, ott konkrétan a hűségidőt vállalókat védi, de ebből nem következik, hogy a meglévő előfizetők is ugyanazokkal a feltételekkel vehetik igénybe.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz viktorhu #93113 üzenetére
De tiltja a diszkriminációt. Ezért találták ki a szolgáltatók (kiskapuként), hogy új csomagokat kreálnak. Lásd 4 betűs. A csomagjai végén mindig ott van az évszám. Erre mondják felénk, nem pozitív értelemben, hogy "Ügyes! Naggggyon ügyes!" S mint a topiktárs egy másik hozzászólásából kiderült neki régen megszüntetett csomagja van, legalábbis tv-ből biztos, mert azt említette, hogy GOLD. Sőt a UPC is azért csinálta meg anno a "Premiumot" hogy a 3 semmire nem való új csatornáért pénzt tudjon kérni. Aztán sokkal később rakták bele a csomagba a HD-kat és a többit., De a bevezetéskor csak 3 adóval volt több.
[ Szerkesztve ]
Mi alá kell írás?
-
viktorhu
veterán
válasz sziszi-fuszi #93115 üzenetére
Nincs ilyen szöveg a törvényben, már többször is idéztük.
Mindenféle mendemondák terjednek, de a törvény ilyet nem ír elő. A trükközés az, hogy pl. az első három hónapra teszik a kedvezményt, így a hűségidő végén az ár már nem változik.
Erről beszélünk:
127§(6) A határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe lépő új, határozatlan idejű szerződésben meghatározott, az előfizetői szolgáltatásra vonatkozó szerződési feltételek nem lehetnek az előfizetőre nézve hátrányosabbak a korábbi határozott idejű szerződésben szereplő szerződési feltételeknél.
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
Megnéztem én is, 5 lakásos társasház, én évek óta UPC előfizető:
-1000 net + Premium TV: 7790 Ft / hóSzomszéd lakás, ami Telekomos:
-1000 net + Premium TV: 6290 Ft / hó + az első 2 hó ingyen, tehát 1 évre vetítve igazából 5240 Ft / hó(Bár lehet hogy van olyan okos az oldal, hogy nekem azért drágább, mert eleve beleszámolja a második boxot és a vezetékes telefont is.)
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz viktorhu #93116 üzenetére
A "határozott időtartamú szerződés" = Hűség alatti szerződéssel. A határozatlan idejű szerződés = a lejárt hűségidejű valamit az új, hűségidő nélküli szerződések. Szóval hol nem ír róla? A meglévő előfizetőket védi! Az új csomagokkal pedig pont ezt tudják megkerülni, mert a meglévő hűség szerződés lejártakor nem adhatnak mást, csak ami benne van a szerződésben, de a törvény nem szabályozza, hogy egy adott csomagot mikor és milyen indokkal szüntethet meg a szolgáltató. Ergó kivezeti a meglévő csomagjait és bevezeti az újat. Azért, hogy ne legyen probléma, nem szüntetik meg azonnal a régi csomagokat. De megtehetnék! Jogot nem csak olvasni kell, hanem értelmezni is. Ezt tanítják az egyetemen 5 évig, meg még utána a szakosodás is 3 évig, s bónuszként még vizsgázhatsz is külön-külön. Hol kamarai, hol szakjogászi vizsgát téve.
Mi alá kell írás?
-
F-ECT$
titán
válasz viktorhu #93121 üzenetére
A Telekomos lakással ha beteszem a második boxot és Nonstop S telefont (ami nekem is van), akkor oda is 7790 Ft-ot számol már a 3-ik hónaptól. (Ami nem tudom hogy jön ki, mert a 6290 Ft-hoz 2 db 500 Ft-os tételt rakok hozzá, de láttunk már egyéb furcsaságokat is )
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
cof
veterán
válasz inf3rno #93100 üzenetére
Ha van címke az alján akkor UPC egyértelműen. Másról nem is lehet megkülönböztetni a kettő szolgáltatót így képeken keresztül.
Pl. ez egy tavalyi hirdetés volt: [link]
De egyébként én is kerestem már elég sok helyen, és mindegyik Telekomos sajnos. Az Ubee is teljesen jó amúgy, de nekem a TC7200-al sincs semmi gondom, nagyon sok éve van nálam. Sokat nem érdemes rászánni, a legolcsóbbat vadászd le, nálam is 2000 Ft körül van a plafon. Nekem esztétikai szempontok miatt tetszik ez a Cisco, mert állítva kevesebb helyet foglal.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
viktorhu
veterán
válasz kabelmania27 #93127 üzenetére
Már ha nem fogják letiltani az összeset, ha most tényleg mindent lecserélnek.
-
hkari
őstag
Voltak ma kint nálam a szerelők. Cserélték a boxot, de most is előjön a hiba. Egyes eszközök 192.168.0.XXX egyesek meg 192.168.100.XXX címet kapnak. Ami 100-ast kap ott nincs net sem... Router üzemmódban van a box.
Van esetleg ötletetek erre?
-
őstag
Nálatok működik a myupc profil oldala ? Nálam halott... Lehet az új opciók miatt lerohantá(tok)k az oldalt? Vagy csak valami lokális probléma nálam?
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
-
őstag
Köszi, akkor nálam lesz valami... Nem volt egyszerű a két vagy 3 napi majdnem 400 hszt végig mazsolázni és gondoltam megkoronázom avval, hogy lecsekkolom az új 1000-es net elérhetőségét nálam.
Most viszont csekkoltam telóról és ott sem tölti be... Neked nem cacheből töltötte be?"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
blakey
titán
válasz Csabex #93133 üzenetére
Működik. Múlt héten volt olyan nap amikor a UPC/Voda oldalai Google DNS-el nem működtek lehet, hogy most is az a gond.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
sziszi-fuszi
senior tag
Talált már valaki olyat, ahol leírják, hogy mely területeken vezették be az 1000-es csomagot?
Mi alá kell írás?
-
tomp
félisten
2020.06.22-én érkezett megkeresése alapján tájékoztatjuk, hogy megvizsgáltuk panaszát a Vodafone mediaboxon igénybe vett szolgáltatás kényelmi funkciójával kapcsolatban.
A Dolby Digital hangsáv hiánya a mediaeszköz tulajdonsága, nem hiba, ezért hibás teljesítés esete e tekintetben nem áll fenn......Tekintettel azonban a kellemetlenségekre egyedi mérlegelés eredményeként egyszeri bruttó 1500 Ft jóváírásról intézkedünk egyenlegén, amely a kapcsolódó adminisztrációt követő számlán szerepel majd.
Dolby hiánya nem volt hibás teljesítés? WTF? Elvégre szerződés szerinti szolgáltatás az is... -
anglergab
addikt
válasz sziszi-fuszi #93142 üzenetére
Valószínűleg ahol az ED3.1-es letöltést. Bizonyos új és fejlesztett területek lehetnek.
Nem gondolnám, hogy ED3.0-n lesz valaha 1 Gbps.
1 Gbps-hoz valószínűleg legalább 2 Gbps/szegmens kell, ahhoz pedig ED3.1.
Vajon az ED3.1-es területeken ED3.0 is van egyszerre a koaxban? Vagy működik az ED3.1 ED3.0-s modemekkel is ED3.0 módban?[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz sziszi-fuszi #93146 üzenetére
Ok. Úgy gondolom, hogy ezeken a területeken csak ED3.1-nek kell lennie, azaz új modem kell mindenképpen (azaz ED3.1 területen az ED3.0 modem nem működik, nincs visszafelé kompatibilitás - eddig volt, sem konkurens ED3.0+ED3.1 működés). Erről mit gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
gduck
addikt
Ja, még az kimaradt, hogy ÁSZF szerint továbbra is 2990Ft. Kíváncsi leszek mit fognak számlázni...
(#93142) sziszi-fuszi ÁSZF szerint a 2-es számú melléklet tartalmazza a szolgáltatási területet. Ott nincs semmi kivétel, azaz ÁSZF szerint mindenhol
Viszont a valóság az, hogy ha egy random Pesti címet kiválasztok, akkor választható az 1000-es csomag, ha saját címem adom meg, akkor csak az 500-as a max.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest