Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz szabogabor10 #92199 üzenetére
Én meg majd hivatkoznék az NMHH-ra.
Jár a VodafoneTV is mint szolgáltatás. Appban valóban van minden. Boxon már nincs minden. Szerintem az sem okés NMHH-s szemmel, hogy 3,5hónapig nem tudtam igénybe venni a Dolby-t ami szintén JÁRT. Szerintem az NMHH-t nem érdekli, hogy milyen vezetékes platformot üzemeltet a szolgáltató. Szolgáltatnia kell azt ami jár. -
veterán
-
gduck
addikt
-
tomp
félisten
Akkor egyszerűen megyek az NMHH-hoz, hogy titkolt béta teszt volt 3,5hónapig és titkolták a hiányosságokat majd beismerték, hogy ez ilyen ez van.
Biztos nem simogatnák meg a vodafone buksiját, hogy nahhát...
Jártas vagyok már az NMHH-nál. Intéztem magamnak az ügyet de 2 ismerősömnek is én intéztem. Mind3-an nyertünk a szolgáltatóval szemben. Nem, nem a voda ellen.
Felhozom majd azt a megoldást, hogy rakjanak vissza IP-re és lemondok MINDEN DVB-C hibajelentésről illetve elfogadom az átmeneti Dolby Digital hiányát is.
Nálam az IP-s üzem sokkal stabilabb mint a DVB-C. Idén eleve volt már kötbéres DVB-C hibám. Most meg a 24letöltési csatorna miatt gyenge a jelszint. Ha esetleg beállítanák az erősítőt mi a garancia, hogy pár hónap eltelte után nem piszkálnák meg újra a hálózatot és kezdődik minden az elejéről? -
peter303
tag
"Appban valóban van minden"
Az appban is a TV Premium csatornak vannak nem a Vodafon TV
En szerettem volna csak box taviranytokent hasznalni (foleg azert mert sokkal jobb es gyorsabb a musor kereses) de teljes kaosz kiakad es a boxot is teljesen osszezavarja. A masik hogy mobilon lejatszast nem is inditottam de par nap alatt igy is 1.5 Gb wifi forgalmat generalt :(
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
tomp
félisten
válasz peter303 #92207 üzenetére
Úgy értem a mindent, hogy a VodaTV szerinti HD kínálat van!
Appban a Discovery Channel HD-t átküldöm boxra erre elindul a Discovery Channel SD.
Az elején meg nem volt az appban HBO MaxPak kínálat pedig boxon ugye az elejétől kezdve megy IP-n is. Most már szerencsére van appban is. -
peter303
tag
válasz szabogabor10 #92208 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz peter303 #92211 üzenetére
Akkor ott valami nem oké, mert az MTV Live HD pont van DVB-C-n is. Nálam és tompnál is van minden HD csati. Ne a csatilogókból indulj ki, az faszság, a képminőségre figyelj.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
veterán
-
cof
veterán
válasz szabogabor10 #92212 üzenetére
Ez furcsa, hogy nálad még mindig OTT van. Talán mert Telekom eszközről használod, és a rendszer figyelmen kívül hagy mert T-s IP címet lát? No, majd jövő héten kiderül.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
veterán
Nálam még továbbra is az 5.1-es szoftver van, nem frissült még, nem is talál frissítést. Valszeg hullámokban terítik, és még szerencsére nem kerültem bele. Innentől minden OTT nap ajándék.
Döbbenetesen stabil továbbra is, esetemben az égvilágon semmi értelme nem lenne downgrade-elni.[ Szerkesztve ]
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy a UPC ConnectBox, egyszer 192.168.0.XXX egyszer meg 192.168.100.XXX tarományba oszt IP-t az eszközöknek? Ha Fix ip-vel dugok rá valamit akkor is simán átdobja őket néha. A Box meg bejön 0.1 re és 100.1-re is... Reset már volt, de akkor is előjön ez a hiba. Ja és persze amelyik eszköz 100.XXX címet kap, azon természetesen net sincs.
-
peter303
tag
válasz szabogabor10 #92213 üzenetére
Nem az a gond OTT es igen a HD verziok jonnek. De a csatornakban ott vannak a dupla SD -k is amint az az elozo hozzaszolashoz csatolt kepen is latszik.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
peter303
tag
válasz szabogabor10 #92218 üzenetére
Szoval a gondom hogy box taviranyitokent hasznalhatatlan...
A masik gondom hogy a kulfoldi verziokhoz kepest ebbol kivettek a chromecast lehetoseget...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz peter303 #92219 üzenetére
Nálam működik szépen a távirányítás. Mondjuk ez sajnos csak abban merül ki, hogy átkapcsolom egy másik csatira. Ennél még a Telekom IPTV is többet tud...ott még a csatisorrendet is be tudod állítani az appban. Ez a része tetszett, de a képminőség nem.
-
cof
veterán
válasz szabogabor10 #92220 üzenetére
Ennyit tudott kb. a HorizonGO is, elindítani egy adást a PaceHD-n... Nem értem miért nem használják ki a telefonokat jobban, mert lenne benne potenciál.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nagyon kíváncsi leszek a Telekom IPTV utódjára. Nagyot lehetne durrantani, ha Voda TV képminőséggel egy csomó extra ficsőrt bepakolnának még. És ha behoznának egy csomó HD csatit.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz #72445440 #92210 üzenetére
Igen, kértem már az OTT-t. Holnap délután jár le a hibajelentésre érvényes 48órán belüli reagálási idő.
Minek kijönniük a szakiknak akik eleve le vannak terhelve(aztán ki tudja mikor jönnének ki) ha bentről 1 kattintással gyakorlatilag megoldanák a hibát azzal, hogy átkapcsolnának OTT üzemre.szabogabor10
Nálam az app féle távirányítással lehet tekerni is a boxot.[ Szerkesztve ]
-
peter303
tag
válasz szabogabor10 #92220 üzenetére
"csak abban merül ki, hogy átkapcsolom egy másik csatira"
A musor kereses a visszajatszas es a felvetel inditas a tuti fo funkcioja.
Nekem egy csati valtast tud majd a kovetkezonel M2080 hibat dob. Talan azert mert nalam a csati DVB-C ben indul amit az app OTT-n nem tud kovetni es ettol megzavarodik.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Voh, ezt nem is próbáltam még. Kösz.
Korrigálom magam, felvételt is be lehet állítani, és visszanézett műsort is ki lehet lőni a boxra. Sorry. A csatisorrend állítás mondjuk nagyon hiányzik nekem.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
2 észrevétel:
RTL Klub HD-n ment a Coco mese. Ezt nem lehetett tekerni, se újrakezdeni csak rögzíteni. De mivel a Híradó óta IP-ről ment a csatorna így a Coco is IP-ről ment. De tekerni nem tudtam. Pedig gyakorlatilag visszanézve ment mivel nem koaxról ment.
Ha koaxról megy a box akkor a netem 420-500Mbit között mozog. Elindítom a boxon az IP-t és máris 517Mbit lesz a net. Azaz mintha CMTS szinten már lenne priorizálás. -
peter303
tag
"utana a Coco is IP-ről ment. De tekerni nem tudtam"
Igen ha visszatekersz es IP-rol megy akkor a musor lejarta utan is folytatja de a tekero puffer teljesen meghulyul. Nalam is ez van.
szabogabor10
Meg egy jo feature ha a musoron a logora kattintasz felugrik a csati egesz napi musora. Onnan indithatsz visszajatszast egybol.
[ Szerkesztve ]
-
flexxx
tag
Pedig az MTV csatornáit minden szolgáltató az MTV Networks műholdról kapja, ahol pedig mp2 256kbps-es a hangsáv, és ez DVB-C-n is így jön. Ezt konvertálják a Voda box-nál h.265/AAC-re, tehát gyakorlatilag még rosszabb is a hang a plusz 1 konvertálás miatt.
Szerintem elég tisztességes a minősége egyébként.
-
gduck
addikt
Igen, mert mint már írtam, az "utolsó 30" perc hiányzik. Ergo, ha műsor kezdés után 30 perccel kezdted volna el nézni a Coco-t, akkor tudtál volna tekerészni, viszont az utolsó 30 perc akkor is elérhetetlen lett volna. Azt csak közvetlenül műsor vége után "kaptad" volna meg. Szóval ez az OTT se fenékig tejföl
Ez akkor is így van, ha nem trükkösen nézel vissza valamit. Hát ha még trükközöl
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
A Coco-t sehogy sem lehetett tekerni se újrakezdeni. Eleve nem volt ott az indexképen a "Play" ikon csak a rögzíthetőséget jelző "R" volt. Miután vége lett, el is tűnt az index képes listáról a Coco.
Ha újrakezdem eleve miért is tekernék előre az élőig?
Ha csak keveset tekerek vissza(pl 1perc) akkor végig lehet nézni és megy tovább IP-n a csatorna.CoF
Nem! Akár 1percel műsor kezdése után újrakezdheted.flexxx
Pedig DVB-C-n hallani az enyhe "fátyolos" hangot amit Voda boxos IP-n vagy Telenor MyTV-n nem! -
tomp
félisten
hmm Duna HD
DVB-C-n TV-n DD 2.0
DVB-C-n Voda boxon 5.1-et ad ki. Ki érti ezt? -
cof
veterán
Biztos dolgoznak az 5.1-en.
Nem vagyok meglepődve egyáltalán, már a 4K felbontás sem tiszta nekem, hogy arra mi szükség van, felskálázásra?
Mondjuk úgy is hirdetik... 4K felvétel funkció és műsorvisszajátszó. A Dolby jelöléseket már levették.
[ Szerkesztve ]
-
flexxx
tag
válasz anglergab #92234 üzenetére
Sok szolgáltatót megjártam már. Az esetek nagy többségében ugyanaz az MPEG2-es jel van sávszél spórolás céljából tovább konvertálva h.264/265-re.
A gyerekcsatornáknál például tökéletesen megmutatkozik ez, ugyanis azoknak a nyers, MPEG2-es streamjeik előszeretettel akadnak meg elég sűrűn a hulladék technikai hátterük miatt. Ha azonban ezek a h.264/265-ös streamek egy teljesen más, jobb minőségű forrásból származnának, akkor ugyanezek az adáshibák, ugyanabban az időben nem jelennének meg a Voda boxon, MindigTV-nél, Telekomnál, stb.
Visszatérve az MTV Hits-re, ez egy nemzetközi csatorna, ezeregy régióra szétdobálva. Abban biztosak lehetünk, hogy a Viacom International nem fog egy apró, kelet-európai ország miatt fellőni egy jobb minőségű, más kódolású streamet, hogy a Voda az épp tesztelés alatt álló boxán keresztül eljuttathassa nekünk azt.
-
viktorhu
veterán
válasz flexxx #92243 üzenetére
Lehet fordítva is, lehet, hogy pont egy ilyen nagy cég alapból sokféle streamet ad.
Szerk: A Vodafone amúgy nem kis vevő, hanem a világ egyik legnagyobb kommunikációs szolgáltatója, szóval ha valakinek is csinálnak custom streamet, akkor a Vodafone köztük lesz.
[ Szerkesztve ]
-
flexxx
tag
válasz viktorhu #92244 üzenetére
@viktorhu
Ez is megfordult már a fejemben, viszont akkor azok a streamek lennének egységesek. Most viszont ahány szolgáltató, annyi féle kódolás, és kombináció:
Telekom: ViDaNet DVB-C területen h.264/mp2, IPTV-n h.264/AAC (alacsony bitrátával, nincs pontos adat, de könnyen kihallható)
Voda: DVB-C-n MPEG2/mp2, Voda boxon h.264/AAC (Telekomnál magasabb bitrátával)
MyTV: h.264/AAC, 1024x576, deinterlacelve (tomp elmondása szerint jobb hangminőséggel)
Ennyit kapásból nem érné meg a műsorszolgáltatónak fenntartania, főleg egy nemzetközi, reklámmentes csatornáért. Rengeteg különböző freki, és sávszél lenne, ami elég drágán megy.
@tomp
A box kép és hangfeldolgozása sokat javíthat a helyzeten. Azt írta már itt valaki, hogy a képen javít utólag a box, simán meglehet, hogy van valami hangot is megsegítő EQ, amitől jobban szól a dolog.
-
tomp
félisten
válasz flexxx #92246 üzenetére
De a box csak az IP-n kapott képet, hangot javítaná fel? Mert ha dvb-c-ről váltok IP-re boxon belül akkor is jobb az IP.
Telenor MyTV-s MTV Hits és a voda IP-s Hits minősége ugyan olyan. MyTV és Voda IP között nem tudok különbséget tenni. De MyTV/VodaIP és DVB-C között igen. Itt ugye a MyTV-nél nem szól bele a box mert Chromecaston megy. -
anglergab
addikt
-
-
peter303
tag
válasz flexxx #92249 üzenetére
Igen a jozan esz is ezt sugalja hogy a musorszolgaltato pld. RTL 2020-ban IP alapon adja a musorokat a leheto legjobb felbontasban es hanggal (amit a musor keszitotol kapott) es ezt a sugarzo pld. a Voda ugy konvertalja ide-oda DVB-C-hez OTT-hez masodlagos SD -hez ahogy neki technikailag/uzletileg megfelel.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest