Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
diab_303
csendes tag
Masnak is csinalja a connect box (ch7465vf), hogy ujabban wifin nem lehet hozza kapcsolodni semmilyen eszkozzel (tobbfele telefon, laptop)? Mar factory reseteltem is, nem segitett - latom az SSID-ket, de nem jon letre a kapcsolat. Probaltam mindenfelet atallitani, csatornat / titkositast / kompatibilitasi modot, factory reset a telefonon is. Sem 2.4-en sem 5g-n nem mukodik - latszik a halozat, de 10-20sec utan feladja az osszes eszkoz a probalkozast.
-
kezo0
addikt
válasz kezo0 #118701 üzenetére
Újabb szűkítés történt az analóg csatornaválasztékban (legalábbis itt nálam, Bp.-en, a XIII. kerületben), mert kivették ezt a 6 db csatornát:
Viasat 3, TV4, Sport 2, Spektrum, Discovery, TLC.
E csatornák helyén az ilyenkor szokásos, piros alapon fehér betűs szöveget („Tisztelt Ügyfelünk! Az itt elosztott analóg csatorna műsorjele megszűnt. A digitális jel vételezéséhez médiaeszközre van szükség, … stb. stb. stb.”) lehet olvasni.Ami még mindig jön analógban (11 db):
M1, M2, Duna, M4 Sport, RTL, TV2, RTL II, Cool, ATV, Muzsika TV, helyi TV.
(Az utolsóban nem vagyok biztos, mert ott most épp nincs műsorjel, de a megszűnésről tájékoztató szöveg sincs.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Láma kérdés, de műszaki analfabéta vagyok, nézzétek el.
Van Vodafone-nál előfizetésem (Internet, telefon és TV HD Plus médiakártyával).Van egy öreg hifi berendezés, amin feleségem rádiót hallgat, de amióta átrendeztük a lakást azóta nem jó a vétel. A hifi-n ilyen az FM antennabemenet:
Arra gondoltam, hogy a TV-be érkező koaxot kettéágaztatva be lehetne dugni a hifi-be antennaként használva vagy ez teljesen blődség, mert azon csak a szolgáltató általi analóg és digitális TV adások és a 3db rádióadás kerül továbbításra más frekvenciákat abból kicsiholni nem lehet?
Így leírva már érzem a nemleges választ ...
-
MadMancs
veterán
~10-15 éve még működött a dolog, mert jött koaxon analóg FM adás is (használtam). De már nincs ilyen.
Vegyél egy sima szobaantennát és használd azt.
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
félisten
Felhívtam ÜSZ-t, hogy csináljanak valamit a nettel.
Szerintük minden jó, az újraindulása a modemnek a router miatt van vagy áramkimaradás, hiába köze nincs hozzá.
Pluszban 8-16 között rossz mindig, előtte-utána nem.
Mit lehet tenni? NMHH eszközét kérjem ki?
-
diab_303
csendes tag
válasz diab_303 #123851 üzenetére
> Masnak is csinalja a connect box (ch7465vf), hogy ujabban wifin nem lehet hozza kapcsolodni semmilyen eszkozzel (tobbfele telefon, laptop)?
Volt itt a szerelo, a jelszintek ugyan szarok voltak, amit meg is javitott, de ettol fuggetlenul mint kiderult az volt a gond, hogy egy masik halozati eszkoz telefosta a helyi halozatot valami szemettel (wdr4300+openwrt22) - ettol bolondult meg a upc router. Tettem ra masik firmware-t, azota minden szep es jo -
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Két dologban kérem a segítségeteket:
1. Tudjátok napra pontosan, hogy mikor szűnt meg a mail.chello.hu SMTP szerver? (Ha egyáltalán már lekapcsolták. Nem arra gondolok, hogy tavaly, vagy mikor megszüntették a saját mail domain szolgáltatásukat, így a Chello-s email címünk is ugrott.)
Augusztus elején Freemail fiókjaimból, levelező kliensből még tudtam levelet küldeni ezzel a beállítással, most viszont már nem.
Persze most a Freemail SMTP szerverére is átváltottam, de azzal sem tud küldeni, csak levelet fogadni. Lehet ennek az egésznek bármi köze a UPC-Vodához?
2. Pár hete nagyon gyakran tapasztalom, hogy elfogy a sávszélesség. Nem akarnak betöltődni a honlapok, olyan, mintha nem lenne internet elérésem. (A modem visszajelző LED-jei szerint van.) És sem a teljes Windows restart, sem a modem ki-bekapcsolása nem oldja meg.
Mielőtt kihívom a UPC-Voda szervizt, milyen ellenőrzéssel tudom megnézni, hogy esetleg nem a modem (fehér Connect Box) hibásodott-e meg?
(Egyszer jó pár éve az akkor UPC által használt modem hibája okozott nekem ilyen problémát, és 3 hónap kiesést az internet szolgáltatásomban, ezzel rengeteg kellemetlenséget is.)
Köszönöm előre is a segítséget!"Aquila non captat muscas."
-
anglergab
addikt
Sziasztok,
Arris-szal nem jön a gigabit, csak 500-600 Mbps.
Az OFDM csatorna csak 1024QAM valamiért.
Egy 6 dB-s csillapítás van rajta, osztó nincs.
Modem értékek:
Illetve az eszközök gyakran a 2.4-es wifire csatlakoznak, és így még lassabb a sebesség.
Le lehet valahogy tiltani a 2.4-es wifit?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz diab_303 #123863 üzenetére
Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek. Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Piftuka #123864 üzenetére
Üdv!
Freemail oldalon engedélyezni kell a kilens program használatát, utána menni fog.
Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek. Amennyiben a modem oldalán nem találod a modem üzemmódot 1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz szabonagyur #123840 üzenetére
Ezek az értékek rendben vannak. Modem áramtalanítás után sem javul a helyzet?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz kabelmania27 #123876 üzenetére
Nem sajna.
Egyszerűen 8-16 között megszakad, lassú, használhatatlan a net.
Újra is indul sokszor, illetve látom hogy pirosra vált a státusza a modemnek.
-
Piftuka
veterán
válasz kabelmania27 #123874 üzenetére
Köszönöm a választ gduck fórumtársnak, és Neked is!
- Természetesen a kliens program használatát engedélyeztem mindegyik fiókomra. (FYKI: anélkül a levelek letöltése sem működik, mert nem autentikál a Freemail szerverrel.)
Felmerült egy kérdés... Létezik, hogy a UPC-Voda bármely okból blokkolja az 587-es dedikált portjot? (Azt ajánlja a Freemail SMTP kapcsolatra, STARTTLS támogatással.)
- A modem értékeket megnézem, és megírom majd."Aquila non captat muscas."
-
AtHoS
nagyúr
válasz Piftuka #123878 üzenetére
CB-vel modem módban biztosan nem blokkolja, nálam működik...khmmm...néha a freemail kezelése eMClient levelezővel IMAP módban kezelve, csak túl sok a sikertelen kapcsolódás, szóval amennyire tudtam nullához közelítőre redukáltam a freemail-hez kötődésem
read-only mode on the forum
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Piftuka #123878 üzenetére
Alapértelmezésben a 25-ös portszám csak a smtp.upcmail.hu-nál volt engedélyezve, de ezt a szűrést kilehetett kapcsolni, a többi portszám elvileg nincs tiltva, google esetében 587-en megy STARTTLS-en a küldés vagy még 465-ös SSL/TLS portszám is jó , ezekkel a beállítással a gmail küldés működik ezért a freemail-nek is jónak kellene lennie.
Az smtp beállításoknál a felhasználónévhez a teljes emailcímet írd be, ha csak a @ előtti rész van beírva előfordulhat, hogy úgy nem fogadja el. Thinderbird esetén a hitelesítés módjánál a normált válaszd ki. Milyen levelezőprogramot használsz?[ Szerkesztve ]
-
pkaresz
őstag
válasz szabonagyur #123877 üzenetére
Szia!
Itt is, hétfőre ígértek technikust sokadjára.
Kíváncsi leszek!"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
cocka
veterán
válasz pkaresz #123881 üzenetére
Én meg addig örülök, míg technikus a környékre se jön, nemhogy hozzám. LOL Ha ide valamelyik beteszi a lábát, garantáltan csak rosszabb lesz a szolgáltatás. Főleg ezt a fórumot olvasva. Meg amikor egyik kontárnak nevezi a másikat és egymásra mutogatnak, de valójában mindnyájan a rendszer áldozatai, mert valahogy ki kell magyarázni az ügyfeleknek, hogy mitől jó ez a sok elektronikai hulladékmodem. LOL
-
pkaresz
őstag
válasz cocka #123882 üzenetére
Remélem nem ez lesz a harmadik aki nem ér ide, s nem is szól.
Be jelentettem a kötbér igényemet, ha kell megyek tovább. Kezd elegem lenni!
Ma a hatodik újra indulâsa, s egy kézi.Vagy Thome. Pislogós kábel csak jó, vagy nem.
Vagy van, vagy nincs. 😉
Optika a ház előtt az oszlopon.
Egyszer már majdnem bekötötték, de meggondoltam magam, tv t kellett volna cserélni a fenti szobában, ott nincs HDMI.[ Szerkesztve ]
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
félisten
-
pkaresz
őstag
válasz szabonagyur #123884 üzenetére
Párszor engem is ezzel hitegettek, de amikor vezetékesen hívtam őket s megszekadt, mert elment a net, akkor megértették, mert lâtták. Modem csere volt, két nap s újra gond volt. Most nyaggatni fogom őket, vagy Pá, én hűséges voltam.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
pkaresz
őstag
válasz szabonagyur #123886 üzenetére
Ha stabil, nekem elég lenne a 250/20
Csak stabil lenne Öcsém meg lépte, pár hónapig volt mindkettő, amíg a hűség le nem járt, s agyő Voda. Lehet itt is az lesz.[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz kabelmania27 #123880 üzenetére
A levelezőprogram a "The BAT!", de az egész egyre furább egyébként...
Korábban az összes említett port variációt kipróbáltam "mail.chello.hu", és "smtp.freemail.hu" címmel is. Több fiókban is; egyikben sem működött
Most, hogy említetted, átírtam a szervert "smtp.upcmail.hu" címre, "normal" kapcsolat beállítással, 25-ös porttal, és rögtön elküldte a levelet.
- Átírtam egy másik fiókban is ugyanígy, de abban nem. Átírtam "mail.chello.hu"-ra, az előzőben, abban megint elküldte. De...
- Próbaként megváltoztattam a kapcsolat módját "STARTTLS"-re, és "TLS"-re is, az említett port-okkal, és nem küldte el a levelet.
- Visszaírtam ismét a fenti "upcmail"-es beállítással, de már azzal sem küldte el.
- Most átváltottam a ConnectBox-ot "modem" üzemmódba, hogy lefotózhassam a jelszint értékeket; miután beboot-olt és ismét volt netkapcsolat, a fenti lépéseket elvégeztem, és ugyanaz volt az eredmény.
Azzal a különbséggel, hogy egyelőre amikor az "smtp.upcmail.hu + normal + port 25" van beállítva, akkor elküldi másik Freemail-es fióknak. Meg is érkezik oda.
Gmail fióknak is, de rögtön utána jön egy "Mail Delivery failure" levél, és a Gmail fiókba nem érkezik meg.
Átírom "mail.chello.hu" + normal + port 25" beállításra, és mindegyikre elküldi.
Visszaírom "upcmail"-esre, ezúttal megérkezik a Gmail fiókba is.
Mi a manó ez?-------------------------------------------------
Ami a modem letöltési és feltöltési értékeit illeti.... Melyik oszlopok adataira van szükség? (Csak mert nem fér el egy képernyőn az összes, és átméretezési opciót nem találok.)
"Aquila non captat muscas."
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Piftuka #123888 üzenetére
A letöltésnél a jelszint és SNR, feltöltésnél jelszint értékekre volna szükség, első négy oszlopra volna szükség, amennyiben képként illeszted a hsz-odba. Amennyiben programkód formázással illeszted be az értékeket szövegként elvileg nem esik szét.
Az egyik magyarázat, hogy a freemail oldalon a támogatott levelező kilenseknél csak az outlook és a thinderbird van felsorolva. Ha van kedved kísérletezni telepítsél fel egy thunderbird-öt (amennyiben 64 bites windows van 64 bites verziót telepíts) és próbáld meg beállítani a freemailt vagy ha megfelel az outlook akkor abban próbáld meg beállítani, mert működnie kell.
A gmail a nem megfelelő hitelesítésű smtp kapcsolattal vagy nem az email címhez tartozó smtp szerverrel küldött üzenetet visszadobja.[ Szerkesztve ]
-
gduck
addikt
válasz kabelmania27 #123889 üzenetére
Nekem egy régi Kyocera nyomtatóban van smtp szervernek a Freemail beállítva ...
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz kabelmania27 #123889 üzenetére
Köszi az újabb info-kat!
A "The Bat!" emlékeim szerint soha nem tartozott a Freemail által támogatott levelező kliensek szűk körébe, mégis működött 20+ évig. Nem szeretnék csak emiatt egy új kliensre áttérni. (Pláne, hogy időnként működik. Azt kellene megfejteni tehát, hogy mi okozza a "hol működik, hol nem" anomáliát...)
- A modem értékeit lefotóztam. Íme:
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
-
Piftuka
veterán
válasz kabelmania27 #123892 üzenetére
Köszi az info-t!
Ezek a lépések megvoltak már. (Egyébként egy karbantartott, nem "agyontelepített" Windows-ról van szó.)
A modemhibára melyik érték utal, vagy mire érdemes figyelni?
Ha tudok, készítek fotót az értékekről akkor is, amikor belassul a net. (Amikor megszakad, akkor nyilván nem tudok.)
Egyébként csigalassú a betöltése és a működése a modembeállító oldalnak is. Beírom a jelszót, és csak homokórázik, vagy errort dob. 5-6 kísérletből egyszer tudtam bejelentkezni, de akkor is percekig tartott, mire "kirajzolta" a menüket, hogy el tudjam készíteni a fotót.
Az "feature", vagy "bug"?"Aquila non captat muscas."
-
sb
veterán
Sziasztok!
Van már valami konkrét megoldás a modem fw 1-2 hónappal ezelőtti elcseszett frissítésére (és esetleg a mellé elcseszett hálózatra)?
Nem foglalkoztam vele azóta de nálam ugyanaz a helyzet: torrentre szinte azonnal földbe áll (kb. 100 kapcsolattal, anno 400-800-al is bírta).
A sebesség 0-ra esik, nem töltődnek be közben weboldalak sem, a modem felülete elérhetetlen. Aztán összeszedi magát 0.5-1 perc alatt és újraindul... megint megy valameddig, lehet, hogy csak 1 percig. Ha kézzel állítom le a letöltést ugyanez... magához tér, van net. Újraindítás után pedig idővel megint összeomlik.Bárkinek sikerült ezt megoldania vmi konkrét dologgal, javítás, másik modem, bármi?
Fehér modem, hw: 5.01, sw: 2-2, modem módban.
szerk:
Annyi, hogy 1-2 esetben "indokolatlan" lassulás is van. Tehát nincs torrent, semmi más és mégis várni kell a weboldalak betöltésére. Ilyen csak hétvégén jött elő ritkán. A modem értékek rendben vannak, időszakfüggő problémának tűnik ha ilyen van.
Olyasmi amit Piftuka is írt...A másik viszont továbbra is a modem problémának látszik szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
Üdv!
Ha megírod a modemértékeket meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek.
Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenautor feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség és lehet-e javítani az értékeken.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Eredeti játékok OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Milyen monitort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest